Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το χειροτερο σεναριο για τη mini led ειναι αυτο

spacer.png

52 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Η Bravia 9 βγάζει μπόλικη λεπτομέρεια στα δέντρα όσο πας προς τα πάνω και δεξιά. Αν και όχι τόσο πιστά όπως το reference monitor. Στο A95L διακρίνεται λιγότερη.

το λες απο τη φωτο που εβαλα η ειδες το βιντεο? Δες το βιντεο γτ η φωτο μου δεν ειναι καλη .

Λεπτομερια δεν εχει παραπανω και στις δυο τα ιδια βλεπεις αλλα στο oled ειναι πιο σκοτεινα απο τo ref ενω στο mini πιο φωτεινα.

και εδω  βλεπουμε οτι τα highlights στο oled ειναι πιο φωτεινα ,πχ το αυτοκινητο, στη φωτο δεν φαινεται τοσο πολυ η διαφορα.

spacer.png

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

το χειροτερο σεναριο για τη mini led ειναι αυτο

spacer.png

το λες απο τη φωτο που εβαλα η ειδες το βιντεο? 

Λεπτομερια δεν εχει παραπανω και στις δυο τα ιδια βλεπεις αλλα στο oled ειναι πιο σκοτεινα απο τo ref ενω στο mini ποιο φωτεινα.

Το χειρότερο σενάριο είναι overblown για να δείξει όσο καλύτερα γίνεται τις διαφορές. Δεν αντιπροσωπεύει ό,τι βλέπεις στην πράξη. Σε τέτοια σενάρια το miniLED θα ρίξει την φωτεινότητα κάνοντας τα άστρα λιγότερο εντυπωσιακά. Θα ανεβάσει όμως την φωτεινότητα αν υπάρχει ήδη κάτι άλλο αρκετά φωτεινό που μπορεί να κρύψει το blooming. Όπως ο πλανήτης.

Τα συμπεράσματα τα έβγαλα τερματίζοντας τη φωτεινότητα του δικού μου παίζοντας το βίντεο. Πιάνοντας λεπτομέρειες που δεν μπορείς να δεις σε μονιτορ που τερματίζει στα 250nits. Τα μακρινά και λιγότερο φωτισμένα δέντρα είναι πολύ πιο δυσδιάκριτα στην A95L. Επίσης, o κορμός του δέντρου στην A95L δεν έχει την εμφανώς πρασινωπή χροιά στο αριστερό πιο σκοτεινό τμήμα του, που βλέπεις ξεκάθαρα στο reference και στην bravia 9. Γκριζάρει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Το χειρότερο σενάριο είναι overblown για να δείξει όσο καλύτερα γίνεται τις διαφορές. Δεν αντιπροσωπεύει ό,τι βλέπεις στην πράξη. Σε τέτοια σενάρια το miniLED θα ρίξει την φωτεινότητα κάνοντας τα άστρα λιγότερο εντυπωσιακά. Θα ανεβάσει όμως την φωτεινότητα αν υπάρχει ήδη κάτι άλλο αρκετά φωτεινό που μπορεί να κρύψει το blooming. Όπως ο πλανήτης.

Τα συμπεράσματα τα έβγαλα τερματίζοντας τη φωτεινότητα του δικού μου παίζοντας το βίντεο. Πιάνοντας λεπτομέρειες που δεν μπορείς να δεις σε μονιτορ που τερματίζει στα 250nits. Τα μακρινά και λιγότερο φωτισμένα δέντρα είναι πολύ πιο δυσδιάκριτα στην A95L. Επίσης, o κορμός του δέντρου στην A95L δεν έχει την εμφανώς πρασινωπή χροιά στο αριστερό πιο σκοτεινό τμήμα του, που βλέπεις ξεκάθαρα στο reference και στην bravia 9. Γκριζάρει.

Στο γραφει ρε λογω της γωνιας οι εξω ακρες ειναι πιο σκοτεινες. Δλδ στο δικο μου τα highlights τερματιζουν στα 250nits και δεν βλεπω τις λεπτομεριες? Μλκ τι λες? Εκτος αν εννοεις λεπτομερια το φωσφορισμα γυρω απο τα αστρα :P

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Στο γραφει ρε λογω της γωνιας οι εξω ακρες ειναι πιο σκοτεινες. Δλδ στο δικο μου τα highlights τερματιζουν στα 250nits και δεν βλεπω τις λεπτομεριες? Μλκ τι λες? Εκτος αν εννοεις λεπτομερια το φωσφορισμα γυρω απο τα αστρα :P

Γράφει ότι και στις δύο τηλεοράσεις υπάρχει σκοτείνιασμα στα άκρα που είναι χειρότερο για την Bravia 9.

Σχετικά με την φωτεινότητα. Ξαναδές το βίντεο με την φωτεινότητα της οθόνης σου στο 25% π.χ. Βλέπεις τα ίδια που έβλεπες και με τέρμα brightness; Σκέψου τώρα να μπορούσες να ανέβεις στα 750cd.

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Γράφει ότι και στις δύο τηλεοράσεις υπάρχει σκοτείνιασμα στα άκρα που είναι χειρότερο για την Bravia 9.

Σχετικά με την φωτεινότητα. Ξαναδές το βίντεο με την φωτεινότητα της οθόνης σου στο 25% π.χ. Βλέπεις τα ίδια που έβλεπες και με τέρμα brightness; Σκέψου τώρα να μπορούσες να ανέβεις στα 750cd.

Οι εξω πλευρες λεει δειχνουν σκοτεινοτερες απο τις μεσα ,και μου μιλας για το δεντρο που στην Oled ειναι στην εξω ενω στην mini ειναι μεσα. Δεν μπορεις να πειραξεις την φωτεινοτητα σε hdr στο μινοτορ ,βγαζει οτι διαβαζει η οτι μπορει να βγαλει ,επισης πιο το νοημα να ανεβαζεις την φωτεινοτητα σε hdr ?  Καταστρεφεις το πως πρεπει να ειναι η εικονα. Υποτιθεται οτι η φωτεινοτητα πρεπει να παει συμφωνα με το τι διαβαζει

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Οι εξω πλευρες λεει δειχνουν σκοτεινοτερες απο τις μεσα ,και μου μιλας για το δεντρο που στην Oled ειναι στην εξω ενω στην mini ειναι μεσα. Δεν μπορεις να πειραξεις την φωτεινοτητα σε hdr στο μινοτορ ,βγαζει οτι διαβαζει η οτι μπορει να βγαλει ,επισης πιο το νοημα να ανεβαζεις την φωτεινοτητα σε hdr ?  Καταστρεφεις το πως πρεπει να ειναι η εικονα 

Τώρα είδα ότι το βίντεο που ανέβασε ο Vincent είναι σε HDR μορφή. Έτσι τα πίσω δέντρα φαίνονται σχεδόν ανύπαρκτα στην A95L εν σχέσει με τις άλλες δύο(δεν βοηθάει και το φως που μπαίνει στο δωμάτιό μου).

Για τις γωνίες έχεις δίκιο. Αναφέρεται στις γωνίες σε σχέση με την κάμερά του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Τώρα είδα ότι το βίντεο που ανέβασε ο Vincent είναι σε HDR μορφή. Έτσι τα πίσω δέντρα φαίνονται σχεδόν ανύπαρκτα στην A95L εν σχέσει με τις άλλες δύο(δεν βοηθάει και το φως που μπαίνει στο δωμάτιό μου).

Για τις γωνίες έχεις δίκιο. Αναφέρεται στις γωνίες σε σχέση με την κάμερά του.

Ρε εγω κανονικα τα βλεπω τα δεντρα πισω ,απλα ειναι ενα τικ πιο σκουρα απο το ref ,πολυ μικρη διαφορα στην πραγματικοτητα ,δες εδω 

spacer.png

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

και εδω  βλεπουμε οτι τα highlights στο oled ειναι πιο φωτεινα ,πχ το αυτοκινητο, στη φωτο δεν φαινεται τοσο πολυ η διαφορα.

spacer.png

Το dynamic tone mapping μπορεί να δώσει ψευδαίσθηση μεγάλης δυναμικής περιοχής. Αυτός είναι ο σκοπός του.

Για να δεις διαφορές δυναμικής περιοχής πρέπει να έχεις τις δύο οθόνες μπροστά σου χωρίς αυτές τις λειτουργίες στο on. Ακόμα και τα HDR videos του Vincent τις ισοπεδώνουν. Μπορείς απλά να πάρεις μια προσεγγιση από τις φωτό στο παρακάτω.

Spoiler

7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ρε εγω κανονικα τα βλεπω τα δεντρα πισω ,απλα ειναι ενα τικ πιο σκουρα απο το ref ,πολυ μικρη διαφορα στην πραγματικοτητα ,δες εδω 

spacer.png

Πεντακάθαρα φαίνονται όλα.

Έχει καμία σχέση όμως αυτό με τα screenshot των παιδιών στις προηγούμενες σελίδες. Εδώ είναι λες και η συγκεκριμένη σκηνή έχει γυριστεί απόγευμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα screen shoots που εβαλε το παιδι πισω ειναι σε sdr ,δεν ειναι τοσο φωτεινα το κινητο το κανει αλλα οτι βλεπεις στην φωτο βλεπεις και στο βιντεο δεν χανεις πληροφορια απλα ειναι πιο σκοτεινα οχι ομως μαυρα .

Το θεμα ειναι οτι στο Oled η εικονα φαινεται ιδια με το ref με το αυτοκινητο στο mini led να μην εχει τοσο δυνατο λαμπιρισμα , αν ηταν το tone mapping τοτε και στο ref θα ειχες αλλη εικονα οχι ιδια με το Oled 

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Τα screen shoots που εβαλε το παιδι πισω ειναι σε sdr ,δεν ειναι τοσο φωτεινα το κινητο το κανει αλλα οτι βλεπεις στην φωτο βλεπεις και στο βιντεο δεν χανεις πληροφορια απλα ειναι πιο σκοτεινα οχι ομως μαυρα 

Τόσο σε HDR όσο και SDR το OLED είναι το λιγότερο φωτεινό στα δέντρα. Το πόσο τελικά θα δεις είναι κάτι που θα διαπιστώσει όποιος τα έχει μπροστά του.

Το ίδιο και ακόμα χειρότερα στις φωτεινές σκηνές. Στη σκηνή με το μάρκετ και με τα αυτοκίνητα που πόσταρες πριν λίγο το OLED φαίνεται ανώτερο ακόμα και στο λευκό της πρόσοψης. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να το δεις αυτό σε real life σύγκριση. Καταρχάς ο αλγόριθμος της Bravia 9 δεν έχει κάποιο blooming να κρύψει για να ρίξει τη φωτεινότητα, σε ένα τόσο τεράστιο αντικείμενο και σε τόσο φωτεινή σκηνή. Περισσότερο για επίδραση του DTM της OLED μου κάνει.

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Τόσο σε HDR όσο και SDR το OLED είναι το λιγότερο φωτεινό στα δέντρα. Το πόσο τελικά θα δεις είναι κάτι που θα διαπιστώσει όποιος τα έχει μπροστά του.

Το ίδιο και ακόμα χειρότερα στις φωτεινές σκηνές. Στη σκηνή με το μάρκετ και με τα αυτοκίνητα που πόσταρες πριν λίγο το OLED φαίνεται ανώτερο ακόμα και στο λευκό της πρόσοψης. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να το δεις αυτό σε real life σύγκριση. Καταρχάς ο αλγόριθμος της Bravia 9 δεν έχει κάποιο blooming να κρύψει για να ρίξει τη φωτεινότητα, σε ένα τόσο τεράστιο αντικείμενο και σε τόσο φωτεινή σκηνή. Περισσότερο για επίδραση του DTM της OLED μου κάνει.

Στο λεει και ο ιδιος ο vincent ρε pirmen  που τα εχει μπροστα του δεν το λεω εγω . Τελος παντων φτανει για σημερα.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.

Στο λεει και ο ιδιος ο vincent ρε pirmen  που τα εχει μπροστα του δεν το λεω εγω . Τελος παντων φτανει για σημερα.

Φυσικά ρε συ. Έχει τόνους blooming να κρύψει το miniLED στη σκηνή αυτή.

Άρα που καταλήγουμε; Έχουν και ανώτερο brightness τα OLED.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Φυσικά ρε συ. Έχει τόνους blooming να κρύψει το miniLED στη σκηνή αυτή.

Άρα που καταλήγουμε; Έχουν και ανώτερο brightness τα OLED.

Αλλo η φωτεινοτητα σε ενα λευκο παραθυρο αλλο η φωτεινοτητα σε ενα αντικειμενο με διαφορετικα χρωματα και dynamic range ,εκει εχεις ενα αλγοριθμο να προσπαθει να κρατησει μια ισορροπια ωστε να βγαλει την εικονα οσο το δυνατον πιο σωστη και οχι καμμενη. Αντιστοιχα θα μπορουσε να  γινει και γινεται με μια oled σε μια σκοτεινη  σκηνη.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.

Αλλo η φωτεινοτητα σε ενα λευκο παραθυρο αλλο η φωτεινοτητα σε ενα αντικειμενο με διαφορετικα χρωματα και dynamic range ,εκει εχεις ενα αλγοριθμο να προσπαθει να κρατησει μια ισορροπια ωστε να βγαλει την εικονα οσο το δυνατον πιο σωστη και οχι καμμενη. Αντιστοιχα θα μπορουσε να  γινει και γινεται με μια oled σε μια σκοτεινη  σκηνη.

4100:1 native contrast. Τι να κάψει σε φωτεινή σκηνή και ειδικά σε εννιαία και μεγάλη λευκή πρόσοψη όπου και πάλι το OLED δείχνει φωτεινότερο; Το DTM μπορεί να βγάλει HDR like αποτέλεσμα σε SDR εικόνα. Όπως το screenshot που κοιτάμε.

Εκτός αυτού, αν η εν λόγω ταινία είναι "HDR", δηλαδή mastered για HDR400 monitors και 200nits average τότε το OLED έχει ένα edge και που πάλι δεν είναι βέβαιο. Το γεγονός ότι την Bravia 9 την έβγαλε η Sony δεν σημαίνει ότι είναι ο κολοφώνας της τελειότητας. Ότι δεν θα μπορούσε να κάνει λάθη άσχετα με την τεχνολογία της.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, pirmen56 είπε

4100:1 native contrast. Τι να κάψει σε φωτεινή σκηνή και ειδικά σε εννιαία και μεγάλη λευκή πρόσοψη όπου και πάλι το OLED δείχνει φωτεινότερο; Το DTM μπορεί να βγάλει HDR like αποτέλεσμα σε SDR εικόνα. Όπως το screenshot που κοιτάμε.

Εκτός αυτού, αν η εν λόγω ταινία είναι "HDR", δηλαδή mastered για HDR400 monitors και 200nits average τότε το OLED έχει ένα edge και που πάλι δεν είναι βέβαιο. Το γεγονός ότι την Bravia 9 την έβγαλε η Sony δεν σημαίνει ότι είναι ο κολοφώνας της τελειότητας. Ότι δεν θα μπορούσε να κάνει λάθη άσχετα με την τεχνολογία της.

δεν μιλαω για την προσοψη ρε για το αμαξι μιλαω ,καλα προφανως και δεν ειναι η τελειοτητα η sony αλλα συμφωνα με τις κριτικες  δεν υπαρχει κατι καλυτερο σε mini led. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...