Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ison είπε

Δεν με αφηνουν να αγιασω φιλτατε...εβγαλε πλαισιο την 42αρα 870 με την 5ετη premium εγγυηση..

Δεν εχω και εικόνα ποσο θεωρητικα μπορούν να φτασουν σε τιμη οι oled απο αλλες χρονιες (αν και καταλαβαινω οτι κατι σχετικο). Θυμαμαι ο αδερφος μου ειχε παρει την 42c2 με κατι επιστροφες απο lg και eurobank σε μια τιμη κοντα στα 600 κατι. 

Σαν τιμη πως το βλεπεις?

Σαν τιμή το βλέπω εξαιρετική, το θέμα είναι η τοποθεσία της..τι μέγεθος έχει το γραφείο σου και σε πόση απόσταση κάθεσαι? Πχ εμένα είναι το κλασικό 120cm x 60cm και κάθομαι στα 40cm, με μια 42άρια θα πάθω στραβισμό 😆, ακόμα και μια 32άρα είναι μεγάλη..

Γενικά όσο φθηνά και να την βρεις, αν δεν σου κάνει σαν μέγεθος τότε δεν σου κάνει γενικά, εκτός αν αλλάξεις τοποθεσία εγκατάστασης πχ την χρησιμοποιείς σαν τηλεόραση κυρίως και δευτερεύοντος σαν monitor. Σύμφωνα με το rtings η ιδανική απόσταση θέασης μιας 42άρας οθόνης είναι τα 180cm..

https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship

Δεν το συζητάμε ότι είναι καλύτερο προϊόν και φθηνότερο από τα αντίστοιχα oled monitors. Το μέγεθος της όμως την κάνει απαγορευτική για χρήση ως pc monitor επάνω σε γραφείο..θα μπορούσες να την κρεμάσεις κάπου σε έναν τοίχο και να βλέπεις από απόσταση ταινίες και παιχνίδια και να έχεις και ένα άλλο pc monitor επάνω στο γραφείο για εργασίες που αφορούν το pc πχ σερφάρισμα στο internet, office κτλ. Άλλη λύση δεν βλέπω..

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, music_lover είπε

Σαν τιμή το βλέπω εξαιρετική, το θέμα είναι η τοποθεσία της..τι μέγεθος έχει το γραφείο σου και σε πόση απόσταση κάθεσαι? Πχ εμένα είναι το κλασικό 120cm x 60cm και κάθομαι στα 40cm, με μια 42άρια θα πάθω στραβισμό 😆, ακόμα και μια 32άρα είναι μεγάλη..

Γενικά όσο φθηνά και να την βρεις, αν δεν σου κάνει σαν μέγεθος τότε δεν σου κάνει γενικά, εκτός αν αλλάξεις τοποθεσία εγκατάστασης πχ την χρησιμοποιείς σαν τηλεόραση κυρίως και δευτερεύοντος σαν monitor. Σύμφωνα με το rtings η ιδανική απόσταση θέασης μιας 42άρας οθόνης είναι τα 180cm..

Δεν το συζητάμε ότι είναι καλύτερο προϊόν και φθηνότερο από τα αντίστοιχα oled monitors. Το μέγεθος της όμως την κάνει απαγορευτική για χρήση ως pc monitor επάνω σε γραφείο..θα μπορούσες να την κρεμάσεις κάπου σε έναν τοίχο και να βλέπεις από απόσταση ταινίες και παιχνίδια και να έχεις και ένα άλλο pc monitor επάνω στο γραφείο για εργασίες που αφορούν το pc πχ σερφάρισμα στο internet, office κτλ. Άλλη λύση δεν βλέπω..

Τι θα έλεγες για την qn90d στις 43 ίντσες;

Δημοσ.
30 minutes ago, ison said:

Δεν με αφηνουν να αγιασω φιλτατε...εβγαλε πλαισιο την 42αρα 870 με την 5ετη premium εγγυηση..

Δεν εχω και εικόνα ποσο θεωρητικα μπορούν να φτασουν σε τιμη οι oled απο αλλες χρονιες (αν και καταλαβαινω οτι κατι σχετικο). Θυμαμαι ο αδερφος μου ειχε παρει την 42c2 με κατι επιστροφες απο lg και eurobank σε μια τιμη κοντα στα 600 κατι. 

Σαν τιμη πως το βλεπεις?

Σε ποιά αναφέρεσαι? για δώσε link παρακαλώ.

Δημοσ.

Με αφορμη οσα διαβαζω τον τελευταιο καιρο, να πω πως ολοι οι συμμετεχοντες, εχετε ανοικτη προσκληση για καφε, ωστε να δειτε εν δρασει σε HDR gaming το (πρωτης γενιας) QD-Oled που εχω στην κατοχη μου, με ολες τις πανοπλιες, τα φωτοσπαθα και τα μπλιμπλικια αναμμενα.

Οσοι παρακολουθουν καιρο το παρον νημα, θα θυμουνται ενδεχομενως τους προσφατους διαξιφισμους μου με τον Optimus Prime, κατα τους οποιους υπερασπιζομουν και αλλες επιλογες περα απο τις Oled, μεταξυ των οποιων και τη Xiaomi που εχετε αγορασει αρκετοι, αλλά η κατασταση εχει κουρασει. Βασιζομενοι σε βιντεακια κανετε συγκρισεις και στηνετε μακροσκελεστατες, συχνα ανουσιες λογω της φρικτης επαναληψιμοτητας και στα ορια της παραπληροφορησης αντιπαραθεσεις.

Τελειοτητα προφανεστατα δεν υπαρχει γενικα στη ζωη, οχι μονο στις οθονες,  η εμπειρια που αποκομιζω ωστοσο, σχεδον 2 χρονια τωρα με την AW4323DW, τοσο σε browsing και δουλεια, οσο και στα παιχνιδια θα ελεγα πως ειναι το λιγοτερο απολαυστικη, ως και συγκλονιστικη. Σιγουρα αξιζει να τις εξεταζει κανεις, χωρις να αποκλειει τις mini-led φυσικα. Οχι ασπρο-μαυρο ωστοσο.

• Like 8
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε

Τι θα έλεγες για την qn90d στις 43 ίντσες;

Δεν αλλάζει κάτι γιατί πάλι μιλάμε για μια 43 ίντσες τηλεόραση. Εννοείς αν την προτιμούσα σε σχέση με μια LG 42 C4?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, music_lover είπε

Δεν αλλάζει κάτι γιατί πάλι μιλάμε για μια 43 ίντσες τηλεόραση. Εννοείς αν την προτιμούσα σε σχέση με μια LG 42 C4?

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, music_lover είπε

Καλα το μεγεθος θα το παλεψω καπως εχω χωρο να τραβιεμε πισω με την καρεκλα. Μου κανει εντυπωση το καλυτερο προιον που λες. Φανταζομαι επειδη εχει εξτραδακια σε σχεση με μονιτορ το λες. Γιατι θα ελεγα οτι σαν εικονα τα qd oled θα πρεπει να ειναι καλυτερα θεωρητικα (και λογω ppi ισως πιο sharp)

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ison είπε

Καλα το μεγεθος θα το παλεψω καπως εχω χωρο να τραβιεμε πισω με την καρεκλα. Μου κανει εντυπωση το καλυτερο προιον που λες. Φανταζομαι επειδη εχει εξτραδακια σε σχεση με μονιτορ το λες. Γιατι θα ελεγα οτι σαν εικονα τα qd oled θα πρεπει να ειναι καλυτερα θεωρητικα (και λογω ppi ισως πιο sharp)

Μέσες άκρες τα QD-OLED σε σχέση με τα WOLED έχουν δύο κυρίες διάφορες: Υπερέχουν σε χρώματα λόγω ύπαρξης quantum dot layer και υστερούν στο ότι γίνονται purple όσο αυξάνεται ο φωτισμός στο δωμάτιο λόγω έλλειψης polarized film. Στα υπόλοιπα πάνω κάτω ίδιες είναι, μια τρίχα καλύτερη η μία εδώ, μια τρίχα καλύτερη η άλλη εκεί. Συνεπώς "χοντρικά" έχεις να διαλέξεις μεταξύ καλύτερων χρωμάτων ή διατήρησης των επιπέδων του μαύρου σε ένα φωτεινό χώρο.

Καλύτερο προϊόν εννοώ όσον αφορά λειτουργικό σύστημα με εφαρμογές και smart features, καλύτερη real scene φωτεινότητα, dolby vision support, ηχεία, τηλεοπτικό σήμα κτλ κτλ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 minutes ago, music_lover said:

Μέσες άκρες τα QD-OLED σε σχέση με τα WOLED έχουν δύο κυρίες διάφορες: Υπερέχουν σε χρώματα λόγω ύπαρξης quantum dot layer και υστερούν στο ότι γίνονται purple όσο αυξάνεται ο φωτισμός στο δωμάτιο λόγω έλλειψης polarized film. Στα υπόλοιπα πάνω κάτω ίδιες είναι, μια τρίχα καλύτερη η μία εδώ, μια τρίχα καλύτερη η άλλη εκεί. Συνεπώς "χοντρικά" έχεις να διαλέξεις μεταξύ καλύτερων χρωμάτων ή διατήρησης των επιπέδων του μαύρου σε ένα φωτεινό χώρο.

Καλύτερο προϊόν εννοώ όσον αφορά λειτουργικό σύστημα με εφαρμογές και smart features, καλύτερη real scene φωτεινότητα, dolby vision support, ηχεία, τηλεοπτικό σήμα κτλ κτλ.

Δεν υπάρχει ο όρος καλύτερα χρώματα...

Τα QD-OLED είχαν μεγαλύτερο color volume.

To color volume είναι κάτι σαν το Atmos, δηλ το βλέπεις ή το ακούς απειροελάχιστες φορές/δευτερόλεπτα ή και καθόλου σε μια ταινία. Σε μια ταινία blockbuster marvel μερικά δευτερόλεπτα, σε κάθε άλλη περίπτωση μάλλον καθόλου, γιατί το expand του color volume γίνεται σχεδόν αποκλειστικά στο πράσινο χρώμα. Αυτό βέβαια συμπαρασύρει και όλα τα άλλα primaries χρώματα ως προς την ακρίβεια τους. Άρα μια γενική διαφορά υπάρχει. Μικρότερη έως αμελητέα σε SDR υλικό, πιο εμφανής σε HDR.

Σε games και ανάλογα το πώς το έχουν φτιάξει, είναι πιο εμφανές από ότι στις ταινίες, γιατί ούτως ή άλλως μιλάμε για ψεύτικα εντυπωσιακά χρώματα που δεν υπάρχουν σε ένα καθημερινό περιβάλλον, πέρα από πολύ συγκεκριμένες χρήσεις πχ πράσινο λέιζερ.

Με τα νέα πάνελ OLED, Panasonic και lg στην ces, έδειξαν ότι ξεπερνάνε ή έστω έχουν ίδιο color volume με τα QD-OLED, όπου τα QD-OLED έχουν πρόβλημα στο να παραχθούν σε μεγάλες ιντσες, συν αυτό που έγραψες, συν ότι τα πρώτα ήταν πιο τρωτά σε burn in από ότι τα WOLED που κυκλοφορούν πάνω από 10-15 χρόνια τώρα.. Γι'αυτό και οι 83" Samsung tv χρησιμοποιούν lg WOLED panel και όχι τα δικά της qd OLED panel. Ποιος θα το περίμενε..

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα έρθουν σύντομα σε gaming monitor. Μακάρι αλλά δύσκολα.

Λογικά το TFT central θα βγάλει κάνα OLED roadmap για τα νέα πάνελ που θα έρθουν. Έχει καλή πληροφόρηση και καμιά σχέση με την παραπληροφόρηση στο Reddit και τους YouTuber της οκάς, όπως κάποια βίντεο που ανεβαίνουν στο νήμα εδώ.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...