Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Masma

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/1/2024 στις 8:03 ΜΜ, Grisos είπε

Ειχε βγει πριν κανα μηνα και παραπανω η ειδηση με αυτες τις οθονες και ενα video μαλιστα και ειχα πορωθει.Πλεον σταματησαν σχεδον ολοι gsync Ultimate ηλπιζα μηωπς εβαζαν σε αυτα τα μοντελα αλλα μπα.300€ κοστιζει η πιστοποιση οποτε θα ανεβαινε τοσο η τιμη τους .Οπως η προηγουμενη QD OLED η DW ηταν ακριβοτερη αν και παλαιοτερο μοντελο απο την DWF λογω GSYNC Ultimate

Επεξ/σία από plr77
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άλλο ένα:

9 ώρες πριν, plr77 είπε

Ειχε βγει πριν κανα μηνα και παραπανω η ειδηση με αυτες τις οθονες και ενα video μαλιστα και ειχα πορωθει.Πλεον σταματησαν σχεδον ολοι gsync Ultimate ηλπιζα μηωπς εβαζαν σε αυτα τα μοντελα αλλα μπα.300€ κοστιζει η πιστοποιση οποτε θα ανεβαινε τοσο η τιμη τους .Οπως η προηγουμενη QD OLED η DW ηταν ακριβοτερη αν και παλαιοτερο μοντελο απο την DWF λογω GSYNC Ultimate

Και εγώ ήλπιζα σε g-sync ultimate αλλά κανένας σε αυτή την φουρνιά δεν το έχει βάλει και λογικό καθώς είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοιο ανταγωνισμό.

• Like 1

2 ώρες πριν, valantis123 είπε

καταλαβαίνετε την διαφορά gsync ultimate με gsync compatible που να δικαιολογείται τα 200-300€?

Βασικα δεν ειχα ποτε απλα με το Ultimate εχει πιστοποισηση καταρχας και δευτερον αν υποστηριζει HDR το παιχνιδι και εχεις καρτα Nvidia μπορεις να το βαλεις ενω χωρις αυτο δε γινεται νομιζω.Εκει ειναι η διαφορα

1 ώρα πριν, plr77 είπε

Βασικα δεν ειχα ποτε απλα με το Ultimate εχει πιστοποισηση καταρχας και δευτερον αν υποστηριζει HDR το παιχνιδι και εχεις καρτα Nvidia μπορεις να το βαλεις ενω χωρις αυτο δε γινεται νομιζω.Εκει ειναι η διαφορα

Και τα gsync compatible στην ουσία είναι verification απο την Nvidia ότι δουλεύει το gsync, εδώ νομίζω δουλεύει κανονικά και σε μερικά που δεν έχει δώσει το gsync compatible και μπορεί να τα το δώσει στο μέλλον. 

Πάντως οι διαφορές θέλουν πιστεύω καλό μάτι να φανούν και να δικαιολογήσουν και τα έξτρα λεφτά, πλέον σε σχέση με παλαιότερα.

8 λεπτά πριν, valantis123 είπε

Και τα gsync compatible στην ουσία είναι verification απο την Nvidia ότι δουλεύει το gsync, εδώ νομίζω δουλεύει κανονικά και σε μερικά που δεν έχει δώσει το gsync compatible και μπορεί να τα το δώσει στο μέλλον. 

Πάντως οι διαφορές θέλουν πιστεύω καλό μάτι να φανούν και να δικαιολογήσουν και τα έξτρα λεφτά, πλέον σε σχέση με παλαιότερα.

ναι απλα γραφει το gsync το σκετο 300 test ενω το compatible οχι αλλα οκ.Γενικα οθονες τετοια με Nvidia δες εδω ολα τα μοντελα https://www.nvidia.com/en-eu/geforce/products/g-sync-monitors/    πατα το see all monitors

3 ώρες πριν, valantis123 είπε

καταλαβαίνετε την διαφορά gsync ultimate με gsync compatible που να δικαιολογείται τα 200-300€?

Η αποκριση στο δικο μου που εχει το module πανω ειναι απιστευτη, αλλα και το 3420 που ειχα πριν επισης ειχε gsync.

Ειναι αφρος εν ολιγοις, αλλα δεν εχω καποια προσφατη εμπειρια με καποιο ακριβο gsync compatible για μια ουσιαστικη συγκριση. Υπαρχει ωστοσο χαοτικη διαφορα με ενα freesync monitor 75αρι του κιλου που εχω στο γραφειο και με ενα 144αρι που εχω για το γιο μου. 

Τρομακτικες διαφορες, τετοιες που να δικαιολογουν το κοστος του module παντως για να κλεισω το σχολιο μου δεν περιμενω να διαπιστωσεις.

• Like 3

Όποιος είχε κάποτε gsync μόνιτορ με τσιπάκι μπορεί να καταλαβει την διαφορά με το compatible.

Εγώ από όλα τα μόνιτορ που εχω/είχα το aw3423dw και το aw2721d μου έχουν δώσει την καλύτερη smoothιλα...

• Like 1

Δεν παίζει να υπάρχει διαφορά στο smoothness μεταξύ module και compatible, αν υπήρχε θα είχε γίνει χαμός από reviewers και ειδικά απ' τους HWUnboxed που τα δοκιμάζουν όλα.

Στο μόνο που υπάρχει διαφορά είναι στο range, που με module ξεκινάει απ' το 1Hz ενώ το compatible είναι από 30-40+.

• Like 2

https://www.pcgamer.com/asus-rog-swift-oled-pg34wcgm-monitor-review/

For pure gaming, then, the Asus ROG Swift OLED PG34WCGM is pretty incredible. The revised LG OLED tech hits even greater highs, has the same ridiculously fast response along with improved latency, at least in the 34-inch ultrawide category.

But it's not perfect and the main problem is pricing. It's a struggle to see what you're getting here for the $500 price premium compared to the $800 Alienware 34, aside from 75Hz of additional refresh rate. That does help with latency in certain gaming scenarios, for sure. But for a lot of gamers, 165Hz versus 240Hz isn't massively consequential.

$1,299 also feels like a heck of a lot to pay for any 1440p monitor. OK, it's ultrawide. But you can get a decent LCD-based 34-inch high refresh 1440p ultrawide monitor for $350. With the best will in the world, this isn't three to four times the experience. But the real problem is always going to be that Alienware monitor. Even at the same money we'd marginally prefer it for its glossy coating and more consistent full-screen brightness. For $500 less, well, it's a bit of a no brainer.

Ανεβάζουν τα Hz επίτηδες για να ανεβαίνει η τιμή..Χ3στήκαμε για τα 240Hz+, τα 140-165 αν έχει είναι πένα για την πλειοψηφία..

• Like 2

Στις 14/1/2024 στις 6:49 ΜΜ, kostasgr78 είπε

Στο ίδιο ερώτημα κινούμαι αυτές τις μέρες.

Και διάβασα την ενδιαφέρουσα παραπάνω ανάλυση.

Κάτοχος εδώ και 1 χρόνο της LG 27GP850P-B. Σούπερ ευχαριστημένος, προερχόμενος από Dell S2721DGFA.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...