LLLEFTERIS Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Αν ειχε USB να το δεχτεις με την ελπιδα αναβαθμισης αλλα να την αγορασεις και να διορθωσει τα επομενα μοντελα και το δικο σου να μεινει με το προβλημα να το βρασω. Ακομα και οι σχετικα παλιες τηλεορασεις μπορει να μην ειχαν USB για Media Player αλλα το ειχα για αναβαθμιση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, music_lover said: Έτσι είναι και διαβάζοντας το, καταλαβαίνεις πόσο υπερβολικοί είναι οι enthusiasts οι οποίοι, σαν ουδέτερος που είσαι, κοιτώντας τα σχόλια και το ενδιαφέρον τους στα forum σου δημιουργείται η λανθασμένη εντύπωση πως όλοι (πρέπει να) πάνε σε 4k και ότι το 1440p ανήκει στο παρελθόν αλλά την ουσία το 1440p είναι όντως το νέο 1080p και συμφέρει πρωτίστως την τσέπη μας και δευτερεύοντος τις επιδόσεις του συστήματος μας. Ανάλογα με ποιους enthusiast κάνεις παρέα ή ακόμα καλύτερα, αν γνωρίζεις και την γνώμη κάποιων σχετικών με το θέμα, επαγγελματιών. Αρκετοί έξυπνοι επαγγελματίες και enthusiast λένε ότι και το HDR και η ανάλυση πάνω από 4k (ή και από 2k σε συγκεκριμένες περιπτώσεις), δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα. Για το HDR πρότυπο, κατά λέξη λένε ότι είναι a solution looking for a problem. Ακόμα και το 4k είναι σχετικό με την απόσταση θέασης οπότε και αυτό δεν είναι απόλυτο. Ανετα και 2k για τις περισσότερες χρήσεις/αποστάσεις είναι επαρκές και μπορεί να μην προσφέρει τίποτα απολύτως από μια μεγάλυτερη ανάλυση. Δεν θα επεκταθω στο μάρκετινγκ των εταιρειών για 8k κτλ Όλα αυτά για ταινίες, για παιχνίδια που συζητάτε δεν έχω άποψη αν και δεν νομίζω να διαφέρει ουσιαστικά κάτι. Δεν έχω ιδέα τι γράφουν παρακάτω, απλά γνωρίζω την δουλειά και την γνώμη του Yedlin για HDR και υψηλή ανάλυση. (προσωπικά δεν μου αρέσουν καθόλου οι ταινίες που είναι dop, αλλά αυτό δεν αναιρεί την αξιόλογη δουλειά που κάνει στις συγκεκριμένες ταινίες) Προσωπική άποψη, αν παράγεις περιεχόμενο (που θα καταναλωθεί σε οθόνες και όχι σε κινηματογράφο) φυσικά και θα πρέπει, όπου μπορείς, να το βλέπεις σε 4k οθόνη, καθώς αυτη είναι συνήθως και η μέγιστη ανάλυση που θα χρησιμοποιήσει ο χρήστης/καταναλωτής. Όλα αυτά εφόσον ΔΕΝ μιλάμε για κινηματογράφο. Σε κινηματογράφο φυσικά και έχει νόημα και το 2k αφού τα vfx για mastering post production 4k υλικού είναι πολύ ακριβά (hardware/CPU/GPU/storage κ.α.) χωρίς να προσθέτουν κάτι στην εμπειρία του χρήστη, όπως σωστά τονίζει ο Yedlin και πολλοί άλλοι. The phrase "a solution looking for a problem" refers to a situation where a solution, product, or technology is developed without a clear or existing problem that it solves. Instead of addressing a specific need, the solution is created first, and then efforts are made to find or justify its purpose after the fact. This phenomenon often occurs in industries driven by innovation, where new technologies or products are developed out of curiosity or because they are technically possible, but without a clear understanding of whether they meet a genuine demand. The focus shifts from solving real-world problems to trying to create or identify a market for the innovation. In sum, the idea of "a solution looking for a problem" reflects a disconnect between innovation and practical application. Successful innovation generally arises when there’s a clear alignment between a solution and a real, pressing problem. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου από prefuse 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, music_lover είπε Είναι σίγουρα καλύτερη αλλά το θέμα είναι αν δέχεσαι τις όποιες ασθένειες που ακόμα κουβαλάει. Πχ αυτή η xiaomi ενώ έχει τρομερή τιμή, έχει και αρκετά θέματα να λύσει όπως πχ το HDR, το δέχεσαι? Προχωράς. Δεν το δέχεσαι, περιμένεις ή πας σε κάτι άλλο. Ούτε η AOC Q27G3XMN των 430€ έχει καλό EOTF tracking(δες rtings). Απλά δεν τονίζεται ιδιαίτερα(μένει η θετική εντύπωση του συνολικού βαθμού) και έτσι δεν βλέπεις π.χ. στο reddit comments αυθυποβολής με γκρίνια. Επίσης υπάρχουν reviews όπου το πρόβλημα για το xiaomi δεν φαίνεται τόσο μεγάλο(tom's hw) ή θεωρείται μη υπάρχον(κινέζικο review). Ίσως εξαρτάται και από την παρτίδα. Μόνο οι Koorui, KTC, Innocn δεν το έχουν αλλά πλησιάζουν τις OLED και είναι παλιότερα μοντέλα με μαξ 576 zones για 1440p. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή αυτή τη στιγμή σε 27" 1440p 16:9. Το 'χω ψάξει. υ.γ.: Το 1440p έγινε βιώσιμο λόγω του DLSS. Αλλιώς... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Υψηλής απόδοσης miniled ξέρουμε σίγουρα ότι είναι αυτές της samsung, αλλά ρε φίλε, κοστίζουν σε τιμή όσο οι oled και δεν διαθέτει flat μοντέλα παρά μόνο curved, μέγα φάουλ και τα δύο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Σημερα το απογευμα ανοιγω το πισι και βλεπω το μονιτορ να ειναι ετσι https://ibb.co/K78KgQT αλλαζω καλωδια ,τπτ , κλεινω το πισι ,ανοιγω σκετο το μονιτορ και βλεπω στο logo της alierware να υπαρχει γραμμη. Λεω οκ τους παιρνω αυριο στις ωρες εξυπηρετησης για αλλαγη. Πως με πιανει και λεω κατσε να του κανω ενα pixel refresh και τσουπ εξαφανιζονται. Εχει συμβει σε κανεναν σας με oled? Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου από akoinonitos 1 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostiger Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, akoinonitos είπε Σημερα το απογευμα ανοιγω το πισι και βλεπω το μονιτορ να ειναι ετσι https://ibb.co/K78KgQT αλλαζω καλωδια ,τπτ , κλεινω το πισι ,ανοιγω σκετο το μονιτορ και βλεπω στο logo της alierware να υπαρχει γραμμη. Λεω οκ τους παιρνω αυριο στις ωρες εξυπηρετησης για αλλαγη. Πως με πιανει και λεω κατσε να του κανω ενα pixel refresh και τσουπ εξαφανιζονται. Εχει συμβει σε κανεναν σας με oled? Ποτέ αδερφέ.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 4 hours ago, akoinonitos said: Σημερα το απογευμα ανοιγω το πισι και βλεπω το μονιτορ να ειναι ετσι https://ibb.co/K78KgQT αλλαζω καλωδια ,τπτ , κλεινω το πισι ,ανοιγω σκετο το μονιτορ και βλεπω στο logo της alierware να υπαρχει γραμμη. Λεω οκ τους παιρνω αυριο στις ωρες εξυπηρετησης για αλλαγη. Πως με πιανει και λεω κατσε να του κανω ενα pixel refresh και τσουπ εξαφανιζονται. Εχει συμβει σε κανεναν σας με oled? Γενικά σε OLED το εχω δει στο r/oled_gaming thread στο reddit. Φεύγει με pixel refresh. Οπως και έγινε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Γενικά σε OLED το εχω δει στο r/oled_gaming thread στο reddit. Φεύγει με pixel refresh. Οπως και έγινε. Το εψαξα λιγο και καποιοι που εστειλαν στην dell τους το αλλαξαν ,παρολο που εφυγε με pixel refresh γτ θεωρειται ελαττωμα. Θα τους παρω σημερα τηλεφωνο να δω τι θα μου πουν. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από akoinonitos 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
camel555 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Το εψαξα λιγο και καποιοι που εστειλαν στην dell τους το αλλαξαν ,παρολο που εφυγε με pixel refresh γτ θεωρειται ελαττωμα. Θα τους παρω σημερα τηλεφωνο να δω τι θα μου πουν. Καλημέρα, ποιο μοντέλο έχεις; ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ για την απάντηση της Dell. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 4 λεπτά πριν, camel555 είπε Καλημέρα, ποιο μοντέλο έχεις; ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ για την απάντηση της Dell. Aw2725df , οκ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisde Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Το εψαξα λιγο και καποιοι που εστειλαν στην dell τους το αλλαξαν ,παρολο που εφυγε με pixel refresh γτ θεωρειται ελαττωμα. Θα τους παρω σημερα τηλεφωνο να δω τι θα μου πουν. Αυτό θα σου λεγα τώρα. Μην το αφήσεις, πιθανότατα θα στο ξανακάνει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Μιλησα τωρα ,μου ειπε η κοπελια αν μου το ξανα κανει να τους στειλω φωτο απο το διαγνωστικο ελεγχο. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από akoinonitos 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Grisos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 54 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Μιλησα τωρα ,μου ειπε η κοπελια αν μου το ξανα κανει να τους στειλω φωτο απο το διαγνωστικο ελεγχο. To σκατό στην σαγιοναρα θα μου πήγαινε 💩 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Grisos είπε To σκατό στην σαγιοναρα θα μου πήγαινε 💩 Βασικα στην αρχη ευχομουν να ειναι το μονιτορ και οχι η καρτα ,γιατι με το μονιτορ δεν θα μεινεις χωρις ,ενω με την καρτα θα περιμενεις κανενα 2μηνο στην καλυτερη χωρις. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 16 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 3 hours ago, akoinonitos said: Aw2725df , οκ Βλέπω είναι Displayport 48Hz-360Hz HDMI 48Hz-160Hz Όταν βάζεις ταινία 24, 25, 30, 50, 60 που κλειδώνει και τι αναφέρει στην οθόνη; Λογικά θα δείχνει όταν ανοίγεις το μενού της οθόνης, μαζί με την ανάλυση θα δείχνει και τα hz. (Δεν θέλω από τα windows τι βάζεις) Ελπίζω να πάνε όλα καλά με την οθόνη και να στην αλλάξουν. 14 hours ago, akoinonitos said: Σημερα το απογευμα ανοιγω το πισι και βλεπω το μονιτορ να ειναι ετσι https://ibb.co/K78KgQT αλλαζω καλωδια ,τπτ , κλεινω το πισι ,ανοιγω σκετο το μονιτορ και βλεπω στο logo της alierware να υπαρχει γραμμη. Λεω οκ τους παιρνω αυριο στις ωρες εξυπηρετησης για αλλαγη. Πως με πιανει και λεω κατσε να του κανω ενα pixel refresh και τσουπ εξαφανιζονται. Εχει συμβει σε κανεναν σας με oled? Ιντελ 14 γενιά δεν έχεις; Τι περίμενες; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα