Arkin Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 57 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε Δε σας ενοχλεί πόσο σκοτεινό είναι ειδικά το hdr 1000; Ρίχνει όλη τη φωτεινότητα για να κρατήσει ψηλά τα highlights. Στα review φαίνεται πολύ άσχημο. VRR βιάζετε; Έχει flickering έντονο; Κοίτα επειδή ταινίες βλέπω μόνο με hdr 1000 σε απόλυτο σκοτάδι τα λευκά highlights σε αντίθεση με τα σκοτεινα σημεία απλά είναι ότι καλύτερο έχουμε δει μέχρι σήμερα. Το σωστό hdr 1000 κάνει παπάδες στη θέαση για αυτό κάποια hdr από web stream δεν ειναι αξιόλογα ενώ η ίδια ταινία σε 4k bluray δίνει τρομερό hdr. Το vrr flickering είναι ανεπαίσθητο. Σε 2 3 ταινίες το έχω δει πιο έντονα συνολικα δύσκολα θα το καταλάβεις. Σε gaming δεν το έχω δει ποτέ. Το rtings δοκιμάζει το χειρότερο σημειο σε παιχνίδι που θα το δεις στο 0.1% σε ότι θα παίξεις. 1 ώρα πριν, music_lover είπε Όπως και να έχει, σχετικά με την προστασία των OLED, μερικά πράγματα που θα έκανα οπωσδήποτε είναι: απόκρυψη της μπάρας των windows, μαύρο wallpaper στο background, μείωση της φωτεινότητας σε SDR, screen saver στο λεπτό και ενεργοποίηση του HDR μόνο σε games και videos. Από εκεί και πέρα η οθόνη κάνει τα δικά της με logo detection, screen shift κτλ κτλ. Για δουλειά γραφείου πάντως δεν θα αγόραζα OLED αλλά IPS. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να βάλω αυτόματη αποκρυψη της μπάρας. Ίσα ίσα μου έδωσε και μεγαλύτερη επιφάνεια μιας και δουλεύω αρκετά 3 παράθυρα chrome δίπλα δίπλα σε sdr p3 πάντα και εννοείται stand by στο λεπτό οταν την αφήσω και κάνει αυτόματα το refresh κάθε 4 ώρες. Όσο πιο ανθεκτική και να είναι μια woled το pop που βλεπεις στα χρώματα μήνες μετά έχοντας δει δεκάδες ταινίες ακόμα με εντυπωσιάζει. Τα πρόσωπα ποτέ δεν ήταν πιο αληθινά η αντίθεση κάνει τρομερή δουλειά και γενικά τα χρώματα κόκκινο κίτρινο πορτοκαλί όταν επικρατούν στην οθόνη νομίζεις ότι βλέπεις σε παράθυρο. Επισης το hdr 1000 πάντα είναι αυτόνομο από ότι φωτεινότητα και αν έχουμε εμείς. Η ρύθμιση φωτεινότητας είναι στο sdr καθαρά το hdr 1000 θα τραβήξει τις πληροφορίες από την κάθε ταινία σειρά όπως και το παιχνίδι όπως το έχουμε ρυθμίσει. 2
music_lover Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Το κακό με τις woled είναι ότι από την LG όλες βγαίνουν μόνο σε matte επίστρωση, μόνο η Asus τα βγάζει με glossy αλλά είναι ακριβότερες.
Arkin Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 40 λεπτά πριν, music_lover είπε Το κακό με τις woled είναι ότι από την LG όλες βγαίνουν μόνο σε matte επίστρωση, μόνο η Asus τα βγάζει με glossy αλλά είναι ακριβότερες. Το glossy βοηθαει πολυ στο pop της εικόνας έχει το κακό βέβαια των αντανακλασεων και του όχι τόσο μαύρου σε περιβάλλον με πολύ φως. Για αυτό κάθε τεχνολογία έχει τη χρήση της. 1
prefuse Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Arkin said: Κοίτα επειδή ταινίες βλέπω μόνο με hdr 1000 σε απόλυτο σκοτάδι τα λευκά highlights σε αντίθεση με τα σκοτεινα σημεία απλά είναι ότι καλύτερο έχουμε δει μέχρι σήμερα. Το σωστό hdr 1000 κάνει παπάδες στη θέαση για αυτό κάποια hdr από web stream δεν ειναι αξιόλογα ενώ η ίδια ταινία σε 4k bluray δίνει τρομερό hdr. Το vrr flickering είναι ανεπαίσθητο. Σε 2 3 ταινίες το έχω δει πιο έντονα συνολικα δύσκολα θα το καταλάβεις. Σε gaming δεν το έχω δει ποτέ. Το rtings δοκιμάζει το χειρότερο σημειο σε παιχνίδι που θα το δεις στο 0.1% σε ότι θα παίξεις. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να βάλω αυτόματη αποκρυψη της μπάρας. Ίσα ίσα μου έδωσε και μεγαλύτερη επιφάνεια μιας και δουλεύω αρκετά 3 παράθυρα chrome δίπλα δίπλα σε sdr p3 πάντα και εννοείται stand by στο λεπτό οταν την αφήσω και κάνει αυτόματα το refresh κάθε 4 ώρες. Όσο πιο ανθεκτική και να είναι μια woled το pop που βλεπεις στα χρώματα μήνες μετά έχοντας δει δεκάδες ταινίες ακόμα με εντυπωσιάζει. Τα πρόσωπα ποτέ δεν ήταν πιο αληθινά η αντίθεση κάνει τρομερή δουλειά και γενικά τα χρώματα κόκκινο κίτρινο πορτοκαλί όταν επικρατούν στην οθόνη νομίζεις ότι βλέπεις σε παράθυρο. Επισης το hdr 1000 πάντα είναι αυτόνομο από ότι φωτεινότητα και αν έχουμε εμείς. Η ρύθμιση φωτεινότητας είναι στο sdr καθαρά το hdr 1000 θα τραβήξει τις πληροφορίες από την κάθε ταινία σειρά όπως και το παιχνίδι όπως το έχουμε ρυθμίσει. Αν έχεις καλιμπραρισμενο σωστά το μόνιτορ σου, τα πρόσωπα, skin tones, που δεν έχουν specular highlights δεν θα πρέπει να έχουν καμια ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαφορά μεταξύ HDR και SDR. Ασχέτως τι μπορεί να λέει το αφήγημα από το τμήμα μάρκετινγκ και οι οπαδοί της κάθε εταιρεία ή κάποιου συγκεκριμένου feature. Οι μόνες διάφορες που θα υπάρχουν, θα είναι στους εγγενής περιορισμούς του πάνελ, όπου και εκεί, στα πρόσωπα/skin tones, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά dynamic range ώστε να τίθεται θέμα κάποιας τρομερής διάφορας μεταξύ SDR και HDR.. Δηλαδή ακόμα και ένα ips με χαμηλό contrast ratio, θα δείχνει ή τουλάχιστον θα πρέπει να δείχνει, την ίδια ποιότητα εικόνας με ένα QD-OLED, δεδομένου οτι το ips είναι σωστά καλιμπραρισμενο.. πόσο μαλλον με ένα Woled που έχουν παρόμοιο contrast. Αναφέρομαι σε πρόσωπα και φυσική σκηνή και όχι animation/video game ή κανένα ειδικό φωτισμό που μπορεί να πέφτει στο πρόσωπο και η σκηνή να απαιτεί μεγάλο κορεσμό χρωμάτων. αλλά και όλα τα παραπάνω να ισχύουν, θα πρέπει να έχει γίνει ξεχωριστό HDR pass από τον colorists όπου θα αναδεικνύει και θα επωφελείται τα προτερήματα του high dynamic range που έχει το HDR. Αλλά για να γίνει αυτό, πρώτα από όλα, θα πρέπει να το παρέχει και η συγκεκριμένη σκηνή. Αλλά ακόμα και αν το παρέχει η σκηνή και υπάρχει και το budget για έξτρα HDR pass, (όπου υπάρχει μονο σε blockbuster και streaming platform όπου το απαιτούν για τις νέες παραγωγές) πολλοί σκηνοθέτες για καλλιτεχνικούς λόγους, δεν θέλουν να υπάρχει αισθητή διαφορά SDR με HDR pass, ειδικά σε normal σκηνές αλλά και ταινίες που δεν βασίζονται σε CGI. Άρα ο καταναλωτής που δεν βλέπει αποκλειστικά κλωτσοπατιναδες στο διάστημα aka blockbuster, μένει να αναρωτιέται γιατί τώρα η σκηνή αυτή στο HDR είναι υπό φωτισμένη, υπερ φωτισμένη, γιατί τα χρώματα τόσο κορεσμένα, ψοφια, γιατί ενώ έχω πολύ φωτεινή εικόνα έχω lift blacks ή crushed blacks και να αναζητεί στο ίντερνετ λύσεις, ρυθμίσεις για οθόνη, κάρτα γραφικών, να μαθαίνει ένα κάρο ορολογίες και να χάνει πολύτιμο χρόνο αντί να παρακολουθεί εύκολα και ωραία, την ταινία του ή το video game του. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από prefuse 3
Arkin Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 3 λεπτά πριν, prefuse είπε Αν έχεις καλιμπραρισμενο σωστά το μόνιτορ σου, τα πρόσωπα, skin tones, που δεν έχουν specular highlights δεν θα πρέπει να έχουν καμια ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαφορά μεταξύ HDR και SDR. Ασχέτως τι μπορεί να λέει το αφήγημα από το τμήμα μάρκετινγκ και οι οπαδοί της κάθε εταιρεία ή κάποιου συγκεκριμένου feature. Οι μόνες διάφορες που θα υπάρχουν, θα είναι στους εγγενής περιορισμούς του πάνελ όπου και εκεί στα πρόσωπα/skin tones δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά dynamic range ώστε να τίθεται θέμα κάποιας τρομερή διάφορας μεταξύ SDR και HDR.. Δηλαδή ακόμα και ένα ips με χαμηλό contrast ratio, θα δείχνει ή τουλάχιστον θα πρέπει να δείχνει, την ίδια ποιότητα εικόνας με ένα QD-OLED, δεδομένου οτι το ips είναι σωστά καλιμπραρισμενο.. πόσο μαλλον με ένα Woled που έχουν παρόμοιο contrast. Αναφέρομαι σε φυσική σκηνή και όχι animation/video game ή κανένα ειδικό φωτισμό που μπορεί να πέφτει στο πρόσωπο και η σκηνή να απαιτεί μεγάλο κορεσμό χρωμάτων. αλλά και τα παραπάνω να ισχύουν, θα πρέπει να έχει γίνει ξεχωριστό HDR pass από τον colorists ωπου θα αναδεικνύει τα προτερήματα του high dynamic range που έχει το HDR. Αλλά για να γίνει αυτό, πρώτα από όλα θα πρέπει να το παρέχει και η συγκεκριμένη σκηνή. Αλλά ακόμα και το budget για έξτρα HDR pass να υπάρχει, (όπου υπάρχει μονο σε blockbuster και streaming platform όπου το απαιτούν για τις νέες παραγωγές) πολλοί σκηνοθέτες για καλλιτεχνικούς λόγους, δεν θέλουν να υπάρχει αισθητή διαφορά σε SDR και HDR pass, ειδικά σε normal σκηνές αλλά και ταινίες που δεν βασίζονται σε CGI. Άρα ο καταναλωτής που δεν βλέπει αποκλειστικά κλωτσοπατιναδες στο διάστημα aka blockbuster, μένει να αναρωτιέται γιατί τώρα η σκηνή αυτή στο HDR είναι υπό φωτισμένη, υπερφωτισμενη, γιατί τα χρώματα τόσο κορεσμένα, ψοφια και να αναζητεί στο ίντερνετ λύσεις, ρυθμίσεις για οθόνη, κάρτα γραφικών να μαθαίνει ένα κάρο ορολογίες και να χάνει πολύτιμο χρόνο αντί να παρακολουθεί εύκολα και ωραία, την ταινία του ή το video game του. Όχι για τα πρόσωπα το αναφέρω γενικά για τις qd oled όχι ότι είναι σε hdr έτσι τα πρόσωπα. Για το HDR που έγραψα ήταν κυρίως να τονίσω ότι το σωστό hdr 1000 θα δείξει απίστευτο σε μια σκοτεινή ταινία με δυνατά λευκά highlights ενώ σε sdr δεν θα έχει καμία σχέση. Όπως αναφέρεις όμως ειδικά σε streaming το hdr δεν είναι τόσο αξιόλογο συγκριτικά με br hdr 4k masters. Εχει αρχεία που λες κορυφή το hdr και άξιος διάδοχος του sdr και άλλα που λόγο χαμηλού peak hdr λες meh με μηδαμινές διαφορές από sdr.
chrisde Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 9 λεπτά πριν, prefuse είπε Άρα ο καταναλωτής που δεν βλέπει αποκλειστικά κλωτσοπατιναδες στο διάστημα aka blockbuster, μένει να αναρωτιέται γιατί τώρα η σκηνή αυτή στο HDR είναι υπό φωτισμένη, υπερφωτισμενη, γιατί τα χρώματα τόσο κορεσμένα, ψοφια και να αναζητεί στο ίντερνετ λύσεις, ρυθμίσεις για οθόνη, κάρτα γραφικών να μαθαίνει ένα κάρο ορολογίες και να χάνει πολύτιμο χρόνο αντί να παρακολουθεί εύκολα και ωραία, την ταινία του ή το video game του. Αυτό για μένα δεν είναι αρνητικό. Πριν ένα χρόνο δεν ήξερα σχεδόν τίποτα για HDR. Μέσα σε ένα χρόνο έκανα διδακτορικό και είδα πχ ότι όσο χάλι και αν είναι στα windows το hdr γενικώς, λύσεις έστω και μεσοβέζικες υπάρχουν, όπως και επιλογές. Αν ασχοληθείς θα μάθεις και θα γευστείς τους καρπούς των κόπων σου (και σου μένουν και οι γνώσεις). Για όποιον δεν γουστάρει να ασχολείται υπάρχουν οι κονσόλες και οι streaming υπηρεσίες, όχι πως και εκεί δεν υπάρχουν θέματα βέβαια αλλά τεσπα.
Jts Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) Ταινίες με καλό HDR υπάρχουν πολλές, ναι συνήθως ακριβές παραγωγές αλλά όχι μόνο τα cash grab Blockbusters. Στις σειρές υπάρχει πιο συχνά το θέμα που λέτε. Για ταινίες-σειρές τηλεόραση μόνο! Τα υπόλοιπα είναι λύσεις ανάγκης, πολύ καλύτερη εικόνα από PC monitor. @Arkin Πως είχες VRR flicker σε ταινίες αφού είναι fixed refresh rate; Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από Jts
prefuse Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 7 minutes ago, Arkin said: Όχι για τα πρόσωπα το αναφέρω γενικά για τις qd oled όχι ότι είναι σε hdr έτσι τα πρόσωπα. Για το HDR που έγραψα ήταν κυρίως να τονίσω ότι το σωστό hdr 1000 θα δείξει απίστευτο σε μια σκοτεινή ταινία με δυνατά λευκά highlights ενώ σε sdr δεν θα έχει καμία σχέση. Όπως αναφέρεις όμως ειδικά σε streaming το hdr δεν είναι τόσο αξιόλογο συγκριτικά με br hdr 4k masters. Εχει αρχεία που λες κορυφή το hdr και άξιος διάδοχος του sdr και άλλα που λόγο χαμηλού peak hdr λες meh με μηδαμινές διαφορές από sdr. Γιατί τα πρόσωπα να δείχνουν "καλύτερα" σε QD-OLED, βλέπεις κανένα demo που το κορίτσι της lg, Samsung, Sony, TCL, whatever έχει βάλει neon κραγιόν και έχει βαφτεί με μεταλλικά χρώματα ? Τα πρόσωπα/skin tones σε φυσιολογικη κατάσταση, δεν πέφτουν έξω ούτε από το rec709/sRGB, πόσο μάλλον από το μεγαλύτερο color gamut που παρέχει το P3 και είναι εξαιρετικά ικανά και τα wide color gamut ips, οπότε στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν τίθεται θέμα saturation. Για να υπάρχει σωστό HDR 1000, 4000 θα πρέπει κάποιο καλός άνθρωπος να έχει ασχοληθεί aka colourist και να ξέρει τι κάνει για να γίνει καλό, μετά πρέπει να υπάρχει και το κατάλληλο μέσω προβολής που θα επωφελείται από το HDR, θα έχει κατασκευαστεί σωστά και θα έχει ρυθμιστεί σωστά, ώστε να αναπαράγει όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό που έβλεπε ο colorist, ο dp και ο σκηνοθέτης στο reference monitor που έγινε το HDR pass. 18 minutes ago, chrisde said: Αυτό για μένα δεν είναι αρνητικό. Πριν ένα χρόνο δεν ήξερα σχεδόν τίποτα για HDR. Μέσα σε ένα χρόνο έκανα διδακτορικό και είδα πχ ότι όσο χάλι και αν είναι στα windows το hdr γενικώς, λύσεις έστω και μεσοβέζικες υπάρχουν, όπως και επιλογές. Αν ασχοληθείς θα μάθεις και θα γευστείς τους καρπούς των κόπων σου (και σου μένουν και οι γνώσεις). Για όποιον δεν γουστάρει να ασχολείται υπάρχουν οι κονσόλες και οι streaming υπηρεσίες, όχι πως και εκεί δεν υπάρχουν θέματα βέβαια αλλά τεσπα. Οι "γνώσεις", πληροφορίες καλύτερα, είναι συνυφασμένες με την τεχνολογία και σε λίγα χρόνια μπορεί να μην ισχύουν αρκετά από αυτά που ισχύουν σήμερα. Αν δεν υπάρχει συνεχής ενημέρωση και εκμάθηση, δεν υπάρχει και σωστή ενημέρωση. Το πρόβλημα δεν τίθεται μόνο στο PC/Mac αλλά κυρίως στα μέσα προβολής, πχ μόνιτορ, τηλεόραση, προβολείς κτλ οπότε μια κονσόλα ή μια υπηρεσία streaming, δεν θα λύσει το πρόβλημα. Το υπερεξαντλησα αλλά ειμαι με πυρετό οπότε συγχωρέστε με. 5
chrisde Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 15 λεπτά πριν, prefuse είπε Γιατί τα πρόσωπα να δείχνουν "καλύτερα" σε QD-OLED, βλέπεις κανένα demo που το κορίτσι της lg, Samsung, Sony, TCL, whatever έχει βάλει neon κραγιόν και έχει βαφτεί με μεταλλικά χρώματα ? Τα πρόσωπα/skin tones σε φυσιολογικη κατάσταση, δεν πέφτουν έξω ούτε από το rec709/sRGB, πόσο μάλλον από το μεγαλύτερο color gamut που παρέχει το P3 και είναι εξαιρετικά ικανά και τα wide color gamut ips, οπότε στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν τίθεται θέμα saturation. Για να υπάρχει σωστό HDR 1000, 4000 θα πρέπει κάποιο καλός άνθρωπος να έχει ασχοληθεί aka colourist και να ξέρει τι κάνει για να γίνει καλό, μετά πρέπει να υπάρχει και το κατάλληλο μέσω προβολής που θα επωφελείται από το HDR, θα έχει κατασκευαστεί σωστά και θα έχει ρυθμιστεί σωστά, ώστε να αναπαράγει όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό που έβλεπε ο colorist, ο dp και ο σκηνοθέτης στο reference monitor που έγινε το HDR pass. Οι "γνώσεις", πληροφορίες καλύτερα, είναι συνυφασμένες με την τεχνολογία και σε λίγα χρόνια μπορεί να μην ισχύουν αρκετά από αυτά που ισχύουν σήμερα. Αν δεν υπάρχει συνεχής ενημέρωση και εκμάθηση, δεν υπάρχει και σωστή ενημέρωση. Το πρόβλημα δεν τίθεται μόνο στο PC/Mac αλλά κυρίως στα μέσα προβολής, πχ μόνιτορ, τηλεόραση, προβολείς κτλ οπότε μια κονσόλα ή μια υπηρεσία streaming, δεν θα λύσει το πρόβλημα. Το υπερεξαντλησα αλλά ειμαι με πυρετό οπότε συγχωρέστε με. Έχεις πυρετό και ασχολείσαι με μας; Κάτσε χαλάρωσε και δες κάνα εργάκι με hdr. Περαστικά εύχομαι και δεν γράφω άλλα για να μην σε ζαλίζω κι άλλο😝 2
Jts Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, prefuse είπε Γιατί τα πρόσωπα να δείχνουν "καλύτερα" σε QD-OLED, βλέπεις κανένα demo που το κορίτσι της lg, Samsung, Sony, TCL, whatever έχει βάλει neon κραγιόν και έχει βαφτεί με μεταλλικά χρώματα ? Τα πρόσωπα/skin tones σε φυσιολογικη κατάσταση, δεν πέφτουν έξω ούτε από το rec709/sRGB, πόσο μάλλον από το μεγαλύτερο color gamut που παρέχει το P3 και είναι εξαιρετικά ικανά και τα wide color gamut ips, οπότε στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν τίθεται θέμα saturation. Εντάξει δεν είναι και τόσο σπάνιο σημεία του προσώπου που φωτίζονται από έντονο φως σε διάφορες σκηνές να βγαίνουν εκτός του rec709, αλλά ναι το υπόλοιπο πρόσωπο δεν θα πρέπει να έχει διαφορά. Οι αντανακλάσεις στα μάτια ειδικά κάνουν μεγάλη αντίθεση. Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από Jts
Arkin Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 ώρα πριν, Jts είπε Ταινίες με καλό HDR υπάρχουν πολλές, ναι συνήθως ακριβές παραγωγές αλλά όχι μόνο τα cash grab Blockbusters. Στις σειρές υπάρχει πιο συχνά το θέμα που λέτε. Για ταινίες-σειρές τηλεόραση μόνο! Τα υπόλοιπα είναι λύσεις ανάγκης, πολύ καλύτερη εικόνα από PC monitor. @Arkin Πως είχες VRR flicker σε ταινίες αφού είναι fixed refresh rate; Δεν είναι fixed εφόσον έχεις ενεργό το gsync το hz παίζουν σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Σε μια ταινία είχα έντονο flicker στο prometheus σε 2 3 σκηνές από εκεί και πέρα δεν το ξανά είδα σε αυτό το βαθμό και πολύ σπάνια 1 στις 50 φορές αν το παρατηρησω σε καμία ταινία. Σε παιχνίδι δεν έχω δει ποτέ flickering αλλα παίζω με cap στα 130 150fps ανάλογα πιο είναι το min που κρατάει η κάρτα στο παιχνίδι.
Jts Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, Arkin είπε Δεν είναι fixed εφόσον έχεις ενεργό το gsync το hz παίζουν σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Σε μια ταινία είχα έντονο flicker στο prometheus σε 2 3 σκηνές από εκεί και πέρα δεν το ξανά είδα σε αυτό το βαθμό και πολύ σπάνια 1 στις 50 φορές αν το παρατηρησω σε καμία ταινία. Σε παιχνίδι δεν έχω δει ποτέ flickering αλλα παίζω με cap στα 130 150fps ανάλογα πιο είναι το min που κρατάει η κάρτα στο παιχνίδι. Τότε κάτι περίεργο πάει λάθος με το setup σου δεν θα έπρεπε να είχε σκαμπανευάσματα κανονικά. Θα σου έλεγα να κλείσεις το VRR μόνο από την εφαρμογή που βλέπεις ταινίες. Γίνεται από το nvidia control panel. Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από Jts
Arkin Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Jts είπε Τότε κάτι περίεργο πάει λάθος με το setup σου δεν θα έπρεπε να είχε σκαμπανευάσματα κανονικά. Θα σου έλεγα να κλείσεις το VRR μόνο από την εφαρμογή που βλέπεις ταινίες. Γίνεται από το nvidia control panel. Το δοκίμασα και αυτό αλλά κάθε φορά που τρέχω mpc γυρνάει vrr Fixed hz και δεν μου αρέσει. Γενικά δεν έχω θέμα όπως ανέφερα μια ταινία ήταν πριν 4 5 μήνες που ήταν έντονο το θέμα ξανά δεν το ξανά είδα. Πήρε και firmware update απο τοτε το monitor οπότε σίγουρα κάτι έκαναν. Ενα θεματακι έχω με το viber στον υπολογιστή. Όταν έχω την εφαρμογή ανοιχτή και γράφω κάνει κατά διαστήματα flicker η οθόνη. Πιθανολογώ ότι η εφαρμογή δουλεύει σε Fixed hz οπότε γίνεται conflict με το vrr. Η μόνη εφαρμογή που το κάνει είναι οπότε είναι κατι που πρέπει να φτιάξει η εταιρεία. Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από Arkin
Jts Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 4 λεπτά πριν, Arkin είπε Το δοκίμασα και αυτό αλλά κάθε φορά που τρέχω mpc γυρνάει vrr Fixed hz και δεν μου αρέσει. Γενικά δεν έχω θέμα όπως ανέφερα μια ταινία ήταν πριν 4 5 μήνες που ήταν έντονο το θέμα ξανά δεν το ξανά είδα. Πήρε και firmware update απο τοτε το monitor οπότε σίγουρα κάτι έκαναν. Ενα θεματακι έχω με το viber στον υπολογιστή. Όταν έχω την εφαρμογή ανοιχτή και γράφω κάνει κατά διαστήματα flicker η οθόνη. Πιθανολογώ ότι η εφαρμογή δουλεύει σε Fixed hz οπότε γίνεται conflict με το vrr. Η μόνη εφαρμογή που το κάνει είναι οπότε είναι κατι που πρέπει να φτιάξει η εταιρεία. Όταν λέω τα windows δεν είναι για ταινίες και σειρές 🤣 κάτι ξέρω. Με Kodi/Plex/jellyfin τρέχουν όλα σωστά στα 24frames όταν χρειάζεται, σε android.
Arkin Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Μόλις τώρα, Jts είπε Όταν λέω τα windows δεν είναι για ταινίες και σειρές 🤣 κάτι ξέρω. Με Kodi/Plex/jellyfin τρέχουν όλα σωστά στα 24frames όταν χρειάζεται, σε android. Mpc k lite mega έχω δεν έχω παράπονο αλλά σίγουρα που και που θα υπάρξουν θεματακια εδώ και εκεί. Το plex ειναι το τοπ το έχω και στην τηλεόραση και παίζει εξαιρετικά σε streaming από το pc.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα