akoinonitos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, thanosAIAS είπε Δεν ξέρω αν γίνεται αυτό με τα παιχνίδια λόγω latency. Σκέψου ότι το neo g7 με 1152 περίπου dimming zones, στην πραγματικότητα έχει 5000+ mini LEDs αλλά τα ελέγχει ανά τετράδα λόγω latency. Μετά είναι και αυτό που έχει η Sony που ελέγχει όχι μόνο το on off των mini LEDs αλλά και το πόσο φωτεινά θα είναι, έχει gradation. Πάντως γενικά για οθόνη υπολογιστή, δε μπορω μέχρι τώρα να δικαιολογήσω το oled, ειδικά λόγω vrr flickering. Δε νομίζω ότι γίνεται να παίξεις χωρίς vrr πλέον, κάνει μεγάλη διαφορά και δε βλέπω να λύνεται στις oled λόγω limitations της τεχνολογίας. Νομίζω οι oled θα πάρουν το δρόμο της τεχνολογίας plasma. Eχεις oled μονιτορ και εχεις filckering ? Aν ναι για πες σε τι περιπτωσεις σου παρουσιαζεται filckering
prefuse Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, akoinonitos said: Eχεις oled μονιτορ και εχεις filckering ? Aν ναι για πες σε τι περιπτωσεις σου παρουσιαζεται filckering Ψάξε στα βίντεο του HDTV test το αναφέρει πολύ συχνά. Έχει μια κλασική σκηνή από ένα παιχνίδι που τεσταταρει, έχουν όλες οι OLED tv άρα και πολύ πιθανό και όλα τα μόνιτορ. Πολύ πιθανό να το αναφέρει στα παρακάτω
akoinonitos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, prefuse είπε Ψάξε στα βίντεο του HDTV test το αναφέρει πολύ συχνά. Έχει μια κλασική σκηνή από ένα παιχνίδι που τεσταταρει, έχουν όλες οι OLED tv άρα και πολύ πιθανό και όλα τα μόνιτορ. Πολύ πιθανό να το αναφέρει στα παρακάτω Σιγα μην κατσω να ψαξω ολα αυτα Δεν μιλαμε για tv εδω ρε συ ,νημα για μονιτορ ειναι ,μην τα μπλεκουμε. Εφοσον το παιδι εχει flickering ας μας πει σε τι περιπτωσεις το παρατηρει. Προσωπικα μια φορα εχω παρατηρησει ,στο thushima αλλα εφταιγε το fsr fg γτ για ανεβοκατεβαιναν τα fps σαν τρελα ,πραγμα που διορθωθηκε στο επομενο patch. Μεχρι στιγμης δεν εχω δει σε καποιο αλλο game. Το διευκρινιζω γτ ετσι οπως γραφτηκε ειναι λες και εχουν ολοι και παντου flickering. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos
prefuse Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, akoinonitos said: Σιγα μην κατσω να ψαξω ολα αυτα Δεν μιλαμε για tv εδω ρε συ ,νημα για μονιτορ ειναι ,μην τα μπλεκουμε. Εφοσον το παιδι εχει flickering ας μας πει σε τι περιπτωσεις το παρατηρει. Προσωπικα μια φορα εχω παρατηρησει ,στο thushima αλλα εφταιγε το fsr fg γτ για ανεβοκατεβαιναν τα fps σαν τρελα ,πραγμα που διορθωθηκε στο επομενο patch. Μεχρι στιγμης δεν εχω δει σε καποιο αλλο game. Το διευκρινιζω γτ ετσι οπως γραφτηκε ειναι λες και εχουν ολοι και παντου flickering. Δες τα βίντεο Τα πρώτα 3, είτε tv είτε monitor το ίδιο είναι, δεν νομίζω ότι θα κάθισε η dell, Asus, aoc κτλ να το λύσει...αν λύνετε.. Αν το λύσει, το πιο πιθανό είναι από την ίδια την lg displays (όχι την LG, είναι διαφορετικές εταιρείες) ή την Samsung displays, που προμηθεύουν WOLED και QD-OLED αντίστοιχα. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse
thanosAIAS Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Σιγα μην κατσω να ψαξω ολα αυτα Δεν μιλαμε για tv εδω ρε συ ,νημα για μονιτορ ειναι ,μην τα μπλεκουμε. Εφοσον το παιδι εχει flickering ας μας πει σε τι περιπτωσεις το παρατηρει. Προσωπικα μια φορα εχω παρατηρησει ,στο thushima αλλα εφταιγε το fsr fg γτ για ανεβοκατεβαιναν τα fps σαν τρελα ,πραγμα που διορθωθηκε στο επομενο patch. Μεχρι στιγμης δεν εχω δει σε καποιο αλλο game. Το διευκρινιζω γτ ετσι οπως γραφτηκε ειναι λες και εχουν ολοι και παντου flickering. Τα ψάχνουμε γιατι θέλουμε και μεις να αγοράσουμε όχι απο βίτσιο! Έχουν θέμα ειδικά τα qd-oled. Εδω το Rtings.com εχει και ειδική βαθμολογία για το vrr flickering. Στο δικό μου LCD κάνει το flickering με vrr σε κάποιες περιπτώσεις αλλα δεν είναι πολύ έντονο.
music_lover Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Αν έχεις σταθερά fps τότε το flickering είναι μικρό ενώ ερικές οθόνες έχουν επιλογή για περιορισμό στο εύρος του vrr και έτσι το ελαχιστοποιούν αλλά προσθέτουν stuttering.
pirmen56 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, thanosAIAS είπε Δεν ξέρω αν γίνεται αυτό με τα παιχνίδια λόγω latency. Σκέψου ότι το neo g7 με 1152 περίπου dimming zones, στην πραγματικότητα έχει 5000+ mini LEDs αλλά τα ελέγχει ανά τετράδα λόγω latency. Μετά είναι και αυτό που έχει η Sony που ελέγχει όχι μόνο το on off των mini LEDs αλλά και το πόσο φωτεινά θα είναι, έχει gradation. Τα miniLED έχουν βαθμίδες. Δεν είναι on/off. Απλά δεν έχουν τις ίδιες. Γι αυτό και το IPS miniLED δίνει την εντύπωση καλού VA(το λιγότερο) ακόμα και σε μη σκοτεινές σκηνές. Ο λόγος που βλέπεις 4 beads ανά ζώνη είναι θέμα ορθής υλοποίησης. Πιθανότατα για πιο ομοιόμορφο φωτισμό ζώνης. Κάποια Innocn μοντέλα έχουν λιγότερα beads ανά ζώνη. 4 ώρες πριν, prefuse είπε Δεν είναι καθόλου τόσο απλά. Ακόμα και με τις χιλιάδες ζώνες που αναφέρεις υπάρχει blooming, color swift υπό γωνία και φυσικά χαμηλότερο contrast σε σχέση με QD-OLED/WOLED. Ολες οι παραπάνω τεχνολογίες εξελίσσονται και κανείς δεν γνωρίζει αν θα κυριαρχήσει μια από αυτές, αν θα υπάρχουν παράλληλα ή αν βγει κάποια άλλη που θα λύνει κάποια προβλήματα (αλλά πολύ πιθανό να εισάγει αλλά προβλήματα, όπως γίνεται πάντα) Γιατί κυριάρχησε το mp3 και άλλα παρόμοια formats, με ένα κλάσμα του bitrate του πρωτότυπου; Γιατί κρύβουν παραμορφώσεις σε σημεία που δεν μπορεί ο άνθρωπος να αντιληφθεί. Παν μέτρον άνθρωπος. Αν το blooming γύρω από ένα φωτεινό αντικείμενο είναι λίγα χιλιοστά(π.χ. με 5-10.000 dimming zones σε 27") κρύβεται μέσα στο blooming του ίδιου του ματιού. Ακόμα και με 1152 zones που είμαστε τώρα, στα tests με λευκά σχήματα σε μαύρο φόντο(χειρότερο σενάριο) δυσκολεύομαι να αντιληφθώ άμεσα blooming αν το αντικείμενο είναι σχετικά μεγάλο. Σε καμία περίπτωση δεν αντιλαμβάνομαι το τετράγωνο σχήμα των ζωνών. Ο αλγόριθμος μάλιστα ρυθμίζει το blooming suppression βάσει του μεγέθους της φωτεινής περιοχής. Τα ίδια και για τις γωνίες θέασης και το κοντράστ. Δεν θα παίζεις από το ταβάνι με γυρισμένο κεφάλι όπως στον Εξορκιστή. 1
akoinonitos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, thanosAIAS είπε Τα ψάχνουμε γιατι θέλουμε και μεις να αγοράσουμε όχι απο βίτσιο! Έχουν θέμα ειδικά τα qd-oled. Εδω το Rtings.com εχει και ειδική βαθμολογία για το vrr flickering. Στο δικό μου LCD κάνει το flickering με vrr σε κάποιες περιπτώσεις αλλα δεν είναι πολύ έντονο. 44 λεπτά πριν, music_lover είπε Αν έχεις σταθερά fps τότε το flickering είναι μικρό ενώ ερικές οθόνες έχουν επιλογή για περιορισμό στο εύρος του vrr και έτσι το ελαχιστοποιούν αλλά προσθέτουν stuttering. Παμε παλι. Εχετε qd oled? Αν ναι σε ποιο game εχετε vrr flickering και σε τι περιπτωσεις? Να το δοκιμασω και εγω να σας πως ναι εχω η οχι δεν εχω. Το οτι το rtings εχει βαθμολογια για το flickering δεν λεει κατι. Σημασια εχει αν θα δεις εσυ το μονιτορ να εχει flickering. Για να δεις flickering χρειαζονται καποιες προυποθεσεις που δεν ειναι ο κανονας. Oλα τα w /qd δεν εχουν το ιδιο flickering δεν παιζει ρολο μονο το πανελ παιζει και το vrr του καθενος ,αλλο gsync αλλο freesync. Θα ανεβασω βιντεο απο το cp oταν βρω χρονο μιας και το rtings δειχνει οτι εκει υπαρχει πολυ flickering Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos 1
prefuse Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 43 minutes ago, pirmen56 said: Τα miniLED έχουν βαθμίδες. Δεν είναι on/off. Απλά δεν έχουν τις ίδιες. Γι αυτό και το IPS miniLED δίνει την εντύπωση καλού VA(το λιγότερο) ακόμα και σε μη σκοτεινές σκηνές. Ο λόγος που βλέπεις 4 beads ανά ζώνη είναι θέμα ορθής υλοποίησης. Πιθανότατα για πιο ομοιόμορφο φωτισμό ζώνης. Κάποια Innocn μοντέλα έχουν λιγότερα beads ανά ζώνη. Γιατί κυριάρχησε το mp3 και άλλα παρόμοια formats, με ένα κλάσμα του bitrate του πρωτότυπου; Γιατί κρύβουν παραμορφώσεις σε σημεία που δεν μπορεί ο άνθρωπος να αντιληφθεί. Παν μέτρον άνθρωπος. Αν το blooming γύρω από ένα φωτεινό αντικείμενο είναι λίγα χιλιοστά(π.χ. με 5-10.000 dimming zones σε 27") κρύβεται μέσα στο blooming του ίδιου του ματιού. Ακόμα και με 1152 zones που είμαστε τώρα, στα tests με λευκά σχήματα σε μαύρο φόντο(χειρότερο σενάριο) δυσκολεύομαι να αντιληφθώ άμεσα blooming αν το αντικείμενο είναι σχετικά μεγάλο. Σε καμία περίπτωση δεν αντιλαμβάνομαι το τετράγωνο σχήμα των ζωνών. Ο αλγόριθμος μάλιστα ρυθμίζει το blooming suppression βάσει του μεγέθους της φωτεινής περιοχής. Τα ίδια και για τις γωνίες θέασης και το κοντράστ. Δεν θα παίζεις από το ταβάνι με γυρισμένο κεφάλι όπως στον Εξορκιστή. Έχεις μπερδέψει ευκολία, με ποιότητα εικόνας, με ήχο, εξορκισμούς και 216 σε τριγωνικό ραντάρ Ο ένας αμύνεται υπέρ των mini led, o άλλος υπέρ των QD-OLED χωρίς να βλέπει τα μειονέκτημα της τεχνολογίας που επέλεξε. Αφού δεν σας ενοχλούν τα μειονέκτημα των πανελ που διαλέξατε, κάνατε την καλύτερη επιλογή! Χαρούμενοι καταναλωτές βεβαίως, αντικειμενικοί, και βέβαια όχι. Γι'αυτό προτιμάμε ενημέρωση από έγκυρα κανάλια (με τα πάθη και τα λάθη τους και αυτά) και συνήθως όχι από φόρουμ. 24 minutes ago, akoinonitos said: Παμε παλι. Εχετε qd oled? Αν ναι σε ποιο game εχετε vrr flickering και σε τι περιπτωσεις? Να το δοκιμασω και εγω να σας πως ναι εχω η οχι δεν εχω. Το οτι το rtings εχει βαθμολογια για το flickering δεν λεει κατι. Σημασια εχει αν θα δεις εσυ το μονιτορ να εχει flickering. Για να δεις flickering χρειαζονται καποιες προυποθεσεις που δεν ειναι ο κανονας. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse
akoinonitos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, prefuse είπε Έχεις μπερδέψει ευκολία, με ποιότητα εικόνας, με ήχο, εξορκισμούς και 216 σε τριγωνικό ραντάρ Ο ένας αμύνεται υπέρ των mini led, o άλλος υπέρ των QD-OLED χωρίς να βλέπει τα μειονέκτημα της τεχνολογίας που επέλεξε. Αφού δεν σας ενοχλούν τα μειονέκτημα των πανελ που διαλέξατε, κάνατε την καλύτερη επιλογή! Χαρούμενοι καταναλωτές βεβαίως, αντικειμενικοί, και βέβαια όχι. Γι'αυτό προτιμάμε ενημέρωση από έγκυρα κανάλια (με τα πάθη και τα λάθη τους και αυτά) και συνήθως όχι από φόρουμ. Ρε συ σορρυ τωρα αλλα το να λες οτι ενα μονιτορ εχει φλικερινκ χωρις να το εχεις δουλεψει βασιζομενος σε λεγομενα αλλων δεν εχει ουσια. Δεν ειναι ολα τα σεναρια ιδια. Ποτε εχει flickering ,ποσο flickering εχει ,τι προκαλει το flickering. Μπορουν 100 ατομα να σου πουν δεν εχω δει ποτε flickering και 10 να σου πουν εχω δει flickering . Ετσι οπως γραφεται ειναι σαν να λες θα βαλω να παιξω και θα εχω παντα και παντου flickering στα σκουρα. Γιατι εχει flickering? Γιατι εχεις πολυ ασταθες frame rate, εχεις παντου ασταθες framerate? Τι προκαλει το ασταθες frame rate? Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos 1
prefuse Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, akoinonitos said: Ρε συ σορρυ τωρα αλλα το να λες οτι ενα μονιτορ εχει φλικερινκ χωρις να το εχεις δουλεψει βασιζομενος σε λεγομενα αλλων δεν εχει ουσια. Δεν ειναι ολα τα σεναρια ιδια. Ποτε εχει flickering ,ποσο flickering εχει ,τι προκαλει το flickering. Μπορουν 100 ατομα να σου πουν δεν εχω δει ποτε flickering και 10 να σου πουν εχω δει flickering . Ετσι οπως γραφεται ειναι σαν να λες θα βαλω να παιξω και θα εχω παντα και παντου flickering στα σκουρα. Γιατι εχει flickering? Γιατι εχεις πολυ ασταθες frame rate, εχεις παντου ασταθες framerate? Τι προκαλει το ασταθες frame rate? Για να γράφεις σε φόρουμ και να ψάχνεσε σημαίνει ότι είσαι ψείρας. Με την καλή και κακή έννοια. Φυσικά και δεν θα έχει flicker σε όλες τις σκηνές αλλά στα σκοτεινά όπως δείχνουν και τα βίντεο που δεν είδες. Το ίδιο και για το blooming στις mini led. Αφού δεν τα βλέπετε ή δεν σαν ενοχλούν, ακόμα καλύτερα, ευτυχισμένοι customer's. Όσοι όμως ασχολούνται απο χόμπι καλό είναι να τα γνωρίζουν. Αυτό γράφω και όχι για να γράψω ότι τα QD-OLED έχουν flicker και δεν αξίζουν να τα αγοράσεις ή για τα mini led αντίστοιχα. Μεταξυ μας όμως και ας με συγχωρέσετε, αλλα τα καλύτερα gaming monitor είναι οι Woled tv της lg που έχουν 3D LUT και γίνεται εξαιρετικό calibration και κοστίζουν αρκετά κάτω από 1000€ δηλ στην τιμή ενός 34" QD-OLED κάνεις και calibration στην LG tv Πλάκα στην πλάκα πρέπει να είναι η καλύτερη λύση αν δεν μας ενοχλεί το μέγεθος 42" Αλλά για PC monitor επειδή το δοκίμασα δεν θα το πρότεινα. Ps akoinonitos μόνο Minecraft παίζεις και δεν έχεις πετύχει flicker? Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse
akoinonitos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, prefuse είπε Για να γράφεις σε φόρουμ και να ψάχνεσε σημαίνει ότι είσαι ψείρας. Με την καλή και κακή έννοια. Φυσικά και δεν θα έχει flicker σε όλες τις σκηνές αλλά στα σκοτεινά όπως δείχνουν και τα βίντεο που δεν είδες. Το ίδιο και για το blooming στις mini led. Αφού δεν τα βλέπετε ή δεν σαν ενοχλούν, ακόμα καλύτερα, ευτυχισμένοι customer's. Όσοι όμως ασχολούνται απο χόμπι καλό είναι να τα γνωρίζουν. Αυτό γράφω και όχι για να γράψω ότι τα QD-OLED έχουν flicker και δεν αξίζουν να τα αγοράσεις ή για τα mini led αντίστοιχα. Μεταξυ μας όμως και ας με συγχωρέσετε, αλλα τα καλύτερα gaming monitor είναι οι Woled tv της lg που έχουν 3D LUT και γίνεται εξαιρετικό calibration και κοστίζουν αρκετά κάτω από 1000€ Πλάκα στην πλάκα πρέπει να είναι η καλύτερη λύση αν δεν μας ενοχλεί το μέγεθος 42" Αλλά για PC monitor επειδή το δοκίμασα δεν θα το πρότεινα. Τα ειδα ολα τα video Βασικα μονο το video του rtings εδειχνε flickering και ενα της lg tv ,στα αλλα εγινε απλα αναφορα αν δεν εχασα κατι. Και μαλιστα σε αυτο της lg λεει οτι η lgd του απαντησε οτι η τηλεοαρση ειναι optimized να δουλευει στα 120hz γιαυτο εχει flickering. Eπισης λεει οτι δεν ειναι θεμα ακριβως του πανελ αλλα και θεμα του κατασκευαστη. Δλδ της καθε εταιριας που κατασκευαζει τις οθονες αν καταλαβα καλα. Συμφωνα λοιπον με τα βιντεο αυτα εγω μιας και εχω μεγαλο vrr range (20-360) θα πρεπει να λιωνω στο flickering ,σωστα? Οποτε θα ανεβασω βιντεο απο παιχνιδια σε μενου πχ sottr που εχει πολυ σκουρο menu και απο το cp 2077 σε καποιο σκοτεινο σημειο του game να μου πειτε και εσεις αν βλεπετε flickering μηπως εγω δεν το εχω παρατηρησει. Θα βαλω να δειχνει και τα hz οπως στο rtings να δουμε αν εχουν και σε εμενα τοσα σκαμπανεβασματα παρεα. Γιατι το παραδειγμα το βλεπουμε εδω, λεει ο Θανος δεν παιρνω oled γτ εχει vrr flickering γτ το παιδι εκατσε και ειδε review οπως τα απο πανω και σου λεει τι να το παρω να το κανω? Να σκασω ενα σκασμο λεφτα και να εχω flickering? Και αν ρωτησουμε εδω οσους εχουν παρει oled μονιτορ ποσοι εχουν flickering και ποτε θα δεις οτι οι απνατησεις δεν θα ειναι τοσο με το μερος των reviews. Και για να πω και την αληθεια και εγω διαβαζα για πολυ flickering στο redit με τα τελευταια qd και με nvidia καρτες που λυνοταν μονο αν εκλεινες το gsync και ειχα φοβηθει να βγαλω την 7800xt και να βαλω nvidia καρτα πανω. Να σου πω και τι παιχνιδια εχω παιξει απο τοτε που πηρα το μονιτορ. Ghost of tsushima horizon forbidden west silent hill2 shadow of the tomb raider (μονο το benchmark ) wukong rdr2 cyberpunk hellblade2 forza horrizon 4 Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από akoinonitos
thanosAIAS Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, prefuse είπε Για να γράφεις σε φόρουμ και να ψάχνεσε σημαίνει ότι είσαι ψείρας. Με την καλή και κακή έννοια. Φυσικά και δεν θα έχει flicker σε όλες τις σκηνές αλλά στα σκοτεινά όπως δείχνουν και τα βίντεο που δεν είδες. Το ίδιο και για το blooming στις mini led. Αφού δεν τα βλέπετε ή δεν σαν ενοχλούν, ακόμα καλύτερα, ευτυχισμένοι customer's. Όσοι όμως ασχολούνται απο χόμπι καλό είναι να τα γνωρίζουν. Αυτό γράφω και όχι για να γράψω ότι τα QD-OLED έχουν flicker και δεν αξίζουν να τα αγοράσεις ή για τα mini led αντίστοιχα. Μεταξυ μας όμως και ας με συγχωρέσετε, αλλα τα καλύτερα gaming monitor είναι οι Woled tv της lg που έχουν 3D LUT και γίνεται εξαιρετικό calibration και κοστίζουν αρκετά κάτω από 1000€ δηλ στην τιμή ενός 34" QD-OLED κάνεις και calibration στην LG tv Πλάκα στην πλάκα πρέπει να είναι η καλύτερη λύση αν δεν μας ενοχλεί το μέγεθος 42" Αλλά για PC monitor επειδή το δοκίμασα δεν θα το πρότεινα. Το σκέφτηκα και γω to 42άρι, αλλα δεν είναι πολύ χαμηλή η φωτεινότητα του; Επίσης λένε ότι έχει και πολύ aggressive APL Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από thanosAIAS
prefuse Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 27 minutes ago, thanosAIAS said: Το σκέφτηκα και γω to 42άρι, αλλα δεν είναι πολύ χαμηλή η φωτεινότητα του; Επίσης λένε ότι έχει και πολύ aggressive APL Δεν παίζω παιχνίδια σε PC, δεν είμαι καλός σε συμβουλές και έχω ακριβώς αντίθετη αισθητική από τους περισσότερους gamers. Πχ μου αρέσει να καλιμπραρω την tv για φυσικά χρώματα και να βλέπω ότι ακριβώς σχεδίασε ο σκηνοθέτης ή ο game developer (στον ελάχιστο χρόνο παίζω σε κονσόλα αν και θα μπορούσα να συνδέσω και το PC, προτιμώ καναπέ) Αντιθέτως στους περισσότερους gamers αρέσουν τα υπερκορεσμενα και λανθασμένα θεωρούν ένα μόνιτορ ότι είναι πιο colorful ενώ απλά δεν έχει σωστό 3x3 matrix και το μόνιτορ βγαίνει εκτός του χρηματικού colorspace που έχει σχεδιαστεί ή έχει saturation, brightness και contrast στο τέρμα που προκαλεί crashing blacks και clipping whites. Και τα 2 προκαλούν προβλήματα με το δεύτερο να είναι χειρότερο. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι μπορούσες μέχρι πρόσφατα να μπείς στο service menu των παλιότερων LG και να απενεργοποιήσεις το οποιοδήποτε ABL (και GSM αν δεν κάνω λάθος) υπάρχει και στο GitHub. Ενώ έκανες και root και είχες και YouTube χωρίς διαφημίσεις και jailbreak για το PS4 με το πάτημα ενός κουμπιού από το χειριστήριο της tv. Οπότε είναι πολλά τα καλα. Συν το μεγαλύτερο που έχει 3D LUT και αν γνωρίζεις ή προσλάβεις κάποιον πετυχαίνεις ακραία χαμηλά dE2000 (LG G3/G4 χρησιμοποιούν και στο Hollywood ως client monitor για να δείχνουν στους σκηνοθέτες πως θα δείχνει η ταινία μετά το color grading/post production) Τεσπά κουράστηκα να γράφω, έχει και άλλα καλά αλλά και κακά...όπως το saturation σε σκοτεινές σκηνές που είναι αφύσικο σε WOLED QD-OLED ενώ πχ τα ips χάνουν το χρώμα τους φυσικά όσο τα χρώματα πηγαίνουν στο μαύρο.. Όποιος ενδιαφέρεται για calibration στην Θεσσαλονίκη ας στείλει pm Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από prefuse 1
Grisos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Ρε μακάρι να υπήρχε δανειστική βιβλιοθήκη αλλά για οθόνες. Να είχατε μια ευκαιρία να δουλέψετε ένα QD-OLED για λίγες μέρες. Θα βάζατε τα γέλια για το πόσο φουσκωμένα είναι όλα τα "αρνητικά". Σοβαρά. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα