Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Masma

Προτεινόμενες αναρτήσεις

39 minutes ago, pirmen56 said:

Το σχόλιό μου ήταν για το πόσο κορεσμένα χρώματα έχει(υπερβαίνει αρκετά το P3). Άσχετο με ρεαλισμό. Μου κάνει εντύπωση πάντως ότι το win HDR calibration tool δεν έχει κάποιον reference κορεσμό. Σου λέει να το ανεβάσεις μέχρι εκεί που το βλέπεις εσύ ΟΚ. Γύρω στο 50% είναι για τα video έτσι όπως το κόβω με το μάτι μου. Στα παιχνίδια η κατάσταση είναι "φέρ' το στα μέτρα σου". Δεν υπάρχει reference HDR εμπειρία και σκοπός είναι περισσότερο ο εντυπωσιασμός.

Το μόνιτορ που συζητάμε έχει περίπου 1100 nits μέγιστη φωτεινότητα. Sustained σε full window περί τα 900. Έτσι είναι όλα τα mini LED. Στις τηλεοράσεις φτάσαμε ήδη τα 5000 με 10000 ζώνες.

Στο έξω κόσμο ένας καφέ τοίχος που τον χτυπάει ο ήλιος απευθείας άνετα υπερβαίνει τα 600 nits. Δεν είναι ούτε γυαλιστερό αντικείμενο, ούτε κάποιο εφέ όπως λάμψη κτλ. Ούτε τυφλώθηκε ποτέ κανείς βλέποντάς τον(όχι για σένα το σχόλιο). Την αξία του HDR(πρακτικά σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη πιστότητα σε φωτεινές αντιθέσεις και χρώματα) την καταλαβαίνεις σε σκηνές όπως αυτή(κλεμμένο από video):

Screenshot2024-11-04175836-Copy.jpg.6ab3ff6d2398870cec560210d1f32434.jpg

Μία σκηνή μέτριας έντασης φωτός όπου οι ακτίνες του ηλίου την εκτοξεύουν εκεί που πέφτουν και μόνο. Σε μία όχι και τόσο μικρή επιφάνεια. Η εικόνα δεν αποτυπώνει ούτε στο 50% την αντίθεση που βλέπω στην πράξη στο HZD σε ανάλογα σκηνικά. Εδώ δεν μιλάμε για 2% και 10% APL windows. Γιατί υπάρχει γενικότερα η αίσθηση ότι το HDR είναι μόνο για μικρές επιφάνειες. Άραγε ποια τεχνολογία να την καλλιέργησε...

MiniLED.

Έχεις κάποιο link όπου γράφει ότι τα 900 nits είναι σε full window και sustain για αρκετή ώρα;

Αν έχει μετρημένο και το black level όταν είναι στα 900nits θα έχει ακόμα μεγαλύτερη εγκυρότητα.

Με games δεν έχω επαφή και λογικά θα είναι περισσότερες οι σκηνές που το HDR έχει λιγο παραπάνω νόημα, αλλά και πάλι δεν γνωρίζω τι δουλειά γίνεται από devs για να έχει νόημα το HDR και κατά πόσο αξιοποιείται είτε από τους devs είτε από τα υπάρχοντα monitor.

Ήδη σαν πρότυπο είναι κακώς σχεδιασμένο και παρωχημένο   καθώς δεν υπάρχει κανένα μόνιτορ που να φτάνει 10.000 nits, θυμίζω ότι είναι πρότυπο με absolute eotf και όχι relative όπως το SDR. Δηλ όχι μόνο θα πρέπει το μόνιτορ να είναι 10.000 αλλά και σε απόλυτα ελεγχόμενο φωτισμό.. κοινώς batcave.

Δεν έχω ασχοληθεί με win calibration tool αλλά δεν θεωρώ ότι θα κάνει σοβαρή δουλειά, καλύτερα αποτέλεσμα με το displaycal που είναι open source. Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή και θα επανέλθω.

Και να τα φτάσαμε με TCL Hisense τα 5000nits που είναι μόνο σε μικρό window, δεν αξιοποιούνται στο 99,9% (παρά μόνο σε demo) ούτε από το υπάρχον υλικό είτε από τα περισσότερα από αυτά που θα βγουν (εκτός triple AAA, blockbuster) γιατί το grading/mastering γίνεται με βάση μια κοινή OLED/qd-oled και άντε κανένας μερακλής να πληρώσει για περισσότερα trim pass σε πχ 5000nits και πάνω. Κοινως όπως και τo Atmos που το ακούς μερικά δευτερόλεπτα σε μια χολιγουντιανή κλωτσοπατιναδα στο διάστημα, τυπου avengers/transformers και καθόλου στο υπόλοιπο 98% των ταινιών.

Επεξ/σία από prefuse
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, prefuse είπε

Έχεις κάποιο link όπου γράφει ότι τα 900 nits είναι σε full window και sustain για αρκετή ώρα;

Αν έχει μετρημένο και το black level όταν είναι στα 900nits θα έχει ακόμα μεγαλύτερη εγκυρότητα.

Με games δεν έχω επαφή και λογικά θα είναι περισσότερες οι σκηνές που το HDR έχει λιγο παραπάνω νόημα, αλλά και πάλι δεν γνωρίζω τι δουλειά γίνεται από devs για να έχει νόημα το HDR και κατά πόσο αξιοποιείται είτε από τους devs είτε από τα υπάρχοντα monitor.

Ήδη σαν πρότυπο είναι κακώς σχεδιασμένο και παρωχημένο   καθώς δεν υπάρχει κανένα μόνιτορ που να φτάνει 10.000 nits, θυμίζω ότι είναι πρότυπο με absolute eotf και όχι relative όπως το SDR.

Δεν έχω ασχοληθεί με win calibration tool αλλά δεν θεωρώ ότι θα κάνει σοβαρή δουλειά, καλύτερα αποτέλεσμα με το displaycal που είναι open source. Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή και θα επανέλθω.

Υπάρχουν αρκετά reviews. Έχουν ήδη συζητηθεί. Ναι έχει sustained για πολλή ώρα κάπου εκεί. Στο πιο απαιτητικό τεστ(ANSI με checkerboard) κάποιοι μέτρησαν στα ~4500:1 το κοντράστ. Στο κλασικό κοντράστ τεστ ~13000:1. Μέγιστη φωτεινότητα. Πέρα από μετρήσεις πάντα καταφέρνει να δείχνει καλύτερη από οποιοδήποτε VA. Το VA βγάζει bleeding στα άκρα, άσχετα αν έχει και 6000:1 μετρημένο κοντράστ. Τίποτα ανάλογο εδώ. Από κάποια απόσταση δείχνει σβηστή στα μαύρα της.

Η TCL φαίνεται να έχει επενδύσει πολύ πάνω στις mini LED. Έχει ένα κάρο υποτεχνολογίες για να ελέγχει το blooming πέρα από τη συνεχή αύξηση ζωνών. Βρίσκεται ήδη στα 5000 nits στο πιο high end μοντέλο της. Δεν απέχουμε πολύ από τα 10.000. Οι microLED φτάνουν τα 20.000. Οι OLED μάλλον ποτέ.

• Like 1

3 minutes ago, pirmen56 said:

Υπάρχουν αρκετά reviews. Έχουν ήδη συζητηθεί. Ναι έχει sustained για πολλή ώρα κάπου εκεί. Στο πιο απαιτητικό τεστ(ANSI με checkerboard) κάποιοι μέτρησαν στα ~4500:1 το κοντράστ. Στο κλασικό κοντράστ τεστ ~13000:1. Μέγιστη φωτεινότητα. Πέρα από μετρήσεις πάντα καταφέρνει να δείχνει καλύτερη από οποιοδήποτε VA. Το VA βγάζει bleeding στα άκρα, άσχετα αν έχει και 6000:1 μετρημένο κοντράστ. Τίποτα ανάλογο εδώ. Από κάποια απόσταση δείχνει σβηστή στα μαύρα της.

Η TCL φαίνεται να έχει επενδύσει πολύ πάνω στις mini LED. Έχει ένα κάρο υποτεχνολογίες για να ελέγχει το blooming πέρα από τη συνεχή αύξηση ζωνών. Βρίσκεται ήδη στα 5000 nits στο πιο high end μοντέλο της. Δεν απέχουμε πολύ από τα 10.000. Οι microLED φτάνουν τα 20.000. Οι OLED μάλλον ποτέ.

Ένα λινκ με μετρήσεις να δουμε με τι όργανα software και ποιός τις έκανε δεν βάζεις όμως;

Είμαι fact based, not user comment based..φυσικά το ίδιο ισχύει και για όσα γράφω εγώ όπου και αυτά πρέπει να τίθονται υπό αμφισβήτηση.

Κανείς δεν γνωρίζει ποια τεχνολογία θα ξεπεράσει ποια. Ναι η TCL Hisense έχουν επενδύσει πολλά άλλα και οι άλλοι δεν θα κάθονται στις δάφνες τους αλλά επενδύουν.

7 λεπτά πριν, prefuse είπε

Ένα λινκ με μετρήσεις να δουμε με τι όργανα software και ποιός τις έκανε δεν βάζεις όμως;

Είμαι fact based, not user comment based..φυσικά το ίδιο ισχύει και για όσα γράφω εγώ όπου και αυτά πρέπει να τίθονται υπό αμφισβήτηση.

Κανείς δεν γνωρίζει ποια τεχνολογία θα ξεπεράσει ποια. Ναι η TCL Hisense έχουν επενδύσει πολλά άλλα και οι άλλοι δεν θα κάθονται στις δάφνες τους αλλά επενδύουν.

Μπορείς να αναζητήσεις reviews. Ενδεικτικά:

Spoiler

Spoiler

Στις 1/11/2024 στις 8:59 ΜΜ, PadPoet είπε

Έχει πάρει κανείς το XIAOMI MINI LED GAMING MONITOR G PRO 27I  να μας πει εντυπώσεις. Είχα κάνει παραγγελία από τις 17 Οκτώβρη από e-shop και σήμερα μου την ακυρώσανε γιατί είχανε λέει "πρόβλημα με τον προμηθευτή". Εντωμεταξύ το συγκεκριμένο μόνιτορ υπάρχει παντού σε άλλα καταστήματα απλά το e-shop το είχε 329 ευρώ όταν το παρήγγειλα και παντού τώρα παίζει από 400 και πάνω. Υπάρχει αντιπρόταση σε ίδιας τεχνολογίας πανελ; 27 ίντσες, 1440p.

Υπάρχει αυτή σε παρομοια χρήματα με την ίδια τεχνολογία και είναι και καλύτερη βάσει reviews.

https://www.amazon.de/AOC-Gaming-Q27G3XMN-2560x1440-schwarz-rot/dp/B0CNRPGQBG&ved=2ahUKEwjgkbf_o8WJAxXgRvEDHd48KZ0QFnoECBcQAQ&usg=AOvVaw1MWZg-LVRwwwIidIYupb9u

• Like 1
  • Thanks 1

13 minutes ago, Vassilis_24 said:

Υπάρχει αυτή σε παρομοια χρήματα με την ίδια τεχνολογία και είναι και καλύτερη βάσει reviews.

https://www.amazon.de/AOC-Gaming-Q27G3XMN-2560x1440-schwarz-rot/dp/B0CNRPGQBG&ved=2ahUKEwjgkbf_o8WJAxXgRvEDHd48KZ0QFnoECBcQAQ&usg=AOvVaw1MWZg-LVRwwwIidIYupb9u

Καλή αλλά δυστυχώς έχει VA panel αυτή, κάτι που σημαίνει όχι και τόσο καλή γωνία θέασης. Έχω VA τηλεόραση (μια παλιά Sony) και αν δεν την ρυθμίσω ακριβώς στο κέντρο είναι κάπως με την φωτεινότητα.

• Like 1

1 ώρα πριν, Vassilis_24 είπε

Mε VA Panel δεν την λές και καλύτερη...

1 ώρα πριν, PadPoet είπε

Καλή αλλά δυστυχώς έχει VA panel αυτή, κάτι που σημαίνει όχι και τόσο καλή γωνία θέασης. Έχω VA τηλεόραση (μια παλιά Sony) και αν δεν την ρυθμίσω ακριβώς στο κέντρο είναι κάπως με την φωτεινότητα.

Ναι, αλλά αν θες mini led, δε δουλεύει καλά με ips panel, έχει πάρα πολύ μικρή αντίθεση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 minutes ago, Stathis_Stalker said:

Mε VA Panel δεν την λές και καλύτερη...

Μια χαρα ειναι τα VA panels εξαρταται τις ατομικες προτιμησεις και τις χρησεις που κανει ο καθενας. Μερικοι αναφερεστε στα VA panels απαξιωτικα το οποιο συγνωμη,αλλα δειχνει αγνωσια. Το γεγονος οτι στην πλειοψηφια των gamers,που δεν εχει μετρηθει κιολας αναλογικα απο αξιοπιστη στατιστικη πηγη,υπαρχει ενα προβαδισμα προτιμησης στα IPS panels δεν κανει τα VA panels τεχνολογικα αχρηστα.

Ενα καλης ποιοτητας 32' VA panel με high refresh rate, 165Hz και παραπανω,ειναι πολυ καλυτερο απο φτηνιαρικα IPS panels  που εχει βρωμισει ο τοπος, με ασχημη υπερβολικη φωτεινοτητα,ανυπαρκτο μαυρο η σκουρα χρωματα και εντονα κουραστικα ξεπλυμενα χρωματα και τα σχετικα τυπικα προβληματα οπως IPS glow και backlight bleeding.

Συμπερασματικα οταν εχουμε 2 καλης ποιοτητας monitors ,ειτε VA ειτε IPS εξαρταται καθαρα και μονο απο τις προσωπικες προτιμησεις και τις συγκεκριμενες χρησεις του καθε χρηστη. Εγω προσωπικα προτιμω τα VA panels και τα PLS της Samsung. Εχω δουλεψει  με monitors και των 3 panels και τα IPS ειναι τελευταια στην προτιμηση μου,καθαρα προσωπικα. Με εξαιρεση μερικα πανακριβα IPS που ομως δεν ειναι στις αγοραστικες μου προτιμησεις γιατι σαν αρχη,δεν αγοραζω ακριβο hardware.

https://mmdmonitors.com/va-panels-what-are-they-good-for/

1 hour ago, PadPoet said:

Περα απο την αρχαια Sony ,εχεις δουλεψει, η εστω καθισει να δοκιμασεις χρηση με τελευταιας γενιας,καλης ποιοτητας, VA panel monitors? Και κυριως στις 32' ?

Επεξ/σία από benign

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, benign said:

Περα απο την αρχαια Sony ,εχεις δουλεψει, η εστω καθισει να δοκιμασεις χρηση με τελευταιας γενιας,καλης ποιοτητας, VA panel monitors? Και κυριως στις 32' ?

Είχα ένα Samsung curved 32άρι με VA panel, πολύ τίμιο και ωραίο. Έχουνε περάσει πιο πολλά VA panel από τα χέρια μου απ'ότι IPS και πίστεψε με έχουνε περάσει πάνω από 300-400 monitor από τα χέρια μου λόγω δουλειάς. Από επαγγελματικά CRT, επαγγελματικά OLED, 10bit IPS, επαγγελματικά VA και πάει λέγοντας.

Αφού ξεκαθάρισα τα παραπάνω σου λέω πάλι ότι δεν τα βγάζω "άχρηστα", απλά έχουνε αυτό με την γωνία θέασης και λόγω του ότι μετακινώ συχνά-πυκνά τα monitor στο γραφείο δεν με βολεύει. Έχουνε κορυφαίο μαύρο και κατά μέσο όρο έχουνε πολύ λιγότερο (καλύτερο δηλαδή) input lag από τα αντίστοιχα IPS. Αντίστοιχα = στο ίδιο κόστος.

Απλά το VA panel είναι κάτι το οποίο δεν με βολεύει, τόσο απλά. Επίσης κάτι που σιχαίνομαι είναι το IPS glow, αυτό και αν με τρελαίνει γι'αυτό και κοιτάω τα mini LED.

Επεξ/σία από PadPoet
  • Like 2

2 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε

Ξεκινάει από ~τετραπλάσιο native contrast αλλά με 338 ζώνες. Το xiaomi από 1200:1 native αλλά με 3,5 φορές περισσότερες ζώνες, ισοφαρίζοντας κάπως. Το impact της εικόνας με VA μπορεί να είναι καλύτερο. Για το κοντράστ δεν ξέρουμε αν δεν μετρηθούν από τον ίδιο. Μάλλον όμως θα υπερτερεί και πάλι το VA. Ειδικά υπό γωνία.

Χειρότερο gamut. Με δεδομένο ότι κανένα μόνιτορ δεν πιάνει το rec2020 του HDR, το xiaomi με 115% κάλυψη του P3 θα έχει προβάδισμα.

Χειρότερες γωνίες θέασεις. Ούτε και το xiaomi συγκρίνεται με pro IPS αλλά δεν βλέπεις τέτοιες αλλοιώσεις.

Black smearing σε κείμενα(για όποιον ενοχλείται).

Από τα χειρότερα VRR flicker μεταξύ των VA και OLED. Συν χειρότερο response time.

"Τούμπανο" VA miniLED με 1152 ζώνες και 2000 nits έχει βγάλει η TCL αλλά στα >800€ για Ελλάδα και με όσα LD artifacts υπάρχουν και στο xiaomi(βάσει κατόχου).

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, PadPoet said:

Είχα ένα Samsung curved 32άρι με VA panel, πολύ τίμιο και ωραίο. Έχουνε περάσει πιο πολλά VA panel από τα χέρια μου απ'ότι IPS και πίστεψε με έχουνε περάσει πάνω από 300-400 monitor από τα χέρια μου λόγω δουλειάς. Από επαγγελματικά CRT, επαγγελματικά OLED, 10bit IPS, επαγγελματικά VA και πάει λέγοντας.

Αφού ξεκαθάρισα τα παραπάνω σου λέω πάλι ότι δεν τα βγάζω "άχρηστα", απλά έχουνε αυτό με την γωνία θέασης και λόγω του ότι μετακινώ συχνά-πυκνά τα monitor στο γραφείο δεν με βολεύει. Έχουνε κορυφαίο μαύρο και κατά μέσο όρο έχουνε πολύ λιγότερο (καλύτερο δηλαδή) input lag από τα αντίστοιχα IPS. Αντίστοιχα = στο ίδιο κόστος.

Απλά το VA panel είναι κάτι το οποίο δεν με βολεύει, τόσο απλά. Επίσης κάτι που σιχαίνομαι είναι το IPS glow, αυτό και αν με τρελαίνει γι'αυτό και κοιτάω τα mini LED.

Τα mini led ειναι πολυ ενδιαφερουσα προταση,αλλα δεν μπορω πλεον σε μονιτορ κατω απο 32' .(Αγορασα ενα φτηνο IPS προσωρινα για να κανω την δουλεια μου.)Αν βρω mini led καλουτσικο,VA η IPS 32' σε αξιοπρεπη τιμη,θα το σκεφτω.Και ουσιαστικα,αυτο ψαχνω τωρα. Τωρα με Black Friday θα δω τι θα κινηθει Ελλαδα και Γερμανια.Αν κινηθει κατι καλο,θα πρεπει να ειναι κανεις στην τσιτα. :)

Επεξ/σία από benign
  • Like 2

Just now, benign said:

Τα mini led ειναι πολυ ενδιαφερουσα προταση,αλλα δεν μπορω πλεον σε μονιτορ κατω απο 32.(Αγορασα ενα φτηνο IPS προσωρινα για να κανω την δουλεια μου.)Αν βρω mini led καλουτσικο,VA η IPS 32' σε αξιοπρεπη τιμη,θα το σκεφτω.

Ναι, εξαρτάται με τι έχεις συνηθίσει. Εγώ πχ είχα έναν iMac 27 για δεκαετία σχεδόν και το 27αρι monitor μου είναι αρκετό. Δεν μου φαίνεται πλέον τεράστιο όπως κάποτε αλλά μου κάνει. Απλά από 32 ίντσες και πάνω θες ανάλυση 4Κ και προσπαθώ να την αποφύγω την 4Κ ανάλυση.

Mini led δεν έχω δει από κοντά αλλά από τα off screen YouTube reviews φαίνονται πολύ κοντά στα επίπεδα των OLED.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, PadPoet said:

Ναι, εξαρτάται με τι έχεις συνηθίσει. Εγώ πχ είχα έναν iMac 27 για δεκαετία σχεδόν και το 27αρι monitor μου είναι αρκετό. Δεν μου φαίνεται πλέον τεράστιο όπως κάποτε αλλά μου κάνει. Απλά από 32 ίντσες και πάνω θες ανάλυση 4Κ και προσπαθώ να την αποφύγω την 4Κ ανάλυση.

Mini led δεν έχω δει από κοντά αλλά από τα off screen YouTube reviews φαίνονται πολύ κοντά στα επίπεδα των OLED.

Μονο το λεγομενο real estate που λενε που εχεις με την 32αρα,το game ειναι πολυ πιο immersive. Δεν συμφωνω,εμενα μου αρεσε και με 2Κ αναλυση. Αλλα με μια καρτα ταξης RX 7700 XT/ 7800XT μπορεις να παιξεις την συντριπτικη πλειοψηφια των games και σε 4K. Προσωπικα δεν με ενδιαφερει να ειναι ολα σε ultra settings και να εχω πολυ υψηλα fps για να απολαυσω ενα καλο game. Συμβιβαζομαι και με high και λιγο medium. Παλι το αποτελεσμα μπορει να ειναι εξαιρετικο. :)

Καλα για διαβασμα ιστοσελιδων και ταινιες δεν συζητιεται καν ποσο ξεκουραστο και ευχαριστο ειναι μια 32αρα.(Εχει μεγαλο lag το site η μου φαινεται? Μιλαει ο Donald live τωρα, για αυτο μαλλον. 😉)

Επεξ/σία από benign
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 hours ago, pirmen56 said:

Μπορείς να αναζητήσεις reviews. Ενδεικτικά:

Reveal hidden contents

Reveal hidden contents

Τι βίντεο είναι αυτά ρε φιλε.

δυστυχως η πλειονότητα των YouTubers ειναι στην καλυτερη περιπτωση ημιμαθεις (σιγουρα θα εχει αγνωστους που κανουν καλη δουλεια και οι καλοί κανουν και αυτοι λαθη παραλείψεις)

2-3 κανάλια είναι αξιόπιστα (και αυτοι bias κατα καιρους) και με γνώσεις πάνω στο θέμα.

TFT central

Rtings

HDTV test

Και κανα 2-3 άλλοι που είναι entertainment περισσότερο πχ digital trends, καλά όλοι είναι, αλλά οι παραπάνω έχουν τουλάχιστον σταθερή μεθοδολογια μετρήσεων.

1100:1 contrast. Το panel είναι  8+frc, έχει raised black όταν μπαίνει σε HDR και crash blacks στην χαμηλή σκάλα του local dimming, ενω blooming όταν μπαίνει στην υψηλή σκάλα. οπως τα περισσοτερα μονιτορ που χργσιμοποιουν local dimming

Δεν λέω για τα λεφτά του ίσως είναι πολύ καλή λύση αλλά δεν υπάρχουν μαγικές τεχνολογίες.

Είτε θα έχεις local dimming με αυξημένο contrast (οι βασικες σκηνες θα έχουν ίδιο contrast, εκεί που αυξάνεται είναι σε σκηνές με  specular highlights όπου και πάλι η βασική εικόνα έχει ίδια φωτεινότητα με το SDR..) αλλά με crashed black και blooming

Είτε 1200:1 contrast με σωστή αναπαραγωγή (εφόσον γίνει calibration)

Τα OLED/qd-oled έχουν αλλά θέματα με τα crashed black να είναι κοινά αν δεν ρυθμιστεί σωστά γι'αυτό και σε μερικές ταινίες που είναι σκοτεινές δεν φαίνεται τίποτα.

Παρακάτω φαίνονται οι 2 διαφορετικές φιλοσοφίες TCL, sony, καμία δεν είναι σωστή, καμία δεν είναι λάθος.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...