firepc Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 τσπ, αυτό το 15αρι 1080p έχει καλύτερη εικόνα απ' το 2Κ monitor μου Οκ, είναι oled, αλλά σίγουρα παίζει ρόλο και το οτι είναι glossy 1
music_lover Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στην ουσία είναι εξαπάτηση του καταναλωτή η χρήση του όρου Display Vesa HDR 400 αφού ως γνωστόν, σε όσους ασχολούνται, τα 400nits δεν επαρκούν για σωστό HDR αποτέλεσμα. Υπάρχει το επιχείρημα περί απείρου contract λόγω των αυτόφωτων pixel των OLED αλλά αυτό δεν σώνει την κατάσταση όπως αφήνουν να εννοηθεί πονηρά όσοι το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα. Από την άλλη ένα panel με 1000 nits φωτεινότητα θα σου καταστρέψει τον αμφιβληστροειδή αν την κοιτάς σε τόσο κοντινή απόσταση όσο τα PC monitors, ειδικά σε σκοτεινό δωμάτιο αλλά σίγουρα η ύπαρξη έντονου φωτισμού σε αυτό τον χώρο θα βοηθάει στην ξεκούραση των ματιών απο τον τόσο υψηλό φωτισμό της. Το βασικό πρόβλημα με αυτές τις oled οθόνες, πέρα από τον κίνδυνο για burn in φυσικά, είναι ότι δεν είναι στο επίπεδο ποιότητας που έχουν οι αντίστοιχες τηλεοράσεις σε φωτεινότητα και επεξεργασία εικόνας. Πουλούν δλδ κατώτερα σε ποιότητα προϊόντα σε υψηλότερη αναλογικά τιμή με το επιχείρημα του μικρού μεγέθους και της κακής εναλλακτικής των IPS και va panel. Από την άλλη η εναλλακτική που λέγεται mini LED είτε δεν προωθείται εσκεμμένα από όσους ελέγχουν την αγορά πχ LG, Samsung, είτε δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά λόγω μη ανάλογης εμπειρίας των Κινέζων κατασκευαστών. Εδώ πιστεύω υπάρχει καρτέλ Κορεατών κατασκευαστών που ενώ χρόνια τώρα μας πασάρανε ελεεινά ips και va panel, τώρα αποφάσισαν να πουλάνε για χρυσάφι OLED panel με σύντομη πιστεύω ημερομηνία λήξης λόγω και burn in και της ανάπτυξης των mini LED που νομοτελειακά κάποτε θα έρθει γιατί οι Κινέζοι είναι εργατικοί, ξέρουν να αντιγράφουν τεχνολογία και να την εξελίσσουν βλέπε πχ τι κατάφεραν με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που τώρα όλοι τρέχουν να τους φτάσουν. Πιστεύω θα αναγκαστεί κάποια στιγμή το κορεάτικο καρτέλ να ακολουθήσει αλλιώς θα τους καταπιεί η αγορά των φθηνών mini LED κινεζικών monitor όπως έπαθαν γνωστές γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες με την επέλαση φθηνών κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων. Οπότε συμπερασματικά και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η αγορά σήμερα, αν θέλεις υψηλής ποιότητας panel αναγκαστικά πρέπει να πας σε OLED ευελπιστώντας το επόμενο σου panel να είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο, ελπίζω σε μια 3ετία από σήμερα. Εμπρός καλοί μου Κινέζοι λοιπόν! 🙃 Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2024 από music_lover 3
pirmen56 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, music_lover είπε Στην ουσία είναι εξαπάτηση του καταναλωτή η χρήση του όρου Display Vesa HDR 400 αφού ως γνωστόν, σε όσους ασχολούνται, τα 400nits δεν επαρκούν για σωστό HDR αποτέλεσμα. Υπάρχει το επιχείρημα περί απείρου contract λόγω των αυτόφωτων pixel των OLED αλλά αυτό δεν σώνει την κατάσταση όπως αφήνουν να εννοηθεί πονηρά όσοι το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα. Από την άλλη ένα panel με 1000 nits φωτεινότητα θα σου καταστρέψει τον αμφιβληστροειδή αν την κοιτάς σε τόσο κοντινή απόσταση όσο τα PC monitors, ειδικά σε σκοτεινό δωμάτιο αλλά σίγουρα η ύπαρξη έντονου φωτισμού σε αυτό τον χώρο θα βοηθάει στην ξεκούραση των ματιών απο τον τόσο υψηλό φωτισμό της. Το βασικό πρόβλημα με αυτές τις oled οθόνες, πέρα από τον κίνδυνο για burn in φυσικά, είναι ότι δεν είναι στο επίπεδο ποιότητας που έχουν οι αντίστοιχες τηλεοράσεις σε φωτεινότητα και επεξεργασία εικόνας. Πουλούν δλδ κατώτερα σε ποιότητα προϊόντα σε υψηλότερη αναλογικά τιμή με το επιχείρημα του μικρού μεγέθους και της κακής εναλλακτικής των IPS και va panel. Από την άλλη η εναλλακτική που λέγεται mini LED είτε δεν προωθείται εσκεμμένα από όσους ελέγχουν την αγορά πχ LG, Samsung, είτε δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά λόγω μη ανάλογης εμπειρίας των Κινέζων κατασκευαστών. Εδώ πιστεύω υπάρχει καρτέλ Κορεατών κατασκευαστών που ενώ χρόνια τώρα μας πασάρανε ελεεινά ips και va panel, τώρα αποφάσισαν να πουλάνε για χρυσάφι OLED panel με σύντομη πιστεύω ημερομηνία λήξης λόγω και burn in και της ανάπτυξης των mini LED που νομοτελειακά κάποτε θα έρθει γιατί οι Κινέζοι είναι εργατικοί, ξέρουν να αντιγράφουν τεχνολογία και να την εξελίσσουν βλέπε πχ τι κατάφεραν με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που τώρα όλοι τρέχουν να τους φτάσουν. Πιστεύω θα αναγκαστεί κάποια στιγμή το κορεάτικο καρτέλ να ακολουθήσει αλλιώς θα τους καταπιεί η αγορά των φθηνών mini LED κινεζικών monitor όπως έπαθαν γνωστές γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες με την επέλαση φθηνών κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων. Οπότε συμπερασματικά και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η αγορά σήμερα, αν θέλεις υψηλής ποιότητας panel αναγκαστικά πρέπει να πας σε OLED ευελπιστώντας το επόμενο σου panel να είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο, ελπίζω σε μια 3ετία από σήμερα. Εμπρός καλοί μου Κινέζοι λοιπόν! 🙃 Καλύτερα OLED TV για HDR. Αν υπάρχει φυσικά ο χώρος. Φτάνουν αρκετά ψηλά σε real scenes. Αντίθετα τα μόνιτορ μέσω firmware περιορίζονται προς αποφυγή του burn-in. Στην budget κατηγορία δεν υπάρχει πια νόημα πώλησης edge-lit IPS/VA παρά μόνο για να βοηθήσουν τα entry level OLED monitors. Σαν αυτό που είδες στο μαγαζί. Γιατί αν κλείσεις το FALD, στη χειρότερη θα έχεις ένα IPS/VA. Σαν αυτά που ήδη πωλούνται σε εξωφρενικές, για το image quality, τιμές. υ.γ.: Τα 1000 nits peak είναι σχετικά σπάνια και δεν αφορούν πάντα λευκές επιφάνειες. Με 250-300 nits average το παίζω το HZD και δεν έχω πρόβλημα σε σκοτεινό δωμάτιο, με τις αντιθέσεις να μην απουσιάζουν και να είναι αρκετά παροδικές ώστε να μην κουράζουν. Αυτό που τόσο καιρό έγραφα για τα open world όπως το HZD Remastered, αλλά δεν μπορούσα να δείξω με το σάπιο κινητό: Πώς ακτινοβολούν τα σημεία που έχω κυκλώσει(βραχώδες έδαφος, καταρράκτης, φυτά) και ο ουρανός στον ορίζοντα, όπως ακριβώς και στην πραγματικότητα. Πρακτικά αυτό είναι το HDR1000+. Highlights σε ήδη φωτεινή σκηνή και χωρίς απαραίτητα κάποιο ειδικό εφέ. Όπως προανέφερα, οποιοδήποτε "κάψιμο" λεπτομέρειας οφείλεται στην κάμερα που έχει σταθερό ISO και δεν πιάνει το εύρος του mini-LED. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2024 από pirmen56 1
_Theo_ Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, pirmen56 είπε @_Theo_ Χρόνια Πολλά! Σε κάνω εδώ mention για να μην χαλάσω το άλλο. Σκέψου σαν εναλλακτικές mini-LED ή OLED TV που έχουν ανώτερη φωτεινότητα. Δεν υπάρχει αποδεδειγμένα(με uploaded φώτο) κάτοχος OLED και mini-LED monitor που να μην έχει θετικές εντυπώσεις από το τελευταίο. Ενώ σχεδόν όλοι το θεωρούν ανώτερο σε HDR gaming. OLED displays are not superior to MiniLEDs based on my experience. A nitpicky review of Xiaomi G Pro 27i, with MiniLED vs OLED comparison Ο λόγος στο παρακάτω video. Top QDOLED monitor vs top mini-LED monitor. Ratchet & Clank: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου -Εκτός από το χαμηλότερο avg brightness, το QD-OLED συμπιέζει την αντίθεση του εσωτερικού του σπηλαίου με τον έξω χώρο, όπως και το laser beam. Οι καμμένες λεπτομέρειες στα φωτεινά σημεία για το mini-LED οφείλονται στην αδυναμία της κάμερας να πιάσει το εύρος του. IRL δεν χάνεται ίχνος. Ακόμα και να σετάρεις το Asus στην ίδια μέση φωτεινότητα πάλι θα έχεις καλύτερα highlights. Jedi Survivor: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Παρόμοια φωτεινότητα με το OLED στα σκοτεινά. Πιο ρεαλιαστική και εντυπωσιακή η επιγραφή στο mini-LED. Ειδικά όταν τα βλέπεις από κοντά. Με πιο ζωηρό χρώμα, λόγω φωτεινότητας(color volume). Calisto Protocol: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Αδυναμία του OLED να κρατήσει τα highlights εκεί που πρέπει όταν εκτείνονται σε μεγάλη επιφάνεια. Ασυμπίεστο HDR video από κάμερα: Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Καλύτερη αντίθεση ανάμεσα στην άμεσα φωτιζόμενη και την υπό σκιά επιφάνεια του βουνού. Πιο πειστικό αν το δεις από κοντά. Όλα αυτά με τεχνητό περιορισμό του miniLED στα 1000nits για να μην φαίνεται το OLED σβηστό. Αξίζει να ακούσεις και τα σχόλιά του. Λέει ότι ήταν τυφλά πιστός στις OLED μέχρι που φίλος του τον έπεισε να κάνει την δοκιμή. Από τότε αμφισβητεί το κατά πόσο σωστό είναι να αποκαλούνται τα OLED monitors "HDR capable". Δείχνει το πρόβλημα του VRR flickering που δεν υπάρχει σε IPS miniLED. Αναφέρεται στο ψευτοδίλημμα "HDR400 ή peak HDR1000" που το καθένα έχει τα δικά του προβλήματα και δεν ταιριάζει σε όλα τα games. Όπως και τα σχετικά περιορισμένα σενάρια που το OLED υπερέχει. Λέει ότι οι φανατικοί των OLED είναι, δικαιολογημένα, όσοι προήλθαν από IPS/VA. Ό,τι χειρότερο σε μαύρο, δηλαδή. 50Κ views και μόλις 671 likes. Το ερώτημα τώρα είναι κατά πόσο μπορείς με προσιτό miniLED να φτάσεις έστω και το 80% του Asus. Με ρυθμίσεις μπορείς, αλλά όχι τόσο στα χρώματα όσο στα υπόλοιπα. Χρόνια πολλά! Ευχαριστώ για την κατατοπιστικότατη απάντηση! Τώρα έχω μια οθόνη Dell S2721DGFA. Δεν τη λες κακή, αλλά τα χρώματα της γενικά δεν με ικανοποιούν. Δίνω πολύ βάση στη χρωματική απεικόνιση, δηλαδή για παράδειγμα, το μαύρο να είναι μαύρο και όχι..."γκρι". Δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα να δίνω 800άρια ++ € για μια καλή OLED οθόνη οπότε προσανατολίζομαι στην αγορά του Xiaomi G Pro 27i ή βαριά αυτής της LG. Για το πρώτο έχω διαβάσει καλά λόγια εδώ ενώ για το δεύτερο το οποίο είναι πολύ πιο ακριβό λογικά ισχύει (;) το "ότι πληρώσεις παίρνεις". Φυσικά θα πουληθεί η Dell που έχω τώρα. Είμαι πολύ μπερδεμένος. Θα δούμε. Γενικά στις οθόνες οι απόψεις διίστανται, διότι ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Δεν είναι όπως στις κάρτες γραφικών όπου η Χ κάρτα είναι καλύτερη από την Ψ και αυτό δεν χωράει αμφισβήτησης. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2024 από _Theo_
pirmen56 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Χρόνια πολλά! Ευχαριστώ για την κατατοπιστικότατη απάντηση! Τώρα έχω μια οθόνη Dell S2721DGFA. Δεν τη λες κακή, αλλά τα χρώματα της γενικά δεν με ικανοποιούν. Δίνω πολύ βάση στη χρωματική απεικόνιση, δηλαδή για παράδειγμα, το μαύρο να είναι μαύρο και όχι..."γκρι". Δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα να δίνω 800άρια ++ € για μια καλή OLED οθόνη οπότε προσανατολίζομαι στην αγορά του Xiaomi G Pro 27i ή βαριά αυτής της LG. Για το πρώτο έχω διαβάσει καλά λόγια εδώ ενώ για το δεύτερο το οποίο είναι πολύ πιο ακριβό λογικά ισχύει (;) το "ότι πληρώσεις παίρνεις". Φυσικά θα πουληθεί η Dell που έχω τώρα. Είμαι πολύ μπερδεμένος. Θα δούμε. Γενικά στις οθόνες οι απόψεις διίστανται, διότι ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Δεν είναι όπως στις κάρτες γραφικών όπου η Χ κάρτα είναι καλύτερη από την Ψ και αυτό δεν χωράει αμφισβήτησης. Εξαρτάται σε τι δίνεις προτεραιότητα. Το xiaomi έχει ακόμη προβληματικές παρτίδες με το γνωστό bug. Με την προσωρινή διόρθωσή του και DCI-P3 color space σε SDR δεν πρόκειται να καταλάβεις ότι υπάρχει θέμα. Είναι factory calibrated με σωστό gamma και ουδέτερα γκρίζα σε grayscale banding test. Σε HDR απλά θα έχεις περασμένα στο nv control panel κάποια settings που θα ανοίγεις μόνο γι αυτό. Εκεί έχει κάποια θεματάκια με τη χρωματική ισορροπία στις πιο σκούρες αποχρώσεις, αποδεκτά πάντως για το κόστος. Υποκειμενικά η HDR εμπειρία ως σύνολο ρίχνει σαγόνια για κάποιον προερχόμενο από IPS/VA. Το μαύρο του είναι στα ~0,001nits. Ελάχιστα κάτω από το όριο που έχει προσδιοριστεί με τυφλά τεστ ως σημαντικό. Σε true black με όχι πολύ απλωμένο φως στην οθόνη θα μοιάζει κλειστή στα μαύρα της. Σε OLED υπάρχουν τα θέματα που προείπα με την φωτεινότητα στα games(+burn in) αλλά σε χρωματική πιστότητα και απόδοση στα competitive κυρίως θα είναι αρκετά καλύτερη. 1
prefuse Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 52 minutes ago, _Theo_ said: Χρόνια πολλά! Ευχαριστώ για την κατατοπιστικότατη απάντηση! Τώρα έχω μια οθόνη Dell S2721DGFA. Δεν τη λες κακή, αλλά τα χρώματα της γενικά δεν με ικανοποιούν. Δίνω πολύ βάση στη χρωματική απεικόνιση, δηλαδή για παράδειγμα, το μαύρο να είναι μαύρο και όχι..."γκρι". Δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα να δίνω 800άρια ++ € για μια καλή OLED οθόνη οπότε προσανατολίζομαι στην αγορά του Xiaomi G Pro 27i ή βαριά αυτής της LG. Για το πρώτο έχω διαβάσει καλά λόγια εδώ ενώ για το δεύτερο το οποίο είναι πολύ πιο ακριβό λογικά ισχύει (;) το "ότι πληρώσεις παίρνεις". Φυσικά θα πουληθεί η Dell που έχω τώρα. Είμαι πολύ μπερδεμένος. Θα δούμε. Γενικά στις οθόνες οι απόψεις διίστανται, διότι ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Δεν είναι όπως στις κάρτες γραφικών όπου η Χ κάρτα είναι καλύτερη από την Ψ και αυτό δεν χωράει αμφισβήτησης. μπα και στα μονιτορ, οθονες ειναι αντικειμενικά και τα περισσότερα απολυτα μετρήσιμα, αρκει να γνωριζουμε τι θέλουμε απο ενα μονιτορ, απο πού να διαβαζουμε/ενημερωνώμαστε, αλλα πάνω απο ολα, να κατανοουμε αυτα που διαβάζουμε. πανω κάτω δηλ οτι λένε τα πανεπιστήμια (αλλα και ο καθενας με αναπτυγμένη κριτική σκέψη) στους φοιτητες για τις πηγές τους. αν η ενημερωση μας ειναι απο τυχαίους youtubers, διαφορα blog/site χωρις τις κατάλληλες γνώσεις και φορουμ γενικής θεματολογίας και οχι εξειδικευμένα, θα καταλήγουμε σε fanboysmous και ημιμάθεια. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse 3
pirmen56 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Σωστά. Η συμπίεση δυναμικής περιοχής του OLED, όπως στο βίντεο του πραγματικού κατόχου και των δύο μόνιτορ, είναι απόλυτα μετρήσιμη.
prefuse Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 52 minutes ago, pirmen56 said: Σωστά. Η συμπίεση δυναμικής περιοχής του OLED, όπως στο βίντεο του πραγματικού κατόχου και των δύο μόνιτορ, είναι απόλυτα μετρήσιμη. δεν υπαρχει καμια συμπίεση δυναμικης περιοχής.. ειτε σε oled, ειτε σε mini led, ειτε στο χειρότερο tn panel, tone mapping (προσαρμογή, θα ηταν πιο σωστος ορος, αντι για συμπίεση) γινεται συμφωνα με τις δυνατότητες του μονιτορ. και στα 10.000 nits πάλι προσαρμογή ειναι σε σχεση με την πραγματικότητα που ειναι linear και δεν χρησιμοποιεί gamma/eotf οπως τα μονιτορ και τα μάτια μας που δεν λειτουργουν linear γιαυτό το λόγο ειναι σημαντικοτερο ενα μονιτορ να εχει απόλυτο μαύρο και να ακολουθεί πιστά την καμπύλη γκάμα (eotf) παρα να εχει το απολυτο peak brightness σε highlights. αν ομως δεν μας ενδιαφέρει να χάνουμε πληροφορίες και μας αρέσουν τα peak highlights σε hdr, τοτε τα mini led υπερέχουν και ειναι μια εξαιρετική επιλογη Αυτο που ΔΕΝ βλεπεις επιλεκτικά στα βιντεο παραπάνω, που δεν μπορεί να γινει καμια σοβαρή σύγκριση, παρα μονο να χάνουμε τον χρονο μας, κερδίζοντας χρήματα απο διαφημίσεις ενας τυχαίος ημιμαθείς ή και άσχετος με το θέμα youtuber, ειναι οτι το oled (και καθε τεχνολογία που ελέγχει το κάθε pixel ανεξάρτητα), εχει πιο σωστο gamma στο συγκεκριμένο preset που διάλεξε απο το preset που εχει το mini-led που υποτίθεται κατα τα λεγόμενα σου, θα έπρεπε να κρατάει περισσότερες λεπτομέρειες στα φωτεινά, αλλα τα καίει όλα και χανονται οι λεπτομέρειες σε αντίθεση με το oled. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse
pirmen56 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, prefuse είπε δεν υπαρχει καμια συμπίεση δυναμικης περιοχής.. ειτε σε oled, ειτε σε mini led, ειτε στο χειρότερο tn panel, tone mapping (προσαρμογή, θα ηταν πιο σωστος ορος, αντι για συμπίεση) γινεται συμφωνα με τις δυνατότητες του μονιτορ. και στα 10.000 nits πάλι προσαρμογή ειναι σε σχεση με την πραγματικότητα που ειναι linear και δεν χρησιμοποιεί gamma/eotf οπως τα μονιτορ και τα μάτια μας που δεν λειτουργουν linear γιαυτό το λόγο ειναι σημαντικοτερο ενα μονιτορ να εχει απόλυτο μαύρο και να ακολουθεί πιστά την καμπύλη γκάμα (eotf) παρα να εχει το απολυτο peak brightness σε highlights. αν ομως δεν μας ενδιαφέρει να χάνουμε πληροφορίες και μας αρέσουν τα peak highlights σε hdr, τοτε τα mini led υπερέχουν και ειναι μια εξαιρετική επιλογη Αυτο που ΔΕΝ βλεπεις επιλεκτικά στα βιντεο παραπάνω, που δεν μπορεί να γινει καμια σοβαρή σύγκριση, παρα μονο να χάνουμε τον χρονο μας, κερδίζοντας χρήματα απο διαφημίσεις ενας τυχαίος ημιμαθείς ή και άσχετος με το θέμα youtuber, ειναι οτι το oled εχει πιο σωστο gamma στο συγκεκριμένο preset που διάλεξε απο το preset που εχει το mini-led που υποτίθεται κατα τα λεγόμενα σου, θα έπρεπε να κρατάει περισσότερες λεπτομέρειες στα φωτεινά, αλλα τα καίει όλα και χανονται οι λεπτομέρειες σε αντίθεση με το oled. Το συγκεκριμένο miniLED είναι λίγο παλιό αλλά κορυφή σε πιστότητα. Πολύ ανώτερο από τα Samsung G8 κτλ. 3.000€ τότε. ΔΕΝ καίει λεπτομέρεια. Για να το καταλάβεις, δες φωτογραφίες από το κινητό μου με διαφορετικό exposure. Εκεί που φαίνεται καμμένη λεπτομέρεια, υπάρχει τελικά αν εστιάσεις πάνω της. Όπως στις πρώτες φωτό με τον κάδο. Απλά καμία κάμερα δεν μπορεί με το Χ ISO να πιάσει το εύρος του miniLED. Επιστημονικά, διπλά τυφλά τεστ προσδιόρισαν το ιδανικό επίπεδο μαύρου στα 0,003nits. Παρακάτω δεν υπάρχει στατιστικά σημαντική διαφορά στην προτίμηση των συμμετεχόντων. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2024 από pirmen56
prefuse Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 29 minutes ago, pirmen56 said: Το συγκεκριμένο miniLED είναι λίγο παλιό αλλά κορυφή σε πιστότητα. Πολύ ανώτερο από τα Samsung G8 κτλ. 3.000€ τότε. ΔΕΝ καίει λεπτομέρεια. Για να το καταλάβεις, δες φωτογραφίες από το κινητό μου με διαφορετικό exposure. Εκεί που φαίνεται καμμένη λεπτομέρεια, υπάρχει τελικά αν εστιάσεις πάνω της. Όπως στις πρώτες φωτό με τον κάδο. Απλά καμία κάμερα δεν μπορεί με το Χ ISO να πιάσει το εύρος του miniLED. Επιστημονικά, διπλά τυφλά τεστ προσδιόρισαν το ιδανικό επίπεδο μαύρου στα 0,003nits. Παρακάτω δεν υπάρχει στατιστικά σημαντική διαφορά στην προτίμηση των συμμετεχόντων. Τεσπά πίστευε ότι θέλεις αλλά και εδώ έχεις και πάλι λάθος καθώς μιλάς για απόλυτο μαύρο που δεν μας ενδιαφέρει γιατί δεν αγόρασες tv για να βλέπεις patterns.. Και κυρίως μας ενδιαφέρει το μαύρο που μπορεί να έχει κάποιο πάνελ, σε πραγματικές σκηνές, όπου πολλές φορές υπάρχουν δύο διπλανες περιοχές, που θα πρέπει μερικά pixel να είναι όσο πιο μαύρα γίνεται και τα άλλα από δίπλα λευκά.. Εκεί το μαύρο δεν είναι αυτό που βλέπεις στα pattern σε μια mini led. Το έχω βάλει 4-5 φορές αλλά ανάθεμα αν το είδε κάνεις και αν κατάλαβε τι λέει αυτός ο άμοιρος Caleb. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse
music_lover Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 18 ώρες πριν, _Theo_ είπε Χρόνια πολλά! Ευχαριστώ για την κατατοπιστικότατη απάντηση! Τώρα έχω μια οθόνη Dell S2721DGFA. Δεν τη λες κακή, αλλά τα χρώματα της γενικά δεν με ικανοποιούν. Δίνω πολύ βάση στη χρωματική απεικόνιση, δηλαδή για παράδειγμα, το μαύρο να είναι μαύρο και όχι..."γκρι". Δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα να δίνω 800άρια ++ € για μια καλή OLED οθόνη οπότε προσανατολίζομαι στην αγορά του Xiaomi G Pro 27i ή βαριά αυτής της LG. Για το πρώτο έχω διαβάσει καλά λόγια εδώ ενώ για το δεύτερο το οποίο είναι πολύ πιο ακριβό λογικά ισχύει (;) το "ότι πληρώσεις παίρνεις". Φυσικά θα πουληθεί η Dell που έχω τώρα. Είμαι πολύ μπερδεμένος. Θα δούμε. Γενικά στις οθόνες οι απόψεις διίστανται, διότι ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Δεν είναι όπως στις κάρτες γραφικών όπου η Χ κάρτα είναι καλύτερη από την Ψ και αυτό δεν χωράει αμφισβήτησης. Η συγκεκριμένη LG παίζει σε προσφορά αυτές τις μέρες στα 700€ και στην τιμή αυτή έρχεται χαμηλότερα απο τις αντίστοιχες QD-OLED προτάσεις. Δεν είναι όμως glossy οπότε την ημέρα θα σου θυμίζει IPS panel. Υστερεί επίσης σε καθαρότητα κειμένου λόγω WOLED subpixel και δεν διαθέτει το vividness των χρωμάτων μιας quantum dot οθόνης. Είναι όμως εξοπλισμένη με HDMI v2.1 1
akoinonitos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Γιατι καποιος να παρει μονιτορ με εφημεριδα σε αυτα τα λεφτα, παρε καποιο glossy πχ https://www.skroutz.gr/s/55511278/AOC-Agon-AG276QZD2-OLED-HDR-Gaming-Monitor-26-7-QHD-2560x1440-240Hz.html Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos 2
kostiger Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 https://www.tomshardware.com/monitors/blur-busters-releases-authentic-crt-simulator-shader-for-high-refresh-oled-and-lcd-screens-240-hz-oled-recommended-for-the-best-experience
prefuse Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 2 hours ago, akoinonitos said: Γιατι καποιος να παρει μονιτορ με εφημεριδα σε αυτα τα λεφτα, παρε καποιο glossy πχ https://www.skroutz.gr/s/55511278/AOC-Agon-AG276QZD2-OLED-HDR-Gaming-Monitor-26-7-QHD-2560x1440-240Hz.html Άστα αυτά και κάνε συγκριτικό το ένα δίπλα στο αλλο, mini led, QD-OLED και κάνε βίντεο review για YouTube να πατήσουμε δύο φορές το like and subscribe. 1
music_lover Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Τα επαγγελματικά reviews, όσο αναλυτικά και να είναι δεν μπορούν να αποδώσουν την ακριβή εικόνα που θα δουν τα μάτια μας όταν κοιτάξουν τη οθόνη γιατί οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνει το καθετί και πως ακριβώς αυτό επιδρά στην ποιότητα της εικόνας. Το να καθόμαστε να διαβάζουμε νούμερα πέρα δώθε μπορεί να μας δίνει μεν μια εικόνα του τι να περιμένουμε αλλά άλλο πράγμα αυτό και άλλο να το βλέπεις μπροστά σου. Τα YouTube videos βοηθούν λοιπόν ως προς αυτήν την κατεύθυνση και δεν πρέπει να απαξιώνονται γιατί δεν έχουμε άλλο τρόπο να δούμε συγκεκριμένα monitor εκτός αν τα αγοράσουμε αλλά τότε θα είναι αργά γιατί θα τα έχουμε ήδη πληρώσει. Και άντε, αν είσαι Ευρώπη και ψωνίζεις από amazon και το μετάνιωσες, τα πακετάρεις και τα στέλνεις πίσω αλλά στην Ελλάδα τα παντρεύεσαι και άντε μετά να τα πουλήσεις χωρίς δόσεις φυσικά..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα