mtifosi Δημοσ. 25 Ιουλίου Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 11 ώρες πριν, b1LLy23 είπε Μιλάς για αυτό εδώ; Το πήρε κανείς να μας πει εντυπώσεις;! To ζαχαρώνω μέρες τώρα... Το εχω και εχω μεινει εξαιρετικα ικανοποιημενος. Οπως ειπα ειναι ενα pg27aqdm με glossy ακομα λιγο παραπανω φωτεινοτητα και καλυτερο accuracy στο HDR. Προερχομενος απο miniled 1440p το οποιο επεστρεψα λογω κουρασης ματιων μετα απο λιγη ωρα ενω με το συγκεκριμενο oled δεν εχω το παραμικρο θεμα. Μπορει να ειναι και προσωπικο απλα το αναφερω σαν εμπειρια. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 25 Ιουλίου Share Δημοσ. 25 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 4k gaming οθόνες...η χαρά των low fps 😅 Πέρα από την πλάκα, μόνο με GPU επιπέδου 4080 και άνω αξίζει να επενδύσεις σε μια τέτοια οθόνη. Ευτυχώς υπάρχουν και 2k OLED και σώζεται η κατάσταση. Επεξ/σία 25 Ιουλίου από music_lover 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
camel555 Δημοσ. 26 Ιουλίου Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 14 ώρες πριν, music_lover είπε 4k gaming οθόνες...η χαρά των low fps 😅 Πέρα από την πλάκα, μόνο με GPU επιπέδου 4080 και άνω αξίζει να επενδύσεις σε μια τέτοια οθόνη. Ευτυχώς υπάρχουν και 2k OLED και σώζεται η κατάσταση. Πολύ σωστός ο προβληματισμός. Είμαι και εγώ σε αναζήτηση της πρώτης μου oled και δεν ξέρω αν αξίζει/μπορώ να τρέξω παιχνίδια σε 4k με ανάλογη οθόνη... Τώρα έχω το LG 27GP850-B, από το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το συνδυάζω με AMD 7900XT και i7 12700. Ας πούμε ότι μπορεί το pc μου να χειριστεί 4k gaming, πρακτικά θα δω μεγάλη διαφορά από το 2k; δεν μιλάω για ips ή oled αλλά εάν σε μια απόσταση 70-100cm από το μόνιτορ, θα υπάρχουν απτές διαφορές στην ανάλυση... Σκεφτόμουν να παραμείνω στις 27in και στην 2560x1440 ανάλυση, αντί να πάω σε 31.5 4k. Και μάλιστα έλεγα την Asus XG27AQDMG, που έχει πάρει ο φίλος παραπάνω και είναι ευχαριστημένος. Ποιά η άποψή σας; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hocico0777 Δημοσ. 26 Ιουλίου Share Δημοσ. 26 Ιουλίου Φίλε @camel555 , ίσως το παρακάτω βίντεο σε βοηθήσει λίγο στο ερώτημα σου. https://www.youtube.com/watch?v=dikwjBBt3EM 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 26 Ιουλίου Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 1 ώρα πριν, camel555 είπε Πολύ σωστός ο προβληματισμός. Είμαι και εγώ σε αναζήτηση της πρώτης μου oled και δεν ξέρω αν αξίζει/μπορώ να τρέξω παιχνίδια σε 4k με ανάλογη οθόνη... Τώρα έχω το LG 27GP850-B, από το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το συνδυάζω με AMD 7900XT και i7 12700. Ας πούμε ότι μπορεί το pc μου να χειριστεί 4k gaming, πρακτικά θα δω μεγάλη διαφορά από το 2k; δεν μιλάω για ips ή oled αλλά εάν σε μια απόσταση 70-100cm από το μόνιτορ, θα υπάρχουν απτές διαφορές στην ανάλυση... Σκεφτόμουν να παραμείνω στις 27in και στην 2560x1440 ανάλυση, αντί να πάω σε 31.5 4k. Και μάλιστα έλεγα την Asus XG27AQDMG, που έχει πάρει ο φίλος παραπάνω και είναι ευχαριστημένος. Ποιά η άποψή σας; O προβληματισμός που πρέπει να κάνεις στο μυαλό σου είναι αν προτιμάς περισσότερο την ευκρίνεια από τις υψηλές ρυθμίσεις γραφικών. Αυτό που σου προσφέρει μια υψηλότερης ανάλυσης οθόνη είναι κατά κύριο λόγο η ευκρίνεια. Η οποία όμως έχει κόστος στις ρυθμίσεις γραφικών αν θέλεις να επιτύχεις τα πολυπόθητα 60 frames. Κανένα PC δεν είναι ικανό για 4k/60 χωρίς να κάνει υποχωρήσεις στο επίπεδο γραφικών του εκάστοτε παιχνιδιού. Αν δεν θέλεις να κάνεις υποχώρηση τότε μια 2k οθόνη σου προσφέρει ένα ικανοποιητικό επίπεδο ευκρίνειας και την δυνατότητα είτε να ανεβάσεις το επίπεδο γραφικών για 60 frames είτε να το μειώσεις για 120+ frames κάτι που σε μια 4k είναι σχεδόν αδύνατο αν δεν ρίξεις τα γραφικά στα τάρταρα ή δεν τα στάξεις για μια 4090. Αξίζει λοιπόν το κόστος σε επιδόσεις η αύξηση της ευκρίνειας? 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dennisbest Δημοσ. 26 Ιουλίου Share Δημοσ. 26 Ιουλίου Άμα βρίσκατε την MSI 321URX και τη DELL AW3225QF στην ίδια τιμή, ποια θα διαλέγατε; Η Dell έχει dolby vision και καλύτερο(;) support θεωρητικά αλλά είναι curved και έχει χειρότερη ψύξη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 26 Ιουλίου Share Δημοσ. 26 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 5 hours ago, camel555 said: Πολύ σωστός ο προβληματισμός. Είμαι και εγώ σε αναζήτηση της πρώτης μου oled και δεν ξέρω αν αξίζει/μπορώ να τρέξω παιχνίδια σε 4k με ανάλογη οθόνη... Τώρα έχω το LG 27GP850-B, από το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το συνδυάζω με AMD 7900XT και i7 12700. Ας πούμε ότι μπορεί το pc μου να χειριστεί 4k gaming, πρακτικά θα δω μεγάλη διαφορά από το 2k; δεν μιλάω για ips ή oled αλλά εάν σε μια απόσταση 70-100cm από το μόνιτορ, θα υπάρχουν απτές διαφορές στην ανάλυση... Σκεφτόμουν να παραμείνω στις 27in και στην 2560x1440 ανάλυση, αντί να πάω σε 31.5 4k. Και μάλιστα έλεγα την Asus XG27AQDMG, που έχει πάρει ο φίλος παραπάνω και είναι ευχαριστημένος. Ποιά η άποψή σας; Το ερωτημα ειναι ποτε εχεις σκοπο να αναβαθμισεις ξανα το pc και τι παιχνιδια ειναι αυτα που παιζεις κυριως? Απο εκει πρεπει να ξεκινησεις για να καταληξεις στην οθονη. Επεξ/σία 26 Ιουλίου από optimus prime 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Grisos Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, Dennisbest είπε Άμα βρίσκατε την MSI 321URX και τη DELL AW3225QF στην ίδια τιμή, ποια θα διαλέγατε; Η Dell έχει dolby vision και καλύτερο(;) support θεωρητικά αλλά είναι curved και έχει χειρότερη ψύξη. Κοίτα, υποστήριξη σχεδόν σίγουρα θα έχεις καλύτερη με το DELL. Τώρα για το θέμα της ψύξης. Έχω δει σχεδόν ό,τι review υπάρχει. Ναι, έχει ενεργό σύστημα ψύξης αλλά, όχι δεν θα σε απασχολήσει ποτέ. Τώρα το θέμα curve είναι υποκειμενικό αλλά και πάλι κανένας δεν ανέφερε ότι είναι deal breaker και μάλιστα αρκετοί υποστήριξαν ότι βοηθάει στις αντανακλάσεις. Το μόνο που για μένα πρέπει να δεις είναι αν το MSI έχει παραπάνω φωτεινότητα. Αυτά. Επεξ/σία 27 Ιουλίου από Grisos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
camel555 Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου Στις 26/7/2024 στις 6:03 ΜΜ, optimus prime είπε Το ερωτημα ειναι ποτε εχεις σκοπο να αναβαθμισεις ξανα το pc και τι παιχνιδια ειναι αυτα που παιζεις κυριως? Απο εκει πρεπει να ξεκινησεις για να καταληξεις στην οθονη. Το pc χτίστηκε πριν 2 περίπου χρόνια και δεν θα αναβαθμιστεί στο προσεχές μέλλον. Παιχνίδια κυρίως FPS. Στις 26/7/2024 στις 2:01 ΜΜ, music_lover είπε O προβληματισμός που πρέπει να κάνεις στο μυαλό σου είναι αν προτιμάς περισσότερο την ευκρίνεια από τις υψηλές ρυθμίσεις γραφικών. Αυτό που σου προσφέρει μια υψηλότερης ανάλυσης οθόνη είναι κατά κύριο λόγο η ευκρίνεια. Η οποία όμως έχει κόστος στις ρυθμίσεις γραφικών αν θέλεις να επιτύχεις τα πολυπόθητα 60 frames. Κανένα PC δεν είναι ικανό για 4k/60 χωρίς να κάνει υποχωρήσεις στο επίπεδο γραφικών του εκάστοτε παιχνιδιού. Αν δεν θέλεις να κάνεις υποχώρηση τότε μια 2k οθόνη σου προσφέρει ένα ικανοποιητικό επίπεδο ευκρίνειας και την δυνατότητα είτε να ανεβάσεις το επίπεδο γραφικών για 60 frames είτε να το μειώσεις για 120+ frames κάτι που σε μια 4k είναι σχεδόν αδύνατο αν δεν ρίξεις τα γραφικά στα τάρταρα ή δεν τα στάξεις για μια 4090. Αξίζει λοιπόν το κόστος σε επιδόσεις η αύξηση της ευκρίνειας? Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν ξέρω εάν η παραπάνω ευκρίνεια θα είναι "ορατή" στα μάτια μου. Το σκέφτομαι κατ' αναλογία με 4Κ ταινία σε σχέση με fullHD σε τηλεόραση 4Κ, σε μεγάλες αποστάσεις (+4m) ... Μήπως δηλ. η απόσταση θέασης των 70-100cm από το μόνιτορ είναι μεγάλη απόσταση για να έχω απτή αύξηση ευκρίνειας ή θα πρέπει να πάω πιο κοντά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 1 ώρα πριν, camel555 είπε Το pc χτίστηκε πριν 2 περίπου χρόνια και δεν θα αναβαθμιστεί στο προσεχές μέλλον. Παιχνίδια κυρίως FPS. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν ξέρω εάν η παραπάνω ευκρίνεια θα είναι "ορατή" στα μάτια μου. Το σκέφτομαι κατ' αναλογία με 4Κ ταινία σε σχέση με fullHD σε τηλεόραση 4Κ, σε μεγάλες αποστάσεις (+4m) ... Μήπως δηλ. η απόσταση θέασης των 70-100cm από το μόνιτορ είναι μεγάλη απόσταση για να έχω απτή αύξηση ευκρίνειας ή θα πρέπει να πάω πιο κοντά... Θεωρώ ότι θα έχεις την ευκρίνεια που αποδίδει μια 4k οθόνη αλλά δεν ξέρω αν σε ικανοποιήσει το τελικό αποτέλεσμα. Εφόσον όμως δεν υπάρχουν στο άμεσο μέλλον σχέδια για αναβάθμιση του PC σου και παίζεις κυρίως fps games τότε 1440p δαγκωτό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 1 hour ago, camel555 said: Το pc χτίστηκε πριν 2 περίπου χρόνια και δεν θα αναβαθμιστεί στο προσεχές μέλλον. Παιχνίδια κυρίως FPS. Παρε 2k φιλε και θα εισαι μια χαρα,το 4k θελει να εισαι συνεχεια στην αναβαθμιση.. 1 hour ago, camel555 said: Δεν ξέρω εάν η παραπάνω ευκρίνεια θα είναι "ορατή" στα μάτια μου Μωρε ορατη ειναι αλλα το καλο με εσενα ειναι οτι δεν ειχες ποτε 4κ οθονη απο οτι εχω καταλαβει αρα δεν θα σου λειψει αυτο που χανεις.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
camel555 Δημοσ. 29 Ιουλίου Share Δημοσ. 29 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 27/7/2024 στις 8:51 ΜΜ, music_lover είπε Θεωρώ ότι θα έχεις την ευκρίνεια που αποδίδει μια 4k οθόνη αλλά δεν ξέρω αν σε ικανοποιήσει το τελικό αποτέλεσμα. Εφόσον όμως δεν υπάρχουν στο άμεσο μέλλον σχέδια για αναβάθμιση του PC σου και παίζεις κυρίως fps games τότε 1440p δαγκωτό. Επειδή είπα να κάνω αναβάθμιση σε ίντσες καταρχήν, εάν πάω 32in 1440p τα ppi πέφτουν στα 96 από τα 109 που είμαι τώρα (27in 1440p). Οπότε εάν θέλω 32in και βελτίωση από τα 109, η μόνη λύση είναι 4Κ και 137ppi... Είπα να φύγω από τις 27in σε κάτι μεγαλύτερο σαν "οθόνη". Στις 27/7/2024 στις 8:53 ΜΜ, optimus prime είπε Παρε 2k φιλε και θα εισαι μια χαρα,το 4k θελει να εισαι συνεχεια στην αναβαθμιση.. Μωρε ορατη ειναι αλλα το καλο με εσενα ειναι οτι δεν ειχες ποτε 4κ οθονη απο οτι εχω καταλαβει αρα δεν θα σου λειψει αυτο που χανεις.. Το κατάλαβα ότι θέλει συνεχώς αναβάθμιση. Όπως προείπα, είπα να κάνω την αλλαγή σαν μέγεθος από 27 σε 32in, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο το τωρινό configuration είναι αρκετό για αξιοπρεπή απόδοση σε 4K... Στις 4/4/2024 στις 12:59 ΜΜ, optimus prime είπε Κοιτα να σου πω τωρα κατι,η καρτουλα σου δεν θα ειναι προβλημα για αυτη την αναλυση. Ομως βαση του review του hardware unboxed οι Amd καρτες εχουν πολλα θεματα σε HDR και μπορει να βιωσεις καποια προβληματα με την φωτεινοτητα. Εγω θα σου προτεινα να δεις ξανα το review του που δινει μια λυση και να ψαξεις σε ξενα φορα μηπως βρεις καποιους που το εχουν αγορασει και το εχουν παντρεψει με amd καρτες. Γιατι ειναι κριμα να ξοδευτεις και να παρεις αυτο το μονιτορ και να αντιμετωπισεις προβληματα τα οποια δεν θα μπορει να τα διορθωσει η Asus με ενα firmware update.. Απ' ότι φαίνεται, διορθώθηκε το θέμα της μειωμένης φωτεινότητας με κάρτες AMD, όπως σωστά είχες επισημάνει. Ήταν θέμα της Asus τελικά που μάλλον είχε κάνει κακή εφαρμογή του freesync premium pro και όχι της amd. Ο Monitors Unboxed σχολίασε ότι: "I've recently been re-testing some monitors with the latest firmware. Here's what I've found from the Asus PG32UCDM with the latest MCM103 firmware release: Fixed: Brightness on AMD GPUs now reaches 1000 nits without EDID hacks and EOTF tracking is good at a 2%/10% window size Not fixed: Poor EOTF tracking at high window sizes like 25% and 50% which leads to lower than expected brightness in high APL scenes (in the brightest mode) Αυτό το τελευταίο, δεν το κατάλαβα τι εννοεί... Στο site της Asus, μάλλον το έκαναν γαργάρα: Version MCM103 Bugfixes: 1.Resolved the issue where enabling HDR would deactivate the screen protection. 2.Fixed the problem with Auto KVM detection causing USB Hub reconnection when HDR is enabled or disabled. 3.Optimized user experience by adjusting the Proximity Sensor response time. Στο reddit τελείως διαφορετικά συμπεράσματα από τον reviewer.... Επεξ/σία 29 Ιουλίου από camel555 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
optimus prime Δημοσ. 2 Αυγούστου Share Δημοσ. 2 Αυγούστου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Grisos Δημοσ. 3 Αυγούστου Share Δημοσ. 3 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Σκέφτομαι κάτι τέτοιο για από πίσω από το AW, όταν αγοραστεί: https://www.skroutz.gr/s/19800810/Philips-Hue-White-And-Color-Ambiance-Play-Light-Bar-Double-Pack-Diakosmitiko-Fotistiko-me-Fotismo-RGB-Mpara-LED-se-Mayro-CHroma-915005733901.html Φθηνό δεν είναι για κανέναν λόγο αλλά είναι top από ότι έχω καταλάβει. Έχει στην συσκευασία βάσεις που τις κολλάς στο μόνιτορ. Εναλλακτικές που να έχετε δοκιμάσει υπάρχουν; btw το είδα πρώτη φορά σε αυτόν: Spoiler Επεξ/σία 3 Αυγούστου από Grisos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα