Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 minutes ago, Grisos said:

Ρε μακάρι να υπήρχε δανειστική βιβλιοθήκη αλλά για οθόνες. Να είχατε μια ευκαιρία να δουλέψετε ένα QD-OLED για λίγες μέρες. Θα βάζατε τα γέλια για το πόσο φουσκωμένα είναι όλα τα "αρνητικά". Σοβαρά.

Το ίδιο και για τα κλασικά Woled που κοστίζουν τα μισά από τα QD-OLED και το καλύτερο color volume καθώς και όλα τα άλλα προτεραιότητα που έχουν τα QD-OLED σε σχέση με τα Woled, χρειάζονται μόνο σε colorists και σχεδόν κανένας δεν θα τα αξιοποιήσει αν καλιμπραρει την οθόνη για σωστή αναπαραγωγή. Αν τα βάλει όλα τσίτα (που χαλάει την εικόνα σε πολλά σημεία/σκηνές) ναι τα QD-OLED θα φαίνονται πιο εντυπωσιακά σε συγκεκριμένες σκηνές.

• Like 1
  • Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, prefuse είπε

Το ίδιο και για τα κλασικά Woled που κοστίζουν τα μισά από τα QD-OLED και το καλύτερο color volume καθώς και όλα τα άλλα προτεραιότητα που έχουν τα QD-OLED σε σχέση με τα Woled, χρειάζονται μόνο σε colorists και σχεδόν κανένας δεν θα τα αξιοποιήσει αν καλιμπραρει την οθόνη για σωστή αναπαραγωγή. Αν τα βάλει όλα τσίτα (που χαλάει την εικόνα σε πολλά σημεία/σκηνές) ναι τα QD-OLED θα φαίνονται πιο εντυπωσιακά σε συγκεκριμένες σκηνές.

Όντως η συντριπτική πλειοψηφία ενθουσιάζεται από το καλύτερο color volume των QD-OLED και χωρίς δεύτερη σκέψη τις προτιμά έναντι των WOLED ενώ εγώ προσωπικά βλέπω υπερκορεσμένα και αφύσικα χρώματα σε σχέση με τις WOLED. Έξυπνη και πονηρή κίνηση απο την Samsung και μπράβο της. Σε όλους σχεδόν αρέσουν τα έντονα χρώματα. Έτσι φαίνονται τουλάχιστον σε εμένα, πέρι ορεξεως όμως κολοκυθόπιτα, εγώ προτιμώ κάτι πιο φυσικό, άλλος κάτι πιο έντονο. Το μόνο λάθος που έκανε για μένα η LG με τα WOLED ήταν που δεν τα εξόπλισε με glossy panel ώστε να αντιμετωπίσει καλύτερα το ελαφρύ dirty screen effect που έχουν και την μειωμένη ευκρίνεια της γραμματοσειράς, ειδικά στις 1440 οθόνες της (Το έκανε η Asus στην XG27AQDMG και πήρε από όλους θετικές κριτικές για την κίνηση της). Πρόσφατα κυκλοφόρησε μάλιστα νέο panel με διαφορετικό subpixel layout (rgwb αντί για rwbg) βελτιώνοντας την κατάσταση στο θέμα αυτό (το φοράει και πάλι η Asus στο PG27AQDP). Τουλάχιστον υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα και ο καθένας βρίσκει ότι του ταιριάζει.

3 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Παμε παλι. Εχετε qd oled? Αν ναι σε ποιο game εχετε vrr flickering και σε τι περιπτωσεις? Να το δοκιμασω και εγω να σας πως ναι εχω η οχι δεν εχω. 

Το οτι το rtings εχει βαθμολογια  για το flickering δεν λεει κατι. Σημασια εχει αν θα δεις εσυ το μονιτορ  να εχει flickering. Για να δεις flickering χρειαζονται καποιες προυποθεσεις  που δεν ειναι ο κανονας.

Oλα τα w /qd δεν εχουν το ιδιο flickering   δεν παιζει ρολο μονο το πανελ παιζει και το vrr του καθενος ,αλλο gsync αλλο freesync.  

Θα ανεβασω βιντεο απο το cp oταν βρω χρονο μιας και το rtings δειχνει οτι εκει υπαρχει πολυ flickering

Δεν έχω QD-OLED αλλά WOLED. Σε κονσόλες που παίζω, λόγω του σταθερού frame rate τους (30 ή 60fps) δεν έχω δει flickering. Υπάρχουν όμως δεκάδες αναφορές εκτός από reviewers και από κατόχους τέτοιων οθονών. Λίγο ή πολύ υπάρχει, η Asus φρόντισε μάλιστα να προσθέσει vrr control που αλλάζει το vrr range για να λύσει το πρόβλημα. Το θέμα είναι κατά πόσο υπάρχει υπερβολή όσον αφορά την εμφάνιση του.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλι γενικευετε ,που τα βλεπετε τα υπερκορεσμενα σε ενα qd oled? Στο srgb mode? Στο hdr? Στο native? Εχουν ολα τα qd oled το ιδιο καλιμπραρισμα? Τα ιδια presets? Οταν βγαινει ενα review και λεει οτι το συγκεκριμενο qd oled monitor πχ εχει καλυτερο accuracy απο ενα  woled  πως το qd δειχνει υπερκορεσμενο? 

qdoled - woled

Screenshot_20241205_221406_SamsungInternet.jpg.85e96025aec59ef2405127d0e0a1211e.jpg

Υπερκορεσμενο μπορει να ειναι οποιοδηποτε μονιτορ ,δεν φταιει το πανελ αλλα ο κατασκευαστης της οθονης.

Επιμενω οτι εχετε στο μυαλο σας τις τηλεορασεις  και μεταφερετε οτι εχετε δει εκει στα μονιτορς πραγμα που ειναι εντελως λαθος.

lg c4 

Screenshot_20241205_222022_SamsungInternet.jpg.6509597d786e390187f4f53fd50ccbb7.jpg

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ.

Να πουμε την αληθεια σε σωστο HDR 4Κ αρχειο τα χρωματα ειναι σαν να θελουν να βγουν εξω. 

Απο μια απλη σκηνη πχ πριν κατι μηνες ειδα το American Gangster σε ενα σημειο με ενα κιτρινο ταξι λεω οκ κατσε να μπω να παω βολτα απλα ηταν ετοιμο να βγει απο την οθονη. Το ιδιο και με το κοκκινο και γενικα τα περισσοτερα χρωματα με σωστο περιεχομενο απλα το pop out ειναι τρομερο. Οχι υπερκορεσμενο οπως σωστα γραφετε για τις samsung αλλα ζωντανα με την κυριολεκτικη σημασια σαν να εχεις ενα παραθυρο και κοιτας απο μεσα. Συν οτι το HDR ειναι τρομερο παρολο που το ABL βαραει κοκκινο σε desktop mode σε λευκα φοντα[οταν ειχα μονιμα HDR τωρα με sdr ειναι κομπλε και αυτο] η φωτεινοτητα σε απολυτο σκοταδι η με ενα μικρο φως απο πανω ειναι αψογη και μπορω ευκολα να πω οτι δεν εχω ξανα δει πιο ζωντανα προσωπα με τετοια αντιθεση και τονισμο χρωματος δερματος. Παντα με καλα HDR 4K BR αρχεια γιατι οχι αν βαλεις να δεις κωνσταντινου και ελενης σε 576p απλα δεν θα δεις ολα αυτα που αναφερω. Δεν ειναι φθηνα τα qd-oled παιρνεις ομως οτι καλυτερο υπαρχει αυτη τη στιγμη. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, akoinonitos said:

Παλι γενικευετε ,που τα βλεπετε τα υπερκορεσμενα σε ενα qd oled? Στο srgb mode? Στο hdr? Στο native?  Οταν βγαινει ενα review και λεει οτι εχει καλυτερο accuracy απο ενα  woled πχ πως το qd δειχνει υπερκορεσμενο? 

Στο native σίγουρα καθώς είναι (υποτίθεται) το widest gamut που μπορεί να έχει το μόνιτορ σου.

Νομίζω ότι μπορείς να ενοικιάσεις με 10-20€ ένα colorimeter και να μετρήσεις. Δεν θα είναι απόλυτα σωστό λόγο spectral power destrubution που έχουν τα QD-OLED, αλλά θα έχεις έναν μπουσουλα που είναι τελείως εκτός.

Βασικά αν το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί σε sRGB και εσείς το βάζετε σε HDR πάει λογικά σε P3, οπότε θα δεις υπερκορεσμενα. Αν έχει σχεδιαστεί με βάση το P3 τότε δεν βλέπεις. Κοινώς πρέπει να ψάχνετε με ποιο colorspace έχει σχεδιαστεί..και δεν νομίζω ότι υπάρχει στάνταρ στα παιχνίδια όπως πχ στις ταινίες που είναι είτε rec709 για Blu-ray, SDR, είτε για P3 σε HDR.

Αν είμασταν κοντά θα ερχόμουν αλλά είσαι akoinonitos και μπορεί αντί για την πόρτα να μου άνοιγες την κεφάλα με καμία στάμνα από το μπαλκόνι.

1 hour ago, Arkin said:

Να πουμε την αληθεια σε σωστο HDR 4Κ αρχειο τα χρωματα ειναι σαν να θελουν να βγουν εξω. 

Απο μια απλη σκηνη πχ πριν κατι μηνες ειδα το American Gangster σε ενα σημειο με ενα κιτρινο ταξι λεω οκ κατσε να μπω να παω βολτα απλα ηταν ετοιμο να βγει απο την οθονη. Το ιδιο και με το κοκκινο και γενικα τα περισσοτερα χρωματα με σωστο περιεχομενο απλα το pop out ειναι τρομερο. Οχι υπερκορεσμενο οπως σωστα γραφετε για τις samsung αλλα ζωντανα με την κυριολεκτικη σημασια σαν να εχεις ενα παραθυρο και κοιτας απο μεσα. Συν οτι το HDR ειναι τρομερο παρολο που το ABL βαραει κοκκινο σε desktop mode σε λευκα φοντα[οταν ειχα μονιμα HDR τωρα με sdr ειναι κομπλε και αυτο] η φωτεινοτητα σε απολυτο σκοταδι η με ενα μικρο φως απο πανω ειναι αψογη και μπορω ευκολα να πω οτι δεν εχω ξανα δει πιο ζωντανα προσωπα με τετοια αντιθεση και τονισμο χρωματος δερματος. Παντα με καλα HDR 4K BR αρχεια γιατι οχι αν βαλεις να δεις κωνσταντινου και ελενης σε 576p απλα δεν θα δεις ολα αυτα που αναφερω. Δεν ειναι φθηνα τα qd-oled παιρνεις ομως οτι καλυτερο υπαρχει αυτη τη στιγμη. 

Και πως βρε καλό παιδί ξέρεις πως είναι το σωστό αφού ούτε το έχεις μετρήσει, ούτε έχεις reference monitor για να δεις πως θα έπρεπε να δείχνει; Με την καλή σου θέληση;

Φυσικά τα μεγάλα λάθη βγάζουν μάτι  αλλά όλα τα άλλα, μπορεί να νομίζεις ότι έτσι είναι η καλλιτεχνική ματιά του σκηνοθέτη/game developer.

Πιο εύκολα ανιχνεύονται με test patterns αλλά αν κάποιος θέλει να παιδευτεί ας τσεκαρει σκηνές με memory colors και πολύ σκοτεινές σκηνές (που έχει καποιo reference πως δείχνουν σωστά από το ίντερνετ κτλ δεν έχω ιδέα αν υπάρχουν..)

Δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος να αναπαράγεις test patterns από YouTube αλλά μπορείς να λερώσεις λίγο θα χέρια με αυτά..

Αν μερακλωσεις με την μουσική χορεβς κιολας.

https://youtu.be/fdglmwOwQuw

https://youtube.com/playlist?list=PL8i7gJZ1hiCMaid9fcAN0oHnc7Fy-TfeI

Επεξ/σία από prefuse
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, prefuse είπε

Στο native σίγουρα καθώς είναι (υποτίθεται) το widest gamut που μπορεί να έχει το μόνιτορ σου.

Νομίζω ότι μπορείς να ενοικιάσεις με 10-20€ ένα colorimeter και να μετρήσεις. Δεν θα είναι απόλυτα σωστό λόγο spectral power destrubution που έχουν τα QD-OLED, αλλά θα έχεις έναν μπουσουλα που είναι τελείως εκτός.

Βασικά αν το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί σε sRGB και εσείς το βάζετε σε HDR πάει λογικά σε P3, οπότε θα δεις υπερκορεσμενα. Αν έχει σχεδιαστεί με βάση το P3 τότε δεν βλέπεις. Κοινώς πρέπει να ψάχνετε με ποιο colorspace έχει σχεδιαστεί..και δεν νομίζω ότι υπάρχει στάνταρ στα παιχνίδια όπως πχ στις ταινίες που είναι είτε rec709 για Blu-ray, SDR, είτε για P3 σε HDR.

Αν είμασταν κοντά θα ερχόμουν αλλά είσαι akoinonitos και μπορεί αντί για την πόρτα να μου άνοιγες την κεφάλα με καμία στάμνα από το μπαλκόνι.

Αρα η σωστη διατυπωση δεν ειναι "ειναι υπερκορεσμενα τα  qd oled αλλα καποια presets καποιων μονιτορς" οπως και μια lg εχει το ζωηρο χρωμα που ειναι υπερκορεσμενο. 

Γιατι να ανοιξω hdr σε ενα παιχνιδι που δεν υποστηριζει hdr ρε συ? Δεν θα δω διαφορα στα χρωματα ,ισως να ειναι και χειροτερα απο οτι σε srgb ,σε dcip3 δεν μπαινει οχι. Μαλλον απλα θα τρεχει στο sdr των windows και εξαρταται πως το εχει διαμορφωσει ο καθενας.

Αυτα τα μονιτορς απευθυνονται σε gaming κοινο καλως η κακως και οι περισσοτεροι θελουν υπερκορεσμενα χρωματα. Δεν σου αφαιρει ομως την επιλογη να διαλεξεις τι θελεις. 

Οσο δεν γραφουμε σωστα οδηγουμε αυτους που διαβαζουν σε λαθος συμπερασματα.

Ελα απο δω και θα σου πω εγω τι θα παθεις :lol:

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 minutes ago, akoinonitos said:

Αρα η σωστη διατυπωση δεν ειναι "ειναι υπερκορεσμενα τα  qd oled αλλα καποια presets καποιων μονιτορς" οπως και μια lg εχει το ζωηρο χρωμα που ειναι υπερκορεσμενο. 

Γιατι να ανοιξω hdr σε ενα παιχνιδι που δεν υποστηριζει hdr ρε συ? Δεν θα δω διαφορα στα χρωματα ,ισως να ειναι και χειροτερα απο οτι σε srgb ,σε dcip3 δεν μπαινει οχι. 

Αυτα τα μονιτορς απευθυνονται σε gaming κοινο καλως η κακως και οι περισσοτεροι θελουν υπερκορεσμενα χρωματα. Δεν σου αφαιρει ομως την επιλογη να διαλεξεις τι θελεις. 

Οσο δεν γραφουμε σωστα οδηγουμε αυτους που διαβαζουν σε λαθος συμπερασματα.

Ελα απο δω και θα σου πω εγω τι θα παθεις :lol:

όλα τα preset πάνω κάτω είναι τουμπανα και λάθος, με κάποια λιγότερο. Στα qd OLED είναι μεγαλύτερο το λάθος γιατί πχ το vivid mode των QD-OLED είναι πιο vivid από ότι των WOLED. Κανένα δεν είναι σωστό απλά το λάθος στα QD-OLED είναι μεγαλύτερο λόγο του προτερήματος που έχουν. Και η Samy αυτό ακριβώς το λάθος υποστηρίζει ακόμα και σε mode που υποτίθεται δημιουργήθηκαν για να είναι κοντά στα πρότυπα. Με λίγα λόγια κλέβββ..

γιατί κάνει να φαίνονται πιο εντυπωσιακά τα χρώματα αλλά παράλληλα βγαίνουν εκτός των προτύπων.

Το θέμα είναι, να είσαι και πιο "εντυπωσιακός" και εντός των προτύπων, αλλιώς και συγκριτικό δεν γίνεται, αλλά και δεν θα βλέπεις σωστά αυτο που δημιούργησε το game studio, γιατί ακριβώς είχαν άλλο πρότυπο/calibration μπροστά τους, αυτοί που έφτιαχναν το παιχνίδι. Και δεν θα βλεπς το creator mode αλλά το Samy/dell/ whatever marketing mode.

Παλι γενικευετε ,που τα βλεπετε τα υπερκορεσμενα σε ενα qd oled? Στο srgb mode? Στο hdr? Στο native? Εχουν ολα τα qd oled το ιδιο καλιμπραρισμα? Τα ιδια presets? Οταν βγαινει ενα review και λεει οτι το συγκεκριμενο qd oled monitor πχ εχει καλυτερο accuracy απο ενα  woled  πως το qd δειχνει υπερκορεσμενο? 

qdoled - woled

Screenshot_20241205_221406_SamsungInternet.jpg.85e96025aec59ef2405127d0e0a1211e.jpg

Υπερκορεσμενο μπορει να ειναι οποιοδηποτε μονιτορ ,δεν φταιει το πανελ αλλα ο κατασκευαστης της οθονης.

Επιμενω οτι εχετε στο μυαλο σας τις τηλεορασεις  και μεταφερετε οτι εχετε δει εκει στα μονιτορς πραγμα που ειναι εντελως λαθος.

lg c4 

Screenshot_20241205_222022_SamsungInternet.jpg.6509597d786e390187f4f53fd50ccbb7.jpg

Τι βάζεις τα ratings, δεν έχουν και πολύ αξία αυτά τα νούμερα. Οι μετρήσεις που πήραν έχουν. Στην μέση του review έχει pre calibration και post calibration measurements. Αυτά κυρίως έχουν αξία, όπως και όλες οι άλλες μετρήσεις/τεστ που κάνουν.

Και δεν γράφω ότι η συγκεκριμένη Woled είναι καλύτερη, απλά ότι δεν βγάζεις ασφαλή συμπεραρσμα από τα ratings που βάζουν. Το θέμα είναι πως και με ποιες μετρήσεις οδηγήθηκαν σε αυτά;

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, prefuse είπε

όλα τα preset πάνω κάτω είναι τουμπανα και λάθος, με κάποια λιγότερο. Στα qd OLED είναι μεγαλύτερο το λάθος γιατί πχ το vivid mode των QD-OLED είναι πιο vivid από ότι των WOLED. Κανένα δεν είναι σωστό απλά το λάθος στα QD-OLED είναι μεγαλύτερο λόγο του προτερήματος που έχουν. Και η Samy αυτό ακριβώς το λάθος υποστηρίζει ακόμα και σε mode που υποτίθεται δημιουργήθηκαν για να είναι κοντά στα πρότυπα. Με λίγα λόγια κλέβββ..

γιατί κάνει να φαίνονται πιο εντυπωσιακά τα χρώματα αλλά παράλληλα βγαίνουν εκτός των προτύπων.

Το θέμα είναι, να είσαι και πιο "εντυπωσιακός" και εντός των προτύπων, αλλιώς και συγκριτικό δεν γίνεται, αλλά και δεν θα βλέπεις σωστά αυτο που δημιούργησε το game studio, γιατί ακριβώς είχαν άλλο πρότυπο/calibration μπροστά τους, αυτοί που έφτιαχναν το παιχνίδι. Και δεν θα βλεπς το creator mode αλλά το Samy/dell/ whatever marketing mode.

Παλι ομως μου μιλας για τηλεορασεις, γτ αναφερεις η sammy ,εδω ομως το θεμα ειναι τα μονιτορς και στα μονιτορς εχεις να διαλεξεις ,δεν εχεις μονο ενα μοντελο. Σημασια για εμενα ειναι να εχω ενα μονιτορ με καλο accuracy μιας και ουτε θα κατσω να το καλιμπραρω ουτε εχω ορεξη να ψαχνω icc απο εδω και απο εκει και ρυθμισεις που μπορει στο δικο μου μονιτορ να μην ειναι και εντελως σωστες.

Δεν με ενδιαφερει πως θα λεγεται το preset ,κιτσος μητσος κλπ. απλα να εχω την επιλογη να εχω ενα accurate preset να επιλεξω. Τωρα αν το μη accurate ειναι πιο εντονο η πιο κορεσμενο απο το μη accurate  μιας woled  δεν εχει και τοσο σημασια αφου και τα δυο ειναι λαθος. 

Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε το native πχ στο δικο μου μονιτορ. 

Πριν το παρω διαβασα ,ειδα βιντεο κλπ και μετο που το ανοιξα επελεξα srgb και τελος.

Αν θελω να παιξω ενα παιχνιδι που δεν εχει hdr και μου φαινεται μουντο για τα προσωπικα μου γουστα θα βαλω dcip3. Αυτα ομως ειναι το τι θελει ο καθενας. Το accurate preset υπαρχει. 

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, akoinonitos said:

Παλι ομως μου μιλας για τηλεορασεις, γτ αναφερεις η sammy ,εδω ομως το θεμα ειναι τα μονιτορς και στα μονιτορς εχεις να διαλεξεις ,δεν εχεις μονο ενα μοντελο. Σημασια για εμενα ειναι να εχω ενα μονιτορ με καλο accuracy μιας και ουτε θα κατσω να το καλιμπραρω ουτε εχω ορεξη να ψαχνω icc απο εδω και απο εκει και ρυθμισεις που μπορει στο δικο μου μονιτορ να μην ειναι και εντελως σωστες.

Δεν με ενδιαφερει πως θα λεγεται το preset ,κιτσος μητσος κλπ. απλα να εχω την επιλογη να εχω ενα accurate preset να επιλεξω. Τωρα αν το μη accurate ειναι πιο εντονο η πιο κορεσμενο απο το μη accurate  μιας woled  δεν εχει και τοσο σημασια αφου και τα δυο ειναι λαθος. 

Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε το native πχ στο δικο μου μονιτορ. 

Πριν το παρω διαβασα ,ειδα βιντεο κλπ και μετο που το ανοιξα επελεξα srgb και τελος.

Αν θελω να παιξω ενα παιχνιδι που δεν εχει hdr και μου φαινεται μουντο για τα προσωπικα μου γουστα θα βαλω dcip3. Αυτα ομως ειναι το τι θελει ο καθενας. Το accurate preset υπαρχει. 

Τα ίδια πάνελ χρησιμοποιούν είτε tv είτε μόνιτορ, οπότε τα γενικά χαρακτηριστικά ισχύουν και στα δύο.

Σου έχω γράψει ξανά ότι δεν έχει νόημα να βάλεις ICC γιατί τα περισσότερα παιχνίδια ΔΕΝ είναι color managed γιατί οι game developer δεν κάνουν το παιχνίδι να λειτουργεί με icc profile. Οπότε είτε τα βάλεις είτε όχι το ίδιο είναι. ΜΟΝΟ οι εφαρμογές που συνεργάζονται με ICC profile μπορούν και τα αξιοποιούν πχ Photoshop.

Γι'αυτό και το 3d LUT χρησιμοποιείτε κατά κόρον σε video production και λόγο της αναξιοπιστίας των ICC και γιατί ουσιαστικά δεν καλιμπραρουν το μόνιτορ σου αλλά αυτό γίνεται μόνο όταν ανοίγεις ένα πρόγραμμα που είναι συμβατό με ICC profile.

Αν έβαζε και η Samy 3D LUT στις qd-oled ή οποιος άλλος κατασκευαστής και δεν θα κόστιζε 10.000€, θα ήμουν ο πρώτος που θα τις αγόραζε, αλλά το manual calibration στις Samy ήταν και είναι ακόμα προβληματικό.

Δεν νομίζω ότι είναι συμπτωματικό που κάθε χρόνο στα tv shoutout του HDTV test βγαίνει πάντα, ειτε LG, είτε Sony, είτε Panasonic και δεν θυμάμαι κάποια φορά να βγήκε μια Samy

Αν και δεν θυμάμαι όλες τις χρονιές που έκανε.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κατεβαζω και το cp2077 να τραβηξω  ενα ingame ,αν βλεπετε καπου flickering πειτε μου.

Γιατί δεν κάνεις βάζεις αυτά που κάνουν στο rtings και HDTV test?

Ποιο σαπάκι qd-oled έχεις;

https://forums.guru3d.com/threads/27-1440p-360-hz-dell-alienware-aw2725df-qd-oled-owners-thread.451216/page-2

https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/alienware-aw2725df

1. Dark and High-Contrast Scenes

Cyberpunk 2077:

Night city areas with neon lights in dark environments.

Walk slowly or pan the camera to spot flickering on high-contrast edges.

Red Dead Redemption 2:

Nighttime campfires or starry skies.

Look for flicker in dimly lit forested areas or around firelight edges.

The Last of Us Part I (PC):

Indoor scenes with dim lighting and a flashlight.

Pay attention to shadows and flickering when moving the camera.

2. Variable Frame Rate Scenarios

Assassin's Creed Valhalla:

Pan the camera in a busy, densely populated town (e.g., Ravensthorpe) to create variable frame rates.

Observe the sky and trees for brightness or flicker.

Elden Ring:

Explore areas like Limgrave or the underground dungeons with dim lighting.

Look for flickering when panning the camera quickly or during combat.

3. Fast Motion and Open Worlds

Forza Horizon 5:

Drive at high speeds at dusk or night.

Focus on headlights and shadows to catch VRR flicker.

Call of Duty: Warzone:

High-action scenes in darker interiors (e.g., bunkers or caves).

Monitor for flicker during fast movements and rapid frame drops.

4. Synthetic Tests in Games

DOOM Eternal:

Use the in-game FPS cap settings to fluctuate frame rates (30-120 FPS).

Test in dimly lit corridors with flashing lights and fast combat.

Control:

Enable ray tracing and observe areas with reflective surfaces and shadows (e.g., the Bureau lobby).

Look for flicker when interacting with high-contrast lighting.

5. Specific VRR Tests

Destiny 2:

Go to the Tower during nighttime and move the camera around the glowing lights and shadows.

This game has notorious FPS variability that can trigger VRR issues.

Horizon Zero Dawn (PC):

Pan the camera in forested areas or during nighttime scenes with fire or glowing plants.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, prefuse είπε

Γιατί δεν κάνεις βάζεις αυτά που κάνουν στο rtings και HDTV test?

Ποιο σαπάκι qd-oled έχεις;

Στο rtings εχουν το cp2077 ,το εβαλα να κατεβαινει  ,ωστοσο το πιο πιθανο ειναι να δεις flickering στα menu γιαυτο εβαλα και μενου με σκουρο.

Αw2725df

• Like 2
Δημοσ.
1 minute ago, akoinonitos said:

Στο rtings εχουν το cp2077 ,το εβαλα να κατεβαινει  ,ωστοσο το πιο πιθανο ειναι να δεις flickering στα menu γιαυτο εβαλα και μενου με σκουρο.

Αw2725df

Τσεκαρε τα παραπάνω έκανα edit

Δημοσ.
2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

καλημερα ,για το rtings λες? αφου σου δειχνει ρε πως μετρανε 

https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/alienware-aw3225qf

και απο cyberpunk

Ούτε εγώ έχω καταφέρει να δω flickering σε παιχνίδι. Μόνο σε loading screen που εκεί είναι επειδή τα fps πάνε και 0 και 20 κτλ και στο VA έβλεπα flickering σε κάποια loading screens. Μέσα στο παιχνίδι όπως δείχνεις και εσύ πουθενά αναβοσβημα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...