music_lover Δημοσ. Κυριακή στις 01:40 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:40 μμ 1 ώρα πριν, thanosAIAS είπε Δυστυχώς όμως, μόνο σε τηλεοράσεις. Απ' όσο ξέρω τουλάχιστον Εγώ σκέφτομαι να στήσω ένα gaming PC και να το τοποθετήσω κάτω από την τηλεόραση κρατώντας τον παλιό μου υπολογιστή με την ταπεινή IPS οθόνη για δουλειά γραφείου και web serfing. Safe επιλογή που συνδιάζει ασφάλεια από άποψη burn in και καλύτερη απόδοση ως tv panel σε games και movies. Όλα τα υπόλοιπα όπως ms office, web browsing, video editing, desktop use κτλ που θεωρητικά είναι περισσότερο επικίνδυνα να κάνουν ζημιά θα παίζουν σε γραφείο στην IPS. Δεν με προβληματίζει τόσο ο φόβος της ζημιάς γιατί ξέρω πως να προστατευτώ αλλά η απογοητευτική φωτεινότητα των OLED monitor και η μεγάλη διαφορά απόδοσης που έχουν όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας σε σχέση με τις τηλεοράσεις. Δεν ξέρω, θα το αποφασίσω μέχρι την άνοιξη. Περιμένω να δω τα νέα μοντέλα και μετά.
pirmen56 Δημοσ. Κυριακή στις 03:28 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:28 μμ 20 ώρες πριν, Arkin είπε Εκεινο το σημειο λεω που σιγουρα φαινεται να ειναι πανω απο 10% peak εγω τυφλωθηκα εκει αλλα βλεπεις την εικονα και λες δεν μπορει να βγαζει τοσο φωτεινη εικονα μια oled που λενε οτι δεν ειναι και η πιο φωτεινη σε υψηλο ABL. Και ομως. Και εννοειται αλλο 3 μετρα αποσταση αλλο 80 εκατοστα που καθομαστε οι περισσοτεροι στα monitors. Εγω παιζει να ειμαι και στα 60-65 εκατοστα στο gaming μιας και εχω στενο γραφειο οποτε ειμαι πολυ κοντα. Καποτε ναι παντα ελεγαν για φως απο πανω η απο πισω αλλη και η ακτινοβολια τοτε στις CRT. Θεμα δεν εχει το ματι οχι εχει μερες ειμαι 12 13 ωρες στην οθονη και δεν με κουραζει καθολου ενω στο κινητο βραδυ ειδικα μπορει στη 1 ωρα να με ρημαξει παρολο την τερμα χαμηλη φωτεινοτητα. Αλλες τεχνολογιες η καθε μια και ας ειναι oled και οι 2. Το θεμα ειναι να σου αρεσει αυτο που βλεπεις παντα θα υπαρχει το καλυτερο παντα θα υπαρχει το χειροτερο αν ο κατοχος απολαμβανει αυτο που βλεπει και λεει οτι επιασαν τοπο τα χρηματα του τοτε δεν πειραζει αν η οθονη ειναι 100nits η 10000nits. Spoiler Έβαλα CP77 πριν από λίγο. Τα games φαίνεται να παρακάμπτουν εντελώς το calibration των Windows. Πρώτα με όριο τα 1150 και μετά με τεχνητό περιορισμό στα 400. Δηλαδή, σχετικά κοντά στο μέγιστο μετρημένο highlight των τωρινών OLED monitors σε real scene βάσει rtings. Σε ημέρα(in-game) αλλά και με σημεία υπό σκιά. Απλά καμία σχέση. Και στις δύο περιπτώσεις βλέπεις καθαρά τα πάντα με το παράθυρο του δωματίου από πίσω ανοικτό. Ούτε κεριά να φωτίζουν την οθόνη, ούτε τίποτα. Στη δεύτερη όμως είναι κλασικό SDR. Όλα τα αντικείμενα πλην σκιών είναι σχεδόν το ίδιο. Ένα άτονο πράγμα. Στην πρώτη βλέπεις τμήματα της οθόνης να ακτινοβολούν, όπως και στην πραγματικότητα, διευρύνοντας την αντίθεση και με την σκιά. Δεν ξέρω αν μπορώ να αποτυπώσω τη διαφορά σε φωτό. Έχω ήδη δείξει το πρώτο μέσα από διαφορετικά exposures*. Ό,τι βλέπεις φωτεινό αλλά όχι καμμένο(λόγω κάμερας) είναι κοντά στα όριο. Δεν ξέρω πώς το χειρίζεται αυτό το OLED monitor αλλά τουλάχιστον σε mini LED τέτοιο ταβάνι καταστρέφει τα open world. Δεν είναι ένα δύο αντικείμενα αλλά η συνολική αίσθηση όταν κινείσαι μέσα στο game, χωρίς το μάτι να εστιάζει κάπου και να κουράζεται. Αντίθετα, στις ταινίες δεν έχω συναντήσει τίποτα παρόμοιο. Ακόμα και οι εξωτερικές τους σκηνές είναι τυπικό SDR με ένα-δύο αντικείμενα(π.χ. ήλιος) μόνο να σε στραβώνουν. Τα ειρωνικά σχόλια περί ήλιου και 1 δις nits του prefuse(και άλλων) μου δίνουν την εντύπωση ότι ίσως να μην έχει δει μέχρι στιγμής open world HDR game ή να μην το έχει δει σε καλό πάνελ. Γιατί ο εκτυφλωτικός ήλιος ή μια αντανάκλαση στο νερό είναι το τελευταίο πράγμα που θα προσέξεις. * 1
akoinonitos Δημοσ. Κυριακή στις 04:04 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:04 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Απόκρυψη περιεχομένων Έβαλα CP77 πριν από λίγο. Τα games φαίνεται να παρακάμπτουν εντελώς το calibration των Windows. Πρώτα με όριο τα 1150 και μετά με τεχνητό περιορισμό στα 400. Δηλαδή, σχετικά κοντά στο μέγιστο μετρημένο highlight των τωρινών OLED monitors σε real scene βάσει rtings. Σε ημέρα(in-game) αλλά και με σημεία υπό σκιά. Απλά καμία σχέση. Και στις δύο περιπτώσεις βλέπεις καθαρά τα πάντα με το παράθυρο του δωματίου από πίσω ανοικτό. Ούτε κεριά να φωτίζουν την οθόνη, ούτε τίποτα. Στη δεύτερη όμως είναι κλασικό SDR. Όλα τα αντικείμενα πλην σκιών είναι σχεδόν το ίδιο. Ένα άτονο πράγμα. Στην πρώτη βλέπεις τμήματα της οθόνης να ακτινοβολούν, όπως και στην πραγματικότητα, διευρύνοντας την αντίθεση και με την σκιά. Δεν ξέρω αν μπορώ να αποτυπώσω τη διαφορά σε φωτό. Έχω ήδη δείξει το πρώτο μέσα από διαφορετικά exposures*. Ό,τι βλέπεις φωτεινό αλλά όχι καμμένο(λόγω κάμερας) είναι κοντά στα όριο. Δεν ξέρω πώς το χειρίζεται αυτό το OLED monitor αλλά τουλάχιστον σε mini LED τέτοιο ταβάνι καταστρέφει τα open world. Δεν είναι ένα δύο αντικείμενα αλλά η συνολική αίσθηση όταν κινείσαι μέσα στο game, χωρίς το μάτι να εστιάζει κάπου και να κουράζεται. Αντίθετα, στις ταινίες δεν έχω συναντήσει τίποτα παρόμοιο. Ακόμα και οι εξωτερικές τους σκηνές είναι τυπικό SDR με ένα-δύο αντικείμενα(π.χ. ήλιος) μόνο να σε στραβώνουν. Τα ειρωνικά σχόλια περί ήλιου και 1 δις nits του prefuse(και άλλων) μου δίνουν την εντύπωση ότι ίσως να μην έχει δει μέχρι στιγμής open world HDR game ή να μην το έχει δει σε καλό πάνελ. Γιατί ο εκτυφλωτικός ήλιος ή μια αντανάκλαση στο νερό είναι το τελευταίο πράγμα που θα προσέξεις. * Spoiler Εδω βλεπου oled hdr στο cp = με sdr οπως λες και με κουρτινα ανοιχτη εχουμε σκοτεινο sdr Βεβαια το παιχνιδι εχει και νυχτα ,για βαλε καμια φωτο νυχτα με τα μικρα φωτα απο τα παραθυρα εκει που το oled θα φτασει σχεδον 1000 και το miniled δεν θα ξερει τι να κανει για να μην ξεθωριασει τα μαυρα. Επεξ/σία Κυριακή στις 05:08 μμ από akoinonitos
thanosAIAS Δημοσ. Κυριακή στις 05:19 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:19 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, music_lover είπε Εγώ σκέφτομαι να στήσω ένα gaming PC και να το τοποθετήσω κάτω από την τηλεόραση κρατώντας τον παλιό μου υπολογιστή με την ταπεινή IPS οθόνη για δουλειά γραφείου και web serfing. Safe επιλογή που συνδιάζει ασφάλεια από άποψη burn in και καλύτερη απόδοση ως tv panel σε games και movies. Όλα τα υπόλοιπα όπως ms office, web browsing, video editing, desktop use κτλ που θεωρητικά είναι περισσότερο επικίνδυνα να κάνουν ζημιά θα παίζουν σε γραφείο στην IPS. Δεν με προβληματίζει τόσο ο φόβος της ζημιάς γιατί ξέρω πως να προστατευτώ αλλά η απογοητευτική φωτεινότητα των OLED monitor και η μεγάλη διαφορά απόδοσης που έχουν όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας σε σχέση με τις τηλεοράσεις. Δεν ξέρω, θα το αποφασίσω μέχρι την άνοιξη. Περιμένω να δω τα νέα μοντέλα και μετά. Το έχω ψάξει, δε μπορεί η TV να αντικαταστήσει το Monitor, δυστυχως. Ψάξτο λίγο. https://qasimk.io/screen-ppd/ https://phrogz.net/tmp/ScreenDensityCalculator.html#find:density,pxW:3840,pxH:2160,size:42,sizeUnit:in,axis:diag,distance:100,distUnit:cm Επεξ/σία Κυριακή στις 05:31 μμ από thanosAIAS 1
pirmen56 Δημοσ. Κυριακή στις 05:27 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:27 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Εδω βλεπου oled hdr στο cp = με sdr οπως λες Θελω βιντεακι xiaomi στο cp με hdr και τη μπαλκονοπορτα ανοιχτη να πεφτει το φως πανω οπως ειπες πιο πανω , απο μακρυα παρακαλω μην μου κολλησεις παλι το κινητο πανω στην οθονη Τα κινητά και ειδικά το δικό μου έχουν πολύ περιορισμένο εύρος. Μόνο με συγκριτικές φωτό καταλαβαίνεις διαφορές σε HDR. Κάτι που το έχω ήδη κάνει όπως και άλλοι(εδώ και στο reddit) απέναντι σε QDOLED και LG C1/2. Πριν 3 εβδομάδες όμως είχες βάλει ένα συγκριτικό. Spoiler Spoiler Όποιος δει σε QLED το πρωτότυπο* ξέρει ότι στην αρχή είναι το peak(υπάρχουν παρόμοιες καταστάσεις στο CP77). Αυτό που δεν υπάρχει στο δικό σου. Στο 00:34 και 02:53(vid σου) είναι μέτριας/χαμηλής φωτεινότητας σκηνές όπου με τρυκ τύπου HDR1000 mode και με δεδομένο το μέτριο default gamma του 2ου μπορείς να κάνεις το πρώτο να μοιάζει με ήλιο. Ούτε το LG woled του razor333 π.χ. δεν δείχνει έτσι στη σκηνή με την κιθάρα, άσχετα αν έχει μεγαλύτερο peak για μικρές επιφάνειες. Πάμε μετά στο 03:17(vid σου) όπου είναι ίδια σκηνή με την έναρξη του original αλλά σε άλλο daytime με αρκετά πεσμένο φως. Ακόμα και εκεί ειδικά στο πορτοκαλί κτίριο φαίνεται η διαφορά(προτείνεται brightness στο τέρμα).Το βίντεο το κάνει να μοιάζει περισσότερο με χρωματική διαφορά(κορεσμός) και "καμμένο" αλλά δεν είναι(ειδικά με 0% saturation στο win calibr).Τα διάφορα modes όμως έχουν και παρενέργειες που φαίνονται στο shadow detail στο 03:52. Σαφώς μειωμένη άσχετα αν οφείλεται και σε περιορισμούς του κινητού. * Spoiler Επεξ/σία Κυριακή στις 05:41 μμ από pirmen56
akoinonitos Δημοσ. Κυριακή στις 06:02 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:02 μμ (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Τα κινητά και ειδικά το δικό μου έχουν πολύ περιορισμένο εύρος. Μόνο με συγκριτικές φωτό καταλαβαίνεις διαφορές σε HDR. Κάτι που το έχω ήδη κάνει όπως και άλλοι(εδώ και στο reddit) απέναντι σε QDOLED και LG C1/2. Πριν 3 εβδομάδες όμως είχες βάλει ένα συγκριτικό. Απόκρυψη περιεχομένων Όποιος δει σε QLED το πρωτότυπο* ξέρει ότι στην αρχή είναι το peak(υπάρχουν παρόμοιες καταστάσεις στο CP77). Αυτό που δεν υπάρχει στο δικό σου. Στο 00:34 και 02:53(vid σου) είναι μέτριας/χαμηλής φωτεινότητας σκηνές όπου με τρυκ τύπου HDR1000 mode και με δεδομένο το μέτριο default gamma του 2ου μπορείς να κάνεις το πρώτο να μοιάζει με ήλιο. Ούτε το LG woled του razor333 π.χ. δεν δείχνει έτσι στη σκηνή με την κιθάρα, άσχετα αν έχει μεγαλύτερο peak για μικρές επιφάνειες. Πάμε μετά στο 03:17(vid σου) όπου είναι ίδια σκηνή με την έναρξη του original αλλά σε άλλο daytime με αρκετά πεσμένο φως. Ακόμα και εκεί ειδικά στο πορτοκαλί κτίριο φαίνεται η διαφορά(προτείνεται brightness στο τέρμα).Το βίντεο το κάνει να μοιάζει περισσότερο με χρωματική διαφορά(κορεσμός) και "καμμένο" αλλά δεν είναι(ειδικά με 0% saturation στο win calibr).Τα διάφορα modes όμως έχουν και παρενέργειες που φαίνονται στο shadow detail στο 03:52. Σαφώς μειωμένη άσχετα αν οφείλεται και σε περιορισμούς του κινητού. * Απόκρυψη περιεχομένων Spoiler Καποια στιγμη πρεπει να καταλαβεις οτι το peak που μετρανε ειναι σε λευκο. Η κιθαρα ειναι μπλε Μαλιστα οποτε δεν καταλαβαινεις με βιντεο με δυο μονιτορ διπλα διπλα αλλα με φωτο σε διαφορετικους χωρους που η καμερα μπορει ευκολα να επηρεαστει απο το ποσο φωτεινο η οχι ειναι ενα δωματιο. Επεξ/σία Κυριακή στις 06:04 μμ από akoinonitos
pirmen56 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:44 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:44 πμ (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, akoinonitos είπε Απόκρυψη περιεχομένων Καποια στιγμη πρεπει να καταλαβεις οτι το peak που μετρανε ειναι σε λευκο. Η κιθαρα ειναι μπλε Μαλιστα οποτε δεν καταλαβαινεις με βιντεο με δυο μονιτορ διπλα διπλα αλλα με φωτο σε διαφορετικους χωρους που η καμερα μπορει ευκολα να επηρεαστει απο το ποσο φωτεινο η οχι ειναι ενα δωματιο. Spoiler Σε σκηνές όπως αυτή υπάρχει γενικότερα "budget" φωτεινότητας για οποιοδήποτε OLED οπότε με τα κατάλληλα settings μπορεί να κάνει θαύματα. Όπως και στο 00:41. Είναι σκηνή από σούρουπο και στο AW μοιάζει με πρωί. Δεν αρκούν για να βγει ολοκληρωμένη εικόνα. Το ίδιο και με το demo της LG*. Που είναι κηδεία μπροστά στο μέσο vid του 8K earth ακόμα και σε αντιθέσεις. Ενώ δεν ξέρω και πόσο σωστές είναι οι ρυθμίσεις στο xiaomi. Έχουμε μεν εξωτερικές σκηνές αλλά το master έχει γίνει πολύ χαμηλά. Σε αντίθεση με δικά της demo πάλι αλλά για QNED. Πάντως κανένας δεν αρνήθηκε ότι όσο δεν ξεπερνάς τα όρια του OLED βγάζει τα καλύτερα highlights λόγω των εκατομμυρίων "ζωνών". * Spoiler Σχετικά με την κάμερα. Μπορείς κάπως να δείξεις HDR εύρος όταν τραβάς την ίδια σκηνή πρώτα με έκθεση σε κάποιο σκοτεινό σημείο και μετά σε κάποιο φωτεινό. Ανέβασα ήδη. Στο βίντεο δεν γίνεται. Είναι παντελώς άχρηστο με μία οθόνη. Αξίζει μόνο αν θες να συγκρίνεις και μάλιστα με σταθερή έκθεση προσαρμοσμένη στην φωτεινότερη. Υπάρχουν αρκετά δείγματα στο Youtube με σταθερή κατάληξη. Τέλος, είδα ότι δεν γίνεται να δείξεις διαφορές ανάμεσα σε HDR1000 και τεχνητά κομμένο HDR400 με έκθεση σε μια σκιά της εικόνας π.χ. γιατί αν σου φύγει το χέρι για χιλιοστά, κατά την επιλογή του σημείου, θα πάρεις αλλα αντ' άλλων έκθεση. Επεξ/σία Δευτέρα στις 01:48 πμ από pirmen56
thanosAIAS Δημοσ. Δευτέρα στις 11:07 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:07 πμ Τελειώνουν οι oled https://youtu.be/NemfYo7XMb0?si=rPRd7pNJ85L4ZcLI 1
music_lover Δημοσ. Δευτέρα στις 04:34 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:34 μμ Δεν ξέρω πόσοι περιμένετε τις νέες 27 ιντσών 4k qd-oled οθόνες που έρχονται μέχρι την άνοιξη, αλλά όσοι πιστοί ετοιμαστείτε για τιμές ανάλογες των 32 ιντσών μοντέλων: https://www.newegg.com/asus-pg27ucdm-27-uhd-240-hz-rog-swift-oled-qd-oled-black/p/N82E16824281348 Η Dell που είναι φθηνότερη γενικά στην Ευρώπη ανακοίνωνε ότι το δικό της θα ξεκινάει από τα 899$: https://dell.alienwarearena.com/new-alienware-27-4k-qd-oled/ Ίδιο panel με τα 32αρια μοντέλα, ίδια φωτεινότητα, ίδιες επιδόσεις σε μικρότερο μέγεθος για όσους έχουν μικρότερα γραφεία. Όσοι λοιπόν περιμένετε για κάτι φωτεινότερο, αναμείνατε στο ακουστικό σας..
music_lover Δημοσ. Δευτέρα στις 06:26 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:26 μμ Και κάτι που πρόσεξα στα ψιλά γράμματα των όρων της προσφοράς που τρέχει αυτές τις μέρες στο Πλαίσιο (μέχρι τις 26.01.2025) με τριπλό όφελος (άτοκες δόσεις, δωρεάν επέκταση εγγύησης, χαμηλότερες τιμές) στην αγορά OLED monitor. Σε κάποιο σημείο των όρων λοιπόν αναγράφεται: Η κάλυψη burn-in ισχύει για τα έτη της εργοστασιακής εγγύησης Που σημαίνει ότι ναι μεν παίρνετε δωρεάν την 5ετη επέκταση εγγύησης του Πλαίσιο (+2 ή +3 χρόνια δλδ από τα 2 ή 3 έτη που δίνουν συνήθως οι εταιρείες) αυτή όμως περιορίζεται στα 3 έτη όσον αφορά το burn in..και εδώ μιλάμε φυσικά για παραπλάνηση του καταναλωτή αφού σε προηγούμενο σχετικό banner στην ίδια προσφορά αναφέρεται αορίστως: Το burn in ΔΕΝ περιλαμβανόταν στις εγγυήσεις! Αυτό άλλαξε! Γιατί είναι εξαπάτηση? Γιατί εδώ το Πλαίσιο αφήνει πονηρά να εννοηθεί ότι το burn in περιλαμβάνεται στην δική του διευρυμένη επέκταση εγγύησης των 5 ετών ενώ στην ουσία εννοεί ότι αυτό περιλαμβάνεται στην 3ετή των κατασκευαστών κάτι που γνωρίζουμε ότι ισχύει εδώ και τουλάχιστον 1 έτος.. Μπράβο πάντως, το έχουν τερματίσει το θέμα, τους παραδέχομαι ειλικρινά. 3
Κάβουρας Δημοσ. Δευτέρα στις 06:31 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:31 μμ Καλησπέρα έστησα το νέο monitor g6 oled. Γενικές παρατηρήσεις: 1. Το matte μόνο matte δεν είναι. Σίγουρα κάνει διάσπαση στο φως αλλά θυμίζει ανάμεσα σε glossy και matte πιο κοντά σε matte μιας και έχει αντανάκλαση έστω και λίγη. 2. Το θέμα με το rendering της γραμματοσειράς φαίνεται περισσότερο στο dark mode. Βέβαια έχει να κάνει με την απόσταση που βρίσκεσαι. Όσο πιο μακριά τόσο το καλύτερο. 3. Η βάση είναι τεράστια και βαριά. Έχει επίσης μεγάλο βάθος που με αναγκάζει να φέρω την οθόνη πιο κοντά. Ρυθμίζεται όμως εύκολα. 4. Η μαλακία μπίλια της Samsung για να χειρίζεσαι το menu της οθόνης απαράδεκτη. Ktc μόνιτορ των 100ευρώ είχαν καλύτερη. 5. Τα bezel είναι μέτρια σε μέγεθος προς μεγάλα για έτος 2025. Έχετε οδηγό πως ρυθμίζω το hdr; Τι προφίλ να βάλω στην οθόνη; 1
music_lover Δημοσ. Δευτέρα στις 06:33 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:33 μμ Και ένα άλλο σημείο στο οποίο υπάρχει εξαπάτηση είναι εκεί που ισχυρίζονται ότι τις δίνουν με άτοκες δόσεις. Αυτές δεν ισχύουν όμως με την χρήση πιστωτικής κάρτας αλλά μόνο με το πρόγραμμα μήνα μήνα του πλαίσιο όπου παίρνεις "άτοκο" υποτίθεται δάνειο από την Εθνική τράπεζα. Στα ψιλά γράμματα όμως αναφέρονται διαχειριστικά έξοδα 30€ για δάνειο μέχρι τα 1000€ και 45€ για δάνειο άνω των 1000€. Άτοκες my ass λοιπόν. Όχι για να μην νομίζουν ότι όλοι τρώμε σανό. 1
Despotas Δημοσ. Δευτέρα στις 07:17 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:17 μμ (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, Κάβουρας είπε Καλησπέρα έστησα το νέο monitor g6 oled. Γενικές παρατηρήσεις: 1. Το matte μόνο matte δεν είναι. Σίγουρα κάνει διάσπαση στο φως αλλά θυμίζει ανάμεσα σε glossy και matte πιο κοντά σε matte μιας και έχει αντανάκλαση έστω και λίγη. 2. Το θέμα με το rendering της γραμματοσειράς φαίνεται περισσότερο στο dark mode. Βέβαια έχει να κάνει με την απόσταση που βρίσκεσαι. Όσο πιο μακριά τόσο το καλύτερο. 3. Η βάση είναι τεράστια και βαριά. Έχει επίσης μεγάλο βάθος που με αναγκάζει να φέρω την οθόνη πιο κοντά. Ρυθμίζεται όμως εύκολα. 4. Η μαλακία μπίλια της Samsung για να χειρίζεσαι το menu της οθόνης απαράδεκτη. Ktc μόνιτορ των 100ευρώ είχαν καλύτερη. 5. Τα bezel είναι μέτρια σε μέγεθος προς μεγάλα για έτος 2025. Έχετε οδηγό πως ρυθμίζω το hdr; Τι προφίλ να βάλω στην οθόνη; Να το χαρείς και περιμένουμε περισσότερες εντυπώσεις! Ρίξε μια ματιά σε αυτά τα reviews: https://www.rtings.com/monitor/reviews/samsung/odyssey-oled-g6-g60sd-s27dg60 Επεξ/σία Δευτέρα στις 07:17 μμ από Despotas
dimoskoutr Δημοσ. Δευτέρα στις 07:42 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:42 μμ @akoinonitos και @pirmen56 παλικάρια δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να μπορέσετε να δώσετε την πραγματική διαφορά της oled με την mini led μέσα από μια κάμερα. Είτε με βίντεο είτε με φωτογραφίες. Την αίσθηση της διαφορετικής εικόνας την έχει μόνο όποιος τις βλέπει δίπλα δίπλα. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την mini led και την oled. Τα ίδια δοκίμασα να κάνω εγώ με το 4k lg ips μου και την xiaomi με φωτογραφική μηχανή και με σταθερές ρυθμίσεις χεράτες με τίποτα auto. Δεν γίνεται να αποδωθεί η διαφορά. Οπότε δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να παλεύετε με φωτογραφίες και βίντεο. Αυτό που βλέπει ο pirmen και ο ακοινώνητος από κοντά δεν μπορεί να το δει κανένας μας μέσα από φωτό και βίντεο. Αντε πάμε να δούμε μπάσκετ τώρα να γουστάρουμε. 🙂
pirmen56 Δημοσ. Δευτέρα στις 08:49 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:49 μμ 33 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε @akoinonitos και @pirmen56 παλικάρια δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να μπορέσετε να δώσετε την πραγματική διαφορά της oled με την mini led μέσα από μια κάμερα. Είτε με βίντεο είτε με φωτογραφίες. Την αίσθηση της διαφορετικής εικόνας την έχει μόνο όποιος τις βλέπει δίπλα δίπλα. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την mini led και την oled. Τα ίδια δοκίμασα να κάνω εγώ με το 4k lg ips μου και την xiaomi με φωτογραφική μηχανή και με σταθερές ρυθμίσεις χεράτες με τίποτα auto. Δεν γίνεται να αποδωθεί η διαφορά. Οπότε δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να παλεύετε με φωτογραφίες και βίντεο. Αυτό που βλέπει ο pirmen και ο ακοινώνητος από κοντά δεν μπορεί να το δει κανένας μας μέσα από φωτό και βίντεο. Αντε πάμε να δούμε μπάσκετ τώρα να γουστάρουμε. 🙂 Spoiler 35:12 : Δίνει ένα παράδειγμα από ενεργοποίηση του ABL σε σκηνή που highlight είναι κυρίως ο ουρανός στον ορίζοντα. Πρώτα με PB high όπου η επίδραση φαίνεται μεγαλύτερη(στα billboards και στο πεζοδρόμιο). Μέσα στην καρδιά των πόλεων με τα τσιμέντα, τις μεγάλες κίτρινες σημάνσεις στην άσφαλτο, τα γυαλιστερά χρωματιστά κιόσκια που συναντάς κ.α. τα πράγματα γίνονται πολύ πιο απαιτητικά σε αντιθέσεις(π.χ. Heywood). Δεδομένων των περιορισμών κάτι πρέπει να θυσιαστεί. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα