camel555 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Έχει αρχίζει και κουράζει το θέμα μόνιτορ πάντως... Παντού παραχωρήσεις και πρέπει ο αγοραστής να ασχοληθεί ακόμα και με τις προδιαγραφές των καλωδίων. Η βιομηχανία έχει βγάλει το πρότυπο DP 2.1 με τις διάφορες UHBR υποκατηγορίες, αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία κάρτα γραφικών που να υποστηρίζει full bandwith 80 Gbps. Υπάρχει όμως μόνιτορ της Gigabyte και ενδεχομένως της MSI και HP. Αλλά το DP 2.1 80 Gbps καλώδι, για να μην έχει απώλειες, πρέπει να είναι μέχρι 1 μέτρο... Οπότε αναγκαστικά DSC στην μάπα, εκτός και οι εταιρίες θεωρούν ότι μόνιτορ αξίας 1.200+ ευρώ, θα τα αλλάζει ο καταναλωτής κάθε 2 χρόνια ξέρω γω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 4 λεπτά πριν, camel555 είπε Έχει αρχίζει και κουράζει το θέμα μόνιτορ πάντως... Παντού παραχωρήσεις και πρέπει ο αγοραστής να ασχοληθεί ακόμα και με τις προδιαγραφές των καλωδίων. Η βιομηχανία έχει βγάλει το πρότυπο DP 2.1 με τις διάφορες UHBR υποκατηγορίες, αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία κάρτα γραφικών που να υποστηρίζει full bandwith 80 Gbps. Υπάρχει όμως μόνιτορ της Gigabyte και ενδεχομένως της MSI και HP. Αλλά το DP 2.1 80 Gbps καλώδι, για να μην έχει απώλειες, πρέπει να είναι μέχρι 1 μέτρο... Οπότε αναγκαστικά DSC στην μάπα, εκτός και οι εταιρίες θεωρούν ότι μόνιτορ αξίας 1.200+ ευρώ, θα τα αλλάζει ο καταναλωτής κάθε 2 χρόνια ξέρω γω... Αυτό. Σου πουλάνε πανάκριβα κυριολεκτικά πειραματικές τεχνολογίες. Έβλεπα κάτι mini LED ανέκδοτα 32 ζωνών(μοντέλα 2022-23) του χιλιάρικου και βάλε να παίζουν τρισχειρότερα με FALD on και έτριβα τα μάτια μου. Ποιος διάολο επέτρεψε να βγουν στην αγορά; Beta tester μας έχουν κάνει. Το μόνο βέβαιο είναι μακριά από OLED αν η κύρια χρήση είναι ξέγνοιαστο productivity/browsing. Είδα πρόσφατο σχετικό βίντεο από monitor unboxed με ελαφρό burn in σε QD-OLED μετά από 6 μήνες εντατικής χρήσης* στα 200nits(φωτεινό γραφείο). Στην εξαετία, αντίο. Στο σενάριο που είπα(απολύτως νορμάλ για LCD) και με όλους τους υποχρεωτικούς κύκλους προστασίας. Spoiler Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Παιδια μην γραφουμε συνεχεια τα ιδια για το burn in.. Το θεμα ειναι Gaming monitors,εαν θελετε μονιτορ για δουλειες γραφειου παρτε LCD. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου από optimus prime 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Δεν το πρόσεξα. Νόμιζα ότι ήμουν στο θρεντ για προτάσεις οθονών γενικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
camel555 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 12 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Αυτό. Σου πουλάνε πανάκριβα κυριολεκτικά πειραματικές τεχνολογίες. Έβλεπα κάτι mini LED ανέκδοτα 32 ζωνών(μοντέλα 2022-23) του χιλιάρικου και βάλε να παίζουν τρισχειρότερα με FALD on και έτριβα τα μάτια μου. Ποιος διάολο επέτρεψε να βγουν στην αγορά; Beta tester μας έχουν κάνει. Το μόνο βέβαιο είναι μακριά από OLED αν η κύρια χρήση είναι ξέγνοιαστο productivity/browsing. Είδα πρόσφατο σχετικό βίντεο από monitor unboxed με ελαφρό burn in σε QD-OLED μετά από 6 μήνες εντατικής χρήσης* στα 200nits(φωτεινό γραφείο). Στην εξαετία, αντίο. Στο σενάριο που είπα(απολύτως νορμάλ για LCD) και με όλους τους υποχρεωτικούς κύκλους προστασίας. Απόκρυψη περιεχομένων Είπες την μαγική λέξη "ξέγνοιαστο". Το αυτονόητο δηλαδή, να χαίρομαι το προϊόν ως καταναλωτικό αγαθό. Άσε το burn-in στην άκρη, τις τελευταίες μέρες έχω αφιερώσει ώρες για να δω ποιο από τα woled ή qdoled έχει το καλύτερο text clarity. Που παλιά κοίταγες μόνο το PPI... Ας μην αναφερθώ για την επίστρωση, τις συνθήκες φωτισμού του χώρου, το αν το μαύρο των qdoled γίνεται μωβ στο ελληνικό ηλιόλουστο δωμάτιο και τελικά εάν η ματ έχει πιο βαθιά μαύρα. Ή το θέμα των εγγυήσεων που ακόμα περιμένω την lg να μου πει εάν το 32GS95UE έχει εγγύηση για το burn-in ή θα μου απαντήσει με γρίφους του στυλ "under normal desktop use"... Αυτό που διαπιστώνω από τις εταιρίες είναι ότι προσπαθούν να μας πείσουν -άρα να μας φορτώσουν- με oled monitors, να σε πείσουν ότι είναι το μέλλον, καλύτερες κλπ. Το ίδιο και από youtubers. Μου θυμίζει το προμοτάρισμα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όταν είχαν πρωτοβγεί. Και τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν μπαίνει στην εξίσωση το κόστος, που κατά μέσο όρο θες 2k για 32in oled 4K. Βρείτε μου κάποιον που μπορεί με περίσσια ευκολία και ευθύτητα να παραδεχτεί ότι η επιλογή που έκανε αποδείχθηκε λανθασμένη, διότι πχ τον πιάνει πονοκέφαλο ή την ημέρα κατεβάζει παντζούρια, όταν έχει ακουμπήσει κοντά 2 μηνιάτικα...Και έχει απολέσει την δυνατότητα επιστροφής/αλλαγής, άρα το παντρεύτηκε για 3+ χρόνια. 2 λεπτά πριν, optimus prime είπε Παιδια μην γραφουμε συνεχεια τα ιδια για το burn in.. Το θεμα ειναι Gaming monitors,εαν θελετε μονιτορ για δουλειες γραφειου παρτε LCD. Μακάρι να ήταν μόνο το θέμα του burn-in... Διπλή χρήση δηλ να μην κάνουμε; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, camel555 said: Μακάρι να ήταν μόνο το θέμα του burn-in... Διπλή χρήση δηλ να μην κάνουμε; Δεν εχω δει καποια εταιρια να βγαζει επαγγελματικα Oleds για χρηση γραφειου. Gaming/media monitors ειναι ολα,εαν εξαιρεσεις αυτα που απευθυνονται σε αυτους που κανουν mastering. Εαν θες να κανεις διπλη χρηση εσυ εισαι υπευθυνος για οτι μπορει να σου παρουσιαστει και οχι το πανελ. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου από optimus prime Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, camel555 είπε Είπες την μαγική λέξη "ξέγνοιαστο". Το αυτονόητο δηλαδή, να χαίρομαι το προϊόν ως καταναλωτικό αγαθό. Άσε το burn-in στην άκρη, τις τελευταίες μέρες έχω αφιερώσει ώρες για να δω ποιο από τα woled ή qdoled έχει το καλύτερο text clarity. Που παλιά κοίταγες μόνο το PPI... Ας μην αναφερθώ για την επίστρωση, τις συνθήκες φωτισμού του χώρου, το αν το μαύρο των qdoled γίνεται μωβ στο ελληνικό ηλιόλουστο δωμάτιο και τελικά εάν η ματ έχει πιο βαθιά μαύρα. Ή το θέμα των εγγυήσεων που ακόμα περιμένω την lg να μου πει εάν το 32GS95UE έχει εγγύηση για το burn-in ή θα μου απαντήσει με γρίφους του στυλ "under normal desktop use"... Αυτό που διαπιστώνω από τις εταιρίες είναι ότι προσπαθούν να μας πείσουν -άρα να μας φορτώσουν- με oled monitors, να σε πείσουν ότι είναι το μέλλον, καλύτερες κλπ. Το ίδιο και από youtubers. Μου θυμίζει το προμοτάρισμα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όταν είχαν πρωτοβγεί. Και τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν μπαίνει στην εξίσωση το κόστος, που κατά μέσο όρο θες 2k για 32in oled 4K. Βρείτε μου κάποιον που μπορεί με περίσσια ευκολία και ευθύτητα να παραδεχτεί ότι η επιλογή που έκανε αποδείχθηκε λανθασμένη, διότι πχ τον πιάνει πονοκέφαλο ή την ημέρα κατεβάζει παντζούρια, όταν έχει ακουμπήσει κοντά 2 μηνιάτικα...Και έχει απολέσει την δυνατότητα επιστροφής/αλλαγής, άρα το παντρεύτηκε για 3+ χρόνια. Μακάρι να ήταν μόνο το θέμα του burn-in... Διπλή χρήση δηλ να μην κάνουμε; Αδερφε μου κανεις δεν σε υποχρεωνει να παρεις oled ,δοξα το θεο οι εταιριες βγαζουν και αλλα panels . 2k κατα μεσο ορο πως ακριβως θες για 4k 32αρι oled? 1100 εχει το 3225qf πχ. φθηνοτερα απο τα αντιστοιχα τοπ mini led που ειχαν βγει το 22. Αυτα που λες για το μωβ και το φως κλπ ,αν δεν εχεις τα μονιτορ δυστυχως δεν μπορεις να εκφερεις αποψη. Ρωτα καλυτερα οσους τα εχουν και οχι τους youtubers που πετανε ενα προβολεα πανω και στο δειχνουν μωβ. Ποτε δεν θα το δεις αυτο το μωβ σπιτι σου. Για καθε προιον υπαρχει η ερευνα αγορας ,για να δεις αν καλυπτει τα θελω και τις αναγκες σου. Το οτι τα "προμοταρουν" οπως λες ολοι μηπως ειναι λογικο γιατι εχουν την καλυτερη εικονα? Δλδ τι να πουνε οχι μην τα παρετε? Αν δεν σου κανει σαν τεχνολογια απλα προσπερνας. Εμενα με επιανε πονοκεφαλος τον πρωτο καιρο με την oled μετα συνηθισαν τα ματια μου,οπως με επιανε και με το ips οταν καθομουν πολλες ωρες αν δεν εβαζα comfort view. Ο καθε ανθρωπος εχει διαφορετικη ανοχη στο μπλε φως και γενικα στην καταπονηση των ματιων δεν εχει να λεει κατι αυτο. Το text clarity στα 32αρια ειδικα ειναι μια χαρα. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου από akoinonitos 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CMOS_Z Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 28/9/2024 στις 11:48 ΠΜ, coffeex είπε Όσον αφορά τις ταινίες(4Κ/HDR/DV) ποιος είναι ο καλύτερος συνδυασμός από προγράμματα, codecs, ρυθμίσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα; 🤔 MPC-HC μαζί με MPC Video Renderer η καλύτερη επιλογή κατά την γνώμη μου. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου από CMOS_Z 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, pirmen56 είπε Το μόνο βέβαιο είναι μακριά από OLED αν η κύρια χρήση είναι ξέγνοιαστο productivity/browsing. Είδα πρόσφατο σχετικό βίντεο από monitor unboxed με ελαφρό burn in σε QD-OLED μετά από 6 μήνες εντατικής χρήσης* στα 200nits(φωτεινό γραφείο). Στην εξαετία, αντίο. Στο σενάριο που είπα(απολύτως νορμάλ για LCD) και με όλους τους υποχρεωτικούς κύκλους προστασίας. Οι OLED δεν είναι για productivity, είναι γνωστό αυτό. Το browsing που λες είναι λίγο ότιναναι, εκτός αν κάνεις browsing 6+ hrs/day, αλλιώς δεν έχουν θέμα οι OLED. Επίσης οι WOLED είναι αρκετά πιο ανθεκτικές από τις QD-OLED στο θέμα του burn in, εγώ κοντεύω χρόνο και δεν υπάρχει ίχνος, παρά το πολύωρο browsing ή/και τα static elements από παιχνίδια. Επίσης, 5-6 έτη είναι η διάρκεια ζωής της μέσης οθόνης, οπότε αυτό το "στην εξαετία αντίο" δεν λέει κάτι. Τεχνολογικό προϊόν είναι εξάλλου, από κάποιο σημείο κ μετά θες να το αλλάξεις λόγω παλαιότητας. 2 ώρες πριν, camel555 είπε Και τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν μπαίνει στην εξίσωση το κόστος, που κατά μέσο όρο θες 2k για 32in oled 4K. Καλά πάντα υπήρχαν over the top high end monitors με κόστος 1/1.5/2Κ+, δε λέει κάτι αυτό. Βρίσκεις όμως και αρκετά φθηνότερα, που δεν υστερούν σε κάτι ιδιαίτερο. Εμένα η Panasonic μου βγήκε πιο φθήνη από την Dell IPS πχ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
camel555 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Αδερφε μου κανεις δεν σε υποχρεωνει να παρεις oled ,δοξα το θεο οι εταιριες βγαζουν και αλλα panels . 2k κατα μεσο ορο πως ακριβως θες για 4k 32αρι oled? 1100 εχει το 3225qf πχ. φθηνοτερα απο τα αντιστοιχα τοπ mini led που ειχαν βγει το 22. Αυτα που λες για το μωβ και το φως κλπ ,αν δεν εχεις τα μονιτορ δυστυχως δεν μπορεις να εκφερεις αποψη. Ρωτα καλυτερα οσους τα εχουν και οχι τους youtubers που πετανε ενα προβολεα πανω και στο δειχνουν μωβ. Ποτε δεν θα το δεις αυτο το μωβ σπιτι σου. Για καθε προιον υπαρχει η ερευνα αγορας ,για να δεις αν καλυπτει τα θελω και τις αναγκες σου. Το οτι τα "προμοταρουν" οπως λες ολοι μηπως ειναι λογικο γιατι εχουν την καλυτερη εικονα? Δλδ τι να πουνε οχι μην τα παρετε? Αν δεν σου κανει σαν τεχνολογια απλα προσπερνας. Εμενα με επιανε πονοκεφαλος τον πρωτο καιρο με την oled μετα συνηθισαν τα ματια μου,οπως με επιανε και με το ips οταν καθομουν πολλες ωρες αν δεν εβαζα comfort view. Ο καθε ανθρωπος εχει διαφορετικη ανοχη στο μπλε φως και γενικα στην καταπονηση των ματιων δεν εχει να λεει κατι αυτο. Το text clarity στα 32αρια ειδικα ειναι μια χαρα. Αυτή την έρευνα αγοράς που λες, κάνω. Προσπαθώ να ζυγίσω τα υπέρ και τα κατά. Για την χρήση που εγώ κάνω. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι στο gaming έχουν καλύτερη εικόνα. Όπως δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να θεωρεί την τιμολόγησή τους χαμηλή. 2 ώρες πριν, optimus prime είπε Δεν εχω δει καποια εταιρια να βγαζει επαγγελματικα Oleds για χρηση γραφειου. Gaming/media monitors ειναι ολα,εαν εξαιρεσεις αυτα που απευθυνονται σε αυτους που κανουν mastering. Εαν θες να κανεις διπλη χρηση εσυ εισαι υπευθυνος για οτι μπορει να σου παρουσιαστει και οχι το πανελ. Χρήση γραφείου για μένα είναι και αυτό που κάνω τώρα, να διαβάζω και να γράφω σε φόρουμ, αυτά είναι ασύμβατα με την τεχνολογία oled; αυτό ψάχνω για να δω εάν κάνει για τις δικές μου ανάγκες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, camel555 είπε Αυτή την έρευνα αγοράς που λες, κάνω. Προσπαθώ να ζυγίσω τα υπέρ και τα κατά. Για την χρήση που εγώ κάνω. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι στο gaming έχουν καλύτερη εικόνα. Όπως δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να θεωρεί την τιμολόγησή τους χαμηλή. Κοιτα χαμηλη δεν ειναι σιγουρα οπως και τπτ αλλο δεν κοστολογειται χαμηλα οταν προσφερει το απολυτο η ειναι κοντα στο απολυτο. Ολοι θα θελαμε να ειναι φθηνες. Θα σου πω για εμενα προσωπικα , οθονες δεν αλλαζω συχνα αλλα ισως ειναι η πρωτη αγορα σχετικα με pc hw που την ευχαριστηθηκα τοσο πολυ. Τπτ αλλο δεν μου ειχε δωσει μεχρι σημερα τοση ικανοποιηση σαν αγορα. Και για εμενα τα χρηματα που εδωσα ειναι μεγαλο ποσο να ξερεις δεν ειμαι κανενας που του περισσευουν. Αν φοβασαι το burn in απο την χρηση που κανεις κανενας δεν μπορει να σου πει οτι δεν θα εχεις burn in. Το μονο που μπορει να σου πει ειναι οτι αν το εχεις μεσα στα 3 χρονια της εγγυησης θα μπορεις να κανεις rma. Το μονο θεμα για εμενα ειναι αυτο ,ουτε οι αντανακλασεις ουτε το μωβ πανελ. Και αν εχει burn in μετα τα τρια χρονια ε δεν θα τα βαψω και μαυρα ,εξαρταται και ποσο burn in θα εχει και κατα ποσο θα ειναι ορατο. Αν με το να διαβαζεις στο νετ ειχες τοσο ευκολα burn in ρε συ τα κινητα μας θα ηταν τιγκα στο burn in που ειναι και χωρις τις προστασιες που εχουν τα μονιτορς. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου από akoinonitos 5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 1 λεπτό πριν, Zaknafein είπε Επίσης, 5-6 έτη είναι η διάρκεια ζωής της μέσης οθόνης, οπότε αυτό το "στην εξαετία αντίο" δεν λέει κάτι. 10 χρόνια άνετα βγάζουν οι προσιτές LED. Από μια τέτοια βλέπω το φόρουμ. Καλύτερα μοντέλα κρατάνε πολύ περισσότερο ακόμα και σε τέρμα φωτεινότητα σύφωνα με σχετικό άρθρο της samsung. Αναφορά σε κείμενο Τεχνολογικό προϊόν είναι εξάλλου, από κάποιο σημείο κ μετά θες να το αλλάξεις λόγω παλαιότητας. Η οθόνη πρέπει να κάνει Χ πράγματα σωστά. Αν τα κάνει δεν την αλλάζεις. Π.χ. ο 16 bit ήχος υπάρχει εδώ και δεκαετίες γιατί μέχρι εκεί φτάνει η ανθρώπινη ακοή. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και εδώ. Πόσο πιο μαύρο να γίνει το μαύρο των OLED; Πόσο μεγαλύτερο refresh rate μπορείς να καταλάβεις; Πόσο πιο φωτεινή να γίνει μια QLED χωρίς να ενοχλεί; Πόσο να αυξηθούν τα mini LED zones αν πετύχεις blooming που δεν σε ενοχλεί. κτλ. Πλησιάζουμε την αντιληπτή τελειότητα σε αυτές τις παραμέτρους. Αν τα σκας θες κάτι που να είναι όσο πιο πλήρες και να κρατάει. Εκτός αυτού για ποια μεταπωλητική αξία μπορούμε να μιλάμε με burn-in μετά από αυτά τα χρόνια; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε 10 χρόνια άνετα βγάζουν οι προσιτές LED. Από μια τέτοια βλέπω το φόρουμ. Καλύτερα μοντέλα κρατάνε πολύ περισσότερο Και 20 χρόνια μπορεί να κρατάνε, το ερώτημα είναι αν θες να την κρατήσεις τόσο, γιατί η τεχνολογία στο εν τω μεταξύ εξελίσσεται. Επίσης μετά από κάποια χρόνια / ώρες λειτουργίας και οι LED έχουν θεματάκια με ξεθώριασμα / image retention κτλ, οπότε για gaming τουλάχιστον σίγουρα δεν θες να κρατήσεις μια οθόνη τόσο πολύ. 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Η οθόνη πρέπει να κάνει Χ πράγματα σωστά. Αν τα κάνει δεν την αλλάζεις. Ε ναι, αν δεν σε ενδιαφέρουν οι εξελίξεις στο χώρο, την κρατάς μέχρι να χαλάσει. Την τελευταία 10ετία είχαμε αρκετές εξελίξεις (σε ανάλυση, refresh rate και στα πάνελ αυτά καθ'αυτά), προσωπικά άλλαξα 2 φορές οθόνη, χωρίς να έχει χαλάσει η παλιά, είτε για να ανέβω ανάλυση, είτε για να ανέβω refresh rate. Πλέον με 4Κ/120 glossy w-oled αράζω μέχρι να βγει κάτι καλύτερο (πχ 8Κ κάποια στιγμή στο -μακρυνό- μέλλον). 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Εκτός αυτού για ποια μεταπωλητική αξία μπορούμε να μιλάμε με burn-in μετά από αυτά τα χρόνια; Τι είναι πάλι τούτο, ποια μεταπωλητική αξία; Αυτοκίνητο είναι; Οθόνη είναι, μετά από κάποια χρόνια δεν έχει κάποια αξία ιδιαίτερη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Grisos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Όπως έγραψα και γω με το Alienware, με το που το συνέδεσα και έπαιξα, παιδιά δεν υπάρχει η εμπειρία χρήσης. Προερχόμενος από TN και VA πάντα. Αρχικά, εξυπακούεται ότι όσον αφορά το gaming μιλάω έχοντας 4090 ότι και αν σημαίνει αυτό. Οπότε έχουμε: - Ανεμιστήρας (που είναι το μόνο QD-OLED που έχει): Ξεχνάς ότι υπάρχει. Δλδ. κάποιος που δεν έχει ψαχτεί δεν θα μάθει ποτέ ότι έχει ανεμιστήρα. - Curve: Ανεπαίσθητο και ισχύει ότι βοηθάει στις αντανακλάσεις (το glossy έχει πολλές) - Το μωβ σοβαρά δεν το έχω δει μέχρι τώρα. Δλδ. με τον φωτισμό του χώρου του δικού μου, μαύρο βλέπω όταν είναι σβηστή. - Φως στο χώρο: Σοβαρά αυτό πρέπει να είναι η μεγαλύτερη υπερβολή από όλες όσες γράφονται και προφανώς αν δεν το δεις το πιστεύεις ότι είναι παράγοντας καταλυτικός. Θεωρώ ότι εξαρτάται από την κάθε διάταξη χώρου. Αν έχεις πηγή φωτός ήλιο ακριβώς από πίσω σου, πιθανότατα να έχεις το μεγαλύτερο πρόβλημα αλλα κακά τα ψέμματα τέτοια διάταξη δημιουργεί πρόβλημα σε όλα τα πάνελ. Εγώ που έχω μπαλκονόπορτα που βλεπει σε κεντρικό δρόμο έχει τρελό φως ο χώρος και οκ τέλος Σεπτέμβρη έχουμε αλλά τις τελευταίες μέρες είχε τρελη ηλιοφάνεια (Αθήνα Πατήσια) οπότε έγινε μια χαρά το πείραμα. Όσο για το burn in, προσωπικά αγόρασα το wallpaper engine στο οποίο έκανα προσεκτική επιλογή wallpaper να τρώει τους λιγότερους πόρους και έχω ξεγνοιάσει υπό μια έννοια. Μια άλλη βλακεία που μπορεί να οφείλεται και στα 10ρια, για κάποιο λόγο η οθόνη δεν πέφτει σε sleep σε DP πάνω. (το laptop της δουλειάς με 11ρια και HDMI μια χαρά την βάζει). Οπότε για την ώρα όταν θα φύγω για κάμποση ώρα, έχω μπει στο τρυπάκι να την κλείνω. Το καλό είναι ότι κάνει panel refresh και σε stand by. Άλλα measures, αφαίρεση desktop icons (μαζί με recycle bin), hidden taskbar (στα 10ρια γαμιέται για κάποιο λόγο, αναμονή για Win 11 iso release με 24Η2 μέσα) και bookmark toolbar show on a new tab στον Firefox. Χρειάζονται όλα αυτά; Μπορεί και όχι αλλα μπορώ να ζήσω με αυτά τα λίγα οπότε it's ok. Από κει και πέρα, επειδή μιλάνε όλοι για τα χρώματα και κανείς για το latency, θα πρέπει να πω εδώ ότι η διαφορά δεν περιγράφεται με λόγια αν δεν το ζήσεις. Υπενθυμίζω ότι μιλάμε για σχεδόν ιδανικές περιπτώσεις που θα βγάζεις 220-240 fps. Επειδή λοιπόν τα βγάζω στο Planetside 2 που είναι shooter η διαφορά με τα 154 Ηz και TN είναι χαοτική. Τώρα αυτό το πως θα εκτιμηθεί και αν από τον καθένα είναι καθαρά υποκειμενικό και προκύπτει από τις gaming εμπειρίες του. Να προσθέσω κάτι εδώ που πολύς κόσμος δεν θα το σκεφτεί απαραίτητα. Ειδικά για κάρτες 4080 και πάνω, πόσο μάλλον 4090, εκεί που η κάρτα κοιμόταν στα 1440p ξαφνικά βλέπεις ένα 65% στο Planetside 2 (2012 release) και ένα ωραιότατο 85-90% στο BF 2042 και ξαφνικά εκεί που παίζει να έβγαζες gaming session με την κάρτα στους 50 C max ξαφνικά είσαι στους 65-68 σταθερά (με την Giga αυτό). Οπότε από το πουθενά αν δεν έχεις καλό airflow, το πρώτο που θα σκάσει θα ναι οι μνήμες αν είναι τσίτα. Ευτυχως το O11 άντεξε με το μέταλλο της γρίλιας να καίει. Να υπενθυμίσω configuration 3 x intake από κάτω και 4 x exhaust (3 πάνω και ένας πίσω) και άλλοι 2 x Intake για το AIO όλοι 120x28mm. Δλδ. αν κάποιος σκεφτεί να πάει σε 4k να σκεφτεί το τυχόν στριμωγμένο κουτάκι του που ήταν τυχερός και χώρεσε την 4090 που τόσο λιγουρευόταν. Τέλος να πω ότι ήρθε με διπλή προστασία το πάνελ σε περίπτωση που κάποιος ανησυχεί μετά τα παρατράγουδα του πρώτου release. Αυτά για την ώρα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 3 hours ago, camel555 said: Χρήση γραφείου για μένα είναι και αυτό που κάνω τώρα, να διαβάζω και να γράφω σε φόρουμ, αυτά είναι ασύμβατα με την τεχνολογία oled; αυτό ψάχνω για να δω εάν κάνει για τις δικές μου ανάγκες Δεν μου λες τωρα ρε φιλε παιζουμε με τις λεξεις η δεν μπορεις να εκφραστεις γραπτως? Εαν εσυ κρινεις οτι δουλεια γραφειου ειναι να μπαινεις στα φορα να καβλαντιζεις τοτε ενταξει τι να πω.. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα