LLLEFTERIS Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 13 λεπτά πριν, optimus prime είπε Θα την αχρηστεψεις μονο εαν χρησιμοποιεις split screen συνεχεια η εαν βλεπεις youtube βιντεακια αποκλειστικα σε παραθυρο και οχι σε fullscreen. Εαν κοντρολαρεις αυτα τα δυο δεν θα σου παθει κατι γιατι τωρα τα monitor εχουν προστασια που ντιμαρουν τα στατικα elements. Σελιδες βλεπω μονο, Youtube βλεπουν τα παιδια στις τηλεορασεις εγω σπανια θα δω. Split Screen σχεδον ποτε για αυτο δεν κοιταω για Ultrawide Σκεψου στην OLED στο σαλονι για τηλεοπτικο εχω ριξει το OLED στο 40 ασχετα αν δεν βλεπουμε τηλεοραση εκει αντε εγω κανεναν αγωνα και για ταινιες (HDMI) στο 70 Συν οτι εχω μπερδευτει για το αν πρεπει καποιος να παρει QD-OLED η WOLED Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, LLLEFTERIS said: Σελιδες βλεπω μονο, Youtube βλεπουν τα παιδια στις τηλεορασεις εγω σπανια θα δω. Split Screen σχεδον ποτε για αυτο δεν κοιταω για Ultrawide Σκεψου στην OLED στο σαλονι για τηλεοπτικο εχω ριξει το OLED στο 40 ασχετα αν δεν βλεπουμε τηλεοραση εκει αντε εγω κανεναν αγωνα και για ταινιες (HDMI) στο 70 Συν οτι εχω μπερδευτει για το αν πρεπει καποιος να παρει QD-OLED η WOLED Koιτα σε μερικους μπορει να μην αρεσει αυτο που θα γραψω αλλα και τα 7 ολεd πανελ που εχω ειχαν γινει στο παρελθον pc monitors. Ποτε δεν χρειαστηκε να τους ριξω την φωτεινοτητα και ολα ακομα και σμρ δεν εχουν παρουσιασει burn in. Προσεχα αυτα τα 2 πραγματακια που σου εγραψα συν οτι εκριβα το taskbar των windows και αλλαζα συχνα wallpapers. Oσον αφορα το εαν πρεπει καποιος να αγορασει το ενα απο τα δυο πανελ αυτο εξαρταται απο την χρηση του καθενος. Ενας π.χ που δινει προτεραιοτητα στα παιχνιδια για εμενα θα πρεπει να παει σε qd oled. Την ανωτεροτητα του την εχουμε αναλυσει πολλες φορες. Εσυ π.χ που δεν παιζεις δεν βλεπω τον λογο να σπας το κεφαλι σου για το πιο θα πρεπει να διαλεξεις. Και τα δυο θα σου δωσουν την ιδια εμπειρια. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου από optimus prime 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε Αλλιώς Xiaomi Mini Led eshop €328 Μου ειχε τυχει πολυ ποιο παλια προσφορα απο αυτους τηλεοραση που οταν την εφεραν οι υπολοιποι την πουλουσαν ποιο φθηνα. Τοτε ειχα κανει το λαθος και την ειχα πληρωσει τωρα εχω ριξει παραγγελια με αντικαταβολη. Εχει δωρεαν μεταφορικα και αντικαταβολη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
camel555 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, Grisos είπε Σίγουρα θα πρέπει να πας σε 200+ Ηz για να έχει νόημα η αλλαγή αν μιλάμε για gaming χρήση. Από την άλλη για να πας σε 200+ Ηz και να έχει νόημα, θα πρέπει να μπορείς να πιάνεις 200+ FPS σε ό,τι παίζεις . Δεν ξέρω εγώ θα περίμενα στην θέση σου να έβλεπα τι θα βγει το 2025 και ίσως να μεγάλωνα και το budget μου. Ενδεχομένως, τα τωρινα 1440p OLED να πέσουν και να αξίζει να ψάξεις τότε. Όπως ανέφερα, δεν θέλω oled για συγκεκριμένους λόγους. Σε IPS ή mini led ίσως; Θα υπάρχει βελτίωση σε σχέση με αυτή που έχω; 2 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Περίμενε Black Friday μήπως παίξει κανα ξεστοκαρισμα σε παλαιότερες OLED του 23. Αλλιώς Xiaomi Mini Led eshop €328 Δεν επιθυμώ oled. Υπάρχει κάποια άλλη σε IPS ή mini led που θα έχει απτή βελτίωση με αυτή που έχω; Η Xiaomi είναι η μοναδική mini led ή μου διαφεύγει κάποιο άλλο μοντέλο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
camel555 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε Παιδια και εγω μπορω να παρω OLED το θεμα ειναι οτι εγω καθομαι μπροστα στον υπολογιστη τουλαχιστον 10 ωρες την ημερα και παιχνιδια δεν παιζω ουτε MAME ασχετα αν εχω 14700k και 4070 Super Η χρηση ειναι κατα 90% να χαζευω σελιδες στο Firefox οποτε αν παρω OLED θα παθει μεσα στον χρονο τοση ζημια που ουτε με 100 ευρω δεν θα την αγοραζετε. Και απορω εσεις που εχετε 42 OLED στον υπολογιστη σε ενα δωματιο κλειδωμενους σας εχουν η εχετε τον υπολογιστη μονο για παιχνιδια; Γιατι εγω αν θελω να δω μια ταινια παω στο σαλονι ανοιγω την 65 OLED βαζω και το Zidoo Z10 Pro που δεν εχει παιδικες αρρωστιες με το Dolby Vision Dolby Atmos που αν ειναι δυνατον εχουν ακομα οι υπολογιστες. Και εγω σε MiniLED θα παω και δεν ξερω να παρω την Xiaomi η να παω σε καμια Odyssey Neo 32 Ακριβώς το ίδιο. Παιχνίδια όποτε έχω χρόνο. Ταινίες στο σαλόνι. Κάθομαι και σκέφτομαι μήπως η oled θα είχε νόημα σε dual setup, με ένα ips/va etc για ΟΛΑ τα άλλα πλην gaming... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, camel555 είπε Κάθομαι και σκέφτομαι μήπως η oled θα είχε νόημα σε dual setup, με ένα ips/va etc για ΟΛΑ τα άλλα πλην gaming... Το δοκίμασα, αλλά βαρέθηκα τις αλλαγές κ τις μλκιες των winblows με HDR support + 2 monitor, οπότε απλά πήγε στην άκρη η IPS, γιατί ακόμα κ σε μη gaming χρήση (browsing/YT/TV series), το glossy panel δίπλα στο antiglare είναι μέρα-νύχτα. Στον χρόνο πάνω δεν έχω ίχνος burn in με wOLED, οπότε κράτα κ λίγο μέτρο με το φόβο του burn-in, εκτός αν μιλάς για 8ώρο+ καθημερινά με εντελώς στατικό περιεχόμενο. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zus Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Εγώ που παίζω κάτι 10ωρα την ημέρα καταλαβαίνω ότι δεν έχω φόβο για burn in, σωστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 4 ώρες πριν, camel555 είπε Καλησπέρα, επειδή αποφάσισα να μην κάνω την μετάβαση σε oled, τι θα μου προτείνατε να αγοράσω ώστε να αναβαθμίσω την τιμιότατη LG 27GP850-B; Ψάχνω για 1440p στις 27 ή 32 4k, δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Υπάρχει κάτι αυτή την στιγμή που να αποτελεί αξιοσημείωτη αναβάθμιση από το μόνιτορ που έχω; 3 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Παιδια και εγω μπορω να παρω OLED το θεμα ειναι οτι εγω καθομαι μπροστα στον υπολογιστη τουλαχιστον 10 ωρες την ημερα και παιχνιδια δεν παιζω ουτε MAME ασχετα αν εχω 14700k και 4070 Super Η χρηση ειναι κατα 90% να χαζευω σελιδες στο Firefox οποτε αν παρω OLED θα παθει μεσα στον χρονο τοση ζημια που ουτε με 100 ευρω δεν θα την αγοραζετε. Και απορω εσεις που εχετε 42 OLED στον υπολογιστη σε ενα δωματιο κλειδωμενους σας εχουν η εχετε τον υπολογιστη μονο για παιχνιδια; Γιατι εγω αν θελω να δω μια ταινια παω στο σαλονι ανοιγω την 65 OLED βαζω και το Zidoo Z10 Pro που δεν εχει παιδικες αρρωστιες με το Dolby Vision Dolby Atmos που αν ειναι δυνατον εχουν ακομα οι υπολογιστες. Και εγω σε MiniLED θα παω και δεν ξερω να παρω την Xiaomi η να παω σε καμια Odyssey Neo 32 Η mini LED είναι η μέση οδός μέχρι να προχωρήσουν οι microLED(καμιά δεκαριά χρόνια όπως το κόβω) ή οι top mini LED με 10.000+ ζώνες. 2 σε 1 τεχνολογία όταν κλείνεις το FALD. Και >1000€ να δώσεις για mini LED πάλι θα υπάρχει κάποια απώλεια φίνας λεπτομερείας ή και blooming όταν ο αλγόριθμος τα βρίσκει σκούρα. Λιγότερες από 5.000 ζώνες δεν είναι αρκετές για να εξαλείψεις από παντού τα artifacts. Απλά με VA(Neo G7) δεν είναι τόσο επιθετικό το dimming και το σώζεις κάπως. Παρεμπιπτόντως, έπεσα σε ένα άρθρο που έθαβε τις mini LED. Μόλις ένα 1,5 χρόνο μετά βρίσκεις 1152 zones στα 330€(ανακοίνωσε και η Phillips εν τω μεταξύ). https://www.pcgamer.com/mini-led-gaming-monitors-are-a-bad-idea-in-theory-and-in-practice-theyre-even-worse/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Zus said: Εγώ που παίζω κάτι 10ωρα την ημέρα καταλαβαίνω ότι δεν έχω φόβο για burn in, σωστά; Eφοσον κανεις κανονικα pixel clean,και 24ωρα να κατσεις να παρει φωτια ο κωλος σου στην καρεκλα η οθονη σου δεν θα παθει κατι. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου από optimus prime Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, Zus είπε Εγώ που παίζω κάτι 10ωρα την ημέρα καταλαβαίνω ότι δεν έχω φόβο για burn in, σωστά; Με τις προστασίες ανοιχτές, δεν θα έχεις θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, camel555 είπε Καλησπέρα, επειδή αποφάσισα να μην κάνω την μετάβαση σε oled, τι θα μου προτείνατε να αγοράσω ώστε να αναβαθμίσω την τιμιότατη LG 27GP850-B; Ψάχνω για 1440p στις 27 ή 32 4k, δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Υπάρχει κάτι αυτή την στιγμή που να αποτελεί αξιοσημείωτη αναβάθμιση από το μόνιτορ που έχω; Έχει στο eshop LG 32GR93U 4K 144hz 515 euros, έχει και HDMI 2.1 , βέβαια έχει αναμειχτες κριτικές, επειδή πολλά πάνελ μετά το εξάμηνο, έβγαζαν vertical scanlines ,τα οποία αντικατέστησε η LG , έχω σκεφτεί και εγώ να το πάρω προσωρινά καί νά δώσω το LG oled 27 και να πάρω αργότερα τα Χριστούγεννα 32 oled 4K οποιαδήποτε μάρκα εκτός LG γιατί η βάση τους δεν κατεβαίνει πολύ χαμηλά Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου από ICE-T 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Τώρα με κάνατε να θυμηθώ τον μπατζανάκη μου που από τον υπερβολικό φόβο του για OLED αγοράζει πάντα FALD VA τηλεοράσεις και εν τω μεταξύ εγώ έχω γράψει από το 2016 αμέτρητες ώρες σε OLED χωρίς ίχνος burn in 😆 Τώρα όσον αφορά τους προβληματισμούς για αυτές τις οθόνες, προσωπικά τους θεωρώ δικαιολογημένους. Τα OLED panel έχουν μεν δοκιμαστεί με επιτυχία ως τηλεοράσεις και ως οθόνες κινητών τηλεφώνων, δεν έχουν όμως ακόμα δοκιμαστεί εκτενώς σε περιβάλλον windows..άρα ένα δίκαιο το έχουν όσοι ανησυχούν. Και πως να μην ανησυχείς άλλωστε όταν ξέρεις ότι υπάρχει μια σχετικά αυξημένη πιθανότητα αυτό να συμβεί λόγω των πολλών στατικών εικόνων των windows ενώ εν τω μεταξύ έχεις δώσει και ένα κάρο λεφτά να την αποκτήσεις. Οι εγγυήσεις των εταιριών δυστυχώς δεν πείθουν στο έπακρο γιατί έχουν δώσει δικαιώματα οι ίδιες στο παρελθόν με την γενικότερη δυσκοιλιότητα τους να αποδεχτούν ακόμα και μικρές βλάβες. Και τι κάνεις αν θέλεις να είσαι ξένοιαστος? Ε προφανώς μια VA FALD με πολλά dimming zones (όπως ο μπατζανάκης μου χαχα) ή κανένα mini-led panel τα οποία όμως, επίσης είναι φρέσκα ως τεχνολογία και έχουν τα θέματα τους. Ως πιο safe επιλογή και μάλιστα δοκιμασμένη είναι τα VA panel της Samsung πχ η G7, G8 αλλά έχουν δύο βασικά προβλήματα, είναι αρκετά curved (μπλιάχ) και είναι και πανάκριβα.. Στο τέλος της ημέρας ότι και να πάρεις δεν υπάρχει η τέλεια επιλογή.. Υ.Γ. Ποια οθόνη OLED 27αρα, 1440p παίζει στα 650€ ρε παιδιά? Είδαν κάποια παλικάρια να την αναφέρουν νωρίτερα αλλά δεν την βρήκα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, music_lover είπε 27αρα, 1440p παίζει στα 650€ ρε παιδιά? Είδαν κάποια παλικάρια να την αναφέρουν νωρίτερα αλλά δεν την βρήκα.. Agon Pro AG276QZD2 https://tftcentral.co.uk/news/aoc-agon-pro-ag276qzd2-showcased-at-gamescom-with-a-240hz-qd-oled-panel Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου από akoinonitos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, music_lover είπε Τώρα με κάνατε να θυμηθώ τον μπατζανάκη μου που από τον υπερβολικό φόβο του για OLED αγοράζει πάντα FALD VA τηλεοράσεις και εν τω μεταξύ εγώ έχω γράψει από το 2016 αμέτρητες ώρες σε OLED χωρίς ίχνος burn in 😆 Τώρα όσον αφορά τους προβληματισμούς για αυτές τις οθόνες, προσωπικά τους θεωρώ δικαιολογημένους. Τα OLED panel έχουν μεν δοκιμαστεί με επιτυχία ως τηλεοράσεις και ως οθόνες κινητών τηλεφώνων, δεν έχουν όμως ακόμα δοκιμαστεί εκτενώς σε περιβάλλον windows..άρα ένα δίκαιο το έχουν όσοι ανησυχούν. Και πως να μην ανησυχείς άλλωστε όταν ξέρεις ότι υπάρχει μια σχετικά αυξημένη πιθανότητα αυτό να συμβεί λόγω των πολλών στατικών εικόνων των windows ενώ εν τω μεταξύ έχεις δώσει και ένα κάρο λεφτά να την αποκτήσεις. Οι εγγυήσεις των εταιριών δυστυχώς δεν πείθουν στο έπακρο γιατί έχουν δώσει δικαιώματα οι ίδιες στο παρελθόν με την γενικότερη δυσκοιλιότητα τους να αποδεχτούν ακόμα και μικρές βλάβες. Και τι κάνεις αν θέλεις να είσαι ξένοιαστος? Ε προφανώς μια VA FALD με πολλά dimming zones (όπως ο μπατζανάκης μου χαχα) ή κανένα mini-led panel τα οποία όμως, επίσης είναι φρέσκα ως τεχνολογία και έχουν τα θέματα τους. Ως πιο safe επιλογή και μάλιστα δοκιμασμένη είναι τα VA panel της Samsung πχ η G7, G8 αλλά έχουν δύο βασικά προβλήματα, είναι αρκετά curved (μπλιάχ) και είναι και πανάκριβα.. Στο τέλος της ημέρας ότι και να πάρεις δεν υπάρχει η τέλεια επιλογή.. Υ.Γ. Ποια οθόνη OLED 27αρα, 1440p παίζει στα 650€ ρε παιδιά? Είδαν κάποια παλικάρια να την αναφέρουν νωρίτερα αλλά δεν την βρήκα.. Ο Linus έκανε ένα συγκριτικό καλού OLED με FALD τηλεόραση, όπου παραδόξως το FALD τα πάει καλύτερα σε ανάδειξη λεπτομερειών. Ενώ δυσκολεύεσαι γενικότερα να καταλάβεις ότι βλέπεις non OLED οθόνη στο σκοτάδι. Θέμα υλοποίησης καθαρά. Spoiler Το θέμα με το FALD και το microLED είναι ότι έχουν αρκετό μέλλον. Οι OLED ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν. Δεν έχω δει καμιά πραγματική καινοτομία πάνω στο burn-in(μέσα από την έρευνα υλικών ή κάτι σχετικό). Εδώ και πάνω από 15 χρόνια που πειραματίζονται. Βέβαια στην τεχνολογία ποτέ δεν ξέρεις. Σχετικά με τους ελιτίστες. Κάποτε είχαμε τα DELL ultrasharp IPS. Σου έβαζαν το μαχαίρι στο λαιμό να πας εκεί με 500-700€ σε καθαρά επαγγελματικά μοντέλα, με μέτρια response times, για τις "τέλειες γωνίες"(NOT), τα εκτυφλωτικά χρώματα(ισχύε μέχρι πρότινος) και την απόλυτα φυσική εικόνα "χαρτί". Έτσι παρασύρονταν πολλοί και τις αγόραζαν. Όταν όμως οι δύσμοιροι ανέβαζαν φωτό από το απαράδεκτο light bleed, bloom και glow ενθαρρύνονταν να ζαλίζουν τα support των εταιρειών για αντικατάσταση. Γιατί κανένας ελιτίστας, λόγω εγωισμού, δεν παραδεχόταν τις εγγενείς αδυναμίες της τεχνολογίας. Τώρα αν έχεις αυτές ακριβώς τις οθόνες σου λένε "καταστρέφεις τα μάτια σου". Απλά το θέμα είναι να νιώσουν ανώτεροι με τις επιλογές τους. Κράτα thread για τις OLED να τα βλέπεις μετά και να γελάς. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου από pirmen56 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aki Δημοσ. 3 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 6 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Το θέμα με το FALD και το microLED είναι ότι έχουν αρκετό μέλλον. Οι OLED ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν. Δεν έχω δει καμιά πραγματική καινοτομία πάνω στο burn-in(μέσα από την έρευνα υλικών ή κάτι σχετικό). Εδώ και πάνω από 15 χρόνια που πειραματίζονται. Βέβαια στην τεχνολογία ποτέ δεν ξέρεις. Τα iPad pro (2024) έχουν καινούρια OLED τεχνολογία που τις κάνει πιο φωτεινές, με sustained 1000nits και peak 1600nits και με λιγότερο burn-in. Λέγονται Tandem OLED και πρακτικά είναι 2 OLED displays, το ένα πάνω στο άλλο. https://www.ossila.com/pages/tandem-oled Για την ώρα δουλεύει καλύτερα σε μικρές διαστάσεις λόγω της πολυπλοκότητας και ίσως το δούμε πρώτα σε Monitors πριν το δούμε σε τηλεοράσεις. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα