optimus prime Δημοσ. 3 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, valantis123 said: Εγώ είμαι αυτός! 😁 Βέβαια το λάπτοπ το ανοίγω 2 ώρες την μέρα και παίζω. Βάζω και λίγο streamio που και που και χαζεύω. (το ότι έχει εφαρμογή streamio ότι καλύτερο) Ε για πες μας τωρα,η δικη σου ντιμαρει τοσο οπως στο βιντεο? Γιατι εσυ λογικα θα φορας το τελευταιο frmware update. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου από optimus prime Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coffeex Δημοσ. 3 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου @optimus prime Λογικά αύριο θα έχω τo ASUS, μπορείς να μου πεις τι προτείνεις από ρυθμίσεις για gaming, προστασία κτλ..; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 3 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 21 minutes ago, coffeex said: @optimus prime Λογικά αύριο θα έχω τo ASUS, μπορείς να μου πεις τι προτείνεις από ρυθμίσεις για gaming, προστασία κτλ..; Βέβαια ότι θες. Πρώτα σιγουρέψου ότι φοράει το τελευταίο firmware 105 ,εάν όχι κατέβασε το και πέρασε το. Έπειτα, κατεβασε τον Driver από το επίσημο site και κάνε τον εγκατάσταση από το device manager/monitors Καθε φορα που θα κανεις καθαρη απεγκατασταση τoν driver της gpu πρεπει ξανα να εγκαταστήσεις και τον driver του μονιτορ. Εγώ βγάζω το uniform brightness εκτός όταν παιζω παιχνιδια Sdr,αλλά αυτό είναι στην κρίση σου. Σε sdr εμενα μου αρεσει το racing mode σε wide gamut Επίσης βγάζω οff και το auto logo brightness,αυτό το έχω συνέχεια off,όλες τις άλλες ρυθμίσεις τις αφήνω εργοστασιακες. Για Hdr χρησιμοποιώ κυρίως το Console Hdr που είναι το πιο ακριβές,αλλά σε μερικά το γυρίζω σε Gaming Hdr. To Gaming Hdr από την άλλη έχει μεν πιο υψηλη φωτεινότητα σε 100% παράθυρο και σε specular highlights αλλά δεν έχει το roll off του Console και κάνει clipping. Και αυτό παλι είναι στην κρίση σου. Τώρα επειδή το μόνιτορ με το που περάσεις τον Driver επικοινωνεί με τα windows τα οποία διαβάζουν το Edid του δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις το calibration tool των windows 11. Απλά άλλαξε τα preset απο το μενού του μόνιτορ. Βεβαιώσου επίσης ότι η θερμοκρασία του λευκού ειναι στα 6500k που τόσο το εχουν αυτοί ακόμα και reset να κάνεις. Αυτά τώρα μου έρχονται στο μυαλό. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου από optimus prime 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisde Δημοσ. 3 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε Μην παίρνετε παράδειγμα τις τηλεοράσεις της Samsung, οι τύποι τσιτώνουν το HDR brightness για τα reviews και μετά βγάζουν firmware update και το πετσοκόβουν για να μην καούν τα panel.. Πάλι με πατέντες, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει toggle στα Windows για HDR/DV. Μπορείς να δοκιμάσεις κάνα παιχνίδι για διαφορές ; Μόνο το ME: Andromeda μου έρχεται με DV support.. Γενικά δεν τσούλησε καλά στα παιχνίδια..Θα πρέπει να υποστηρίξει και το Playstation DV για να αρχίσουν να νοιάζονται οι devs.. Όχι προφανώς, δεν υπάρχουν παιχνίδια δυστυχώς. Συμφωνώ ότι θα έπρεπε να ήταν απλό και εύκολο αλλά τουλάχιστον τώρα έχουμε την επιλογή. Σε ταινίες λειτουργεί μια χαρά: Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου από chrisde 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valantis123 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, optimus prime είπε Ε για πες μας τωρα,η δικη σου ντιμαρει τοσο οπως στο βιντεο? Γιατι εσυ λογικα θα φορας το τελευταιο frmware update. Καλά όχι ότι είμαι και ο καλύτερος αλλα δεν με έχει ενοχλήσει πουθενά οπτικά μονο με της ρύθμισης με την Nvidia και ρο λαπτοπ μπορεί να καίγομαι που και που. Αλλα ταινίες και gaming δεν με έχει χαλάσει τίποτα ποτέ σαν οθόνη, πολύ δυνατή! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 4 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 34 minutes ago, valantis123 said: Καλά όχι ότι είμαι και ο καλύτερος αλλα δεν με έχει ενοχλήσει πουθενά οπτικά μονο με της ρύθμισης με την Nvidia και ρο λαπτοπ μπορεί να καίγομαι που και που. Αλλα ταινίες και gaming δεν με έχει χαλάσει τίποτα ποτέ σαν οθόνη, πολύ δυνατή! Αρα να υποθεσω τοτε αφου δεν εχεις παρατηρησει οτι η εικονα εναι σκοτεινη εχει διορθωθει αυτο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valantis123 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, optimus prime είπε Αρα να υποθεσω τοτε αφου δεν εχεις παρατηρησει οτι η εικονα εναι σκοτεινη εχει διορθωθει αυτο.. Φωτεινή μπορεί να την πω... σκοτεινή όχι... σίγουρα 😁 Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου από valantis123 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 4 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 38 minutes ago, valantis123 said: Φωτεινή μπορεί να την πω... σκοτεινή όχι... σίγουρα 😁 Εγινε αγορινα,thanks που ξεκαθαρισες λιγο την κατασταση για να σταματησει να ανησυχει και ο @pirmen56 . Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου από optimus prime 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coffeex Δημοσ. 4 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 19 hours ago, optimus prime said: Βέβαια ότι θες. Πρώτα σιγουρέψου ότι φοράει το τελευταίο firmware 105 ,εάν όχι κατέβασε το και πέρασε το. Έπειτα, κατεβασε τον Driver από το επίσημο site και κάνε τον εγκατάσταση από το device manager/monitors Καθε φορα που θα κανεις καθαρη απεγκατασταση τoν driver της gpu πρεπει ξανα να εγκαταστήσεις και τον driver του μονιτορ. Εγώ βγάζω το uniform brightness εκτός όταν παιζω παιχνιδια Sdr,αλλά αυτό είναι στην κρίση σου. Σε sdr εμενα μου αρεσει το racing mode σε wide gamut Επίσης βγάζω οff και το auto logo brightness,αυτό το έχω συνέχεια off,όλες τις άλλες ρυθμίσεις τις αφήνω εργοστασιακες. Για Hdr χρησιμοποιώ κυρίως το Console Hdr που είναι το πιο ακριβές,αλλά σε μερικά το γυρίζω σε Gaming Hdr. To Gaming Hdr από την άλλη έχει μεν πιο υψηλη φωτεινότητα σε 100% παράθυρο και σε specular highlights αλλά δεν έχει το roll off του Console και κάνει clipping. Και αυτό παλι είναι στην κρίση σου. Τώρα επειδή το μόνιτορ με το που περάσεις τον Driver επικοινωνεί με τα windows τα οποία διαβάζουν το Edid του δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις το calibration tool των windows 11. Απλά άλλαξε τα preset απο το μενού του μόνιτορ. Βεβαιώσου επίσης ότι η θερμοκρασία του λευκού ειναι στα 6500k που τόσο το εχουν αυτοί ακόμα και reset να κάνεις. Αυτά τώρα μου έρχονται στο μυαλό. Σε ευχαριστώ. Απο ότι βλέπω έχει το firmware MCM106 αλλά στην επίσημη σελίδα δείχνει σαν latest το 105 🤔 ΥΓ Πριν καμιά ώρα την έβγαλα από το κουτί 😎 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 4 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, coffeex said: Σε ευχαριστώ. Απο ότι βλέπω έχει το firmware MCM106 αλλά στην επίσημη σελίδα δείχνει σαν latest το 105 🤔 ΥΓ Πριν καμιά ώρα την έβγαλα από το κουτί 😎 Eλα σου ηρθε με το νεο firmware που δεν εχει βγει για μας ακομα?? Κανε μια παλικαρια οταν βρεις χρονο,ενεργοποιησε το HDR και ριξε μια ματια στο μενου του HDR να δεις εαν εχει ρυθμιση για την θερμοκρασια του λευκου σε κελβιν. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου από optimus prime Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Στις 3/10/2024 στις 7:54 ΜΜ, mtifosi είπε Το FALD με IPS έχει ακόμα περισσότερα θέματα ειδικά σε desktop. Τα ίδια κουσούρια έχει ακόμα και στο κορυφαίο Rog PG32uqx. Τα ίδια θέματα είχε και στο ipad miniled με 2500 ζώνες σε 13 ίντσες για αυτό και το επόμενο έβαλε oled …Εγω ότι είχα να πω το είπα …σε μόνιτορ με προσιτή τιμή αν δεν ενοχλεί το pwm και είσαι ευθεία ίσως είναι οκ για multimedia Μου κίνησε την περιέργεια και το έψαξα. Γιατί 2500 ζώνες σε 13 ίντσες είναι μεγάλος αριθμός. Όντως υπάρχει κραυγαλέο bloom όπως φαίνεται σε σχετικό νήμα στο reddit: https://www.reddit.com/r/ipad/comments/ygwx86/is_129_ipad_pro_screen_miniled_blooming_normal/ Πανηγυρισμοί κλπ. για τις OLED...μέχρι να μάθεις γιατί συμβαίνει. Από τις απαντήσεις των μελών: Αναφορά σε κείμενο But that's not the whole story. Testing has shown that if one dimming zone is lit up, then (almost?) all neighboring zones up to and including three zones away (in the Chebyshev/chessboard distance) are also lit up, with the intensity decreasing as the distance increases. Άρα έχουμε μια πανάθλια ""2500"" zone υλοποίηση, προ 3ετίας, που στην πράξη ισοδυναμεί με κάτω από 300 zones. Παρακάτω η σύγκριση της επιφάνειας του bloom με τις διαστάσεις αυτών των 2500 ζωνών. Σήμερα υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα για πάνω από 100.000 dimming zones σε 27". Απλά πρέπει να προχωρήσει το software και τα ηλεκτρονικά για την διαχειρισή τους στα refresh rate του PC. Με 10.000 zones(2-3 χρόνια μαξ το κόβω) σε 27" κάθε τετράγωνο είναι 0,2 cm^2. Κάποια μικρά γραμματάκια θα έχουν πρόβλημα. Ε στα αρχ... σου. Δεν τα θες όλα αυτά για τις σελίδες στο insomnia. Για games και ταινίες τα θες. Κατανοώ πάντως το άγχος όσων επένδυσαν πρόσφατα 1300ρια σε OLED και των μεγάλων εταιρειών για τα αντίστοιχα RnD τους στις OLED. Όσο για τις tandem OLED να δούμε κόστος και πότε θα βγουν σε ίντσες για γραφείο. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου από pirmen56 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 9 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Μου κίνησε την περιέργεια και το έψαξα. Γιατί 2500 ζώνες σε 13 ίντσες είναι μεγάλος αριθμός. Όντως υπάρχει κραυγαλέο bloom όπως φαίνεται σε σχετικό νήμα στο reddit: https://www.reddit.com/r/ipad/comments/ygwx86/is_129_ipad_pro_screen_miniled_blooming_normal/ Πανηγυρισμοί κλπ. για τις OLED...μέχρι να μάθεις γιατί συμβαίνει. Από τις απαντήσεις των μελών: Άρα έχουμε μια πανάθλια "2500" zone υλοποίηση, προ 2-3ετίας, που στην πράξη ισοδυναμεί με κάτω από 300 zones. Παρακάτω η σύγκριση της επιφάνειας του bloom με τις διαστάσεις αυτών των 2500 ζωνών. Σήμερα υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα για πάνω από 100.000 dimming zones σε 27". Απλά πρέπει να προχωρήσει το software και τα ηλεκτρονικά για την διαχειρισή τους στα refresh rate του PC. Με 10.000 zones(2-3 χρόνια μαξ το κόβω) σε 27" κάθε τετράγωνο είναι 0,2 cm^2. Κάποια μικρά γραμματάκια θα έχουν πρόβλημα. Ε στα αρχ... σου. Δεν τα θες όλα αυτά για τις σελίδες στο insomnia. Για games και ταινίες τα θες. Κατανοώ πάντως το άγχος όσων επένδυσαν πρόσφατα 1300ρια σε OLED και των μεγάλων εταιρειών για τα αντίστοιχα RnD τους στις OLED. Όσο για τις tandem OLED να δούμε κόστος και πότε θα βγουν σε ίντσες για γραφείο. Ρε συ pirmen τι αγχος να εχει ενας που πηρε oled? Την εχει και την χαιρεται. Εσυ περιμενε ποτε θα βγουν mini led καλα και φθηνα σε 2-3 χρονια Ειναι αλλο να λες δεν μου κανουν τα oled για τους χψ λογους και αλλο να προσπαθεις να μας πεισεις με το ζορι οτι τα mini led ειναι καλυτερα. Οταν θα βγει mini led με τοσες ζωνες που λες και χωρις θεματα να το συζητησουμε ,τωρα τι κανουμε? 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε Ρε συ pirmen τι αγχος να εχει ενας που πηρε oled? Την εχει και την χαιρεται. Εσυ περιμενε ποτε θα βγουν mini led καλα και φθηνα σε 2-3 χρονια Ειναι αλλο να λες δεν μου κανουν τα oled για τους χψ λογους και αλλο να προσπαθεις να μας πεισεις με το ζορι οτι τα mini led ειναι καλυτερα. Οταν θα βγει mini led με τοσες ζωνες που λες και χωρις θεματα να το συζητησουμε ,τωρα τι κανουμε? Τα προβλήματα που έθιξε δεν υπάρχουν ούτε στο σήμερα. Οι αλγόριθμοι αυτοί απενεργοποιούνται σε χαμηλής φωτεινότητας desktop χρήση. Με 120 nits και λίγο φως στο δωμάτιο τα καλά IPS(~1300:1 contrast) είναι μια χαρά ακόμα και στο μαύρο τους για ιστοσελίδες και δουλειά. Για VA δεν το συζητάμε καν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Στις 5/10/2024 στις 7:50 ΠΜ, pirmen56 είπε Τα προβλήματα που έθιξε δεν υπάρχουν ούτε στο σήμερα. Οι αλγόριθμοι αυτοί απενεργοποιούνται σε χαμηλής φωτεινότητας desktop χρήση. Με 120 nits και λίγο φως στο δωμάτιο τα καλά IPS(~1300:1 contrast) είναι μια χαρά ακόμα και στο μαύρο τους για ιστοσελίδες και δουλειά. Για VA δεν το συζητάμε καν. Ωραια πηγαινε παρε μια mini led ips/va καλυτερη απο oled και σταματα την γκρινια Το καλυτερο mini led gaming μονιτορ μεχρι σημερα ειναι το g8 neo του 2022 ,το οποιο κοστιζει 1100 με 1200ευρω. Βαλτο διπλα σε ενα 32αρι oled με τα ιδια λεφτα ,το aw3225qf πχ και πες μου σε πoιο θα εδινες τα λεφτα σου. https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/samsung-odyssey-neo-g8-s32bg85-vs-dell-alienware-aw3225qf/33710/46677 Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου από akoinonitos 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ωραια πηγαινε παρε μια mini led ips/va καλυτερη απο oled και σταματα την γκρινια Το καλυτερο mini led gaming μονιτορ μεχρι σημερα ειναι το g8 neo του 2022 ,το οποιο κοστιζει 1100 με 1200ευρω. Βαλτο διπλα σε ενα 32αρι oled με τα ιδια λεφτα ,το aw3224qf πχ και πες μου σε πιο θα εδινες τα λεφτα σου. Τροποποίησες την απάντησή σου. Το like ήταν για την πρώτη παράγραφο. Για γενική χρήση αναγκαστικά στο G8 neo. Καθόλου burn in. Ανώτερη φωτεινότητα. Συγκρίσιμο αντιληπτο κοντράστ σε games. Επαρκές response. Αν σκεφτείς όμως τα λεφτά του, το γεγονός ότι είναι μοντέλο του 2022 με περιορισμένα zones(για το μέγεθος) και σε ίντσες που δεν με εξυπηρετούν τότε καλύτερα το άραγμα σε σύγχρονο xiaomi, koorui ή KTC για λίγο και μετάβαση στις κατάλληλες zones. Αν έχει λογική κάτοχος OLED των ~650€ με 250nits να αράξει και να μεταβεί αργότερα σε "X"-OLED με 1000nits π.χ., τότε έχει λογική και αυτό που λέω. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου από pirmen56 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα