Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Masma

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 ώρες πριν, Grisos είπε

Όπως έγραψα και γω με το Alienware, με το που το συνέδεσα και έπαιξα, παιδιά δεν υπάρχει η εμπειρία χρήσης. Προερχόμενος από TN και VA πάντα. Αρχικά, εξυπακούεται ότι όσον αφορά το gaming μιλάω έχοντας 4090 ότι και αν σημαίνει αυτό. Οπότε έχουμε:

- Ανεμιστήρας (που είναι το μόνο QD-OLED που έχει): Ξεχνάς ότι υπάρχει. Δλδ. κάποιος που δεν έχει ψαχτεί δεν θα μάθει ποτέ ότι έχει ανεμιστήρα.

- Curve: Ανεπαίσθητο και ισχύει ότι βοηθάει στις αντανακλάσεις (το glossy έχει πολλές)

- Το μωβ σοβαρά δεν το έχω δει μέχρι τώρα. Δλδ. με τον φωτισμό του χώρου του δικού μου, μαύρο βλέπω όταν είναι σβηστή.

- Φως στο χώρο: Σοβαρά αυτό πρέπει να είναι η μεγαλύτερη υπερβολή από όλες όσες γράφονται και προφανώς αν δεν το δεις το πιστεύεις ότι είναι παράγοντας καταλυτικός. Θεωρώ ότι εξαρτάται από την κάθε διάταξη χώρου. Αν έχεις πηγή φωτός ήλιο ακριβώς από πίσω σου, πιθανότατα να έχεις το μεγαλύτερο πρόβλημα αλλα κακά τα ψέμματα τέτοια διάταξη δημιουργεί πρόβλημα σε όλα τα πάνελ. Εγώ που έχω μπαλκονόπορτα που βλεπει σε κεντρικό δρόμο έχει τρελό φως ο χώρος και οκ τέλος Σεπτέμβρη έχουμε αλλά τις τελευταίες μέρες είχε τρελη ηλιοφάνεια (Αθήνα Πατήσια) οπότε έγινε μια χαρά το πείραμα.

Όσο για το burn in, προσωπικά αγόρασα το wallpaper engine στο οποίο έκανα προσεκτική επιλογή wallpaper να τρώει τους λιγότερους πόρους και έχω ξεγνοιάσει υπό μια έννοια. Μια άλλη βλακεία που μπορεί να οφείλεται και στα 10ρια, για κάποιο λόγο η οθόνη δεν πέφτει σε sleep σε DP πάνω. (το laptop της δουλειάς με 11ρια και HDMI μια χαρά την βάζει). Οπότε για την ώρα όταν θα φύγω για κάμποση ώρα, έχω μπει στο τρυπάκι να την κλείνω. Το καλό είναι ότι κάνει panel refresh και σε stand by. Άλλα measures, αφαίρεση desktop icons (μαζί με recycle bin), hidden taskbar (στα 10ρια γαμιέται για κάποιο λόγο, αναμονή για Win 11 iso release με 24Η2 μέσα) και bookmark toolbar show on a new tab στον Firefox. Χρειάζονται όλα αυτά; Μπορεί και όχι αλλα μπορώ να ζήσω με αυτά τα λίγα οπότε it's ok.

Από κει και πέρα, επειδή μιλάνε όλοι για τα χρώματα και κανείς για το latency, θα πρέπει να πω εδώ ότι η διαφορά δεν περιγράφεται με λόγια αν δεν το ζήσεις. Υπενθυμίζω ότι μιλάμε για σχεδόν ιδανικές περιπτώσεις που θα βγάζεις 220-240 fps. Επειδή λοιπόν τα βγάζω στο Planetside 2 που είναι shooter η διαφορά με τα 154 Ηz και TN είναι χαοτική. Τώρα αυτό το πως θα εκτιμηθεί και αν από τον καθένα είναι καθαρά υποκειμενικό και προκύπτει από τις gaming εμπειρίες του.

Να προσθέσω κάτι εδώ που πολύς κόσμος δεν θα το σκεφτεί απαραίτητα. Ειδικά για κάρτες 4080 και πάνω, πόσο μάλλον 4090, εκεί που η κάρτα κοιμόταν στα 1440p ξαφνικά βλέπεις ένα 65% στο Planetside 2 (2012 release) και ένα ωραιότατο 85-90% στο BF 2042 και ξαφνικά εκεί που παίζει να έβγαζες gaming session με την κάρτα στους 50 C max ξαφνικά είσαι στους 65-68 σταθερά (με την Giga αυτό). Οπότε από το πουθενά αν δεν έχεις καλό airflow, το πρώτο που θα σκάσει θα ναι οι μνήμες αν είναι τσίτα. Ευτυχως το O11 άντεξε με το μέταλλο της γρίλιας να καίει. Να υπενθυμίσω configuration  3 x intake από κάτω και 4 x exhaust (3 πάνω και ένας πίσω) και άλλοι 2 x Intake  για το AIO όλοι 120x28mm. Δλδ. αν κάποιος σκεφτεί να πάει σε 4k να σκεφτεί το τυχόν στριμωγμένο κουτάκι του που ήταν τυχερός και χώρεσε την 4090 που τόσο λιγουρευόταν.

Τέλος να πω ότι ήρθε με διπλή προστασία το πάνελ σε περίπτωση που κάποιος ανησυχεί μετά τα παρατράγουδα του πρώτου release.

Αυτά για την ώρα.

Το μοντέλο που έχεις με ενδιαφέρει και μένα. Έχει θέματα με το peak brightness? Διορθώνεται με firmware update?

Γίνεται εύκολα το firmware update?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε

Το μοντέλο που έχεις με ενδιαφέρει και μένα. Έχει θέματα με το peak brightness? Διορθώνεται με firmware update?

Firmware έχει το latest οπότε δεν ασχολήθηκα. Τώρα το peak brightness δύσκολο να στο πω καθώς δεν έχω εμπειρία με άλλο OLED. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι γενικά τα έχω ως εξής:

Brightness: 65%

Contrast: 50%

Gamma: 2.2

sRGB

Μιας και είμαι για την ώρα με 10ρια δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με HDR. Στα δικά μου τα μάτια το από πάνω με ικανοποιεί. Γενικά, είναι τόσο υποκειμενικό το θέμα που δεν βγαίνει συμπέρασμα όσες απόψεις και να διαβάσεις. Ακόμα και τα nits να σου πει κάποιος, αλλιώς θα φαίνεται στο δικό σου μάτι και αλλιώς στο δικό μου. Επίσης επειδή γενικά παίζω με dark theme στα πάντα, πιθανότατα τυχόν deeming σε fullscreen δεν θα φανεί.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε

Με το peak brightness σε τι?  Αν μιλας για sdr που σε καποια modes πεφτει λιγο πιο κατω με το logo detection ,δεν ειναι θεμα. Εγω  το δουλευω στο creators mode που εκει το logo detection ειναι off  και εχεις και την σωστοτερη χρωματικη απεικονιση.

5 λεπτά πριν, Grisos είπε

Firmware έχει το latest οπότε δεν ασχολήθηκα. Τώρα το peak brightness δύσκολο να στο πω καθώς δεν έχω εμπειρία με άλλο OLED. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι γενικά τα έχω ως εξής:

Brightness: 65%

Contrast: 50%

Gamma: 2.2

sRGB

Μιας και είμαι για την ώρα με 10ρια δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με HDR. Στα δικά μου τα μάτια το από πάνω με ικανοποιεί. Γενικά, είναι τόσο υποκειμενικό το θέμα που δεν βγαίνει συμπέρασμα όσες απόψεις και να διαβάσεις. Ακόμα και τα nits να σου πει κάποιος, αλλιώς θα φαίνεται στο δικό σου μάτι και αλλιώς στο δικό μου. Επίσης επειδή γενικά παίζω με dark theme στα πάντα, πιθανότατα τυχόν deeming σε fullscreen δεν θα φανεί.

το contrast γτ το εχεις ριξει στο 50% ?

Επεξ/σία από akoinonitos

3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Με το peak brightness σε τι?  Αν μιλας για sdr που σε καποια modes πεφτει λιγο πιο κατω με το logo detection ,δεν ειναι θεμα. Εγω  το δουλευω στο creators mode που εκει το logo detection ειναι off  και εχεις και την σωστοτερη χρωματικη απεικονιση.

το contrast γτ το εχεις ριξει στο 50% ?

Καλά σε φάση δοκιμών είμαι ακόμα. Επίσης σε πρώτη φάση πήγα με TFT central προτεινόμενα και πειράζω σιγά σιγά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Grisos είπε

Καλά σε φάση δοκιμών είμαι ακόμα. Επίσης σε πρώτη φάση πήγα με TFT central προτεινόμενα και πειράζω σιγά σιγά.

εγω ειχα περασει και το icc προφιλ απο το tft και απο το rtings αλλα δεν ειδα και καμια διαφορα απο το το srgb του creators. Εχεις κανει εγκατασταση  τα icc profile της dell για την οθονη ετσι? οταν κατεβαζεις τον driver και πατας run απλα τα κανει extract στον c ,πρεπει να πας μετα να βρεις τον φακελο dell και να κανεις εγκατασταση με το χερι τον driver για να σου περασει τα icc για srgb /dcip3 / native.

Δεν βρισκω και νοημα μιας και τα dell μαζι με τα gigabyte ειναι απο τα πιο καλοκαλιμπραρισμενα qd oled στο creators mode.

Το μονο που κανω ειναι οταν παιζω game που δεν εχει hdr η δεν εχει καλο hdr να το γυριζω σε dcip3 για την χρωματικη παλετα.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Thanks 1

21 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Θα σου πω για εμενα προσωπικα , οθονες δεν αλλαζω συχνα αλλα ισως ειναι η πρωτη αγορα σχετικα με pc hw που την ευχαριστηθηκα τοσο πολυ. Τπτ αλλο δεν μου ειχε δωσει μεχρι σημερα τοση ικανοποιηση σαν αγορα. Και για εμενα τα χρηματα που εδωσα ειναι μεγαλο ποσο να ξερεις δεν ειμαι κανενας που του περισσευουν. 

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με το παραπάνω... στο pc μου έχω πετάξει τόσα λεφτά, 2πλάσια ίσως και τριπλάσια από την αξια της οθόνης. Aπό όταν την πήρα όλα πάνε και έρχονται μονο η οθόνη έχει μείνει γιατί όταν την ανοίγω κάθομαι και την χαζεύω μετά από σχεδόν 4 χρονια που την έχω....

Όσοι κάθεστε και το ψάχνετε και διαβάζετε με τις ώρες κριτικές, forum κτλπ απλά σπαταλάτε χρόνο, υπάρχουν ένα καρο επιλογές για όλα τα budget και ανάγκες, μην αναλώνεστε να βρείτε ατέλειες γιατί καμια οθόνη δεν είναι τέλεια ούτε πρόκειται να βγει ποτε

Επίσης δεν μπορώ να διαβάζω ότι τα oled είναι ακριβά όταν η lg σου δίνει 42αρι 800 ευρώ... αυτά τα 2 και 3k δε ξέρω που τα βρίσκετε πιο λίγα από κάτι σάπια ips και va που κυκλοφορούν με τη στάμπα gaming και ζητάνε πάνω από 1 χιλιάρικο

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Tambas91 είπε

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με το παραπάνω... στο pc μου έχω πετάξει τόσα λεφτά, 2πλάσια ίσως και τριπλάσια από την αξια της οθόνης. Aπό όταν την πήρα όλα πάνε και έρχονται μονο η οθόνη έχει μείνει γιατί όταν την ανοίγω κάθομαι και την χαζεύω μετά από σχεδόν 4 χρονια που την έχω....

Όσοι κάθεστε και το ψάχνετε και διαβάζετε με τις ώρες κριτικές, forum κτλπ απλά σπαταλάτε χρόνο, υπάρχουν ένα καρο επιλογές για όλα τα budget και ανάγκες, μην αναλώνεστε να βρείτε ατέλειες γιατί καμια οθόνη δεν είναι τέλεια ούτε πρόκειται να βγει ποτε

Επίσης δεν μπορώ να διαβάζω ότι τα oled είναι ακριβά όταν η lg σου δίνει 42αρι 800 ευρώ... αυτά τα 2 και 3k δε ξέρω που τα βρίσκετε πιο λίγα από κάτι σάπια ips και va που κυκλοφορούν με τη στάμπα gaming και ζητάνε πάνω από 1 χιλιάρικο

Από οικονομική σκοπιά το πρόβλημα είναι ότι, λόγω οικονομιών κλίμακας, οι μεγάλες και σχετικά φωτεινές OLED έχουν παρόμοιο κόστος ακόμα και με entry level, σκοτεινά 27ρια WOLED. Δεν έχουν όλοι τον χώρο για τόσες ίντσες. Εν τω μεταξύ γνωρίζουμε ποιος κίνδυνος αυξάνει όσο βαδίζεις στο όριο των μέγιστων nits.

Σε φωτεινές εξωτερικές σκηνές το HDR1000 και άνω, κάνει το μόνιτορ να μοιάζει με παράθυρο προς τον έξω κόσμο, αντί για κάποια συσκευή. Έχει εξίσου μεγάλη σημασία με το σκοτάδι και τις σκιές.

Το κακό με IPS/VA είναι ότι άργησαν να περάσουν στη mini LED εποχή. Έτσι άρχισαν να βγαίνουν διάφορα πανάκριβα beta μοντέλα με ελάχιστα dimming zones και χάλια αλγόριθμους παράλληλα με τις OLED. Ποιος τρελός να τα πάρει; Γι αυτό και βλέπουμε ένα κάρο ανακοινωμένες κυκλοφορίες που τελικά δεν προχωράνε*. 3000$ είχε το Asus ROG Swift PG32UQX των 1152 zones και σε 2-3 χρόνια πέσαμε κάτω από τα 800(Innocn κ.α.) ή και τα 400€ για λιγότερες ίντσες. Τρέχουν οι εξελίξεις. Μάλλον συμφέρει το άραγμα σε κάτι προσωρινό(όπως το xiaomάκι ή κανα OLED** του 650ευρου) μέχρι να βγει κάποιο πραγματικά πλήρες ,από κάθε άποψη, mini LED. Δεν υπάρχει τελειότητα. Υπάρχουν όμως προϊόντα τόσο ολοκληρωμένα, τόσο καλά ΠΑΝΤΟΥ, χωρίς να αριστεύουν ή να χωλαίνουν πουθενά, που μετά δεν "καίγεσαι" για κάτι άλλο.

*

Spoiler

**διόρθωση από LED σε OLED

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 1

2 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Από οικονομική σκοπιά το πρόβλημα είναι ότι, λόγω οικονομιών κλίμακας, οι μεγάλες και σχετικά φωτεινές OLED έχουν παρόμοιο κόστος ακόμα και με entry level, σκοτεινά 27ρια WOLED. Δεν έχουν όλοι τον χώρο για τόσες ίντσες. Εν τω μεταξύ γνωρίζουμε ποιος κίνδυνος αυξάνει όσο βαδίζεις στο όριο των μέγιστων nits.

Σε φωτεινές εξωτερικές σκηνές το HDR1000 και άνω, κάνει το μόνιτορ να μοιάζει με παράθυρο προς τον έξω κόσμο, αντί για κάποια συσκευή. Έχει εξίσου μεγάλη σημασία με το σκοτάδι και τις σκιές.

Το κακό με IPS/VA είναι ότι άργησαν να περάσουν στη mini LED εποχή. Έτσι άρχισαν να βγαίνουν διάφορα πανάκριβα beta μοντέλα με ελάχιστα dimming zones και χάλια αλγόριθμους παράλληλα με τις OLED. Ποιος τρελός να τα πάρει; Γι αυτό και βλέπουμε ένα κάρο ανακοινωμένες κυκλοφορίες που τελικά δεν προχωράνε*. 3000$ είχε το Asus ROG Swift PG32UQX των 1152 zones και σε 2-3 χρόνια πέσαμε κάτω από τα 800(Innocn κ.α.) ή και τα 400€ για λιγότερες ίντσες. Τρέχουν οι εξελίξεις. Μάλλον συμφέρει το άραγμα σε κάτι προσωρινό(όπως το xiaomάκι ή κανα LED του 650ευρου) μέχρι να βγει κάποιο πραγματικά πλήρες ,από κάθε άποψη, mini LED. Δεν υπάρχει τελειότητα. Υπάρχουν όμως προϊόντα τόσο ολοκληρωμένα, τόσο καλά ΠΑΝΤΟΥ, χωρίς να αριστεύουν ή να χωλαίνουν πουθενά, που μετά δεν "καίγεσαι" για κάτι άλλο.

*

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Η δίνεις 900-1000€ στο πλαίσιο και αγοράζεις 27αρα με την 5ετη εγγύση που καλύπτει και το burn in ή πας στην xiaomi, ακόμα και με το bugged HDR καλύτερη θα είναι από τις edge-ips και σε SDR ακόμα να την αφήσεις δεν θα κατεβάζεις 50nits ξέρω γω για να δεις κάπως μαύρο, οπότε πρακτικά μιλάμε για 1/3 της τιμής.

Για το HDR και εφόσον ισχύουν αυτά που λέει ο γιαπωνέζος, ίσως διορθώνεται με 3D LUT, πιθανότατα μέσω reshade, οπότε μόνο PC games, όχι όμως σε video/streaming services και φυσικά ούτε σε κονσόλες με HDR support.

Πάντως στο παρακάτω video δεν την βλέπω τόσο σκοτεινή, όπως φαίνεται στα video του γιαπωνέζου. Έχει άλλο παλιότερο revision; Δεν έχει ενεργό HDR σε καμία περίπτωση; Δεν έχω πραγματικά ιδεά. Πάντως θα την ρισκάρω και θα την πάρω, αν την παραδώσει φυσικά το eshop, χειρότερη από 800:1 edge IPS δεν θα είναι.

Υπάρχει και η AOC με το VA panel που την σκοτώνει το υπερβολικό flickering.

21 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

δεν έχει τόσο τεραστια διαφορα πάντως... σε σχέση με ένα dell 27αρι 15 εκατοστά πιο ψηλό είναι και 40 πιο μακρύ, δηλαδή 20 εκατοστά από κάθε μεριά... ok άμα είσαι τόσο τσίμα τσίμα με το χώρο να και μερικές επιλογές στη διαγώνιο που σε βολεύει

29 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Εν τω μεταξύ γνωρίζουμε ποιος κίνδυνος αυξάνει όσο βαδίζεις στο όριο των μέγιστων nits.

Με κλειστό ή χαμηλό φως το βραδυ που θα αράξω να παίξω να ευχαριστηθώ είτε ταινία είτε παιχνίδι άμα τη βάλεις τη δίκια μου στα τέρματα (cx48) θα σου βγάλει τα μάτια.. δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσεις πάνω από 2-3 ώρες επειδή βλέπω μια τρελα με τα nits και ποσο φτάνει, το φως που θα σου δώσει η 42άρα θα είναι πολύ περισσότερο από αυτό που θα δώσει ένα 27 ips οποτε πάνε στραφεί τα nits...

34 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Το κακό με IPS/VA είναι ότι άργησαν να περάσουν στη mini LED εποχή. Έτσι άρχισαν να βγαίνουν διάφορα πανάκριβα beta μοντέλα με ελάχιστα dimming zones και χάλια αλγόριθμους παράλληλα με τις OLED. Ποιος τρελός να τα πάρει; Γι αυτό και βλέπουμε ένα κάρο ανακοινωμένες κυκλοφορίες που τελικά δεν προχωράνε*. 3000$ είχε το Asus ROG Swift PG32UQX των 1152 zones και σε 2-3 χρόνια πέσαμε κάτω από τα 800(Innocn κ.α.) ή και τα 400€ για λιγότερες ίντσες. Τρέχουν οι εξελίξεις. Μάλλον συμφέρει το άραγμα σε κάτι προσωρινό(όπως το xiaomάκι ή κανα LED του 650ευρου) μέχρι να βγει κάποιο πραγματικά πλήρες ,από κάθε άποψη, mini LED. Δεν υπάρχει τελειότητα. Υπάρχουν όμως προϊόντα τόσο ολοκληρωμένα, τόσο καλά ΠΑΝΤΟΥ, χωρίς να αριστεύουν ή να χωλαίνουν πουθενά, που μετά δεν "καίγεσαι" για κάτι άλλο.

Αδερφέ μου pirmen αυτό το έγραψα και πριν... ότι οθόνη και να βγει θα έχει αδύναμα σημεία και όσο και να περιμένεις πάντα θα ακούς για νέες τεχνολογίες και διαφορα αλλα... αυτή τη στιγμή μπορείς να πάρεις 27αρι monitor με το καλύτερο panel που υπάρχει (oled) με 650ευρώ και 42αρι με 800 άμα είναι ακριβά για 4-5 χρονια που θα τα κρατήσει κάποιος ok...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, pirmen56 said:

Σε φωτεινές εξωτερικές σκηνές το HDR1000 και άνω, κάνει το μόνιτορ να μοιάζει με παράθυρο προς τον έξω κόσμο

Νμζ το σχολιο σου αυτο φανερωνει οτι δεν εχεις δει καποιο monitor απο κοντα.

Βασιζομενος σε πληροφοριες που μπορεις να εχεις βρει απο εδω και απο εκει,καλο ειναι να μην βγαζεις συμπερασματα τα οποια στην πραξη δεν ισχυουν.

Επεξ/σία από optimus prime

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Hello world! Θέλω να πάρω οθόνη με ενσωματωμένα ηχεία και όχι τηλεόραση. Αν μια οθόνη υπολογιστή έχει μια θύρα HDMI και μία DP μπορώ να βάλω στην DP υπολογιστή και στην HDMI έναν αποκωδικοποιητή επίγειου σήματος; Αν ναι, πώς θα διαλέγω την πηγή της εικόνας αν και οι δύο πηγές είναι ανοιχτές;

https://www.quora.com/Can-you-run-two-HDMI-inputs-different-computers-on-one-large-monitor-at-the-same-time

Επεξ/σία από Krusty

20 ώρες πριν, Razor333 είπε

Η δίνεις 900-1000€ στο πλαίσιο και αγοράζεις 27αρα με την 5ετη εγγύση που καλύπτει και το burn in ή πας στην xiaomi, ακόμα και με το bugged HDR καλύτερη θα είναι από τις edge-ips και σε SDR ακόμα να την αφήσεις δεν θα κατεβάζεις 50nits ξέρω γω για να δεις κάπως μαύρο, οπότε πρακτικά μιλάμε για 1/3 της τιμής.

Για το HDR και εφόσον ισχύουν αυτά που λέει ο γιαπωνέζος, ίσως διορθώνεται με 3D LUT, πιθανότατα μέσω reshade, οπότε μόνο PC games, όχι όμως σε video/streaming services και φυσικά ούτε σε κονσόλες με HDR support.

Πάντως στο παρακάτω video δεν την βλέπω τόσο σκοτεινή, όπως φαίνεται στα video του γιαπωνέζου. Έχει άλλο παλιότερο revision; Δεν έχει ενεργό HDR σε καμία περίπτωση; Δεν έχω πραγματικά ιδεά. Πάντως θα την ρισκάρω και θα την πάρω, αν την παραδώσει φυσικά το eshop, χειρότερη από 800:1 edge IPS δεν θα είναι.

Υπάρχει και η AOC με το VA panel που την σκοτώνει το υπερβολικό flickering.

Μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι η καλύτερη δυνατή non OLED "στάση" μέχρι να βγει κάτι βαρβάτο σε mini LED κάτω των 800€. Αν ποτέ βγει.

-Ο Γιαπωνέζος μάλλον έχει κάνει λίγο dim τα βίντεό του για να τονίζονται οι διαφορές.

-Διάφοροι την θάβουν για το EOTF tracking αλλά δεν λένε ότι παρόμοια θέματα έχει και το AOC VA(πέρα από άσχημες γωνίες, αρκετά χειρότερες από το AMVA μου, και flicker):

https://www.rtings.com/monitor/reviews/aoc/q27g3xmn

-Το HDR είναι 100% θέμα software/formware. Σίγουρα κάτι θα βγει για να φέρει το EOTF στα μέτρα σου. Ποτέ όμως σε reference επίπεδο. Ένας Κινέζος όμως reviewer/youtuber το μέτρησε σχεδόν τέλειο*. Ίσως χωρίς FALD που απ' ότι φαίνεται παραείναι επιθετικό προς αποφυγή του IPS blooming.

-Σε  ένα ρωσικό review φαίνεται ότι το FALD προκαλεί και χρωματικές αλλοιώσεις(θερμοκρασία), μαζί με κρασάρισμα φωτεινών λεπτομερειών σε SDR περιεχόμενο. Σαν bug φαίνεται.

-Είναι PWM αλλά στα 4Khz που πέφτει μέχρι τα 2,8. Δυσκολεύονται να το πιάσουν τα σχετικά test.

-Γενικά γλίτωσαν χρήματα από QC, ποιότητα firmware και support. Το panel αυτό καθεαυτό είναι φοβερό.

κινέζικο review(03:28 για EOTF) subtitled:

• Like 1

26 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι η καλύτερη δυνατή non OLED "στάση" μέχρι να βγει κάτι βαρβάτο σε mini LED κάτω των 800€. Αν ποτέ βγει.

-Ο Γιαπωνέζος μάλλον έχει κάνει λίγο dim τα βίντεό του για να τονίζονται οι διαφορές.

-Διάφοροι την θάβουν για το EOTF tracking αλλά δεν λένε ότι παρόμοια θέματα έχει και το AOC VA(πέρα από άσχημες γωνίες, αρκετά χειρότερες από το AMVA μου, και flicker):

https://www.rtings.com/monitor/reviews/aoc/q27g3xmn

-Το HDR είναι 100% θέμα software/formware. Σίγουρα κάτι θα βγει για να φέρει το EOTF στα μέτρα σου. Ποτέ όμως σε reference επίπεδο. Ένας Κινέζος όμως reviewer/youtuber το μέτρησε σχεδόν τέλειο*. Ίσως χωρίς FALD που απ' ότι φαίνεται παραείναι επιθετικό προς αποφυγή του IPS blooming.

-Σε  ένα ρωσικό review φαίνεται ότι το FALD προκαλεί και χρωματικές αλλοιώσεις(θερμοκρασία), μαζί με κρασάρισμα φωτεινών λεπτομερειών σε SDR περιεχόμενο. Σαν bug φαίνεται.

-Είναι PWM αλλά στα 4Khz που πέφτει μέχρι τα 2,8. Δυσκολεύονται να το πιάσουν τα σχετικά test.

-Γενικά γλίτωσαν χρήματα από QC, ποιότητα firmware και support. Το panel αυτό καθεαυτό είναι φοβερό.

κινέζικο review(03:28 για EOTF) subtitled:

Δεν έχει και πολλές επιλογές έτσι και αλλιώς και τα VA έχουν άλλα προβλήματα, συνολικά περισσότερα πιστεύω και είναι και ακριβότερα, μέχρι και το KTC από κινέζο δεν το βρίσκεις στα 330€.

Γενικά και από το review του κινέζου που ανέβασες, δεν βλέπω κάτι που να με χαλάει, σίγουρα είναι upgrade από 800:1 IPS που είμαι τώρα. Σίγουρα θα μετρούσε και μία USB μήπως έρθει και κάποιο firmware upgrade, αλλά για την Xiaomi μιλάμε, μπορεί και να μην ερχόταν και ποτέ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...