Jts Δημοσ. Παρασκευή στις 02:41 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:41 μμ 4 λεπτά πριν, Arkin είπε Mpc k lite mega έχω δεν έχω παράπονο αλλά σίγουρα που και που θα υπάρξουν θεματακια εδώ και εκεί. Το plex ειναι το τοπ το έχω και στην τηλεόραση και παίζει εξαιρετικά σε streaming από το pc. Ναι έχω καιρό να δω σε PC ταινίες. Εκτός των games μόνο σε 2-3 apps είχα VRR flicker που τρέχανε σε 60fps και ρίχνανε τον Ρυθμό της οθόνης. Της razer θυμάμαι σίγουρα ήταν το ένα. 1
prefuse Δημοσ. Παρασκευή στις 02:53 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:53 μμ (επεξεργασμένο) 26 minutes ago, Arkin said: Το δοκίμασα και αυτό αλλά κάθε φορά που τρέχω mpc γυρνάει vrr Fixed hz και δεν μου αρέσει. Γενικά δεν έχω θέμα όπως ανέφερα μια ταινία ήταν πριν 4 5 μήνες που ήταν έντονο το θέμα ξανά δεν το ξανά είδα. Πήρε και firmware update απο τοτε το monitor οπότε σίγουρα κάτι έκαναν. Ενα θεματακι έχω με το viber στον υπολογιστή. Όταν έχω την εφαρμογή ανοιχτή και γράφω κάνει κατά διαστήματα flicker η οθόνη. Πιθανολογώ ότι η εφαρμογή δουλεύει σε Fixed hz οπότε γίνεται conflict με το vrr. Η μόνη εφαρμογή που το κάνει είναι οπότε είναι κατι που πρέπει να φτιάξει η εταιρεία. Το gsynch θα λειτουργήσει σωστά αν το μόνιτορ σου υποστηρίζει 24/48/72 hz καθώς και αν ο player της επιλογής σου αναπαράγει σωστά αυτά τα hz. Διαφορετικά έχεις 3:2 pulldown και θα έχεις judder, κάποιους τους ενοχλεί λιγότερο κάποιους περισσότερο. Το καλύτερο θα είναι να το απενεργοποιήσεις και να βάλεις την οθόνη στα σωστά hz για να είναι 1:1 αντιστοιχία frame/hz ή διπλάσια, τριπλάσια, αν το μόνιτορ δεν υποστηρίζει 24hz. Το ίδιο και για το player που τα γνωστά υποστηρίζουν. Επεξ/σία Παρασκευή στις 02:54 μμ από prefuse 1 1
Arkin Δημοσ. Παρασκευή στις 03:05 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:05 μμ 11 λεπτά πριν, prefuse είπε Το gsynch θα λειτουργήσει σωστά αν το μόνιτορ σου υποστηρίζει 24/48/72 hz καθώς και αν ο player της επιλογής σου αναπαράγει σωστά αυτά τα hz. Διαφορετικά έχεις 3:2 pulldown και θα έχεις judder, κάποιους τους ενοχλεί λιγότερο κάποιους περισσότερο. Το καλύτερο θα είναι να το απενεργοποιήσεις και να βάλεις την οθόνη στα σωστά hz για να είναι 1:1 αντιστοιχία frame/hz ή διπλάσια, τριπλάσια, αν το μόνιτορ δεν υποστηρίζει 24hz. Το ίδιο και για το player που τα γνωστά υποστηρίζουν. Στο Dell το 34αρι τι προτείνεις για Fixed hz για θέαση ταινιών μέσω Mpc? 100hz 60 η 165?
akoinonitos Δημοσ. Παρασκευή στις 03:33 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:33 μμ (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, akiskar123 είπε Το μεγαλο μειον των qd oled για εμας τους κοινους θνητους περα απο τα γνωστα ειναι το coating και οτι δεν βαζουν polarizer Για να δεις το πανελ ετσι θα πρεπει να παρεις ενα προβολεα και τον ριξεις πανω ,εδω ειναι μια φωτο δικη μου ,απεναντι ειναι η μπαλκονοπορτα ανοιχτη. Σιγουρα δεν ειναι το μαυρο της woled σε συνθηκες εντονου φωτισμου αλλα οχι και αυτο που βλεπουμε σε πολλα reviews ,ποιος θα κατσει στο μονιτορ με προβολεα απεναντι να το χτυπαει. Επεξ/σία Παρασκευή στις 03:35 μμ από akoinonitos
Grisos Δημοσ. Παρασκευή στις 03:35 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:35 μμ (επεξεργασμένο) Πάντως, επειδή βλέπω πολύ κόσμο να κρίνει ένα προϊόν όπως οι οθόνες, με το οποίο αλληλεπιδρά με τα μάτια του ο καθένας, μέσα από τα διάφορα reviews απλά μην (don't). Ναι να βγάλετε συμπεράσματα από τα χαρακτηριστικά εργονομικού ενδιαφέροντος ή άλλα όπως το KVM, αλλά είναι αδύνατο να κρίνεις το πως θα βλέπουν τα μάτια σου το πάνελ από κοντά. Ό,τι και να σου πει ο άλλος, ό,τι και να δείχνει η κάθε κάμερα που χρησιμοποιεί ο κάθε youtuber κάτω από τις όποιες συνθήκες και με την κάθε συμπίεση που έχει γίνει στο τελικό βίντεο, στο τέλος της ημέρας, αν δεν πας να δεις κάπου την οθόνη, που και εκεί σωστό δεν θα ναι αλλά τουλάχιστον αρκετά κοντά στην τελική εμπειρία, συμπέρασμα δεν μπορείς να βγάζεις. Γράφετε πολλοί για την φωτεινότητα. Εγώ την δικιά μου την έχω στο 60% και είναι υπεραρκετό. Ή όπως έχω ξαναγράψει για το μωβ του πάνελ ή για το coating και πάει λέγοντας. Σοβαρά τα πράγματα είναι πολύ απλά. Όπως θα προσέχατε ένα διαφορετικό προϊόν με κόστος 6 φορές πάνω από το κανονικό έτσι θα προσέξετε χωρίς να το σκεφτείτε και πολύ και αυτό. Επεξ/σία Παρασκευή στις 03:35 μμ από Grisos 1
prefuse Δημοσ. Παρασκευή στις 03:47 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:47 μμ (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, akoinonitos said: Για να δεις το πανελ ετσι θα πρεπει να παρεις ενα προβολεα και τον ριξεις πανω ,εδω ειναι μια φωτο δικη μου ,απεναντι ειναι η μπαλκονοπορτα ανοιχτη. Τι είναι αυτα τα ακατάλληλα για ενηλίκους, oversaturated vertigo χρώματα ρε παλιοgamer? Δεν είχες καμία ξετσιπωτη να βαλς να αξιολογήσουμε natural skin tones ή κάνα "μπριζολακι" για τους μερακλήδες και τις κορασίδες του φόρουμ; Ξαναπροσπάθησε. ΥΓ Θέλει καλίμπρα η μπαλκονόπορτα, είναι σε λάθος μέρος και σου μαντζετιζει το μαύρο. Επεξ/σία Παρασκευή στις 03:49 μμ από prefuse 1
akoinonitos Δημοσ. Παρασκευή στις 04:05 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:05 μμ (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, prefuse είπε Τι είναι αυτα τα ακατάλληλα για ενηλίκους, oversaturated vertigo χρώματα ρε παλιοgamer? Δεν είχες καμία ξετσιπωτη να βαλς να αξιολογήσουμε natural skin tones ή κάνα "μπριζολακι" για τους μερακλήδες και τις κορασίδες του φόρουμ; Ξαναπροσπάθησε. ΥΓ Θέλει καλίμπρα η μπαλκονόπορτα, είναι σε λάθος μέρος και σου μαντζετιζει το μαύρο. Εκανα format και ειναι των windows δεν εχω προλαβει να το αλλαξω Δεν με νοιαζει ρε η μπαλκονοπορτα ,αν βαλω κανα παιχνιδακι να παιξω κλεινω κουρτινα. Περα απο την πλακα τωρα το φως το περιοριζεις οπως και οσο θες ,για μενα ειναι το λιγοτερο που θα με απασχολουσε για την επιλογη μονιτορ. Επεξ/σία Παρασκευή στις 04:06 μμ από akoinonitos 1
prefuse Δημοσ. Παρασκευή στις 04:08 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:08 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Arkin said: Στο Dell το 34αρι τι προτείνεις για Fixed hz για θέαση ταινιών μέσω Mpc? 100hz 60 η 165? Σήμερα έχουμε πολύ καλό και φρέσκο, ελευθέρας βοσκής, βακαλάο Νικήτης σε τραγανή κρούστα τεμπούρας από το πανιιρ του Αγίου Μάμαντος με παραδοσιακή αγιορείτικη αποδομημενη σκορδαλιά, ανεφ σκόρδου, με βιγκαν ακοινονητη βινεγκρετ μπαχαλοσατανιστριας. ΥΓ την συνταγή της βινεγκρετ, αν ην καλή, την παίρνεις από τον akoinonito που γυρνοβολαει εδώ γύρω. Για τα άλλα όπως έγραψε ο ξερολας δίδυμος αδελφός μου, βαζ frame/hz ανάλογα αυτά της ταινίας ή πολλαπλάσια αυτού πχ 24, 48, 72, 30, 60, 90, 25, 50 κτλ ανάλογα σε πόσα frame έχει το υλικό που παιζ. Οι ακατάλληλες ταινίες HDR πόσο είναι τώρα; Πήγαν στα 120hz? Επεξ/σία Παρασκευή στις 04:09 μμ από prefuse 1
music_lover Δημοσ. Παρασκευή στις 05:12 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:12 μμ 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Για να δεις το πανελ ετσι θα πρεπει να παρεις ενα προβολεα και τον ριξεις πανω ,εδω ειναι μια φωτο δικη μου ,απεναντι ειναι η μπαλκονοπορτα ανοιχτη. Σιγουρα δεν ειναι το μαυρο της woled σε συνθηκες εντονου φωτισμου αλλα οχι και αυτο που βλεπουμε σε πολλα reviews ,ποιος θα κατσει στο μονιτορ με προβολεα απεναντι να το χτυπαει. Η AW2725DF είναι αυτή?
pirmen56 Δημοσ. Παρασκευή στις 05:22 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:22 μμ (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, prefuse είπε Η GPU δεν έχει κανένα tone curve (gamma, eotf κτλ) τα μέσα προβολής έχουν, στην περίπτωση σου το μόνιτορ. Η GPU (ή το μόνιτορ αν υποστηρίζει 1D LUT) όμως διαχειρίζεται έμμεσα το gamma/eotf μέσω 1D LUT (γίνεται bypass αν διαθέτει το μόνιτορ 1D LUT, αλλιώς έχουμε double calibration, not good..) Όταν κάνεις HDR calibration στα win11 προσδιορίζοντας τη μέγιστη φωτεινότητα, τα windows, δηλαδή το λειτουργικό-λογισμικό, συμπιέζουν την 10.000 nits δυναμική περιοχή για να χωρέσει σε αυτήν της οθόνης σου. Πώς γίνεται λοιπόν να μην υπάρχει tone mapping curve σε επίπεδο software; Τέσπα, η ουσία είναι ότι αν μια οθόνη έχει πρόβλημα στο EOTF tracking μπορείς μέσω του gamma της GPU να το διορθώσεις, τουλάχιστον σε υποκειμενικό επίπεδο(αδύνατο να πιάσεις reference χωρίς εξοπλισμό). Σε αντίθεση με την εντύπωση που καλλιεργείται στα φόρα ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Αφού το EOTF είναι το gamma curve σε HDR mode. Όταν είσαι σε HDR mode δεν ρυθμίζεις την μέγιστη φωτεινότητα του μόνιτορ. Αν λοιπόν το μόνιτορ μαξάρει στα 100nits και το curve δώσει εντολή για 50% φως, αυτό μεταφράζεται σε 50nits. Ό,τι λέει και το παρακάτω. https://www.cnet.com/tech/home-entertainment/what-is-gamma-and-hdr-eotf-on-tvs-and-why-should-you-care/ "Gamma, and all previous content, gave a TV the instruction, "produce 20 percent of your maximum brightness." But the EOTF says, "produce 200 nits."" 8 ώρες πριν, thanosAIAS είπε Δε σας ενοχλεί πόσο σκοτεινό είναι ειδικά το hdr 1000; Ρίχνει όλη τη φωτεινότητα για να κρατήσει ψηλά τα highlights. Στα review φαίνεται πολύ άσχημο. VRR βιάζετε; Έχει flickering έντονο; Λογικά εννοείς το HDR1000 mode των OLED με τα γνωστά προβλήματα, όπως έχουν αναλυθεί από το TFT Central. Γιατί το VESA certified HDR1000 είναι λες και έχεις βγει για περίπατο έξω στις περισσότερες σκηνές. Επεξ/σία Παρασκευή στις 07:22 μμ από pirmen56
akoinonitos Δημοσ. Παρασκευή στις 05:22 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:22 μμ 9 λεπτά πριν, music_lover είπε Η AW2725DF είναι αυτή? Nαι 1
music_lover Δημοσ. Παρασκευή στις 06:16 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:16 μμ 50 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Nαι Επειδή είναι 2k, με το text clarity υπάρχει όντως θέμα όπως γράφουν τα reviews ή υπερβάλλουν? 1
pirmen56 Δημοσ. Παρασκευή στις 07:00 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:00 μμ 17 ώρες πριν, prefuse είπε Όπως πολύ σωστά λένε μερικοί HDR is a solution looking for problems. ή αλλιώς το τμήμα μάρκετινγκ σκέφτηκε.."μας κατάλαβαν οι καταναλωτές ότι το 3d ήταν gimmick..τώρα τι άλλο να φτιάξουμε για να σπρώξουμε περισσότερες πωλήσεις" να το βάλουμε και absolute στα 10.000 nits που δεν υπάρχει κανένα μόνιτορ ώστε να έχουμε χρόνια να πουλάμε για να μην χρειάζεται κάθε χρόνο να σκεφτόμαστε τι μ@λ@κια τεχνολογία να εφεύρουμε; Δεν είναι gimmick. Απλά η τεχνολογία της εικόνας δεν έχει προχωρήσει τόσο όσο του ήχου. Το "ταπεινό" CD βγάζει 120db δυναμικής περιοχής με dithering. Αρκετό για μόνιμη απώλεια ακοής. Επίσης καλύπτει το συχνοτικό φάσμα που ακούνε οι περισσότεροι άνθρωποι. Γι αυτό και τα 16bit - 44.1Khz παραμένουν έως και σήμερα το στάνταρντ. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πιο πάνω(τα 24bit είναι καθαρά μάρκετινγκ). Αντίθετα, στον χώρο της εικόνας συναντάμε "και καλά" high end οθόνες που δεν φτάνουν ούτε το φως συννεφιασμένης μέρας(~500 nits sustained). Σαν να λέμε, συνήθισα κλασική μουσική στα 70db και μου φαίνεται καλό επειδή μοιάζει με τη συναυλία, ενώ η πραγματική ορχήστρα φτάνει τα 100 στο φορτίσιμο. Ενώ δεν καλύπτουν ούτε το μισό χρωματικό εύρος από αυτό που βλέπουν οι άνθρωποι. Συνεπώς, καλά κάνει και υπάρχει ο πήχης των 10.000 nits(λ.χ. γυαλιστερο αντικείμενο στο φως της μέρας) και του rec2020. 5 ώρες πριν, Jts είπε Εντάξει δεν είναι και τόσο σπάνιο σημεία του προσώπου που φωτίζονται από έντονο φως σε διάφορες σκηνές να βγαίνουν εκτός του rec709, αλλά ναι το υπόλοιπο πρόσωπο δεν θα πρέπει να έχει διαφορά. Οι αντανακλάσεις στα μάτια ειδικά κάνουν μεγάλη αντίθεση. Δεν βγαίνει εκτός rec709. Κάτι άλλο συμβαίνει. Υπάρχει το χρώμα όπως το μετράνε τα χρωματόμετρα και το αντιληπτό από εμάς χρώμα μέσα από όλη την συμπληρωματική πληροφορία. Ας πούμε, οι OLED και οι καλές miniLED έχουν την ικανότητα να προβάλλουν φωτεινά αντικείμενα εντός σκοτεινού φόντου λόγω του μαύρου τους. Πράγμα που τα κάνει, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, να μοιάζουν 3D, να "πετάγονται", να νομίζεις "ότι θα απλώσεις το χέρι σου και θα τα πιάσεις". Είναι το σκοτείνιασμα των γειτονικών περιοχών, η αντίθεση, που δημιουργεί αυτή την αίσθηση κορεσμού. Το ίδιο ισχύει και για τη φωτεινότητα. Ο Vincent του HDTVtest σύγκρινε δύο OLED, μια EX με 1000 nits και μια MLA τύπου με 2000 nits peak. Διαπίστωσε και έδειξε on camera ότι ο δυνατός φωτισμός και μόνο αρκεί για να αυξήσει την αίσθηση κορεσμού του χρώματος. Ακόμα και αν το μετρημένο gamut παραμένει ίδιο(ισχύει και για τον ήχο). Ένας από τους βασικότερους λόγους για περίσσεια nits. Όχι για να καταστρέψεις(λολ) την όρασή σου, όπως γράφουν διάφοροι. Μαζί με τις αντιθέσεις σε ήδη φωτεινές σκηνές. Κάτι αδιανόητο, οξύμωρο, κουφό για όποιον δεν έχει εμπειρία από HDR monitor τετραψήφιου καταληκτικού αριθμού. Συνεπώς, όντως ισχύει η συμβουλή του να κοιτάμε με τα μάτια μας και όχι μόνο μέσα από τα reviews. Για όλα όμως. Όχι μόνο για ό,τι συμφέρει.
akoinonitos Δημοσ. Παρασκευή στις 07:27 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:27 μμ 1 ώρα πριν, music_lover είπε Επειδή είναι 2k, με το text clarity υπάρχει όντως θέμα όπως γράφουν τα reviews ή υπερβάλλουν? Εξαρταται ποσο ψειρας εισαι ,εμενα δεν με ενοχλει ,το fringing αντιθετως στην αρχη με ενοχλουσε πολυ αλλα μετα το συνηθισε το ματι μου. 2
prefuse Δημοσ. Παρασκευή στις 07:50 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:50 μμ (επεξεργασμένο) 2 hours ago, pirmen56 said: Όταν κάνεις HDR calibration στα win11 προσδιορίζοντας τη μέγιστη φωτεινότητα, τα windows, δηλαδή το λειτουργικό-λογισμικό, συμπιέζουν την 10.000 nits δυναμική περιοχή για να χωρέσει σε αυτήν της οθόνης σου. Πώς γίνεται λοιπόν να μην υπάρχει tone mapping curve σε επίπεδο software; Τέσπα, η ουσία είναι ότι αν μια οθόνη έχει πρόβλημα στο EOTF tracking μπορείς μέσω του gamma της GPU να το διορθώσεις, τουλάχιστον σε υποκειμενικό επίπεδο(αδύνατο να πιάσεις reference χωρίς εξοπλισμό). Σε αντίθεση με την εντύπωση που καλλιεργείται στα φόρα ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Αφού το EOTF είναι το gamma curve σε HDR mode. Όταν είσαι σε HDR mode δεν ρυθμίζεις την μέγιστη φωτεινότητα του μόνιτορ. Αν λοιπόν το μόνιτορ μαξάρει στα 100nits και το curve δώσει εντολή για 50% φως, αυτό μεταφράζεται σε 50nits. Ό,τι λέει και το παρακάτω. https://www.cnet.com/tech/home-entertainment/what-is-gamma-and-hdr-eotf-on-tvs-and-why-should-you-care/ "Gamma, and all previous content, gave a TV the instruction, "produce 20 percent of your maximum brightness." But the EOTF says, "produce 200 nits."" Λογικά εννοείς το HDR1000 mode των OLED με τα γνωστά προβλήματα, όπως έχουν αναλυθεί από το TFT Central. Γιατί το VESA certified HDR1000 είναι λες και έχεις βγει για περίπατο έξω στις περισσότερες σκηνές. αδυνατο να το φτιαξεις καλυτερα απο το εργαστασιακό calibration ΧΩΡΙΣ τον κατάλληλο εξοπλισμο. χειρότερα ναι, καλύτερα όχι. οποτε τα αφήνεις στην ησυχία τους. για να κανει σωστό calibration τα windows, θα πρεπει να μπορεί να επέμβει ΜΕΤΑ το video processing chip της οθονης σου, για να μπορει να μετρήσει και να διορθώσει τα λάθη που εισάγει το video processing και αυτο οπως καταλαβαίνεις, πρακτικά ΔΕΝ γινεται. αρα μιλάμε για calibration παιχνίδια που καποιος παιζει ενα απογευμα και αν του αρεσει το αποτέλεσμα καλώς. πχ θα στέλνουν τα windows R100 G120 B140 η οθονη θα δείχνει R110 G140 B150, εσυ θα υπολογίζεις +10 σε RGB αλλα οταν τελικά στείλεις απο τα windows R110 G130 B150 (για να εχεις R110 G140 B150 στην οθονη), θα υπαρχουν διαφορετικά λάθη στο R110 G140 B150 οποτε στη οθόνη θα σου δινει αλλα νουμερα και οχι αυτα που θα περίμενες.. μακαρι να ηταν τοσο απλα.. Επεξ/σία Παρασκευή στις 07:52 μμ από prefuse 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα