akoinonitos Δημοσ. Δευτέρα στις 09:22 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:22 μμ 1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε @akoinonitos και @pirmen56 παλικάρια δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να μπορέσετε να δώσετε την πραγματική διαφορά της oled με την mini led μέσα από μια κάμερα. Είτε με βίντεο είτε με φωτογραφίες. Την αίσθηση της διαφορετικής εικόνας την έχει μόνο όποιος τις βλέπει δίπλα δίπλα. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την mini led και την oled. Τα ίδια δοκίμασα να κάνω εγώ με το 4k lg ips μου και την xiaomi με φωτογραφική μηχανή και με σταθερές ρυθμίσεις χεράτες με τίποτα auto. Δεν γίνεται να αποδωθεί η διαφορά. Οπότε δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να παλεύετε με φωτογραφίες και βίντεο. Αυτό που βλέπει ο pirmen και ο ακοινώνητος από κοντά δεν μπορεί να το δει κανένας μας μέσα από φωτό και βίντεο. Αντε πάμε να δούμε μπάσκετ τώρα να γουστάρουμε. 🙂 το θεμα ειναι οτι εγω τα εχω δει διπλα διπλα ,ο pirmen δεν τα εχει δει
dimoskoutr Δημοσ. Δευτέρα στις 11:04 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:04 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε το θεμα ειναι οτι εγω τα εχω δει διπλα διπλα ,ο pirmen δεν τα εχει δει Και ένα παλικάρι εδώ μέσα έχει αν θυμάμαι καλά την C1 και το xiaomi ρε ‘σύ ακοινώνητε και λέει πολύ καλά λόγια για το xiaomi και για την φωτεινότητά του αλλά και εσύ και ο άλλος υπέρμαχος των oled δεν το δέχεστε τι να κάνουμε τώρα. Άλλα τα δικά σου μάτια, άλλα τα δικά μου κλπ. Αναλώνεστε σε μια συζήτηση που δεν οδηγεί πουθενά απολύτως. Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:04 μμ από dimoskoutr
thanosAIAS Δημοσ. Δευτέρα στις 11:10 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:10 μμ 3 ώρες πριν, dimoskoutr είπε @akoinonitos και @pirmen56 παλικάρια δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να μπορέσετε να δώσετε την πραγματική διαφορά της oled με την mini led μέσα από μια κάμερα. Είτε με βίντεο είτε με φωτογραφίες. Την αίσθηση της διαφορετικής εικόνας την έχει μόνο όποιος τις βλέπει δίπλα δίπλα. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την mini led και την oled. Τα ίδια δοκίμασα να κάνω εγώ με το 4k lg ips μου και την xiaomi με φωτογραφική μηχανή και με σταθερές ρυθμίσεις χεράτες με τίποτα auto. Δεν γίνεται να αποδωθεί η διαφορά. Οπότε δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να παλεύετε με φωτογραφίες και βίντεο. Αυτό που βλέπει ο pirmen και ο ακοινώνητος από κοντά δεν μπορεί να το δει κανένας μας μέσα από φωτό και βίντεο. Αντε πάμε να δούμε μπάσκετ τώρα να γουστάρουμε. 🙂
akoinonitos Δημοσ. χθες στις 01:11 πμ Δημοσ. χθες στις 01:11 πμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, thanosAIAS είπε Σημασια εχει αυτο που βλεπεις να ειναι και σωστο Επεξ/σία χθες στις 01:12 πμ από akoinonitos
prefuse Δημοσ. χθες στις 02:28 πμ Δημοσ. χθες στις 02:28 πμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, akoinonitos said: Σημασια εχει αυτο που βλεπεις να ειναι και σωστο Μια 4k έχει 8.3 εκατομμύρια pixels Για να λέμε ότι έχουμε per pixel control, όπως στις OLED, οι mini led θα πρέπει να φτάσουν κάπου εκεί τα dimming zones, οι αλγόριθμοι βοηθούν και κάνουν εξαιρετική δουλειά βλ. Sony Bravia 9, αλλά από τη φύση δεν μπορούν να έχουν τον έλεγχο που έχει μια τεχνολογία που έχει per pixel control. άρα όπως καταλαβαίνεις πάντα θα υπάρχουν κάποιες θυσίες που πρέπει να γίνουν όπως πχ να χάνεις πληροφορίες σε κάποια σημεία ή να πέφτει απότομα η φωτεινότητα για να κρατηθεί το μαύρο. Σωστό δεν θα έχεις σε καμία gaming οθόνη, γιατί όπως παρατήρησες κανένας gamer δεν νοιάζεται για σωστή εικόνα και όπως δεν θα πλήρωνε για μια τέτοια υπηρεσία, έτσι και οι εταιρείες δεν πληρώνουν/επενδύουν σε αυτόν τον τομέα και γι'αυτό βλέπεις ότι βλέπεις... Δηλ μπορεί να τύχει (σπάνια) μια μέτρια οθόνη με οκ calibration, να παίζει σαφώς καλύτερα από μια ακριβή οθόνη, (ανεξαρτήτως τεχνολογίας) που δεν έχει όμως σωστό calibration. Και γι'αυτό το λόγο κάθε συγκίνηση δεν έχει ιδιαίτερο λόγο αν δεν γνωρίζεις τουλάχιστον ποια είναι τα ιδανικά settings για την κάθε οθόνη, ώστε να βγει ένα σαφές πόρισμα πιο κοντά στην πραγματικότητα. Γι'αυτό λέμε είναι πιο σοφό να αγοράζει κάποιος monitor για το οποίο έχουν γίνει μετρήσεις τουλάχιστον από 1 σάιτ/κανάλι και ξέρουμε την συμπεριφορά του και να μην διαβάζουμε αγροκούμπανους του Reddit. Το παράδοξο είναι ότι τα ακριβά μόνιτορ συνήθως είναι οκ... όχι σωστά (δεν αναφέρομαι για reference) αλλά ανεκτά.. πχ δεν χάνεις πολλές πληροφορίες. Και το βασικό είναι να έχεις σωστό gamma.. τα χρώματα και υπερκορεσμενα να είναι σας αρέσουν.. οπότε δες το και σαν extra feature. Αλλά χωρίς σωστό γάμα δεν .... Στα πιο οικονομικά γίνεται το έλα να δεις. Και δεν σημαίνει ότι όλα τα οικονομικά είναι τρωγλη αλλά είναι πιθανό να έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Πχ γι'αυτό και στο monitor unboxed προτείνουν περισσότερο το κατώτερο σε απόλυτα χαρακτηριστικά dell g2724 ή κάτι τέτοιο από κάποια mini led... Ναι σε ορισμένες σκηνές το mini led θα είναι πιο εντυπωσιακό αλλά overall πιο σταθερή συμπεριφορά και εμπειρία θα έχεις με το οικονομικό dell. και το κάθε πάνελ μπορεί και έχει, διαφορετική συμπεριφορά γαμα κτλ κανένα πάνελ, δεν έχει πανομοιότυπη συμπεριφορά με ένα άλλο της ίδιας μάρκας μοντέλο, αλλά μία γενική εικόνα μπορούμε να εξάγουμε. Επεξ/σία χθες στις 02:51 πμ από prefuse 1
thanosAIAS Δημοσ. χθες στις 08:24 πμ Δημοσ. χθες στις 08:24 πμ 5 ώρες πριν, prefuse είπε Μια 4k έχει 8.3 εκατομμύρια pixels Για να λέμε ότι έχουμε per pixel control, όπως στις OLED, οι mini led θα πρέπει να φτάσουν κάπου εκεί τα dimming zones, οι αλγόριθμοι βοηθούν και κάνουν εξαιρετική δουλειά βλ. Sony Bravia 9, αλλά από τη φύση δεν μπορούν να έχουν τον έλεγχο που έχει μια τεχνολογία που έχει per pixel control. άρα όπως καταλαβαίνεις πάντα θα υπάρχουν κάποιες θυσίες που πρέπει να γίνουν όπως πχ να χάνεις πληροφορίες σε κάποια σημεία ή να πέφτει απότομα η φωτεινότητα για να κρατηθεί το μαύρο. Σωστό δεν θα έχεις σε καμία gaming οθόνη, γιατί όπως παρατήρησες κανένας gamer δεν νοιάζεται για σωστή εικόνα και όπως δεν θα πλήρωνε για μια τέτοια υπηρεσία, έτσι και οι εταιρείες δεν πληρώνουν/επενδύουν σε αυτόν τον τομέα και γι'αυτό βλέπεις ότι βλέπεις... Δηλ μπορεί να τύχει (σπάνια) μια μέτρια οθόνη με οκ calibration, να παίζει σαφώς καλύτερα από μια ακριβή οθόνη, (ανεξαρτήτως τεχνολογίας) που δεν έχει όμως σωστό calibration. Και γι'αυτό το λόγο κάθε συγκίνηση δεν έχει ιδιαίτερο λόγο αν δεν γνωρίζεις τουλάχιστον ποια είναι τα ιδανικά settings για την κάθε οθόνη, ώστε να βγει ένα σαφές πόρισμα πιο κοντά στην πραγματικότητα. Γι'αυτό λέμε είναι πιο σοφό να αγοράζει κάποιος monitor για το οποίο έχουν γίνει μετρήσεις τουλάχιστον από 1 σάιτ/κανάλι και ξέρουμε την συμπεριφορά του και να μην διαβάζουμε αγροκούμπανους του Reddit. Το παράδοξο είναι ότι τα ακριβά μόνιτορ συνήθως είναι οκ... όχι σωστά (δεν αναφέρομαι για reference) αλλά ανεκτά.. πχ δεν χάνεις πολλές πληροφορίες. Και το βασικό είναι να έχεις σωστό gamma.. τα χρώματα και υπερκορεσμενα να είναι σας αρέσουν.. οπότε δες το και σαν extra feature. Αλλά χωρίς σωστό γάμα δεν .... Στα πιο οικονομικά γίνεται το έλα να δεις. Και δεν σημαίνει ότι όλα τα οικονομικά είναι τρωγλη αλλά είναι πιθανό να έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Πχ γι'αυτό και στο monitor unboxed προτείνουν περισσότερο το κατώτερο σε απόλυτα χαρακτηριστικά dell g2724 ή κάτι τέτοιο από κάποια mini led... Ναι σε ορισμένες σκηνές το mini led θα είναι πιο εντυπωσιακό αλλά overall πιο σταθερή συμπεριφορά και εμπειρία θα έχεις με το οικονομικό dell. και το κάθε πάνελ μπορεί και έχει, διαφορετική συμπεριφορά γαμα κτλ κανένα πάνελ, δεν έχει πανομοιότυπη συμπεριφορά με ένα άλλο της ίδιας μάρκας μοντέλο, αλλά μία γενική εικόνα μπορούμε να εξάγουμε. 5000 με 20,000 dimming zones
music_lover Δημοσ. χθες στις 08:38 πμ Δημοσ. χθες στις 08:38 πμ Αυτό που δεν αντέχω προσωπικά και με ενοχλεί περισσότερο από όλα είναι το black crush. Το να χάνεις πληροφορίες επειδή η οθόνη κοντά στο μαύρο είναι πολύ σκοτεινή είναι κάτι που δεν αποδέχομαι. Για αυτό τα μέχρι τώρα mini LED monitor δεν μου κάνουν κλικ γιατί λίγο ή πολύ το έχουν όλα, είτε είναι VA, είτε είναι IPS. Το έχουν μάλιστα ως ένα βαθμό και τα WOLED οπότε τι μου μένει, τα QD-OLED και τα κλασικά IPS.. 1
akoinonitos Δημοσ. χθες στις 09:02 πμ Δημοσ. χθες στις 09:02 πμ (επεξεργασμένο) Εντομετξυ το xiaomi παιζει να ειναι καλυτερο στο θεμα καψιματος απο το samsung πιο πανω στο βιντεο ,μπορει να ειναι πιο σκοτεινο αλλα out of δεν box ουτε υπερφωτιζε σημεια ,ουτε κρασαρε τοσο πολυ τα μαυρα οπως κανει το g8 Φαινεται και απο το curve του Επεξ/σία χθες στις 09:04 πμ από akoinonitos 1
thanosAIAS Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 2 ώρες πριν, music_lover είπε Αυτό που δεν αντέχω προσωπικά και με ενοχλεί περισσότερο από όλα είναι το black crush. Το να χάνεις πληροφορίες επειδή η οθόνη κοντά στο μαύρο είναι πολύ σκοτεινή είναι κάτι που δεν αποδέχομαι. Για αυτό τα μέχρι τώρα mini LED monitor δεν μου κάνουν κλικ γιατί λίγο ή πολύ το έχουν όλα, είτε είναι VA, είτε είναι IPS. Το έχουν μάλιστα ως ένα βαθμό και τα WOLED οπότε τι μου μένει, τα QD-OLED και τα κλασικά IPS.. Εν τω μεταξύ η καινούρια G5 στις 48 ίντσες (είχα μια ελπίδα) δε θα έχει το νέο 4 stack oled panel 1
Jts Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Fail fix τελικά. Μάλλον είχε δίκιο η Dell ότι είναι θέμα panel και όλα αυτά είναι work arounds. 1
Zaknafein Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 6 ώρες πριν, music_lover είπε Αυτό που δεν αντέχω προσωπικά και με ενοχλεί περισσότερο από όλα είναι το black crush. Το να χάνεις πληροφορίες επειδή η οθόνη κοντά στο μαύρο είναι πολύ σκοτεινή είναι κάτι που δεν αποδέχομαι. Για αυτό τα μέχρι τώρα mini LED monitor δεν μου κάνουν κλικ γιατί λίγο ή πολύ το έχουν όλα, είτε είναι VA, είτε είναι IPS. Το έχουν μάλιστα ως ένα βαθμό και τα WOLED οπότε τι μου μένει, τα QD-OLED και τα κλασικά IPS.. Τα miniLED αναγκαστικά το έχουν αυτό λόγω local dimming, απ'τη στιγμή που δεν έχουν per pixel control είτε θα έχεις σε κάποιο βαθμό black crush / dimmed highlights, είτε blooming, οπότε γίνονται tune για το πρώτο που είναι λιγότερο ενοχλητικό/εμφανές. Δεν ξέρω κατά πόσο τα κλασσικά IPS μπαίνουν στη κουβέντα, έχουν τα δικά τους θέματα σε σκοτεινές σκηνές, δλδ οκ δεν χάνεις λεπτομέρεια, αλλά δεν έχεις κ μαύρο (+ το panel lottery για bleed/glow)... Στα παιχνίδια δεν ενοχλούσε τόσο πολύ, σε ταινίες/σειρές όμως εμένα προσωπικά μου καθόταν κάπως. 1
music_lover Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 3 ώρες πριν, Jts είπε Fail fix τελικά. Μάλλον είχε δίκιο η Dell ότι είναι θέμα panel και όλα αυτά είναι work arounds. Μείναμε με το HDR 400 λοιπόν άρα καλά λέγαμε ότι στην ουσία είναι οθόνες των 400-450nits, εξού και τα νούμερα στο real scene HDR του rtings. Μονή μας ελπίδα πλέον τα panel νέας γενιάς, όσον αφορά τα OLED. Την Dell πάντως καλό είναι να μην την βγάζουμε λάδι γιατί δεν δικαιολογείται οι άλλοι να προσπαθούν να διορθώσουν ότι διορθώνεται και αυτήν να αράζει στην γωνία της με ένα και μοναδικό firmware update που το μοναδικό που έκανε ήταν να προσθέσει on-off επιλογή στο Dolby Vision.
akoinonitos Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, music_lover είπε Μείναμε με το HDR 400 λοιπόν άρα καλά λέγαμε ότι στην ουσία είναι οθόνες των 400-450nits, εξού και τα νούμερα στο real scene HDR του rtings. Μονή μας ελπίδα πλέον τα panel νέας γενιάς, όσον αφορά τα OLED. Την Dell πάντως καλό είναι να μην την βγάζουμε λάδι γιατί δεν δικαιολογείται οι άλλοι να προσπαθούν να διορθώσουν ότι διορθώνεται και αυτήν να αράζει στην γωνία της με ένα και μοναδικό firmware update που το μοναδικό που έκανε ήταν να προσθέσει on-off επιλογή στο Dolby Vision. Ειδες να διορθωσαν τπτ ρε συ? χειροτερα τα εκαναν απο το review του monitors unboxed, γτ να τα πειραξει δλδ για να δειχνουν στα χαρτια πιο φωτεινα και να γινει η eotf σκατα οπως την εκαναν οι αλλοι? Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από akoinonitos
music_lover Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 10 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ειδες να διορθωσαν τπτ ρε συ? χειροτερα τα εκαναν απο το review του monitors unboxed, γτ να τα πειραξει δλδ για να δειχνουν στα χαρτια πιο φωτεινα και να γινει η eotf σκατα οπως την εκαναν οι αλλοι? Έστω να προσπαθήσει είπα, αυτή έχει αράξει καναπέ από τότε που την κυκλοφόρησε. Ούτε ένα firmware update? Έφτιαξε το τέλειο monitor δλδ και δεν υπάρχει λόγος αναβάθμισης, ούτε bugs, ούτε βελτιώσεις παίρνει? Οι υπόλοιποι που αναβαθμίζουν τα δικά τους με βελτιώσεις και bug fixes είναι επειδή υστερούν εξαρχής σε σωστές υλοποιήσεις? Δεν γίνεται αυτό.
akoinonitos Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, music_lover είπε Έστω να προσπαθήσει είπα, αυτή έχει αράξει καναπέ από τότε που την κυκλοφόρησε. Ούτε ένα firmware update? Έφτιαξε το τέλειο monitor δλδ και δεν υπάρχει λόγος αναβάθμισης, ούτε bugs, ούτε βελτιώσεις παίρνει? Οι υπόλοιποι που αναβαθμίζουν τα δικά τους με βελτιώσεις και bug fixes είναι επειδή υστερούν εξαρχής σε σωστές υλοποιήσεις? Δεν γίνεται αυτό. Φαγωθηκες ρε ,με το στανιο δλδ να βγαλουν firmware Εχει βγαλει 3 firmware πχ στο δικο μου μεχρι τον απριλη του 24 που διορθωσαν οτι θεματα ειχε ,δεν βλεπω να υπαρχει καποιο προβλημα με το μονιτορ. Αν υπηρχε θα ειχα αρχισει και εγω την γκρινια. Λεει κανεις οτι υπαρχει καποιο προβλημα ? Αν ναι ποιο ειναι? Το θεμα που συζηταμε δεν λυνεται με κανενα firmware update ειναι θεμα του πανελ ,αν δεν ηταν θα ειχε διορθωθει 2 χρονια τωρα που ειναι τα πανελ αυτα στην αγορα. Το να λεει το μακρυ του και το κοντο του ο καθενας στο reddit δεν σημαινει οτι ειναι ετσι. Πχ πολλοι κραζουν γτ δεν βγαινει το dsc λενε για να εχεις dldsr και ζηταγανε να βγαλουν firmware update που να μπορεις να κλεισεις το dsc. Ελα μου ομως που αν ριξεις hz βγαινει κανονικα το dsc αλλα το dldsr παλι δεν δουλευει γτ υπαρχει αλλο θεμα με το dldsr και τα lanes που ζηταει το μονιτορ απο την καρτα. ps : αν κοιτας στην σελιδα της dell και βλεπεις μονο 1 firmware ειναι γτ δεν εμφανιζει τα παλιοτερα αλλα μονο το τελευταιο. Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από akoinonitos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα