Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, music_lover είπε

Το logo detection υποτίθεται πως μειώνει την φωτεινότητα στο σημείο , καταλαβαίνεις να συμβαίνει αυτό? Θα προτιμούσα πάντως να υπάρχουν ως επιλογές, off, low, high. Ίσως το κάνει για να αποτρέψει τελείως το off αλλά και πάλι έπρεπε να υπάρχει ως επιλογή τα low και high.

Ειναι καποια πραγματα που δινουμε πολυ βαση χωρις να υπαρχει ουσια ,τι περιεχομενο βλεπεις πχ που εχει καποιο logo ? προσωπικα τπτ. Το μονιτορ το εχω στο creators mode που ειναι off εκει το logo detection,δεν βρισκω και καποιο λογο να το εχω σε standard η σε custom mode η σε καποιο αλλο mode μιας και το creators ειναι και καλιμπραρισμενο. Το screen move δεν ειναι κατι που σε ενοχλει και χρειαζεται να το κλεισεις δεν βρισκω λογο να εχει switch ποσο δε οταν βοηθαει στο burn in. 

Εντωμεταξυ εδω το εζουν διορθωσει

Screenshot_20241120_210920_SamsungInternet.jpg.b562ee8bb9bf2ba41607fd92f99fe0d0.jpg

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Ειναι καποια πραγματα που δινουμε πολυ βαση χωρις να υπαρχει ουσια ,τι περιεχομενο βλεπεις πχ που εχει καποιο logo ? προσωπικα τπτ. Το μονιτορ το εχω στο creators mode που ειναι off εκει το logo detection,δεν βρισκω και καποιο λογο να το εχω σε standard η σε custom mode η σε καποιο αλλο mode μιας και το creators ειναι και καλιμπραρισμενο. Το screen move δεν ειναι κατι που σε ενοχλει και χρειαζεται να το κλεισεις δεν βρισκω λογο να εχει switch ποσο δε οταν βοηθαει στο burn in. 

Εντωμεταξυ εδω το εζουν διορθωσει

Screenshot_20241120_210920_SamsungInternet.jpg.b562ee8bb9bf2ba41607fd92f99fe0d0.jpg

Πολλά videogames έχουν στατικές εικόνες πχ το ραντάρ στο fifa, τα καντράν των αυτοκινήτων σε racing titles, χάρτες σε first person shooters,  κτλ κτλ. Εκεί επεμβαίνει το logo detection και μειώνει την φωτεινότητα στο σημείο γιατί θεωρεί την στατική αυτή εικόνα ως logo. Στις τηλεοράσεις το βλέπεις έντονα στα σήματα των τηλεοπτικών σταθμών. Δεν ξέρω πως ακριβώς δουλεύει στα monitors αλλά φαντάζομαι παραπλήσια. Ακόμη και η μπάρα των windows μπορεί να θεωρηθεί ως logo γιατί είναι στατική εικόνα. Την κρύβεις βέβαια αλλά και όσοι δεν το κάνουν προστατεύονται από το logo detection.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, music_lover είπε

Υπάρχουν όμως και εδώ όπως και στην Samsung, οι αστερίσκοι της σωστής και κανονικής χρήσης, τώρα τι σημαίνει αυτό μόνο αυτοί ξέρουν..

Να τρέχουν όλα τα υποχρεωτικά μέτρα συντήρησης(pixel refresh κτλ.) στα προβλεπόμενα διαστήματα. Αλλά και πάλι, 3 χρόνια είναι μόλις ένα έτος παραπάνω από τον κύκλο ζωής μιας gpu.

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Να τρέχουν όλα τα υποχρεωτικά μέτρα συντήρησης(pixel refresh κτλ.) στα προβλεπόμενα διαστήματα. Αλλά και πάλι, 3 χρόνια είναι μόλις ένα έτος παραπάνω από τον κύκλο ζωής μιας gpu.

Δεν ξέρω εάν οι επεκτάσεις εγγύησης 4 και 5 ετών που δίνουν οι μεγάλες αλυσίδες περιλαμβάνει και το burn-in.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, music_lover είπε

Υπάρχουν όμως και εδώ όπως και στην Samsung, οι αστερίσκοι της σωστής και κανονικής χρήσης, τώρα τι σημαίνει αυτό μόνο αυτοί ξέρουν..

Η ορθή χρήση είναι αυτή που περιγράφουν στο manual και που ποτέ εμείς δεν διαβάζουμε.... Πχ όχι υπερβολικό σφίξιμο των βιδών, οχι πιάσιμο της οθόνης κατά την μετακίνηση, 100mm απόσταη από τοίχο ώστε να υπάρχει επαρκής αερισμός κλπ. Γενικά (και ειδικά) στο manual όπου γράφει "προσοχή", "σημείωση" και "προειδοποίηση". Αυτά από το manual που έχω κατεβάσει. Δεν έχει βγεί τυχαία ο RTFM😃

1 ώρα πριν, music_lover είπε

Δεν ξέρω εάν οι επεκτάσεις εγγύησης 4 και 5 ετών που δίνουν οι μεγάλες αλυσίδες περιλαμβάνει και το burn-in.

Πολύ εύστοχο το ερώτημα, νομίζω επαφίεται στους όρους της εγγύησης του κάθε καταστήματος.

Επεξ/σία από camel555
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...