Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, prefuse είπε

προτιμω το δεξια για το background που ειναι πιο θολο και τον in focus χαρακτήρα του αριστερά αλλα..

το αριστερα (με ζοομ) οι ακρες δειχνουν αποτομες/jaggy και αφύσικες (ψηφιακίλα που φυσικα και ειναι, αλλα εδω με την κακή εννοια) επισης ειναι ολα in focus που δινει την αίσθηση του αφύσικου,

απο την άλλη, το δεξια ειναι μια χαρα οι άκρες αλλα λιγο out of focus το κοπελι του horizon, το background ειναι μια χαρα και αν ο χαρακτήρας ηταν λιγο πιο focus θα ερχοταν σε πρωτο πλάνο και ηταν το ιδανικό καθως εκει εστιάζει το μάτι μας.

παντως φαινεται να κανει καλη δουλεια το μονιτορ σου σε downscale, σε αλλα 1440p μονιτορ μπορει το αποτελεσμα να ειναι διαφορετικο. ολα αυτα απο τα ss, απο κοντα ισως να μην ενοχλούν πολύ ή και καθόλου, τα jaggy edge του αριστερά

ειναι ηδη 200% zoomed αν κανεις και αλλο ζουμ λογικο να το βλεπεις αλλα σε 100% δεν φαινονται τα edges 

• Like 1
  • Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, akoinonitos said:

ειναι ηδη 200% zoomed αν κανεις και αλλο ζουμ λογικο να το βλεπεις αλλα σε 100% δεν φαινονται τα edges 

και ετσι στα 200 εχει μια αισθηση οτι την ξεφονταραν, ειδικα στα μαλλια, τοξο κτλ γενικα ειναι αισθητό το enchantment ή οπως θελεις πες το. ενδιαφέρον θα είχε και ενα ακομα ss απο μονιτορ ιδιες ιντσες αλλα native 4k, αν και στο native 4k monitor θα εχει την ίδια αίσθηση. τοτε θα έβγαιναν σαφή αποτελέσματα.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.

ερώτηση. Αξίζει η μετάβαση απο 2Κ 165hz σε 4Κ 144Hz ; 
Έχω Dell S3220DGF και σκέφτομαι να πάω στην Dell G3223Q.

GPU 3080Ti χρήση υπολογιστή κυριώς Gaming και πιο πολύ Pubg 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.pcgamer.com/hardware/gaming-monitors/oled-displays-with-up-to-five-times-better-lifespan-may-be-on-their-way-sooner-than-you-think-thanks-to-a-manufacturing-breakthrough/

MAX OLED ?!

15 hours ago, Twoface said:

ερώτηση. Αξίζει η μετάβαση απο 2Κ 165hz σε 4Κ 144Hz
Έχω Dell S3220DGF και σκέφτομαι να πάω στην Dell G3223Q.

GPU 3080Ti χρήση υπολογιστή κυριώς Gaming και πιο πολύ Pubg 

Ναι

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Εξαιρετικά νέα για να αναγκαστούν και οι mini led να πάνε σε περισσότερες, πολύ περισσότερες ζώνες να μην έχουν τόσο επιθετικούς αλγορίθμους. Αντε να μπορούμε να έχουμε ανοιχτό LD παντού χωρίς φόβο blooming. Μετά ας ψάξουν οι oled 1000nits brightness. Έτσι η πρόοδος από τη μια μεριά να παρασύρει την πρόοδο από την άλλη.

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Εξαιρετικά νέα για να αναγκαστούν και οι mini led να πάνε σε περισσότερες, πολύ περισσότερες ζώνες να μην έχουν τόσο επιθετικούς αλγορίθμους. Αντε να μπορούμε να έχουμε ανοιχτό LD παντού χωρίς φόβο blooming. Μετά ας ψάξουν οι oled 1000nits brightness. Έτσι η πρόοδος από τη μια μεριά να παρασύρει την πρόοδο από την άλλη.

Πόσο στοίχημα πάμε; LG και Samsung θα κατακλύσουν την αγορά με miniLED του 300ευρου μόλις βγουν MAX ή tandem oled χωρίς burn in στα 100-200 nits. Τώρα είναι τεχνολογία φάντασμα, γιατί αλλιώς τα first gen WOLED των 650€ δεν θα πουλούσαν ούτε κομμάτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Πόσο στοίχημα πάμε; LG και Samsung θα κατακλύσουν την αγορά με miniLED του 300ευρου μόλις βγουν MAX ή tandem oled χωρίς burn in στα 100-200 nits. Τώρα είναι τεχνολογία φάντασμα, γιατί αλλιώς τα first gen WOLED των 650€ δεν θα πουλούσαν ούτε κομμάτι.

Δεν το θεωρώ απίθανο και κατανοώ γιατί το λες. Το κακό είναι ότι μάλλον τότε θα τις πληρώνουμε χρυσές τις mini led με πολλά zones. Αυτές του 300ευρω σε κάποιους συνηθισμένους στην τεχνολογία (ονόματα δεν λέμε) δεν θα είναι αρκετές. Εκτός αν αυτή τη φορά οι μπετόστοκοι της Κίνας δώσουν σωστά firmware. 😛

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimoskoutr είπε

Δεν το θεωρώ απίθανο και κατανοώ γιατί το λες. Το κακό είναι ότι μάλλον τότε θα τις πληρώνουμε χρυσές τις mini led με πολλά zones. Αυτές του 300ευρω σε κάποιους συνηθισμένους στην τεχνολογία (ονόματα δεν λέμε) δεν θα είναι αρκετές. Εκτός αν αυτή τη φορά οι μπετόστοκοι της Κίνας δώσουν σωστά firmware. 😛

Ίσα ίσα, το κόστος τους είναι κυρίως τα ηλεκτρονικά και καταρρέει χρόνο με το χρόνο. Ταχύτερη εξέλιξη και από τις GPU.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, pirmen56 είπε

Ίσα ίσα, το κόστος τους είναι κυρίως τα ηλεκτρονικά και καταρρέει χρόνο με το χρόνο. Ταχύτερη εξέλιξη και από τις GPU.

Δεν μιλάω για το κόστος τους για τους κατασκευαστές όμως φίλτατε. Για το τι θα χρεώνουν τους πελάτες λέω. Σου λέει φίλε μου θες εντελώς ασήμαντο blooming; Πλερώ…άσχετα αν εμάς δεν μας κοστίζει και τρελά. Γιατί αν δεν τις βάλουν ψηλά σε τιμή οι oled πως θα πουλήσουν τότε; Νομίζω ότι η tcl έχει βγάλει μια mini led με έναν παλαβό αριθμό ζωνών 100ιντσες κάτι σε 40.000 ζώνες! Αν βγάλουν οθόνες με 5000+ ζώνες σε 27-32 inch μετά θα πρέπει να ψάξουν τρόπο για φωτεινότητα στις oled αλλιώς θα πέσουν πολύ οι πωλήσεις.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Δεν μιλάω για το κόστος τους για τους κατασκευαστές όμως φίλτατε. Για το τι θα χρεώνουν τους πελάτες λέω. Σου λέει φίλε μου θες εντελώς ασήμαντο blooming; Πλερώ…άσχετα αν εμάς δεν μας κοστίζει και τρελά. Γιατί αν δεν τις βάλουν ψηλά σε τιμή οι oled πως θα πουλήσουν τότε; Νομίζω ότι η tcl έχει βγάλει μια mini led με έναν παλαβό αριθμό ζωνών 100ιντσες κάτι σε 40.000 ζώνες! Αν βγάλουν οθόνες με 5000+ ζώνες σε 27-32 inch μετά θα πρέπει να ψάξουν τρόπο για φωτεινότητα στις oled αλλιώς θα πέσουν πολύ οι πωλήσεις.

Δεν ξέρω αν γίνεται αυτό με τα παιχνίδια λόγω latency.

Σκέψου ότι το neo g7 με 1152 περίπου dimming zones, στην πραγματικότητα έχει 5000+ mini LEDs αλλά τα ελέγχει ανά τετράδα λόγω latency.

Μετά είναι και αυτό που έχει η Sony που ελέγχει όχι μόνο το on off των mini LEDs αλλά και το πόσο φωτεινά θα είναι, έχει gradation.

Πάντως γενικά για οθόνη υπολογιστή, δε μπορω μέχρι τώρα να δικαιολογήσω το oled, ειδικά λόγω vrr flickering.

Δε νομίζω ότι γίνεται να παίξεις χωρίς vrr πλέον, κάνει μεγάλη διαφορά και δε βλέπω να λύνεται στις oled λόγω limitations της τεχνολογίας.

Νομίζω οι oled θα πάρουν το δρόμο της τεχνολογίας plasma.

Δημοσ.
20 hours ago, dimoskoutr said:

Δεν είναι καθόλου τόσο απλά. Ακόμα και με τις χιλιάδες ζώνες που αναφέρεις υπάρχει blooming, color swift υπό γωνία και φυσικά χαμηλότερο contrast σε σχέση με QD-OLED/WOLED.

Ολες οι παραπάνω τεχνολογίες εξελίσσονται και κανείς δεν γνωρίζει αν θα κυριαρχήσει μια από αυτές, αν θα υπάρχουν παράλληλα ή αν βγει κάποια άλλη που θα λύνει κάποια προβλήματα (αλλά πολύ πιθανό να εισάγει αλλά προβλήματα, όπως γίνεται πάντα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...