prefuse Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 hours ago, akoinonitos said: καλημερα ,για το rtings λες? αφου σου δειχνει ρε πως μετρανε https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/alienware-aw3225qf και απο cyberpunk Καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα σας! Βρε μην ψάχνεις και απόλαυσε την μόνιτοραρα σου. Γιατί όποιος ψάχνει συνήθως βρίσκει.. Υπάρχει το in your face vrr flickering και το subtle, το οποίο ανιχνεύεται με ειδικά όργανα (δες rtings) και ίσως και με slow motion video από το κινητό σου. Το ότι ΔΕΝ βλέπεις vrr flickering δεν σημαίνει ότι δεν έχει. Και λογικά θα μου πεις και αφού δεν βλέπω τι με νοιαζ; Σε νοιαζ γιατί σε κάποιους δημιουργεί πονοκεφάλους, ζαλάδα, μέθη, eye strain, παραισθήσεις (συνήθως ότι το μόνιτορ μας δεν έχει vrr flickering :P) μυωσκελετικη δυσκαμψία, μαγουλάδες, παχυσαρκία, αγαμία και εξάρτηση "είμαι akoinonitos και είμαι καλά" Το ποσό akoinonitos το ξέρουμε, το πόσο καλά δεν ξέρουμε Είναι κάτι αντίστοιχο με το pwm flicker (pulse width modulation) όπου μπορείς να δεις στο YouTube περί αυτού. 1. Enable VRR on Your Monitor Ensure VRR (e.g., FreeSync or G-Sync) is enabled in your monitor settings. Enable VRR in your PC's GPU settings (e.g., NVIDIA Control Panel or AMD Radeon Software). 2. Use a High-Contrast Scene or Image Open a dark scene or high-contrast image (e.g., a dark background with some bright elements). Use tools like UFO Test VRR Flicker or display a dark gradient in fullscreen. 3. Test in Games Choose a game with fluctuating frame rates (30-100 FPS) for stress-testing VRR performance. Enable in-game settings for unlocked frame rates. Observe flickering during heavy motion or FPS changes. 4. Simulate FPS Variability Use software like RivaTuner to cap FPS at varying rates (30 FPS, 60 FPS, etc.). Gradually increase FPS caps and observe the screen for flickering or brightness shifts. 5. Check for Flickering in High Motion Play high-motion games with rapidly fluctuating frame rates, such as racing games or action shooters. Focus on dark or low-light areas where flickering is often more noticeable. 6. Observe for Artifacts and Flicker Look for these common signs: Brightness Pulsing: Changes in brightness during frame rate fluctuations. Visual Stutters: Flickering that looks like uneven frame presentation. Edge Flicker: Flickering around high-contrast edges or objects in motion. 7. Use Slow-Motion Recording Record the screen using a smartphone or camera in slow-motion (240 FPS or higher). This helps reveal subtle flickering that may be hard to detect by eye. 8. Compare VRR Modes Test with both G-Sync Compatible and FreeSync Premium Pro modes, if available. Some VRR implementations may exhibit flicker more prominently. If VRR flicker is present, it may be due to hardware limitations or the specific VRR implementation of the monitor. For QD-OLEDs, brightness and contrast issues in darker scenes are often cited as culprits. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse
akoinonitos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, prefuse είπε Καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα σας! Βρε μην ψάχνεις και απόλαυσε την μόνιτοραρα σου. Γιατί όποιος ψάχνει συνήθως βρίσκει.. Υπάρχει το in your face vrr flickering και το subtle, το οποίο ανιχνεύεται με ειδικά όργανα (δες rtings) και ίσως και με slow motion video από το κινητό σου. Το ότι ΔΕΝ βλέπεις vrr flickering δεν σημαίνει ότι δεν έχει. Και λογικά θα μου πεις και αφού δεν βλέπω τι με νοιαζ; Σε νοιαζ γιατί σε κάποιους δημιουργεί πονοκεφάλους, ζαλάδα, μέθη, eye strain, παραισθήσεις, μυωσκελετικη δυσκαμψία, μαγουλάδες, παχυσαρκία, αγαμία και εξάρτηση "είμαι akoinonitos και είμαι καλά" Το ποσό akoinonitos το ξέρουμε, το καλά δεν ξέρω Είναι κάτι αντίστοιχο με το pwm flicker (pulse width modulation) όπου μπορείς να δεις στο YouTube περί αυτού. 1. Enable VRR on Your Monitor Ensure VRR (e.g., FreeSync or G-Sync) is enabled in your monitor settings. Enable VRR in your PC's GPU settings (e.g., NVIDIA Control Panel or AMD Radeon Software). 2. Use a High-Contrast Scene or Image Open a dark scene or high-contrast image (e.g., a dark background with some bright elements). Use tools like UFO Test VRR Flicker or display a dark gradient in fullscreen. 3. Test in Games Choose a game with fluctuating frame rates (30-100 FPS) for stress-testing VRR performance. Enable in-game settings for unlocked frame rates. Observe flickering during heavy motion or FPS changes. 4. Simulate FPS Variability Use software like RivaTuner to cap FPS at varying rates (30 FPS, 60 FPS, etc.). Gradually increase FPS caps and observe the screen for flickering or brightness shifts. 5. Check for Flickering in High Motion Play high-motion games with rapidly fluctuating frame rates, such as racing games or action shooters. Focus on dark or low-light areas where flickering is often more noticeable. 6. Observe for Artifacts and Flicker Look for these common signs: Brightness Pulsing: Changes in brightness during frame rate fluctuations. Visual Stutters: Flickering that looks like uneven frame presentation. Edge Flicker: Flickering around high-contrast edges or objects in motion. 7. Use Slow-Motion Recording Record the screen using a smartphone or camera in slow-motion (240 FPS or higher). This helps reveal subtle flickering that may be hard to detect by eye. 8. Compare VRR Modes Test with both G-Sync Compatible and FreeSync Premium Pro modes, if available. Some VRR implementations may exhibit flicker more prominently. If VRR flicker is present, it may be due to hardware limitations or the specific VRR implementation of the monitor. For QD-OLEDs, brightness and contrast issues in darker scenes are often cited as culprits. Δλδ θα πρεπει να προσπαθησω να κανω το μονιτορ να εμφανισει flickering με λιγα λογια. Πρεπει να "χαλασω" το συστημα μου ωστε να κανω τα παιχνιδια να ανεβοκατεβαζουν fps για να δω αν εχω flickering. Καταλαβαινεις πως ολα αυτα δεν ειναι ο κανονας αλλα η εξαιρεση. Και μονο του το ασταθες frame rate ειναι ενα προβλημα που δεν θες να εχεις και κατι φταιει για αυτο. Τελος παντων τα qd oled εχουν προβλημα με vrr flickering δεν μπορω να αποδειξω κατι αλλο οτι μπορουσα εκανα. btw μου ξανα εμφανισε μια καθετη γραμμη (εσυ με γλωσσοφαγες ) και περιμενω αντικατασταση του μονιτορ. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos 1 1
prefuse Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, akoinonitos said: Δλδ θα πρεπει να προσπαθησω να κανω το μονιτορ να εμφανισει flickering με λιγα λογια. Πρεπει να "χαλασω" το συστημα μου ωστε να κανω τα παιχνιδια να ανεβοκατεβαζουν fps για να δω αν εχω flickering. Καταλαβαινεις πως ολα αυτα δεν ειναι ο κανονας αλλα η εξαιρεση. Και μονο του το ασταθες frame rate ειναι ενα προβλημα που δεν θες να εχεις και κατι φταιει για αυτο. Τελος παντων τα qd oled εχουν προβλημα με vrr flickering δεν μπορω να αποδειξω κατι αλλο οτι μπορουσα εκανα. btw μου ξανα εμφανισε μια καθετη γραμμη (εσυ με γλωσσοφαγες ) και περιμενω αντικατασταση του μονιτορ. Ωχ καλέ μου φίλε! Είμαι και Σαββατογεννημένη η άτιμη! Σου εύχομαι ολόψυχα να ξεμπερδεψεις το ταχύτερο δυνατόν. Έμα και εσύ ακούς / διαβάζεις εμάς τους "βλαμμένους", αντί να ευχαριστηθείς ένα game της προτίμησης σου. Αυτό με την μαϊμού καλό είναι; Τώρα στις γιορτές θέλω να παίξω ένα game, έχω από πέρυσι ίδια εποχή, λέω ή cyberpunk ή την μαϊμού, αλλά και τα 2 θέλουν πολλές ώρες μάλλον και όλο το αναβάλλω. Και να είχες vrr flickering αν μετά από ώρες χρήσης του μόνιτορ δεν σε κουράζει, τότε όλα μια χαρά. Μη το ψάχνεις άλλο γιατί perfect monitor δεν υπάρχει. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse 1
akoinonitos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, prefuse είπε Ωχ καλέ μου φίλε! Είμαι και Σαββατογεννημένη η άτιμη! Σου εύχομαι ολόψυχα να ξεμπερδεψεις το ταχύτερο δυνατόν. Έμα και εσύ ακούς / διαβάζεις εμάς τους "βλαμμένους", αντί να ευχαριστηθείς ένα game της προτίμησης σου. Αυτό με την μαϊμού καλό είναι; Τώρα στις γιορτές θέλω να παίξω ένα game, έχω από πέρυσι ίδια εποχή, λέω ή cyberpunk ή την μαϊμού, αλλά και τα 2 θέλουν πολλές ώρες μάλλον και όλο το αναβάλλω. Η μαιμου ειναι δυσκολη θελει να φας πολλες ωρες ,παιξε καλυτερα cyberpunk να παιξεις πιο χαλαρα Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos 1
dimoskoutr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 34 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Δλδ θα πρεπει να προσπαθησω να κανω το μονιτορ να εμφανισει flickering με λιγα λογια. Πρεπει να "χαλασω" το συστημα μου ωστε να κανω τα παιχνιδια να ανεβοκατεβαζουν fps για να δω αν εχω flickering. Καταλαβαινεις πως ολα αυτα δεν ειναι ο κανονας αλλα η εξαιρεση. Και μονο του το ασταθες frame rate ειναι ενα προβλημα που δεν θες να εχεις και κατι φταιει για αυτο. Τελος παντων τα qd oled εχουν προβλημα με vrr flickering δεν μπορω να αποδειξω κατι αλλο οτι μπορουσα εκανα. btw μου ξανα εμφανισε μια καθετη γραμμη (εσυ με γλωσσοφαγες ) και περιμενω αντικατασταση του μονιτορ. Αν δεν άρχισες ακόμη τα Xanax με την oled που έμπλεξες είσαι άρχοντας και εσύ. Σε λέω αφού πάρε xiaomi mini led να μην μπορείς να βγάλεις άκρη με το firmware να πας κατευθείαν στα σκληρά, εσύ εκεί δεν ακούς…😇 1 1
akoinonitos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Αν δεν άρχισες ακόμη τα Xanax με την oled που έμπλεξες είσαι άρχοντας και εσύ. Σε λέω αφού πάρε xiaomi mini led να μην μπορείς να βγάλεις άκρη με το firmware να πας κατευθείαν στα σκληρά, εσύ εκεί δεν ακούς…😇 Δεν εχω θεμα ρε με την dell το εχω ξανα περασει με το προηγουμενο μονιτορ ,ειμαι γκαντεμης μαλλον, σου στελνουν αλλο και μετα ερχονται και παιρνουν το δικο σου. Η καρδια μου θα με ειχε πιασει αν πχ το χτυπαγα και το χαλαγα εγω ,οσο εχει εγγυηση κλαιν. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos 1
aki Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 25 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Αν δεν άρχισες ακόμη τα Xanax με την oled που έμπλεξες είσαι άρχοντας και εσύ. Σε λέω αφού πάρε xiaomi mini led να μην μπορείς να βγάλεις άκρη με το firmware να πας κατευθείαν στα σκληρά, εσύ εκεί δεν ακούς…😇 Δεν πήρα την Xiaomi εν τέλη μετά τις εμπειρίες σου... Μάλλον θα προτιμήσω να "κλαίω" Burn In παρά να πάθω Burn Out 3
Tambas91 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε btw μου ξανα εμφανισε μια καθετη γραμμη (εσυ με γλωσσοφαγες ) και περιμενω αντικατασταση του μονιτορ. το πετάς στον κάλαθο των αχρηστων και παίρνεις το κανονικό panel, μη λέμε συνεχεια τα ίδια 2
prefuse Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 33 minutes ago, dimoskoutr said: Αν δεν άρχισες ακόμη τα Xanax με την oled που έμπλεξες είσαι άρχοντας και εσύ. Σε λέω αφού πάρε xiaomi mini led να μην μπορείς να βγάλεις άκρη με το firmware να πας κατευθείαν στα σκληρά, εσύ εκεί δεν ακούς…😇 Ξάπλωσε στον καναπέ και πες μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις, είμαστε όλοι εδώ για να σε βοηθήσουμε να λάβεις τα κατάλληλα ψυχοφαρμακα. Όλοι παθόντες είμαστε, είτε λίγο, είτε πολύ. Εδώ πείσαμε τον akoinonito που δεν έβλεπε vrr flickering, να κάνει τέστ και αντί για ένα απλό flickering, πάει για επιστροφή και αντικατάσταση. Τι προβλήματα έχουν τα Xiaomi firmware? 2
akoinonitos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, Tambas91 είπε το πετάς στον κάλαθο των αχρηστων και παίρνεις το κανονικό panel, μη λέμε συνεχεια τα ίδια αυτο που δεν βλεπεις τις χαραδρες στο interstellar λες?
prefuse Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 36 minutes ago, akoinonitos said: Δεν εχω θεμα ρε με την dell το εχω ξανα περασει με το προηγουμενο μονιτορ ,ειμαι γκαντεμης μαλλον, σου στελνουν αλλο και μετα ερχονται και παιρνουν το δικο σου. Η καρδια μου θα με ειχε πιασει αν πχ το χτυπαγα και το χαλαγα εγω ,οσο εχει εγγυηση κλαιν. Ε φυσικά δεν έχεις πρόβλημα με την dell. Με τον akoinonito μέσα σου έχεις το οποίο πρόβλημα. Μην τα ρίχνεις στην προσωπική ευθύνη, όπως η κυβέρνηση που σε κάθε περίπτωση δεν κάνει απολύτως τίποτα και στέλνει ένα προειδοποιητικό μήνυμα ότι έρχονται μπόρες, τσουνάμι, καθίστε σπίτι σας, μετά πλημμυρίζουν όλα και βάζουν "επιστήμονες" στα κανάλια, να μας πουν ότι τέτοιες βροχές κάνει κάθε 1000 χρόνια και μετά από 1-2 μήνες ρίχνει ίδιας έντασης βροχή (ψάξε luben) και δεν είναι μόνο σε θέματα καιρού αλλά σε όλα. Quality control λέγεται και η dell είναι γνωστή (όπως και άλλες) για το κακό ή ανύπαρκτο quality control. 1
aki Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε btw μου ξανα εμφανισε μια καθετη γραμμη Δοκίμασε να ασκήσεις ελαφριά πίεση πάνω και κάτω από τη γραμμή. Σε ορισμένα video χρηστών με OLED βελτιώνεται και μάλλον έχει χαλαρώσει η επαφή με τα ηλεκτρονικά του panel. Ίσως είναι καλή ιδέα να την αντικαταστήσεις με την εγγύηση αν δεις να χειροτερέυει. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από aki
music_lover Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, prefuse είπε Quality control λέγεται και η dell είναι γνωστή (όπως και άλλες) για το κακό ή ανύπαρκτο quality control. Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα εδώ...υπάρχει κανείς εν έτη 2024 που να φημίζεται για το quality control του? Μαζική παραγωγή κάνουν όλοι..δεν ξέρω αν τα πάει καλύτερα γενικά η AOC που παράγει μόνο οθόνες.
prefuse Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Just now, music_lover said: Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα εδώ...υπάρχει κανείς εν έτη 2024 που να φημίζεται για το quality control του? Μαζική παραγωγή κάνουν όλοι..δεν ξέρω αν τα πάει καλύτερα γενικά η AOC που παράγει μόνο οθόνες. Μόνο επαγγελματικά αλλά με τσουχτερές τιμές και δεν κάνουν για gaming. Από πιο mainstream κατασκευαστες με υποδειγματικό quality control είναι η Eizo, γιατί οι άλλοι κατασκευαστές επαγγελματικών μόνιτορ είναι παντελώς άγνωστοι στο ευρύ κοινό. 1
akoinonitos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, aki είπε Δοκίμασε να ασκήσεις ελαφριά πίεση πάνω και κάτω από τη γραμμή. Σε ορισμένα video χρηστών με OLED βελτιώνεται και μάλλον έχει χαλαρώσει η επαφή με τα ηλεκτρονικά του panel. Ίσως είναι καλή ιδέα να την αντικαταστήσεις με την εγγύηση αν δεις να χειροτερέυει. Οχι δεν εκανα απολυτως τπτ , ειχε ξανα εμφανισει γραμμες ,εκανα μερικα pixel refresh και εφυγαν ,ειχα επικοινωνησει και τοτε με το support και εν τελη μου ειπαν αν το ξανα κανει να μιλησω παλι μαζι τους. Εχθες με το που την ειδα εστειλα κατευθειαν στο support. Καλυτερα να αλλαχτει τωρα που ειναι στην εγγυηση γτ πες οτι την πιεζω και διορθωνεται και το ξανα εμφανισει μετα απο μερικα χρονια που θα ειναι εκτος εγγυησης θα κλαιω. Αλλωστε δεν μενω χωρις μονιτορ πρωτα σου στελνουν αλλο και μετα στελνεις το δικο σου. Αν ηταν να το στειλω και να μεινω χωρις μονιτορ για καιρο ισως το προσπαθουσα. Παντως παρατηρησα εντελως διαφορετικη αντιμετωπιση απο το support στην ελλαδα(1η φορα) και απο το support εξωτερικου(2η φορα). Την πρωτη φορα ενω του εστειλα φωτο του προβληματος μου ζητησαν να τρεξω διαγνωστικα και να ειμαι και μπροστα στο πισι και να δοκιμασω διαφορα. Τωρα απλα του εστειλα φωτο με το προβλημα και μου λεει οκ κανονιζω αντικατασταση. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα