Arkin Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε το θεμα ειναι οτι ο pirmen δεν μιλαει για 1000nits σε highlights αλλα σε 1000nits full window. το hdr το εχεις μονιμα on? Όχι σε κανονικό περιβάλλον έχω sdr p3 χρώμα και σε ταινίες όπου είναι hdr γυρνάει μόνη της η οθόνη σε hdr 1000 και μόλις κλείνω το πρόγραμμα γυρνάει σε sdr. Σε παιχνίδια έπαιζα σε hdr αλλά μου έβγαιναν άχρωμα τα sdr screenshot παρόλο που το βίντεο ήταν hdr κανονικά οπότε το γύρισα σε sdr p3 σε όλα τα παιχνίδια για την ώρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 1 λεπτό πριν, Arkin είπε Όχι σε κανονικό περιβάλλον έχω sdr p3 χρώμα και σε ταινίες όπου είναι hdr γυρνάει μόνη της η οθόνη σε hdr 1000 και μόλις κλείνω το πρόγραμμα γυρνάει σε sdr. Σε παιχνίδια έπαιζα σε hdr αλλά μου έβγαιναν άχρωμα τα sdr screenshot παρόλο που το βίντεο ήταν hdr κανονικά οπότε το γύρισα σε sdr p3 σε όλα τα παιχνίδια για την ώρα. Ναι δεν το διατυπωσα σωστα ,το auto hdr των windows εννουσα αλλα και ετσι αυξανει την φωτεινοτητα στα γραμματα και σε χτυπαει στα ματια. Κανε μια δοκιμη να το κλεισεις το auto hdr και να δεις αν ειναι το ιδιο με on και off. Εγω δεν την παλευα με on ,αναγκαστικα εβαζα το night mode αλλα επεφτε πολυ αλλαγη στο χρωμα και ετσι πλεον απλα εχω κελιστο το auto hdr και ανοιγω απο το ddm το hdr οταν θελω να παιξω η να δω hdr content. Επισης το το dcip3 ειναι επισης πιο κουραστικο στα ματια απο το srgb λογω του μεγαλυτερου gama. Με λιγα λογια το μονιτορ για να μην σε κουραζει θελει srgb σε browsing και χρηση desktop και οταν θες να παιξεις η να δεις καποια ταινια να το γυριζει εκει που θες (hdr η dcip3) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 29 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ναι δεν το διατυπωσα σωστα ,το auto hdr των windows εννουσα αλλα και ετσι αυξανει την φωτεινοτητα στα γραμματα και σε χτυπαει στα ματια. Κανε μια δοκιμη να το κλεισεις το auto hdr και να δεις αν ειναι το ιδιο με on και off. Εγω δεν την παλευα με on ,αναγκαστικα εβαζα το night mode αλλα επεφτε πολυ αλλαγη στο χρωμα και ετσι πλεον απλα εχω κελιστο το auto hdr και ανοιγω απο το ddm το hdr οταν θελω να παιξω η να δω hdr content. Επισης το το dcip3 ειναι επισης πιο κουραστικο στα ματια απο το srgb λογω του μεγαλυτερου gama. Με λιγα λογια το μονιτορ για να μην σε κουραζει θελει srgb σε browsing και χρηση desktop και οταν θες να παιξεις η να δεις καποια ταινια να το γυριζει εκει που θες (hdr η dcip3) Το auto hdr το έχω μόνιμα κλειστό δεν μπαίνει κάπου δηλαδή στις ταινίες μπαίνει το hdr 1000 του monitor και ρυθμίζει αυτό τα πάντα. Το p3 είναι όντως πιο κουραστικό αλλά δεν δείχνει υπερβολικά ξεθωριασμενο το srgb? Σωστή σκέψη να το έχω σε chrome σε srgb θυμάμαι στην αρχή το είχα βάλει από το πρόγραμμα per app που έχει για κάποιο λόγο το έκλεισα νομίζω γιατί με γυρνούσε συνέχεια hdr desktop και sdr chrome. Τώρα δεν υπάρχει όμως αυτό το πρόβλημα μιας και είναι μόνιμα sdr οπότε θα το δοκιμάσω έτσι srgb δηλαδή σε chrome χωρίς night light να δούμε. Έχω και μαύρο background στο chrome μέσω dark light extension ίσως πρέπει να το κάνω λίγο προς το γκρι μιας και το μαύρο τονίζει αρκετά τις γραμματοσειρές οπότε σίγουρα πρέπει να συμβάλλει και αυτό στην καταπόνηση των ματιών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, Arkin είπε Το auto hdr το έχω μόνιμα κλειστό δεν μπαίνει κάπου δηλαδή στις ταινίες μπαίνει το hdr 1000 του monitor και ρυθμίζει αυτό τα πάντα. Το p3 είναι όντως πιο κουραστικό αλλά δεν δείχνει υπερβολικά ξεθωριασμενο το srgb? Σωστή σκέψη να το έχω σε chrome σε srgb θυμάμαι στην αρχή το είχα βάλει από το πρόγραμμα per app που έχει για κάποιο λόγο το έκλεισα νομίζω γιατί με γυρνούσε συνέχεια hdr desktop και sdr chrome. Τώρα δεν υπάρχει όμως αυτό το πρόβλημα μιας και είναι μόνιμα sdr οπότε θα το δοκιμάσω έτσι srgb δηλαδή σε chrome χωρίς night light να δούμε. Έχω και μαύρο background στο chrome μέσω dark light extension ίσως πρέπει να το κάνω λίγο προς το γκρι μιας και το μαύρο τονίζει αρκετά τις γραμματοσειρές οπότε σίγουρα πρέπει να συμβάλλει και αυτό στην καταπόνηση των ματιών. Απο το ddm εχεις auto hdr on και απο κατω εχεις επιλεξει hdr1000 σωστα? Αν ναι και σε sdr σου φωτιζει περισσοτερο την εικονα. Εκτος αν εχει διαφορετικες επιλογες το δικο σου μονιτορ. Tο auto hdr στο ddm ειναι σαν να εχεις το auto hdr των windows οn. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) γενικα τα μονιτορ για να μην κουράζουν θα πρεπει να ειναι καλιμπραρισμένα συμφωνα με τα προτυπα για την κάθε χρήση. sRGB απο 80nits μεχρι οσο θέλετε, ομως οσο παραπάνω απο τα 120-160, τοσο πιο κουραστική γίνεται για τα μάτια. το λευκο στο RGB ειναι additive οποτε ειναι λογικό να εχει τα περισσότερα nits, ο συνδιασμος RGB μας δινει την αισθηση του λευκού χρώματος. Φυσικλά δεν ισχυει το ίδιο στο CMYK που ειναι subtractive. Χωρίς τα κατάλληλα όργανα, γεννήτρια χρωμάτων, colorimeter, spectroradiometer/spectophotometer και το software, μπορείτε να καταφέρετε να κάνετε την εικόνα αρεστεί στα μάτια σας, αλλα δεν σημαίνει οτι ειναι σωστή και δεν χάνεται ή αποκαλυπτεται, καποια πληροφορία που πρέπει ή δεν πρέπει, να φαίνεται. qd-oled, woled και mini led εχουν τα + και - ειναι να κυκλοφορήσουν (ξανά) οι RGB oled/JOLED που μαλλον την πήρε η TCL) που δείχνουν να λύνουν αρκετά προβληματα των woled αλλα και τα qd-oled μπορεί να ξεπεράσουν τις παιδικές ασθένειες, ενω και τα mini led εχουν κανει μεγάλες βελτιώσεις. Σε blind test με casual users και τυπικό σαλόνι και οχι batcave, παιζει να μην ξεχωρίζουν ποια τεχνολογία ειναι πισω απο τις οθόνες, σε πολυ συγκεκριμένες σκηνές και σε batcave φυσικά ξεχωρίζουν οι OLED. Η μεγάλη φωτεινοτητα χρειάζεται μονο για τα specular highlight, μη περιμένετε οθονες 10.000nits (που ειναι το προτυπο του HDR) σε full window, δεν υπαρχει κανένα απολύτως νόημα. η μέση φωτεινότητα της εικόνας παραμένει η ίδια που ηταν και στο SDR, αυτο που αλλάζει στο HDR ειναι το ευρύτερο χρωματικό τρίγωνο REC2020, το gamma που πλεον ειναι PQ EOTF/ST 2084. Με απλά λόγια στο HDR εχουμε περισσότερες αποχρώσεις των χρωμάτων ενω τα specular highlight ειναι αυτα που μας δίνουν μια αίσθηση τρισδιάστατης εικόνας. τιποτα απο τα παραπάνω +atmos, δεν ειναι σημαντικά για το αν μια ταινία ή ενα παιχνίδι, θα ειναι καλή ή οχι 😛 Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου από prefuse 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 48 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Απο το ddm εχεις auto hdr on και απο κατω εχεις επιλεξει hdr1000 σωστα? Αν ναι και σε sdr σου φωτιζει περισσοτερο την εικονα. Εκτος αν εχει διαφορετικες επιλογες το δικο σου μονιτορ. Tο auto hdr στο ddm ειναι σαν να εχεις το auto hdr των windows οn. Ετσι τα εχω. HDR δουλευω μονο σε ταινιες οπου το k lite γυρναει αυτοματα σε HDR την οθονη και παιζει με HDR1000 μεχρι να την κλεισω. Και το auto hdr απο windows ειναι κλειστο και αυτο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Arkin είπε Ετσι τα εχω. HDR δουλευω μονο σε ταινιες οπου το k lite γυρναει αυτοματα σε HDR την οθονη και παιζει με HDR1000 μεχρι να την κλεισω. Και το auto hdr απο windows ειναι κλειστο και αυτο. Αν δεις σαν colour profile σου εχει το προφιλ που εχεις φτιαξει με το windows hdr calibration , για να σου αλλαζει σωστα το icc προφιλ οταν αλλαζει το mode σε srgb ,dcip3 ,hdr εχει επιλογη στο ddm να τικαρεις να γυριζει αυτοματα ,πατα στο colour preset κατω απο το hdr και θα το βρεις. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, akoinonitos said: Αν δεις σαν colour profile σου εψει το προφιλ που εχεις φτιαξει με το windows hdr calibration , για να σου αλλαζει σωστα το icc προφιλ ουαν αλλαζει το mode σε srgb ,dcip3 ,hdr 3 εχει επιλογη στο ddm να τικαρεις ,pπατα στο colour preset κατω απο το hdr και θα το βρεις. Δεν ειναι το προφιλ που εφτιαξε το whc,δεν βλεπεις οτι το ΗDR ειναι απενεργοποιημενο? Αυτο το προφιλ ειναι για SDR και περνιεται μαζι με τον driver. Oταν γυρνας εσυ τα windows σε HDR αυτο το προφιλ γινεται override. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου από optimus prime Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, optimus prime είπε Δεν ειναι το προφιλ που εφτιαξε το whc,δεν βλεπεις οτι το ΗDR ειναι απενεργοποιημενο? Αυτο το προφιλ ειναι για SDR και περνιεται μαζι με τον driver. Oταν γυρνας εσυ τα windows σε HDR αυτο το προφιλ γινεται override. Ναι οντως δεν ειναι του hdr ,εμενα τα εχει αλλιως ονομασμενα ,το μονο σε μακρυναρι ειναι του whc. Ο Arkin εχει dcip3 επιλεγμενο ,στην περιπτωση του εμενα θα αλλαζε σε dci-p3 colour profile, ισως τα εχει αλλιως τα ονοματα το aw3423dwf. Αν τωρα εγω παω και ανοιξω hdr το icc profile θα εχει το whc Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 5 minutes ago, akoinonitos said: Ναι οντως δεν ειναι του hdr ,εμενα τα εχει αλλιως ονομασμενα ,το μονο σε μακρυναρι ειναι του whc. Ο Arkin εχει dcip3 επιλεγμενο ,στην περιπτωση του εμενα θα αλλαζε σε dci-p3 colour profile, ισως τα εχει αλλιως τα ονοματα το aw3423dwf Eσυ δεν εχεις περασει το προφιλ της Dell? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, optimus prime είπε Eσυ δεν εχεις περασει το προφιλ της Dell? Ναι ρε συ ,απλα τα icc profile τα εχει με το ιδιο ονομα οπως και τα preset, οταν αλλαζω καποιο preset μου αλλαζει αυτοματα και το αναλογο icc profile εδω. και αν παω στο ddm και ανοιξω hdr μου γυριζει το icc profile στο whc προσφανως τα εχουν αλλιως ονομασμενα στο aw3423dwf Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Βλεπω οτι τα πραγματα εχουν βελτιωθει εκει στην Dell με τα νεοτερα μοντελα.. Ξεχωριστα προφιλ,το software φαινεται ευχρηστο επισης. Της Asus εναι λες και το εφτιαξαν φοιτητες.. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου από optimus prime Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Προσπαθώ να καταλάβω για ποιο λόγο να δει κανείς ταινία σε οθόνη υπολογιστή αντί για μια υψηλής ποιότητας τηλεόραση και δεν βρίσκω κανέναν σοβαρό. Τουναντίον το μεγαλύτερο μέγεθος της τηλεόρασης σε συνδυασμό με την άνεση θέασης από καναπέ δίνει το πλεονέκτημα σε αυτήν. Αν βάλουμε στην εξίσωση την έλλειψη σοβαρού επεξεργαστή εικόνας στις οθόνες και τα διαχρονικά προβλήματα των windows με το HDR, τότε η θέαση ταινίας σε τηλεόραση αποτελεί μονόδρομο (αν αυτή δεν είναι πιασμένη από την γυναίκα 😅) αν σε ενδιαφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι οθόνες pc είναι καλύτερες στο να παίζεις videogames και να επεξεργάζεσαι εικόνα, ήχο και κείμενο αλλά στην αναπαραγωγή εικόνας είναι προτιμότερη μια τηλεόραση με σοβαρή επεξεργασία εικόνας όπως πχ οι κάτωθι: LG a9 Gen 5 Processor Philips P5 Gen5 Processor Samsung Neo Quantum Processor 8K Sony Cognitive Processor XR Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Eνταξει τωρα και εαν η μαμα ειναι στο σαλονι και θελει να δει τα δικα της η ο μπαμπας βλεπει μπαλα,τι να κανει το παιδι,να μην δει την σειρα/ταινια του στο μονιτορ? Το οτι καποιοι απο εμας εχουμε 2-3 tv σπιτι,δεν σημαινει οτι εχουν και ολοι. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου από optimus prime Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, music_lover είπε Προσπαθώ να καταλάβω για ποιο λόγο να δει κανείς ταινία σε οθόνη υπολογιστή αντί για μια υψηλής ποιότητας τηλεόραση και δεν βρίσκω κανέναν σοβαρό. Τουναντίον το μεγαλύτερο μέγεθος της τηλεόρασης σε συνδυασμό με την άνεση θέασης από καναπέ δίνει το πλεονέκτημα σε αυτήν. Αν βάλουμε στην εξίσωση την έλλειψη σοβαρού επεξεργαστή εικόνας στις οθόνες και τα διαχρονικά προβλήματα των windows με το HDR, τότε η θέαση ταινίας σε τηλεόραση αποτελεί μονόδρομο (αν αυτή δεν είναι πιασμένη από την γυναίκα 😅) αν σε ενδιαφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι οθόνες pc είναι καλύτερες στο να παίζεις videogames και να επεξεργάζεσαι εικόνα, ήχο και κείμενο αλλά στην αναπαραγωγή εικόνας είναι προτιμότερη μια τηλεόραση με σοβαρή επεξεργασία εικόνας όπως πχ οι κάτωθι: LG a9 Gen 5 Processor Philips P5 Gen5 Processor Samsung Neo Quantum Processor 8K Sony Cognitive Processor XR Κοιτα εγω εχω μεσα 55αρα με 5.1 ηχοσυστημα και πισω απο το monitor καλη plasma 42αρα αλλα γουσταρω να βλεπω στο monitor χωρις μαυρες μπαρες κτλ. Μελλοντικα θα παω σε projector 4Κ να βγαλω 150 ιντσες αλλα βολευομαι τελεια με το 34αρι αψογη εικονα και με HDR ειδικα κανενα παραπονο η plasma εχει παρει συνταξη και η 55αρα ειναι για 3D ταινιες που βλεπω και για casual καθημερινες θεασεις ταινια πιο σπανια. Καποτε σκεψου προ 15ετιας κοντα gaming αποκλειστικα στην plasma με το PS3 και επειτα με το PC στην 55αρα η οποια ομως ηταν οτι πιο κουραστικο ειδικα με mouse/keyboard οποτε γυρισα στο monitor και ξενοιασα. Οπως βολευετε ο καθενας ομως. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου από Arkin 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα