akoinonitos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, prefuse είπε Όλα σωστά όμως η έννοια της ελάχιστης ορατής φωτεινότητας ως φαινόμενο αποδόμησης της αισθητηριακής διαίσθησης συνδέεται άμεσα με το πρόβλημα της εντροπικής διαφάνειας, όπως υπονοείται στις πλατωνικές θεωρίες περί πυρός και αιθέρα, αλλά και στη μετεξέλιξή τους μέσω της αριστοτελικής οπτικής ρευστότητας, όπου το «φαινομενικό» αναχαιτίζεται από τη δυνητική υπόσταση της ορατότητας. Το blooming των ματιών, εντούτοις, αποτελεί ένα παράδοξο ρεαλιστικής απορρόφησης, το οποίο δεν συνάδει με την καρτεσιανή εκδοχή της οπτικής αναγωγής, αλλά μάλλον διαθλάται μέσω της φασματικής πολυμορφίας. Η έννοια του black elevation, ωστόσο, αποκτά μια εννοιολογική ρήξη όταν εξετάζεται μέσα από το διάπρισμα της θεωρίας των χρωμάτων του Goethe, όπου η «απουσία» χρώματος αναδεικνύεται ως συμπύκνωση του νοητικού κενού. Ο Kant, στην προσπάθειά του να εντάξει τη μεταφυσική προοπτική της σκοτεινότητας στο πλαίσιο της αναπαραστασιακής λογικής, πέφτει σε σφάλμα κατηγορηματικής ολισθηρότητας, όπως διαφαίνεται από τις κριτικές του Schopenhauer, ο οποίος κατέδειξε τις αναντιστοιχίες μεταξύ φυσικής και αντιληπτικής συνείδησης. Η αποδόμηση αυτών των παραδοχών κορυφώνεται στο έργο του Wittgenstein, όπου το «HDR» μετατρέπεται σε εννοιολογική προσομοίωση της αδυνατότητας αντικειμενικής περιγραφής του μαύρου. Στο Remarks on Colour, η προσπάθεια συστηματοποίησης της χρωματικής ερμηνείας διαλύει κάθε μεταφυσικό υπόβαθρο, ανάγοντας το απόλυτο μαύρο σε logical opacity, δηλαδή σε μια κατηγορία νοητικής αδράνειας που ακυρώνει την έννοια του φωτός ως αφετηρίας για το χρώμα. Εδώ ερχόμαστε αντιμέτωποι με την επιταχυνόμενη αποδόμηση της εννοιολογικής συνέπειας, καθώς ο Wittgenstein επιχειρεί να αναλύσει το «conceptual collapse» του μαύρου ως άρνηση της διασυνδετικής αλληλουχίας επιχειρημάτων. Η λογική αλληλουχία της αμφισβήτησης, όμως, ανακαλεί την «κρυπτική εντροπία» του χρώματος, όπως περιγράφεται από το φαινόμενο της ψευδοχρωματικής ενσωμάτωσης στο μεταφασματικό πεδίο. Η θεωρητική αποτυχία να αποδοθεί ένα νόημα στο απόλυτο μαύρο γίνεται εμφανής όταν εξετάσουμε τις σχέσεις μεταξύ της γεωμετρίας των καμπυλών της χρωματικής αντίληψης και της τοπολογικής μεταστροφής της φασματικής έντασης. Το μαύρο, επομένως, γίνεται ένα σημείο, όπου η απουσία φωτός δεν είναι παρά η αναπλήρωση της εννοιολογικής κενότητας με μετα-χρωματική ασυνέπεια. Ρε , γτ μας καις βραδιατικα? 1
music_lover Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 20 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Δεν ειναι το ιδιο μοντελο dg610 vs dg620 Η κυρια διαφορα ειναι τα hz το ενα ειναι 240 ενω το αλλο 360. Περαν αυτου δεν ξερω τι αλλες διαφορες μπορει να εχουν μιας και δεν τα εχω ψαξει. "Παίζει" το ένα από τα δύο να μην παίρνει firmware update? Επειδή για το 602 βρήκαμε στο site της samsung ενώ για το 610 δεν υπάρχει. 1
prefuse Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 31 minutes ago, akoinonitos said: Ρε , γτ μας καις βραδιατικα? Τι βραδιάτικα ρε συνταξιουχε; Ούτε 21:00 βάλε αγγελία "πωλείται 34" gaming χάρακας σε κατάσταση καινούργιου, ειδική τιμή με τον κωδικό "απόλυτο μαύρο σε δύσκολες εποχές" μην βάζεις προωθημένη, θα φύγει σαν ζεστό ψωμί, ειδικά αν έχει και το easter egg του χάρακα στο μενού μείνε ξάγρυπνος, πιασε ένα σουβλάκι πίτα χωρίς.. να σε κρατήσει ξύπνιο Πιασε και ένα δεύτερο για τον courier μην είσαι μονογαμικός Πιαστον παρέα και εκμυστηρευσου του ότι πουλάς σαπάκι και πας για κελεπουρι Πες τον να σε πάει με το μηχανάκι να παραλάβεις άμεσα από Xiaomi store Κερνά και όλους τους υπαλλήλους τόσα λεφτά πήρες πίσω από το σαπάκι όσα σου περίσσεψαν τα τρως σε σούβλες ή σε vegan games δεν ξέρω από αυτά να σε βοηθήσω. Μην ξεχάσεις να ευχαριστείς τον Wittgenstein από ψηλά Extra bonus: βλέπεις το ομότιτλο έργο του Derek Jarman για να γνωρίσεις εναν ομοιο σου, εδώ να δεις πραγματικά akoinonitos. Δες και το blue του ίδιου για καλιμπραρισμα σε cie XYZ για να έχεις όλο το φάσμα του primary Blue (προσοχή έχει negative values και είναι μόνο για color transform) Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse 3
akoinonitos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, prefuse είπε Τι βραδιάτικα ρε συνταξιουχε; Ούτε 21:00 βάλε αγγελία "πωλείται 34" gaming χάρακας σε κατάσταση καινούργιου, ειδική τιμή με τον κωδικό "απόλυτο μαύρο σε δύσκολες εποχές" μην βάζεις προωθημένη, θα φύγει σαν ζεστό ψωμί, ειδικά αν έχει και το easter egg του χάρακα στο μενού μείνε ξάγρυπνος, πιασε ένα σουβλάκι πίτα χωρίς.. να σε κρατήσει ξύπνιο Πιασε και ένα δεύτερο για τον courier μην είσαι μονογαμικός Πιαστον παρέα και εκμυστηρευσου του ότι πουλάς σαπάκι και πας για κελεπουρι Πες τον να σε πάει με το μηχανάκι να παραλάβεις άμεσα από Xiaomi store Κερνά και όλους τους υπαλλήλους τόσα λεφτά πήρες πίσω από το σαπάκι όσα σου περίσσεψαν τα τρως σε σούβλες ή σε vegan games δεν ξέρω από αυτά να σε βοηθήσω. Μην ξεχάσεις να ευχαριστείς τον Wittgenstein από ψηλά Extra bonus: βλέπεις το ομότιτλο έργο του Derek Jarman για να γνωρίσεις εναν ομοιο σου, εδώ να δεις πραγματικά akoinonitos. Δες και το blue του ίδιου για καλιμπραρισμα σε cie XYZ για να έχεις όλο το φάσμα του primary Blue (προσοχή έχει negative values και είναι μόνο για color transform) Δομιμασα με το joystick αυτα που ειπες αλλα δεν εβγαλε κατι, μπαινει στο menu κατευθειαν Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos
prefuse Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 12 minutes ago, akoinonitos said: Δομιμασα με το joystick αυτα που ειπες αλλα δεν εβγαλε κατι, μπαινει στο menu κατευθειαν Ε το πολύ πολύ το βάζεις αγγελία ένα 50€ πιο κάτω. Το μενού από ποιο παιχνίδι δοκιμάζει ο Vincent; Σου είχα βάλει και stamptime
Tambas91 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Στις 8/12/2024 στις 7:55 ΜΜ, prefuse είπε Αδερφέ είναι πολύ μπροστά ο ακοινονητος, να ξες. Μερικές φορες τα λέει ωραία... άλλες όχι, το κακό μαζί του είναι ότι είναι ένας ξεροκέφαλος παππούς που αν με άκουγε η ζωή του θα ήταν καλύτερη αλλα μονίμος αντιδράει... Στις 8/12/2024 στις 9:00 ΜΜ, pirmen56 είπε Αυτό πρέπει να βγει σε μόνιτορ μέχρι 28" μαξ και μέχρι 800€ για να ασχοληθώ. Γιατί ταινίες βλέπω ελάχιστες(δεν αξίζουν) και σειρές λιγότερες. Αν αξίζει μια σειρά σε υπόθεση μια καλή εικόνα μου αρκεί. Ο ήχος με βάζει καλύτερα στο κλίμα. Αν έχεις χώρο πάρτο και θα με θυμηθείς!!! ο ήχος συμφωνώ ότι σε ανεβάζει level αλλα και οι πολλές ίντσες (μέχρι ένα σημείο βεβαια) σε βάζουν για τα καλά πέσα στο παιχνίδι... εγώ έχω το 48αρι και πολύ δύσκολα θα πήγαινα σε μικρότερο
pirmen56 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Μόλις δοκίμασα λίγο από το "Avatar the way of the water" σε HDR. Από τις εντυπωσιακές, ασυμπίεστες λήψεις των drones που νομίζεις ότι κοιτάς τον κόσμο από παράθυρο, σε μια εικόνα που ακόμα και στις φωτεινότερες σκηνές είναι πιο μουντή και από το παλιό μου μόνιτορ όσο gamma και να δώσω. Τώρα καταλαβαίνω όσα έγραφε ο prefuse για κλείδωμα όλων των ταινιών σε 250-300 nits average για να μην στεναχωριούνται κάποιοι. Η αναπαραγωγή έγινε από το PowerDVD-23 που είναι plug and play. Στην αρχή είχα μήνυμα για HDR περιεχόμενο και ότι πρέπει να το ανοίξω από τα windows. Είχε και μια επιλογή για αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας για τηλεοράσεις που την ανοιγόκλεισα χωρίς αλλαγή. Τσέκαρα φωτεινότητα από twinkle tray. Όλα οκ. Ελπίζω να έκανα κάτι λάθος γιατί αν αυτό είναι το "σωστό" HDR μη σώσω να ξαναδώ HDR ταινία στη ζωή μου. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από pirmen56
akoinonitos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, prefuse είπε Ε το πολύ πολύ το βάζεις αγγελία ένα 50€ πιο κάτω. Το μενού από ποιο παιχνίδι δοκιμάζει ο Vincent; Σου είχα βάλει και stamptime ουτε που θυμαμαι ,κατσε να δω. δεν εχω ιδεα ποιο ειναι Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos
prefuse Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 37 minutes ago, akoinonitos said: ουτε που θυμαμαι ,κατσε να δω. δεν εχω ιδεα ποιο ειναι Κατάλαβα.. πεσαμε σε συνταξιούχο γιαλαντζι gamer Άντε ζέστανε το γάλα και δοκίμασε και αυτό Μπρος μπρος πίσω Πίσω πίσω πισω Διαγώνια Αλλά τι το θες; Γραφίστας ήσουν πριν συνταξιοδοτηθείς; Έβαλα screens μπας και φιλοτιμηθει κάνα Τέντι Μπόι και μας βοηθήσει, ποιο game, είναι δαυτο. Τον @Arkin δεν τον παίζετε; Ίσως γνωρίζει Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse 1
music_lover Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Τελικά ψάχνοντας βρήκα ότι το συγκεκριμένο 27αρι OLED panel στις 27 ίντσες το παράγει η Samsung και στα 240hz αντί για 360hz ενώ είναι ολόιδιο. Υποθέτω ότι μπαίνει κόφτης από το firmware. Πωλείται όμως σε χαμηλότερη τιμή. Έχει ανάλογα μοντέλα και η Gigabyte με την MSI αλλά όχι η Dell. Δεν βρήκα περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με επιπλέον διαφορές. Φαίνεται να είναι και η μοναδική. Μου φαίνεται απλά παράλογο να ζητάς αρκετά λιγότερα χρήματα μόνο και μόνο επειδή μείωσες τα hz μέσω software, όχι ότι μας χαλάει φυσικά αλλά λέμε τώρα, ίδιο κόστος παραγωγής έχουν άρα ζητάς αέρα λεφτά λόγω των 360hz που στην τελική λίγοι θα αξιοποιήσουν.
akoinonitos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, prefuse είπε Κατάλαβα.. πεσαμε σε συνταξιούχο γιαλαντζι gamer Άντε ζέστανε το γάλα και δοκίμασε και αυτό Μπρος μπρος πίσω Πίσω πίσω πισω Διαγώνια Αλλά τι το θες; Γραφίστας ήσουν πριν συνταξιοδοτηθείς; Έβαλα screens μπας και φιλοτιμηθει κάνα Τέντι Μπόι και μας βοηθήσει, ποιο game, είναι δαυτο. Τον @Arkin δεν τον παίζετε; Ίσως γνωρίζει βρηκα πως μπαινεις στο κρυφο μενου ,κρατας πατημενο το joystick και πατας 2 φορες το power button Αν ειχε εδω επιλογη να κλεισεις το dsc θα ηταν καλη ανακαλυψη αλλα δεν βλεπω κατι σχετικο 20 λεπτά πριν, music_lover είπε Τελικά ψάχνοντας βρήκα ότι το συγκεκριμένο 27αρι OLED panel στις 27 ίντσες το παράγει η Samsung και στα 240hz αντί για 360hz ενώ είναι ολόιδιο. Υποθέτω ότι μπαίνει κόφτης από το firmware. Πωλείται όμως σε χαμηλότερη τιμή. Έχει ανάλογα μοντέλα και η Gigabyte με την MSI αλλά όχι η Dell. Δεν βρήκα περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με επιπλέον διαφορές. Φαίνεται να είναι και η μοναδική. Μου φαίνεται απλά παράλογο να ζητάς αρκετά λιγότερα χρήματα μόνο και μόνο επειδή μείωσες τα hz μέσω software, όχι ότι μας χαλάει φυσικά αλλά λέμε τώρα, ίδιο κόστος παραγωγής έχουν άρα ζητάς αέρα λεφτά λόγω των 360hz που στην τελική λίγοι θα αξιοποιήσουν. Μια χαρα υπεραρκετα ειναι τα 240hz ,δεν υπαρχει λογος για παραπανω. Ομορφο μονιτορ και εχει και επεξεργαστη εικονας σαν τις tv αν δεν κανω λαθος, προσωπικα το μονο που με χαλαει ειναι το matte antiglare αλλα αυτα ειναι και γουστα. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos 1
prefuse Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 26 minutes ago, akoinonitos said: βρηκα πως μπαινεις στο κρυφο μενου ,κρατας πατημενο το joystick και πατας 2 φορες το power button Αν ειχε εδω επιλογη να κλεισεις το dsc θα ηταν καλη ανακαλυψη αλλα δεν βλεπω κατι σχετικο Μια χαρα υπεραρκετα ειναι τα 240hz ,δεν υπαρχει λογος για παραπανω. Ομορφο μονιτορ και εχει και επεξεργαστη εικονας σαν τις tv αν δεν κανω λαθος, προσωπικα το μονο που με χαλαει ειναι το matte antiglare αλλα αυτα ειναι και γουστα. Μην πειράζεις τίποτα που δεν ξέρεις γιατί ο χάρακας θα γίνει πραγματικότητα. Δεν πήγε αργά για την ηλικία σου; 1
akoinonitos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, prefuse είπε Μην πειράζεις τίποτα που δεν ξέρεις γιατί ο χάρακας θα γίνει πραγματικότητα. Δεν πήγε αργά για την ηλικία σου; αμα μετα το freesync on ελεγε dsc on δεν θα κοιμομουν απο τη χαρα μου
spi79 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Detroit Become Human είναι το παιχνίδι νομίζω... Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από spi79 1
prefuse Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 54 minutes ago, akoinonitos said: αμα μετα το freesync on ελεγε dsc on δεν θα κοιμομουν απο τη χαρα μου 33 minutes ago, spi79 said: Detroit Become Human είναι το παιχνίδι νομίζω... Είδα λίγο δεν πρέπει να είναι το Detroit, το έχω τερματίσει κιόλας αλλά δεν θυμάμαι τίποτα. Ίσως είναι το Alan awake 2, @akoinonitos κατέβασε το και δοκιμάσε για vrr flicker Και στο δάσος και στο pause page αλλά κυρίως στο 20 λεπτό είναι πολύ σκοτεινό με τα οράματα. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα