Arkin Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε Eτσι οπως το γραφεις με μπερδεψες ,λεω και εγω Σε HDR παιζω με 40% φωτεινοτητα και 70% αντιθεση + 20% night light Με αφορμη το σχολιο σου να πω δυο πραγματα γτ εχει γινει πολυ παραπληροφορηση στο βαθμο της υπερβολης το νημα. Αν εχεις ανοιχτο πατζουρι με oled τι γινεται? δεν βλεπεις τπτ. Στο ηλιο ζειτε ρε και θελετε 2000nits για να βλεπετε την οθονη. Εγω θα πω αλλη μια φορα οτι αν δεν εχει καποιος κατι δεν μπορει να εκφερει αποψη. Ηλιος εξω ανοιχτο πατζουρι απεναντι ακριβως απο το μονιτορ 30% φωτεινοτητα στο μονιτορ. Δυσκολευεσαι να διακρινεις κατι? θες παραπανω φωτεινοτητα? Δυσκολευεσαι να παιξεις? Θες παραπανω φωτεινοτητα? Και επειδη ειχα ips μονιτορ με antiglare θα πω οτι προτιμω το semi glossy στις αντακλασεις απο το φως ,δεν εχει εχεις πλεον το antiglare να σκορπαει ασπριλα πανω στο πανελ. Αν θες μονιτορ για gaming το semi glossy/glossy θα σου δωσει πολυ καλυτερη εμπειρια. Εχει γινει η υπερβολη της υπερβολης το νημα. Κανει ο καθενας μια επιλογη και προσπαθει με το ζορι να βγαλει "κακο" κατι αλλο. Χαρειτε οτι αγορασατε και αφηστε τη μιρλα για τα oled ,αφου δεν σας ασερουν παμε παρακατω ,εχουμε 20 σελιδες και αναμασαμε τα ιδια. Sdr ήθελα να γράψω δεν το πρόσεξα καθόλου. 1
Tambas91 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 7 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Βρήκες λύση; Λοιπόν έκανα το εξής...δοκίμασα εχθές διαφορους συνδυασμούς με το dynamic tone map και το black level.. σε κάθε συνδυασμό πήγαινα και έκανα το calibration που έχουν τα windows... θα πω τι παρατήρησα εγώ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι σωστό ή όχι... το black level έχει επιλογές auto, low, high... το auto είναι ίδιο με το high, δεν ξέρω ίσως υπάρχουν περιπτώσεις που αλλάζει μονο του όπου χρειάζεται σε low!?! το low έχει βαθιά μαύρα σαν την κόλαση που εμένα μου αρέσει, ΑΛΛΑ δημιουργεί σε σκηνές το λεγόμενο black crush... επίσης διάβασα ότι άμα έχεις την επιλογή στο ncp dynamic range full πρέπει να το βάλεις high για να λειτουργεί σωστά... οποτε καταλήγω στην επιλογή το DTM έχει επιλογές on, off, hgig... το on είναι το πιο φωτεινό απ όλα (που αυτό μου αρέσει) αλλα καίει πληροφορία στα άσπρα... το hgig ρίχνει αρκετά τη φωτεινότητα αλλα βλέπεις άλλη εικόνα σε άσπρες περιοχές... και το off είναι κάπου ενδιάμεσα στα 2, πιο φωτεινό απ το hgig πιο σκοτεινό απ το on οποτε παρόλο που μου αρέσει με τις επιλογές black level low και DTM on νομίζω είναι λάθος, και καταλήγω στο καλιμπραρισμενο black level auto και DTM off χωρίς αυτό ξαναλέω να είναι σωστό η όχι... έτσι νομίζω παίρνω και σωστά μαυτά και την πληροφορία που χρειάζεται σε χιονια ktlp
prefuse Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, akoinonitos said: Eτσι οπως το γραφεις με μπερδεψες ,λεω και εγω Σε HDR παιζω με 40% φωτεινοτητα και 70% αντιθεση + 20% night light Με αφορμη το σχολιο σου να πω δυο πραγματα γτ εχει γινει πολυ παραπληροφορηση στο βαθμο της υπερβολης το νημα. Αν εχεις ανοιχτο πατζουρι με oled τι γινεται? δεν βλεπεις τπτ. Στο ηλιο ζειτε ρε και θελετε 2000nits για να βλεπετε την οθονη. Εγω θα πω αλλη μια φορα οτι αν δεν εχει καποιος κατι δεν μπορει να εκφερει αποψη. Ηλιος εξω ανοιχτο πατζουρι απεναντι ακριβως απο το μονιτορ 30% φωτεινοτητα στο μονιτορ. Δυσκολευεσαι να διακρινεις κατι? θες παραπανω φωτεινοτητα? Δυσκολευεσαι να παιξεις? Θες παραπανω φωτεινοτητα? Και επειδη ειχα ips μονιτορ με antiglare θα πω οτι προτιμω το semi glossy στις αντακλασεις απο το φως ,δεν εχει εχεις πλεον το antiglare να σκορπαει ασπριλα πανω στο πανελ. Αν θες μονιτορ για gaming το semi glossy/glossy θα σου δωσει πολυ καλυτερη εμπειρια. Εχει γινει η υπερβολη της υπερβολης το νημα. Κανει ο καθενας μια επιλογη και προσπαθει με το ζορι να βγαλει "κακο" κατι αλλο. Χαρειτε οτι αγορασατε και αφηστε τη μιρλα για τα oled ,αφου δεν σας ασερουν παμε παρακατω ,εχουμε 20 σελιδες και αναμασαμε τα ιδια. Φιλαράκι δεν έχεις ιδέα τι γράφεις... Όλα αυτά τα γράφεις γιατί δεν γνωρίζεις από Scotopic vision, αν το ξέρες, θα ξέρες ότι δεν ξέρες. Αυτό γυρνάει την παρτίδα 360 μοίρες και έρχεσαι ξανά εκεί που ήσουν. Παρακατω το αποδεικνύουν επιστημονικά και μπορείς να κάνεις και εσύ την θέαση σε φωτεινό και σκοτεινό δωμάτιο και να μας πεις ξανά την γνώμη σου, χωρίς να βγάζεις φωτογραφίες και να λες την υποκειμενική σου γνώμη. Κάθε φορά που θα αναφέρει κάποιος ότι οι oled δεν φτάνουν τις mini led σε φωτεινότητα στελνε του αυτά τα 2 βίντεο. Αν δεν είναι ιαχωβας κάποιας τεχνολογίας/εταιρείας ίσως και κατανοήσει, διαφορετικά η κατάσταση είναι για τις πύλες του ανεξήγητου με τα βριλ που ζουν κάτω από τα Βριλήσσια οπότε και στέλνεις τους αυτόπτες μάρτυρες μπας και συνεννοηθούμε. Μην κλεβς όμως και δες τα όλα για να μην χρειάζεται να βγαζ ss ή να ξαναγράφουμε ποτέ ξανά γι'αυτό και το νήμα σας να πάρει την πορεία του καθώς εγώ μπήκα σφήνα για να το αναστάτωσω γιατί έβλεπα ότι πέσατε λίγο και αρχίσατε να παίζετε παιχνίδια αντί να κάνετε συγκριτικά με fps, GHz, MHz, m&ms Έλα ήρθαν και οι αυτόπτες μάρτυρες.. Κρατά σημειώσεις και μέτρα σε κάθε σκηνή, ποια από τις 2 τεχνολογίες, σου φαίνεται πιο φωτεινή και ποια έχει μεγαλύτερο contrast. Μήπως τελικά οι oled εχουν πιο εντυπωσιακό HDR και είναι και πιο perceptual φωτεινές, εκτός από τις σκηνές που σχεδόν όλη η επιφάνεια της τηλεόρασης είναι με λευκό; Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse 2
pirmen56 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Λοιπόν έκανα το εξής...δοκίμασα εχθές διαφορους συνδυασμούς με το dynamic tone map και το black level.. σε κάθε συνδυασμό πήγαινα και έκανα το calibration που έχουν τα windows... θα πω τι παρατήρησα εγώ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι σωστό ή όχι... το black level έχει επιλογές auto, low, high... το auto είναι ίδιο με το high, δεν ξέρω ίσως υπάρχουν περιπτώσεις που αλλάζει μονο του όπου χρειάζεται σε low!?! το low έχει βαθιά μαύρα σαν την κόλαση που εμένα μου αρέσει, ΑΛΛΑ δημιουργεί σε σκηνές το λεγόμενο black crush... επίσης διάβασα ότι άμα έχεις την επιλογή στο ncp dynamic range full πρέπει να το βάλεις high για να λειτουργεί σωστά... οποτε καταλήγω στην επιλογή το DTM έχει επιλογές on, off, hgig... το on είναι το πιο φωτεινό απ όλα (που αυτό μου αρέσει) αλλα καίει πληροφορία στα άσπρα... το hgig ρίχνει αρκετά τη φωτεινότητα αλλα βλέπεις άλλη εικόνα σε άσπρες περιοχές... και το off είναι κάπου ενδιάμεσα στα 2, πιο φωτεινό απ το hgig πιο σκοτεινό απ το on οποτε παρόλο που μου αρέσει με τις επιλογές black level low και DTM on νομίζω είναι λάθος, και καταλήγω στο καλιμπραρισμενο black level auto και DTM off χωρίς αυτό ξαναλέω να είναι σωστό η όχι... έτσι νομίζω παίρνω και σωστά μαυτά και την πληροφορία που χρειάζεται σε χιονια ktlp Οι τηλεοράσεις αυτές έχουν ούτως ή άλλως στατικό tone mapping. Απενεργοποίησε τα πάντα πριν τρέξεις το calibration των windows, για να έχεις σταθερά αποτελέσματα παντού. Και στα games θα δηλώνεις ό,τι δήλωσες στα win για μαξ φωτεινότητα. Μετά θα παίζεις με mid point ή ό,τι παρόμοιο σου δίνουν για να ανεβάσεις τη μέση φωτεινότητα. Ή με gamma από το nvcp. Στο win calibration θα βάλεις μέγιστη τιμή φωτεινότητας μόνο στο πρώτο σχετικό κομμάτι, που είναι για highlights. Στο δεύτερο μπορείς να κάνεις δοκιμές για να δεις από πού έχεις κάψιμο. 1
akoinonitos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 11 λεπτά πριν, prefuse είπε Φιλαράκι δεν έχεις ιδέα τι γράφεις... Όλα αυτά τα γράφεις γιατί δεν γνωρίζεις από Scotopic vision, αν το ξέρες, θα ξέρες ότι δεν ξέρες. Αυτό γυρνάει την παρτίδα 360 μοίρες και έρχεσαι ξανά εκεί που ήσουν. Παρακατω το αποδεικνύουν επιστημονικά και μπορείς να κάνεις και εσύ την θέαση σε φωτεινό και σκοτεινό δωμάτιο και να μας πεις ξανά την γνώμη σου, χωρίς να βγάζεις φωτογραφίες και να λες την υποκειμενική σου γνώμη. Κάθε φορά που θα αναφέρει κάποιος ότι οι oled δεν φτάνουν τις mini led σε φωτεινότητα στελνε του αυτά τα 2 βίντεο. Αν δεν είναι ιαχωβας κάποιας τεχνολογίας/εταιρείας ίσως και κατανοήσει, διαφορετικά η κατάσταση είναι για τις πύλες του ανεξήγητου με τα βριλ που ζουν κάτω από τα Βριλήσσια οπότε και στέλνεις τους αυτόπτες μάρτυρες μπας και συνεννοηθούμε. Μην κλεβς όμως και δες τα όλα για να μην χρειάζεται να βγαζ ss ή να ξαναγράφουμε ποτέ ξανά γι'αυτό και το νήμα σας να πάρει την πορεία του καθώς εγώ μπήκα σφήνα για να το αναστάτωσω γιατί έβλεπα ότι πέσατε λίγο και αρχίσατε να παίζετε παιχνίδια αντί να κάνετε συγκριτικά με fps, GHz, MHz, m&ms Έλα ήρθαν και οι αυτόπτες μάρτυρες.. Κρατά σημειώσεις και μέτρα σε κάθε σκηνή, ποια από τις 2 τεχνολογίες, σου φαίνεται πιο φωτεινή και ποια έχει μεγαλύτερο contrast. Μήπως τελικά οι oled εχουν πιο εντυπωσιακό HDR και είναι και πιο perceptual φωτεινές, εκτός από τις σκηνές που σχεδόν όλη η επιφάνεια της τηλεόρασης είναι με λευκό; Πεθανα με το πρωτο βιντεακι Δεν με νοιαζει τι κανουν οι Mini led ,την επιλογη μου την εκανα ,πηγα σε ενα μαγαζι με tv και ειδα απο κοντα την εικονα των qd /woled και των Mini led και διαλεξα σε τι πανελ ηθελα να παω ,οπως επισης ειχα αποφασισει οτι δεν ξανα παιρνω μονιτορ με matte antiglare. Για τα δικα μου γουστα αυτη ηταν η καλυτερη επιλογη την δεδομενη στιγμη με οτι υπηρχε στην αγορα. Ουτε θα πω οτι οι MIni led ειναι χαλια. Αν ειχα και ειχα δουλεψει ενα Mini led θα μπορουσα να εκφερω αποψη ,τωρα δεν μπορω. Ισως παρουμε στον ανηψιο μου το xiaomi αν και εχει τα θεματακια του και το σκεφτομαι.
Tambas91 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 19 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Οι τηλεοράσεις αυτές έχουν ούτως ή άλλως στατικό tone mapping. Απενεργοποίησε τα πάντα πριν τρέξεις το calibration των windows, για να έχεις σταθερά αποτελέσματα παντού. Και στα games θα δηλώνεις ό,τι δήλωσες στα win για μαξ φωτεινότητα. Μετά θα παίζεις με mid point ή ό,τι παρόμοιο σου δίνουν για να ανεβάσεις τη μέση φωτεινότητα. Ή με gamma από το nvcp. Στο win calibration θα βάλεις μέγιστη τιμή φωτεινότητας μόνο στο πρώτο σχετικό κομμάτι, που είναι για highlights. Στο δεύτερο μπορείς να κάνεις δοκιμές για να δεις από πού έχεις κάψιμο. Ναι τώρα ουσιαστικά έτσι τα τρέχω κλειστά... βεβαια αυτές οι επιλογές σε ξεγελάνε ρε γαμώτο και άμα τις ανοίξεις φαίνονται πιο ωραίες στο μάτι... btw σε ένα βιντεάκι του vincent έλεγε ότι σε μερικά παιχνίδια που υποστηρίζεται το hgig άμα το ανοίξεις παίρνεις το απόλυτο γιατί εκεί δουλεύει σωστά στα υπόλοιπα όμως θέλει off όπως λες.... 7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε πηγα σε ενα μαγαζι με tv και ειδα απο κοντα την εικονα των qd /woled και των Mini led και διαλεξα σε τι πανελ ηθελα να παω Μάλλον εκεί δεν είχαν lg c να δεις, ή είχες ξεχάσει να φορέσεις τα γυαλιά σου γέροντα
akoinonitos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Ναι τώρα ουσιαστικά έτσι τα τρέχω κλειστά... βεβαια αυτές οι επιλογές σε ξεγελάνε ρε γαμώτο και άμα τις ανοίξεις φαίνονται πιο ωραίες στο μάτι... btw σε ένα βιντεάκι του vincent έλεγε ότι σε μερικά παιχνίδια που υποστηρίζεται το hgig άμα το ανοίξεις παίρνεις το απόλυτο γιατί εκεί δουλεύει σωστά στα υπόλοιπα όμως θέλει off όπως λες.... Μάλλον εκεί δεν είχαν lg c να δεις, ή είχες ξεχάσει να φορέσεις τα γυαλιά σου γέροντα Παιξε ρε με τα settings σου μπας και δεις τις χαραδρες στα χιονια και ασε με εμενα
prefuse Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, akoinonitos said: Πεθανα με το πρωτο βιντεακι Δεν με νοιαζει τι κανουν οι Mini led ,την επιλογη μου την εκανα ,πηγα σε ενα μαγαζι με tv και ειδα απο κοντα την εικονα των qd /woled και των Mini led και διαλεξα σε τι πανελ ηθελα να παω ,οπως επισης ειχα αποφασισει οτι δεν ξανα παιρνω μονιτορ με matte antiglare. Για τα δικα μου γουστα αυτη ηταν η καλυτερη επιλογη την δεδομενη στιγμη με οτι υπηρχε στην αγορα. Ουτε θα πω οτι οι MIni led ειναι χαλια. Αν ειχα και ειχα δουλεψει ενα Mini led θα μπορουσα να εκφερω αποψη ,τωρα δεν μπορω. Ισως παρουμε στον ανηψιο μου το xiaomi αν και εχει τα θεματακια του και το σκεφτομαι. Τολμά να πεις ότι οι mini led είναι χάλια και πέρα από τους γνωστούς "ιαχωβαδες" που θα στην πέσουν, θα στην πέσω και εγώ γιατί οι μηχανικοί της Sony έχουν κάνει αξιοθαύμαστη δουλειά και θα προσπαθήσω να πείσω κάνα φιλαράκι (πιθανό θύμα που ότι έχει λογότυπο Sony, αυτόματα θεωρεί ότι ειναι ότι καλύτερο τεχνολογικά υπάρχει εκεί έξω) να την πάρει για να του την σιαξω.. Και τα φαν μπόι/γκερλ, μπορουν να έχουν χρηστική αξία αν μπορείς να τους πείσεις. Εδώ να ευχαριστήσω και όλους εσάς, κυρίως τους "ιαχωβαδες" καθώς ξεσκονισα κάποιες πληροφορίες και έμαθα περισσότερα πράγματά, ενώ βρήκα τον μπελά μου, με την Sony Bravia 9. Τέλος το glossy δεν είναι για όλους αλλά λειτουργεί καλά σε σκοτεινούς χώρους και αν φοράμε μαύρα, αν βάλεις άσπρο t-shirt και επειδή είσαι πολύ κοντά στην οθόνη, αν έχεις κάνα φως από πίσω σου, θα βλέπεις το λευκό tshirts σου στην οθόνη, αν δεν βλέπεις τις αντανακλασεις. Οπότε έχει και αυτό κατά νου. Και εγώ σκέφτομαι την Xiaomi mini led για τον ανιψιό αλλά περιμένω review από rtings που θα γίνει τους επόμενους μήνες. Δεν βιάζομαι. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse 1
Tambas91 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 20 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Παιξε ρε με τα settings σου μπας και δεις τις χαραδρες στα χιονια και ασε με εμενα Είσαι τυχερός γιατί δε μπορώ να εκφραστώ όπως θα σου έπρεπε εδώ πέρα συμφορουμιτη... 1
pirmen56 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Πρώτα να γελοιοποιείς όσους κρίνουν διαφορές με βάση βίντεο. Μετά να τους καλείς να διαπιστώσουν διαφορές δυναμικής περιοχής(πρακτικά αδύνατο) και blooming μέσα από overexposed videos που κάνουν ακόμα και το OLED να δείχνει blooming. -Αξία, ανεκτίμητη. 1
prefuse Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, Tambas91 said: Είσαι τυχερός γιατί δε μπορώ να εκφραστώ όπως θα σου έπρεπε εδώ πέρα συμφορουμιτη... Είσαι άτυχος (μάλλον τυχερός..) που δεν είμαι κοντά να έρθω να στα κάνω κώλ0 και να βλέπεις επιτέλους κωλ0χαραρδες στα χιόνια. Η LG έχει το πλεονέκτημα του 3D LUT από όλες τις άλλες μάρκες, με υποδειγματικό accuracy αν γίνει σωστή δουλειά. Θα μπορούσαμε να κάνουμε remote calibration, αλλά επειδή δεν το έχω δοκιμάσει, θα προτιμούσα να το κάνω πρώτα σε κάνα φίλο και μετά σε άλλον, για να έχω εμπειρία και να λύνω πιο γρήγορα τα οποιοδήποτε προβλήματα. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse 1
pirmen56 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 36 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Ναι τώρα ουσιαστικά έτσι τα τρέχω κλειστά... βεβαια αυτές οι επιλογές σε ξεγελάνε ρε γαμώτο και άμα τις ανοίξεις φαίνονται πιο ωραίες στο μάτι... btw σε ένα βιντεάκι του vincent έλεγε ότι σε μερικά παιχνίδια που υποστηρίζεται το hgig άμα το ανοίξεις παίρνεις το απόλυτο γιατί εκεί δουλεύει σωστά στα υπόλοιπα όμως θέλει off όπως λες.... Αυτές οι επιλογές κάνουν έξυπνο compression για να δείχνουν όλα πιο ζωντανά. Γι αυτό και είναι δημοφιλείς σε προτζέκτορες. Παρόμοιες τεχνικές υπάρχουν και για τον ήχο. Δεν τις χρειάζονται συστήματα με υψηλό DR. 1
Tambas91 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 11 λεπτά πριν, prefuse είπε Θα μπορούσαμε να κάνουμε remote calibration, αλλά επειδή δεν το έχω δοκιμάσει, θα προτιμούσα να το κάνω πρώτα σε κάνα φίλο και μετά σε άλλον, για να έχω εμπειρία και να λύνω πιο γρήγορα τα οποιοδήποτε προβλήματα. Κοίτα τώρα και εγώ δεν είναι ότι έχω τις τρελες γνώσεις στο calibration, ούτε θα κάτσω να πάρω μηχανήματα που κάνουν αυτή τη δουλειά έτρεξα απλά το tool των windows που απ ότι διαβάζω το κάνει σχετικά καλά... Πάντως άμα θέλω να δω αν δουλεύουν καλά τα μαυρα τρέχω το outer wilds... έχει ίσως τον πιο ωραίο καθαρό ουρανό, άμα βγείς κιόλας στο space με το διαστημόπλοιο παθαίνεις σοκ
prefuse Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Το να αναζητούμε πληροφορίες στο διαδίκτυο αποκλειστικά για να επιβεβαιώσουμε τις απόψεις μας, χωρίς να έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις ή την ικανότητα να αξιολογήσουμε την αξιοπιστία των πηγών, είναι ο ορισμός της ημιμάθειας και της παραπληροφόρησης. Η επιφανειακή κατανόηση εννοιών, συνδυασμένη με τη χρήση όρων που δεν κατανοούμε, οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα και συχνά παραπλανεί τόσο τον εαυτό μας όσο και τους άλλους. Το να μην έχουμε γνώσεις για κάποιο αντικείμενο είναι απόλυτα φυσιολογικό και αποδεκτό. Όμως, είναι εξίσου σημαντικό να διαθέτουμε την κριτική σκέψη που απαιτείται για να διακρίνουμε ανάμεσα σε έναν τυχαίο YouTuber, ο οποίος συγκρίνει ανόμοια πράγματα χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία και την τεχνογνωσία, και σε έναν επαγγελματία calibrator. Ο δεύτερος, μέσω μετρήσεων και επιστημονικής μεθόδου, φέρνει τις οθόνες στην καλύτερη δυνατή απόδοση και τις συγκρίνει με reference monitors, δηλαδή με αυτό που θεωρείται το πρότυπο για την ακριβή αναπαραγωγή εικόνας. Αυτή η διαφορά είναι κρίσιμη, και η αδυναμία κατανόησής της υπονομεύει τη σοβαρότητα της συζήτησης. Με τα οποία limitations της καταγραφής video και compression μέσω YouTube όπου αναφέρονται και λεκτικά, σχεδόν σε κάθε βίντεο του αλλά και με λεζάντες στο βίντεο. Επιπλέον, η έλλειψη σεβασμού προς τα όρια της τεχνολογίας που έχουμε στη διάθεσή μας, καθώς και προς τις χιλιάδες ώρες δουλειάς επαγγελματιών όπως σκηνοθέτες, διευθυντές φωτογραφίας, colorists και τεχνικοί βίντεο, δείχνει έλλειψη κατανόησης του συνόλου της διαδικασίας. Το τελικό οπτικό αποτέλεσμα είναι το προϊόν μιας αδιάλειπτης συνεργασίας μεταξύ δεκάδων ειδικών, οι οποίοι εργάζονται με σκοπό την αρμονία, την ακρίβεια και την καλλιτεχνική έκφραση. Όταν, όμως, εμείς απαιτούμε εγωιστικά να ικανοποιούνται μόνο οι δικές μας προσωπικές προτιμήσεις, αδιαφορώντας για την πολυπλοκότητα της δημιουργικής διαδικασίας, ουσιαστικά απαξιώνουμε όλη αυτή την προσπάθεια. Αντί να επιδιώκουμε την προσωπική ικανοποίηση μέσα από την παραπληροφόρηση ή τη σύγχυση, θα έπρεπε να αναζητούμε τη γνώση και την κατανόηση που θα μας επιτρέψουν να εκτιμήσουμε πραγματικά το έργο που έχουμε μπροστά μας. Η βαθιά κατανόηση και ο σεβασμός προς την τεχνολογία, την τέχνη και τους ανθρώπους πίσω από αυτήν αποτελούν ανεκτίμητες αξίες, που δεν βελτιώνουν μόνο την εμπειρία μας αλλά και μας βοηθούν να συμμετέχουμε ουσιαστικά σε έναν διάλογο με σεβασμό και αξιοπιστία. - Αξία, υπέρ ανεκτίμητη Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse
akiskar123 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, prefuse είπε Τολμά να πεις ότι οι mini led είναι χάλια και πέρα από τους γνωστούς "Ταλιμπάν" "ιαχωβαδες" που θα στην πέσουν, θα στην πέσω και εγώ γιατί οι μηχανικοί της Sony έχουν κάνει αξιοθαύμαστη δουλειά και θα προσπαθήσω να πείσω κάνα φιλαράκι Ενταξει τωρα δεν ειμαστε χθεσινοι,οι περισσοτεροι χαιδευουν την σονυ κ ειδικα με το μοντελο 9. Τηλεοραση του 2024 να εχει 2 θυρες 2.1 με 48gbps κ στη μια το eARC,να εχει κονσολα δικη της στην αγορα,να εχει το μεγαλυτερο input lag απ ολες στην αγορα κ να κοστιζει οσο 2 65αρες lg c4 ειναι απλα τραγικο.... Οσο κ καλη δουλεια να κανουν οταν βλεπεις ταινια με υποτιτλους το blooming δεν παλευεται σε καμια FALD κ ειδικα στις σονυ που δεν κρασαρει τα μαυρα για καλυτερα shadow details το blooming ειναι τραγικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα