prefuse Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 52 minutes ago, dimoskoutr said: Πάντως αν σκεφτούμε ότι μπαίνετε σε διαδικασία να συζητήσετε για την κινεζουλα των 330 ευρώ σε σύγκριση με oled των 700+ ευρώ Ε είναι ένα παράσημο για τους κινέζους. Αν βγάζει good enough εικόνα για το μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων δεν συζητάμε τι από τα δύο είναι προτιμότερο ε; Φυσικά με το μεγάλο αστερίσκο της βλακείας με το firmware των εξ ανατολών της xiaomi. Όσο για high end mini led ας ψάξει κάποιος την καινούργια tcl των 40.000 ζωνών στις 100+ ίντσες…δεν θα είναι για πάντα οι mini led στις 1000 ζώνες. Από oled έχουμε οθόνη με κάτι καινούργιο που να πάει μπροστά τη συγκεκριμένη τεχνολογία; Ακόμη όχι νομίζω ε; Ακούγονται αρκετά αλλά χειροπιαστό δεν έχουμε κάτι. Από mini led υπάρχει με 40.000 ζώνες. Γιατί και από εκείνη την πλευρά ακούγονται για micro led κλπ. Θεωρώ όπως είναι τα τωρινά δεδομένα ότι οι mini led έχουν μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης από τις oled. Δεν μπαίνουμε σε διαδικασία, είναι απλά θέμα budget και που θα τοποθετηθεί η οθόνη. Προσωπικά μπήκα στην διαδικασία γιατί καραφλιασα με το πόσο παραπληροφόρηση υπάρχει από χρήστες που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να παρακολουθήσουν τουλάχιστον το έγκυρο HDTV test το οποίο έχει και τα κατάλληλα όργανα μετρήσεων και δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόπο και γνώσεις πχ να μάθει κάποιος τα βασικά για color science και calibration. Δηλαδή εσείς όταν είστε άρρωστοι πάτε στις χαρτορίχτρες και στον μπαρμπαστρουμφ του χωριού και όχι σε κάποιο επιστήμονα με εξειδίκευση στο τομέα αυτό; Και πιστεύετε ότι γράφει ο average Joe στα διάφορα φόρουμ και μάλιστα σε μη εξειδικευμένα φόρουμ όπως εδώ; Φυσικά και θα ακούσεις και κάποια γνώμη κάποιου σε ένα φόρουμ αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε και τι εμπειρία και γνώσεις έχει αυτός, για το οποίο γράφει. Γίνονται βελτιώσεις και στις 3 τεχνολογίες. Απλά σε OLED QD-OLED που είναι ήδη σε πολύ ανώτερο επίπεδο, δεν είναι τόσο έντονες όπως είναι λογικό. Σε αντίθεση με τις mini led που η διαφορά φαίνεται εντονότερα γιατί ξεκινάνε από χαμηλότερο επίπεδο. Βρε δεν βλέπεις κανένα βίντεο; μην επιμένεις με τα dimming zones, δεν είναι πανάκεια και αν είδες το βίντεο του HDTV test η Sony με 480 και με το μικρότερο contrast 2300:1 έχει πιο σωστή και καλύτερο HDR εφέ από Samy, TCL, Hisense με 1000+ ζώνες. Αυτή τη φορά δες το όμως για να μην γράφουμε τα ίδια. Βλέπεις το κάτω μόνιτορ για το πώς πρέπει να δείχνουν. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse
pirmen56 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δεν έχουν λογική αυτά που γράφεις.Το γεγονός ότι κάποια 4K monitors δεν έχουν καλή εικόνα δεν σημαίνει ότι τα pixels δεν μετράνε για την ευκρίνεια της εικόνας. Το ίδιο και οι ζώνες. 8 ώρες πριν, Tambas91 είπε Εμενα σε SDR η σκηνή του interstellar ήταν απαίσια όταν τη σύγκρινα με πως φαίνεται στο κινητό, σε HDR ναι μεν βελτιώθηκε αλλα πάλι χάνει λεπτομέρεια και εδώ έρχεται ένα δίλημμα... στη δίκια μου στην επιλογή tone mapping εκτος από on off έχει και το hgig το οποιο βελτιώνει παρα πολύ τις σκηνές με άσπρες λεπτομέρειες αλλα εμενα μου φαίνεται χαλια σε σκοτεινές.. εδώ χρηστο περίπου τι εννοώ, πήγαινε στο 4:10 αστο να παίξει και δες πως φαίνεται Εγώ έχω επιλέξει να το έχω κλειστό πάντως Σαν απλό μόνιτορ δεν μπορείς να την δουλέψεις; Να αφήσεις τα windows να τα κάνουν όλα; People need to know the exposure is set to high for the dark scenes. It doesn't bloom like that in real life. Even the A95L shows blooming on the subs (which OLED can't bloom). The cool thing is that you can even more crazy bright HDR on the bravia 9 outside of "Professional mode". For not being an OLED it's about the best MiniLED that has been made so far. There's not enough control to be accurate down to the pixel level but if you look at things more broadly, the Bravia 9 does a great job keeping up with the HX3110 with scene to scene APLs. And just the fact that a mini LED like the Bravia 9 directly clashes with, and is compared to, the best OLED technology TV, like the A95l, is in itself a victory for the B9. Something that was unthinkable 1-2 years ago to happen with another TV of the same mini LED technology 65" με 1920 dimming zones -> επιφάνεια 11.647 cm^2 -> 6 cm^2 ανά ζώνη.Το xiaomi είναι στα 1,75 cm^2. Πάλι καλά που πέτυχαν όσα πέτυχαν.
dimoskoutr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, prefuse είπε Δεν μπαίνουμε σε διαδικασία, είναι απλά θέμα budget και που θα τοποθετηθεί η οθόνη. Προσωπικά μπήκα στην διαδικασία γιατί καραφλιασα με το πόσο παραπληροφόρηση υπάρχει από χρήστες που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να παρακολουθήσουν τουλάχιστον το έγκυρο HDTV test το οποίο έχει και τα κατάλληλα όργανα μετρήσεων και δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόπο και γνώσεις πχ να μάθει κάποιος τα βασικά για color science και calibration. Δηλαδή εσείς όταν είστε άρρωστοι πάτε στις χαρτορίχτρες και στον μπαρμπαστρουμφ του χωριού και όχι σε κάποιο επιστήμονα με εξειδίκευση στο τομέα αυτό; Και πιστεύετε ότι γράφει ο average Joe στα διάφορα φόρουμ και μάλιστα σε μη εξειδικευμένα φόρουμ όπως εδώ; Φυσικά και θα ακούσεις και κάποια γνώμη κάποιου σε ένα φόρουμ αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε και τι εμπειρία και γνώσεις έχει αυτός, για το οποίο γράφει. Γίνονται βελτιώσεις και στις 3 τεχνολογίες. Απλά σε OLED QD-OLED που είναι ήδη σε πολύ ανώτερο επίπεδο, δεν είναι τόσο έντονες όπως είναι λογικό. Σε αντίθεση με τις mini led που η διαφορά φαίνεται εντονότερα γιατί ξεκινάνε από χαμηλότερο επίπεδο. Βρε δεν βλέπεις κανένα βίντεο; μην επιμένεις με τα dimming zones, δεν είναι πανάκεια και αν είδες το βίντεο του HDTV test η Sony με 480 και με το μικρότερο contrast 2300:1 έχει πιο σωστή και καλύτερο HDR εφέ από Samy, TCL, Hisense με 1000+ ζώνες. Αυτή τη φορά δες το όμως για να μην γράφουμε τα ίδια. Βλέπεις το κάτω μόνιτορ για το πώς πρέπει να δείχνουν. Ε πως δεν μπαίνετε σε διαδικασία τι συζητάτε εδώ και 7-8 σελίδες δηλαδή; Οσο για τις ζώνες φυσικά δεν είναι το μόνο. Όμως ο αριθμός ζωνών σε σχέση με την επιφάνεια της οθόνης σαφώς και παίζει σημαντικό ρόλο. Όσο αυτός αυξάνεται τόσο θα μειώνεται η επίδραση του αλγόριθμου στην βελτίωση της εικόνας. Φυσικά και με όσα μας είπες εδώ μέσα και δεν είχα ιδέα μαζί ε. Τέλος όχι φίλτατε στο σημείο ότι οι oled ξεκινούν από πολύ ανώτερο επίπεδο διαφωνούμε οριζόντια και κάθετα. Αν και όταν η εικόνα μιας oled μετά από 3+ χρόνια δεν έχει γίνει άλλο από αυτό που πήρες λόγω burn in τότε θα μιλάμε για ανώτερο επίπεδο. Γιατί δεν γίνεται να απομονώνετε τον παράγοντα χρήστης όταν συζητάτε για οθόνες. Ναι είπες και το δέχομαι μιας και δένεται ότι γνωρίζεις πολλά για οθόνες ότι όλες οι οθόνες μετά από κάποια χρόνια αλλοιώνονται σε εικόνα. Όχι όμως όπως μια oled με burn in. Και αν μετράει και τίποτα και η άποψη μου που είμαι άσχετος ή oled τεχνολογία έχει να λύσει ένα πολύ σοβαρότερο θέμα με το burn in, από ότι η mini led με τους αλγόριθμους και τις ζώνες. Απλά με τις oled δεν βιάζονται γιατί «άστην μωρέ να τα παίξει σύντομα θα ξαναπάρει ο άλλος δίνοντας μια 700άρα»… Και μια ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος. Οι plasma γιατί εξαφανίστηκαν; Θεωρούνταν η καλύτερη εικόνα που μπορούσες να πάρεις σε τηλεόραση; Οχι; 1
Zaknafein Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Οι WOLED είναι πολύ καλύτερες στο θέμα burn in σε σχέση με τις QD-OLED και υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω που έχουν 3+ χρόνια χωρίς εμφανές burn-in, οπότε δεν είναι τόσο σημαντικό θέμα, εφόσον μιλάμε για mixed/gaming χρήση. Οπότε στο κομμάτι του gaming είναι σαφώς ανώτερες, αλλά δεν κάνουν για χρήση γραφείου/productivity, δλδ αν μιλάμε για 8+ ώρες καθημερινή χρήση με στατικά παράθυρα (ειδικά αν είναι με αρκετό άσπρο πχ Word/Excel), ε ναι δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά. Απλά είναι τα πράγματα.
pirmen56 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Οι WOLED είναι πολύ καλύτερες στο θέμα burn in σε σχέση με τις QD-OLED και υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω που έχουν 3+ χρόνια χωρίς εμφανές burn-in, οπότε δεν είναι τόσο σημαντικό θέμα, εφόσον μιλάμε για mixed/gaming χρήση. Οπότε στο κομμάτι του gaming είναι σαφώς ανώτερες, αλλά δεν κάνουν για χρήση γραφείου/productivity, δλδ αν μιλάμε για 8+ ώρες καθημερινή χρήση με στατικά παράθυρα (ειδικά αν είναι με αρκετό άσπρο πχ Word/Excel), ε ναι δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά. Απλά είναι τα πράγματα. Αν τις αφήνεις σερί σε στατικές εικόνες μέχρι ~150 nits μαξ, ξέρουμε πόσο αντέχουν; Γιατί αυτή είναι η ουσία.
dimoskoutr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Οι WOLED είναι πολύ καλύτερες στο θέμα burn in σε σχέση με τις QD-OLED και υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω που έχουν 3+ χρόνια χωρίς εμφανές burn-in, οπότε δεν είναι τόσο σημαντικό θέμα, εφόσον μιλάμε για mixed/gaming χρήση. Οπότε στο κομμάτι του gaming είναι σαφώς ανώτερες, αλλά δεν κάνουν για χρήση γραφείου/productivity, δλδ αν μιλάμε για 8+ ώρες καθημερινή χρήση με στατικά παράθυρα (ειδικά αν είναι με αρκετό άσπρο πχ Word/Excel), ε ναι δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά. Απλά είναι τα πράγματα. Άρα είναι απλά τα πράγματα ότι οι oled δεν ξεκινάνε από πολύ ανώτερο επίπεδο. Υπάρχει και κανένας που να γνωρίζει γιατί χάθηκαν οι plasma τηλεοράσεις αφού είχαν την καλύτερη εικόνα; Η Panasonic δεν είχε ασχοληθεί πολύ με τη συγκεκριμένη τεχνολογία; Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από dimoskoutr
music_lover Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 51 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Οι WOLED είναι πολύ καλύτερες στο θέμα burn in σε σχέση με τις QD-OLED και υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω που έχουν 3+ χρόνια χωρίς εμφανές burn-in, οπότε δεν είναι τόσο σημαντικό θέμα, εφόσον μιλάμε για mixed/gaming χρήση. Οπότε στο κομμάτι του gaming είναι σαφώς ανώτερες, αλλά δεν κάνουν για χρήση γραφείου/productivity, δλδ αν μιλάμε για 8+ ώρες καθημερινή χρήση με στατικά παράθυρα (ειδικά αν είναι με αρκετό άσπρο πχ Word/Excel), ε ναι δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά. Απλά είναι τα πράγματα. Δεν είμαστε σίγουροι ακόμα γιατί δεν πέρασαν αρκετά έτη από την κυκλοφορία των QD-OLED. Υπάρχει μια γενική πεποίθηση που κυκλοφορεί στο internet ότι οι WOLED μάλλον αντέχουν περισσότερο αλλά δεν έχουμε απτές αποδείξεις για αυτό πέρα από κάποια πρώϊμα τέστ (σε QD-OLED) και το επιχείρημα της περισσότερης εμπειρίας που αποκόμισε η LG σε σχέση με την Samsung λόγω του ότι ασχολήθηκε περισσότερα χρόνια με τις WOLED.
prefuse Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, dimoskoutr said: Ε πως δεν μπαίνετε σε διαδικασία τι συζητάτε εδώ και 7-8 σελίδες δηλαδή; Οσο για τις ζώνες φυσικά δεν είναι το μόνο. Όμως ο αριθμός ζωνών σε σχέση με την επιφάνεια της οθόνης σαφώς και παίζει σημαντικό ρόλο. Όσο αυτός αυξάνεται τόσο θα μειώνεται η επίδραση του αλγόριθμου στην βελτίωση της εικόνας. Φυσικά και με όσα μας είπες εδώ μέσα και δεν είχα ιδέα μαζί ε. Τέλος όχι φίλτατε στο σημείο ότι οι oled ξεκινούν από πολύ ανώτερο επίπεδο διαφωνούμε οριζόντια και κάθετα. Αν και όταν η εικόνα μιας oled μετά από 3+ χρόνια δεν έχει γίνει άλλο από αυτό που πήρες λόγω burn in τότε θα μιλάμε για ανώτερο επίπεδο. Γιατί δεν γίνεται να απομονώνετε τον παράγοντα χρήστης όταν συζητάτε για οθόνες. Ναι είπες και το δέχομαι μιας και δένεται ότι γνωρίζεις πολλά για οθόνες ότι όλες οι οθόνες μετά από κάποια χρόνια αλλοιώνονται σε εικόνα. Όχι όμως όπως μια oled με burn in. Και αν μετράει και τίποτα και η άποψη μου που είμαι άσχετος ή oled τεχνολογία έχει να λύσει ένα πολύ σοβαρότερο θέμα με το burn in, από ότι η mini led με τους αλγόριθμους και τις ζώνες. Απλά με τις oled δεν βιάζονται γιατί «άστην μωρέ να τα παίξει σύντομα θα ξαναπάρει ο άλλος δίνοντας μια 700άρα»… Και μια ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος. Οι plasma γιατί εξαφανίστηκαν; Θεωρούνταν η καλύτερη εικόνα που μπορούσες να πάρεις σε τηλεόραση; Οχι; Προσωπικά όπως σου είπα δεν μπήκα για να υπερασπιστώ κάτι, αλλά για την παραπληροφόρηση τύπου quantum tv που διάβαζα, αλλά αφού σε κάποιους τους αρέσει, η τους βολεύει η παραπληροφόρηση και η ημιμαθεία, ποιος είμαι εγώ για να υποδείξω και να διορθώσω μια διαστρεβλωμένη άποψη; Όλα υπάρχουν εκεί πέρα έξω και με λίγη κριτική αντίληψη μπορεί να αντιληφθούμε ποια είναι τα σωστά κανάλια και πως αναζητούμε έγκυρη ενημέρωση και αντικειμενικές πληροφορίες. Και για το θέμα με τις plasma έχει απαντηθεί, όπως και πολλά άλλα τέτοια ερώτηματα και από πολύ γνωστά κανάλια όπου αναφερα αρκετές φορές. Μην περιμένετε μασημένη τροφή, όσο αναζητείτε θα οξύνεται και η κριτική σας αντίληψη. Ολα τα παραπάνω δεν τα θεωρώ συμβουλή αλλά common sense, αλλά δυστυχώς παρατήρω ότι δεν είναι. Στο θέμα μας, Ναι άμα κάποιος θέλει 1 μόνιτορ που τις 8 ώρες θα δουλεύει και τις άλλες 2 θα παίζει μια mini led ισως είναι καλή λύση αν και θα προτιμούσα black ips παρά το mini led που θεωρείται κελεπουρι. Ας δείτε τα βίντεο (όσο μπορείτε να κρίνετε από αυτά) και ας αξιολογήσει ο καθένας πόσο ανώτερα ή όχι είναι τα OLED πάνελ από ένα mini led. Σε όλα τα πλάνα, είτε σκοτεινά, είτε mixed. Και στο συγκεκριμένο βίντεο είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ Sony mini led που κοστίζει πολλές πολλές φορές το κόστος της Xiaomi. Από την άλλη με 350€ έχεις ένα overall monitor που κάνει τα πάντα, το ποσό καλά ας το κρίνει ο καθένας. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse
dimoskoutr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, prefuse είπε Προσωπικά όπως σου είπα δεν μπήκα για να υπερασπιστώ κάτι, αλλά για την παραπληροφόρηση τύπου quantum tv που διάβαζα, αλλά αφού σε κάποιους τους αρέσει, η τους βολεύει η παραπληροφόρηση και η ημιμαθεία, ποιος είμαι εγώ για να υποδείξω και να διορθώσω μια διαστρεβλωμένη άποψη; Όλα υπάρχουν εκεί πέρα έξω και με λίγη κριτική αντίληψη μπορεί να αντιληφθούμε ποια είναι τα σωστά κανάλια και πως αναζητούμε έγκυρη ενημέρωση και αντικειμενικές πληροφορίες. Και για το θέμα με τις plasma έχει απαντηθεί, όπως και πολλά άλλα τέτοια ερώτηματα και από πολύ γνωστά κανάλια όπου αναφερα αρκετές φορές. Μην περιμένετε μασημένη τροφή, όσο αναζητείτε θα οξύνεται και η κριτική σας αντίληψη. Ολα τα παραπάνω δεν τα θεωρώ συμβουλή αλλά common sense, αλλά δυστυχώς παρατήρω ότι δεν είναι. Στο θέμα μας, Ναι άμα κάποιος θέλει 1 μόνιτορ που τις 8 ώρες θα δουλεύει και τις άλλες 2 θα παίζει μια mini led ισως είναι καλή λύση αν και θα προτιμούσα black ips παρά το mini led που θεωρείται κελεπουρι. Ας δείτε τα βίντεο (όσο μπορείτε να κρίνετε από αυτά) και ας αξιολογήσει ο καθένας πόσο ανώτερα ή όχι είναι τα OLED πάνελ από ένα mini led. Σε όλα τα πλάνα, είτε σκοτεινά, είτε mixed. Και στο συγκεκριμένο βίντεο είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ Sony mini led που κοστίζει πολλές πολλές φορές το κόστος της Xiaomi. Από την άλλη με 350€ έχεις ένα overall monitor που κάνει τα πάντα, το ποσό καλά ας το κρίνει ο καθένας. Αν μιλάμε για τις black ips της dell ούτε καν. Το γκρι των ips είναι λίγο λιγότερο γκρι απλά στις black ips. Δεν πλησιάζει μαύρο ούτε κατά διάνοια. Αυτά τουλάχιστον με τις πρώτες black ips της dell. Τυγχάνει να βλέπω συχνά πολύ συχνά μια τέτοια σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο για κάποιες ώρες και δεν μου κάνει καμία διαφορά από μια ips. Τουλάχιστον αν δεν τις έχεις δίπλα δίπλα να τις συγκρίνεις δεν καταλαβαίνεις σχεδόν καθόλου διαφορά.
aki Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε Και μια ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος. Οι plasma γιατί εξαφανίστηκαν; Θεωρούνταν η καλύτερη εικόνα που μπορούσες να πάρεις σε τηλεόραση; Οχι; Όχι. Ίσως λίγο... Σταμάτησαν για διάφορους λόγους. Ήταν βαριές και ζεστές στη χρήση, ενώ οι LED κ OLED είναι ελαφριές και δεν καίνε πολύ. Είχαν χαμηλό Brightnes και η ανάλυση δύσκολα έφτανε το FHD. Έχουν πρόβλημα Burn-In και το μαύρο τους έχει Ambient πρόβλημα, εφάμιλλο των CRT, αν και σε μικρότερο βαθμό. Στα υπέρ είχαν καλό χρωματικό εύρος και ήταν άμεσες στην απόκριση, όμως δεν αποτελεί αυτό πλέον πρόβλημα ούτε στις LED. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από aki 1
prefuse Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 31 minutes ago, dimoskoutr said: Αν μιλάμε για τις black ips της dell ούτε καν. Το γκρι των ips είναι λίγο λιγότερο γκρι απλά στις black ips. Δεν πλησιάζει μαύρο ούτε κατά διάνοια. Αυτά τουλάχιστον με τις πρώτες black ips της dell. Τυγχάνει να βλέπω συχνά πολύ συχνά μια τέτοια σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο για κάποιες ώρες και δεν μου κάνει καμία διαφορά από μια ips. Τουλάχιστον αν δεν τις έχεις δίπλα δίπλα να τις συγκρίνεις δεν καταλαβαίνεις σχεδόν καθόλου διαφορά. Γιατί έχεις ενεργοποιημένο το local dimming, απενεργοποίησε το και θα έχεις χειρότερο μαύρο από μια black ips. Κανε ένα βίντεο με το Xiaomi και τον κέρσορα να κινείται σε μαύρο φόντο με και χωρίς local dimming. Και ανεβασε το εδώ Σε windows θα εισαι με το συννεφάκι του κέρσορα να σε κυνηγάει ή απλά με χειρότερο μαύρο; Το πρώτο ενοχλεί αρκετά Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse
akoinonitos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, pirmen56 είπε Με φωτό δεν γινόταν. Σε όσο μεγαλύτερη φωτεινότητα μπορείς. Και ένα ασυμπίεστο(με media player παίξ' το). https://drive.google.com/file/d/1qwY8J5xe8AGkvYQM8Ej0Nul9szVSUREL/view?usp=sharing Το ζουμ τι το ηθελες παναθεμα σε ,με στραβωσες 1
dimoskoutr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, prefuse είπε Γιατί έχεις ενεργοποιημένο το local dimming, απενεργοποίησε το και θα έχεις χειρότερο μαύρο. Κανένα ένα βίντεο με το Xiaomi και τον κέρσορα να κινείται σε μαύρο φόντο με και χωρίς local dimming. Και ανεβασε το εδώ Τι σχέση έχει τώρα το xiaomi και το mini led με την black ips; Σου είπα ότι βλέπω τέτοια οθόνη σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο και δεν έχει διαφορά από μια οποιαδήποτε ips σε blacks ή εγώ δεν αντιλαμβάνομαι διαφορά γιατί δεν έχω άλλο ips μόνιτορ εκεί δίπλα να συγκρίνω. Φυσικά ούτε πλησιάζει mini led σε μαύρο με ενεργό local dimming και λογικό. Τι να το κάνω το βίντεο για να μου πεις για blooming; Ε όταν λέω μετά για τις ζώνες μου λες δεν παίζουν μόνο αυτές ρόλο. Αποφάσισε όμως. Πολλές ζώνες πολύ λιγότερο blooming. Λιγότερο blooming λιγότερο επιθετικός αλγόριθμος για να σκοτεινιάζει σημεία της οθόνης. Πώς δεν παίζουν σημαντικό ρόλο λοιπόν; Σε desktop environment για δουλειά δεν νομίζω ότι υπάρχουν και πολλά σημεία μαύρου σε μια οθόνη ώστε να καταλάβεις περισσότερο μαύρο το black ips. Εκτός αν μιλάμε για επεξεργασία φωτογραφιών ίσως ή βίντεο; Δεν ξέρω υπόθεση κάνω. Προσωπικά δεν αντιλήφθηκα διαφορά από το lg 4k ips μου στο desktop. Σε κατανάλωση περιεχομένου ούτε καν συγκρίνονται με mini led. Μη μου πεις και εκεί αν θα κλείσεις local dimming.🙂 Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από dimoskoutr
Zaknafein Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Αν τις αφήνεις σερί σε στατικές εικόνες μέχρι ~150 nits μαξ, ξέρουμε πόσο αντέχουν; Γιατί αυτή είναι η ουσία. Δεν ξέρω, ξέρω ότι στα τεστ του RTings είναι full blast CNN (ήτοι 240+ nits) και το burn in ακόμα κ στις 10Κ+ ώρες είναι αποδεκτό, δεδομένων των συνθηκών. 43 λεπτά πριν, music_lover είπε Δεν είμαστε σίγουροι ακόμα γιατί δεν πέρασαν αρκετά έτη από την κυκλοφορία των QD-OLED. Σε 1st gen wOLED vs QD-OLED ξέρουμε με σιγουριά, για τα 2ης γενιάς ίσως είναι λίγο νωρίς, αλλά τα πρώτα δείγματα είναι κ πάλι υπέρ των wOLED, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα QD-OLED είναι για πέταμα, έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα. Γενικότερα, είναι σεβαστή η ανησυχία για burn-in εφόσον μιλάμε για dual purpose monitor, αλλά αμιγώς για gaming είναι non-issue. Θα ψάξω να βρω στην Panasonic πώς μπορώ να βρω ώρες λειτουργίας, έχω κλείσει χρόνο, οπότε είναι καλό σημείο για future reference. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα