Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Masma

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/10/2024 στις 10:22 ΜΜ, Grisos είπε

Λόγω τριημέρου έχω έρθει εκτός Αθηνών που έχω το παλιό rig με το DELL IPS 1440p@144Hz. Βάζω να παίξω και μέχρι να βάλω fps counter νόμιζα ότι το PC είχε πρόβλημα. Πέρα από τα Hz όλα μα όλα είναι πιο αργά ακόμα και με fps κλειδωμένα στα Hz πoυ θεωρητικά πετυχαίνεις το μικρότερο latency. Γενικά η φάση είναι σαν να παίζεις shooter μετά απο ξενυχτι με ποτά. 

Όσοι παίζετε shooter, competitive και μη, το OLED είναι μονόδρομος. Πόσο μάλλον τα 1440p με τα παραπάνω Hz.

εγω το παθαινω αυτο καθε φορα που περναω drivers και μου το γυριζει στα 60hz ,νομιζω οτι κολλαει το πισι :lol:

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/10/2024 στις 3:09 ΜΜ, mtifosi είπε

Καλησπέρα , προσωπικά έχω μείνει κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος . Κυρίως το χρησιμοποιώ για gaming /multimedia και για browsing .Το text clarity δεν με ενοχλεί αλλά υπολείπεται στα σημεία ενός καλού IPS αν και πρέπει να είναι λίγο βελτιωμένο σε σχέση με τα πρώτης γενιάς woled . Σε αυτή την τιμή που λες το βρίσκω πολη καλή αγορά .Αλλά να έχεις υπόψιν ότι είναι glossy  και θέλει μια προσοχή με τις αντανακλάσεις .

Την χρησιμοποιείς και την ημέρα σε φωτεινό χώρο; Έχω παράθυρο από πίσω από την οθόνη και μπαλκονόπορτα στα 2.5m στην πλαϊνή πλευρά του δωματίου. Το δωμάτιο είναι φωτεινό γενικά. Μόνο με απλές κουρτίνες θα είμαι εντάξει πιστεύεις;

Εdit: Τώρα παρατήρησα ότι έβγαλες και φώτο οταν την πήρες. Σε εκείνη που τραβάς το panel ανφάς λογικά έχεις απο πίσω παράθυρο; Μια χαρά φαίνεται να είναι το reflection handling.

Επεξ/σία από bebius

6 ώρες πριν, bebius είπε

Την χρησιμοποιείς και την ημέρα σε φωτεινό χώρο; Έχω παράθυρο από πίσω από την οθόνη και μπαλκονόπορτα στα 2.5m στην πλαϊνή πλευρά του δωματίου. Το δωμάτιο είναι φωτεινό γενικά. Μόνο με απλές κουρτίνες θα είμαι εντάξει πιστεύεις;

Εdit: Τώρα παρατήρησα ότι έβγαλες και φώτο οταν την πήρες. Σε εκείνη που τραβάς το panel ανφάς λογικά έχεις απο πίσω παράθυρο; Μια χαρά φαίνεται να είναι το reflection handling.

Ναι την χρησιμοποιώ και την ημέρα αλλά ο χώρος μου δεν είναι τέρμα φωτεινός, το παράθυρο μου ειναι στο πλάι. Το reflection handing για glossy το βρίσκω πολυ καλο αλλά το matte σε αυτό είναι ποιο safe επιλογή . Αν μπορεις να δοκιμάσεις αν έχεις μια glossy tv στον χώρο σου και αν το βρίσκεις οκ τότε το ASUS θα είσαι ακόμα καλύτερα .

Γνωρίζει κανείς διαφορές των LG 32GR93U-B και LG 32GR93U. Από review που είδα για την 2η είναι συμπαθής αλλά οι κριτικές στο amazon διαφέρουν κατά πολύ. Τι φάση?

13 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Γνωρίζει κανείς διαφορές των LG 32GR93U-B και LG 32GR93U. Από review που είδα για την 2η είναι συμπαθής αλλά οι κριτικές στο amazon διαφέρουν κατά πολύ. Τι φάση?

Η πρώτη παρτίδα είχε πολλά θέματα με το panel, βρέθηκαν αρκετά ελαττωματικά κομμάτια. Δεν ξέρω αν το μοντέλο χωρίς το B είναι νέο, το Β συνήθως δηλώνει χρώμα οπότε μάλλον είναι το ίδιο.

• Like 1

Έχει πάρει κανείς το XIAOMI MINI LED GAMING MONITOR G PRO 27I  να μας πει εντυπώσεις. Είχα κάνει παραγγελία από τις 17 Οκτώβρη από e-shop και σήμερα μου την ακυρώσανε γιατί είχανε λέει "πρόβλημα με τον προμηθευτή". Εντωμεταξύ το συγκεκριμένο μόνιτορ υπάρχει παντού σε άλλα καταστήματα απλά το e-shop το είχε 329 ευρώ όταν το παρήγγειλα και παντού τώρα παίζει από 400 και πάνω. Υπάρχει αντιπρόταση σε ίδιας τεχνολογίας πανελ; 27 ίντσες, 1440p.

2 λεπτά πριν, PadPoet είπε

Έχει πάρει κανείς το XIAOMI MINI LED GAMING MONITOR G PRO 27I  να μας πει εντυπώσεις. Είχα κάνει παραγγελία από τις 17 Οκτώβρη από e-shop και σήμερα μου την ακυρώσανε γιατί είχανε λέει "πρόβλημα με τον προμηθευτή". Εντωμεταξύ το συγκεκριμένο μόνιτορ υπάρχει παντού σε άλλα καταστήματα απλά το e-shop το είχε 329 ευρώ όταν το παρήγγειλα και παντού τώρα παίζει από 400 και πάνω. Υπάρχει αντιπρόταση σε ίδιας τεχνολογίας πανελ; 27 ίντσες, 1440p.

Δυστυχώς όχι, δεν υπάρχει αντιπρόταση σε αυτά τα χρήματα. Πιστεύω όμως όταν αν περιμένεις λίγο διάστημα θα τις ξαναφέρουν στα 330-350€.

• Like 1

26 λεπτά πριν, PadPoet είπε

υπαρχει θεμα εδω  , και εμενα με ενδιαφερει και πιστευω θα ξαναπέσει σύντομα γιατι 400Ε δεν ειναι vfm  τιμη  για XIAOMI μονιτορ ασχετως τεχνολογίας MINI LED γιατι εχει και τα θεματακια του, στα 300 πιστευω ειναι οκ . 

• Like 1

16 minutes ago, Votritis said:

υπαρχει θεμα εδω  , και εμενα με ενδιαφερει και πιστευω θα ξαναπέσει σύντομα γιατι 400Ε δεν ειναι vfm  τιμη  για XIAOMI μονιτορ ασχετως τεχνολογίας MINI LED γιατι εχει και τα θεματακια του, στα 300 πιστευω ειναι οκ . 

Ωραία θα γράψω και εκεί. Ψέματα τελικά, 1η του μήνα Οκτώβρη την είχα κάνει την παραγγελία.

On 01/11/2024 at 12:44, music_lover said:

Η πρώτη παρτίδα είχε πολλά θέματα με το panel, βρέθηκαν αρκετά ελαττωματικά κομμάτια. Δεν ξέρω αν το μοντέλο χωρίς το B είναι νέο, το Β συνήθως δηλώνει χρώμα οπότε μάλλον είναι το ίδιο.

Ναι όντως διάβασα ότι έχει αρκετά θέματα. Δεν είμαστε για τέτοια ρίσκα. Επόμενη επιλογή η Samsung Odyssey G7 IPS HDR Gaming Monitor 32" 4K 3840x2160 

• Like 1

Στις 31/10/2024 στις 10:52 ΜΜ, BlueBlood7 είπε

Νομίζω το GR έχει αντικατασταθεί με το GS.

• Like 1

Στις 1/11/2024 στις 8:59 ΜΜ, PadPoet είπε

Την έχω πάρει εγώ φίλε...την είχα παραγγείλει 26/09 από e-shop  και εγώ και επειδή έβλεπα πως πήγαινε η δουλειά και δεν θα μας την έστελναν ποτέ την πήρα τελικά από ακρουτζομαγαζο στα 325 με τα μεταφορικά! Η οθόνη απλά είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις σε αυτά τα λεφτά... αλλά και σε λεφτά μέχρι 500-600 ευρώ δεν θα βρεις και καλύτερη! Μιλάμε για τρομερά χρώματα και μαύρο που συγκρίνεται μόνο με OLED! Προσωπικά ένα μήνα και κάτι που την έχω είμαι ευχαριστημένος σε Όλα! Ότι θέλεις συγκεκριμένα μπορώ να σου πω!Γράφω και σε προηγούμενα μυνήματα (εδώ μέσα) εντυπώσεις και έχω ανεβάσει και φωτογραφίες.

• Like 2

8 ώρες πριν, Stathis_Stalker είπε

Μιλάμε για τρομερά χρώματα και μαύρο που συγκρίνεται μόνο με OLED! 

Από πειραματισμό με το win hdr calibration είδα ότι τον μεγαλύτερο αντίκτυπο σε HDR τον έχουν τα χρώματα. Μετά contrast και ελάχιστα πιο πίσω η φωτεινότητα. 60% κορεσμός(από το win calibration tool) για τα video και 70% για τα games. Ειδικά μπλε και μωβ είναι σαν laser.

Έβαλα τη remastered έκδοση του HZD και πριν μεταφορτώσω saves δοκιμάσα λίγο στο ξεκίνημα στη σπηλιά. Παθαίνεις πλάκα από τα φώτα των ολογραμμάτων και των high tech συσκευών. Γυρίζεις σε desktop και τα πρώτα λεπτά είναι σαν να έχουν γίνει όλα desaturated στο 25% από το panel της nvidia.

• Like 1

43 minutes ago, pirmen56 said:

Από πειραματισμό με το win hdr calibration είδα ότι τον μεγαλύτερο αντίκτυπο σε HDR τον έχουν τα χρώματα. Μετά contrast και ελάχιστα πιο πίσω η φωτεινότητα. 60% κορεσμός(από το win calibration tool) για τα video και 70% για τα games. Ειδικά μπλε και μωβ είναι σαν laser.

Έβαλα τη remastered έκδοση του HZD και πριν μεταφορτώσω saves δοκιμάσα λίγο στο ξεκίνημα στη σπηλιά. Παθαίνεις πλάκα από τα φώτα των ολογραμμάτων και των high tech συσκευών. Γυρίζεις σε desktop και τα πρώτα λεπτά είναι σαν να έχουν γίνει όλα desaturated στο 25% από το panel της nvidia.

Προφανώς βγαίνει εκτός προτύπου rec709 και πάει σε μεγαλύτερο color gamut, ίσως native (που στα σύγχρονα μόνιτορ είναι μεγαλύτερο του rec709) γι'αυτό βλέπουμε και oversaturated colors που  κάποιους μπορεί να τους εντυπωσιάζουν.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις σε οποιοδήποτε wide gamut monitor αν από τα settings επιλέξεις (emulated) Colorspace μεγαλύτερο του rec709. Δηλ με λίγα λόγια δεν είναι δυνατότητα του συγκεκριμένου μόνιτορ. Τότε όμως όλα τα χρώματα θα είναι oversaturated (λάθος) κατά τα πρότυπα αυτών που δημιούργησαν το παιχνίδι.

Ούτως η άλλως δεν νομίζω να έχει διαφορά είτε το μόνιτορ είναι σε SDR και έχει επιλεγμένο πχ P3 colorspace, είτε σε HDR που μπαίνει αυτόματα σε rec2020. Βέβαια δεν ξέρω με το gamma/eotf τι γίνεται..

τι φωτεινότητα έχουν αυτά τα μόνιτορ για να σας απασχολεί το HDR και πόσες γυαλιστερές επιφάνειες και δευτερόλεπτα, βλέπετε σε κάθε παιχνίδι που έχει κάποιο νόημα το κυνήγι των specular highlights?

Για τα τυπικά 100-300 nits που είναι τα περισσότερα μόνιτορ σε τυπικές σκηνές δεν έχει κανένα νόημα το HDR. Καλά γενικά δεν έχει και πολύ νόημα το HDR όπως (ειδικά με την μέχρι τώρα τεχνολογία) και το atmos, αλλά το μάρκετινγκ πρέπει να αυξήσει τις πωλήσεις.

Peak brightness λέει 1000 αλλά σε τι window και πόση ώρα μπορεί να τα κρατήσει;

Λογικά θα είναι σε πολύ μικρό και μόνο για τα specular highlights ενώ σε κανονική σκηνή θα είναι τα ίδια nits είτε HDR είτε SDR, αν όμως υπάρχουν peak highlights στην σκηνή το  contrast θα μας φαίνεται μεγαλύτερο από ότι αν η ίδια σκηνή σε SDR, πολύ πιθανό όμως το HDR να έχει lifted blacks καθώς το contrast παραμένει ίδιο και στις 2 περιπτώσεις.

Επεξ/σία από prefuse

39 λεπτά πριν, prefuse είπε

Προφανώς βγαίνει εκτός προτύπου rec709 και πάει σε μεγαλύτερο color gamut, ίσως native (που στα σύγχρονα μόνιτορ είναι μεγαλύτερο του rec709) γι'αυτό βλέπουμε και oversaturated colors που  κάποιους μπορεί να τους εντυπωσιάζουν.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις σε οποιοδήποτε wide gamut monitor αν από τα settings επιλέξεις (emulated) Colorspace μεγαλύτερο του rec709. Δηλ με λίγα λόγια δεν είναι δυνατότητα του συγκεκριμένου μόνιτορ. Τότε όμως όλα τα χρώματα θα είναι oversaturated (λάθος) κατά τα πρότυπα αυτών που δημιούργησαν το παιχνίδι.

Ούτως η άλλως δεν νομίζω να έχει διαφορά είτε το μόνιτορ είναι σε SDR και έχει επιλεγμένο πχ P3 colorspace, είτε σε HDR που μπαίνει αυτόματα σε rec2020. Βέβαια δεν ξέρω με το gamma/eotf τι γίνεται..

τι φωτεινότητα έχουν αυτά τα μόνιτορ για να σας απασχολεί το HDR και πόσες γυαλιστερές επιφάνειες και δευτερόλεπτα, βλέπετε σε κάθε παιχνίδι που έχει κάποιο νόημα το κυνήγι των specular highlights?

Για τα τυπικά 100-300 nits που είναι τα περισσότερα μόνιτορ σε τυπικές σκηνές δεν έχει κανένα νόημα το HDR. Καλά γενικά δεν έχει και πολύ νόημα το HDR όπως (ειδικά με την μέχρι τώρα τεχνολογία) και το atmos, αλλά το μάρκετινγκ πρέπει να αυξήσει τις πωλήσεις.

Peak brightness λέει 1000 αλλά σε τι window και πόση ώρα μπορεί να τα κρατήσει;

Το σχόλιό μου ήταν για το πόσο κορεσμένα χρώματα έχει(υπερβαίνει αρκετά το P3). Άσχετο με ρεαλισμό. Μου κάνει εντύπωση πάντως ότι το win HDR calibration tool δεν έχει κάποιον reference κορεσμό. Σου λέει να το ανεβάσεις μέχρι εκεί που το βλέπεις εσύ ΟΚ. Γύρω στο 50% είναι για τα video έτσι όπως το κόβω με το μάτι μου. Στα παιχνίδια η κατάσταση είναι "φέρ' το στα μέτρα σου". Δεν υπάρχει reference HDR εμπειρία και σκοπός είναι περισσότερο ο εντυπωσιασμός.

Το μόνιτορ που συζητάμε έχει περίπου 1100 nits μέγιστη φωτεινότητα. Sustained σε full window περί τα 900. Έτσι είναι όλα τα mini LED. Στις τηλεοράσεις φτάσαμε ήδη τα 5000 με 10000 ζώνες.

Στο έξω κόσμο ένας καφέ τοίχος που τον χτυπάει ο ήλιος απευθείας άνετα υπερβαίνει τα 600 nits. Δεν είναι ούτε γυαλιστερό αντικείμενο, ούτε κάποιο εφέ όπως λάμψη κτλ. Ούτε τυφλώθηκε ποτέ κανείς βλέποντάς τον(όχι για σένα το σχόλιο). Την αξία του HDR(πρακτικά σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη πιστότητα σε φωτεινές αντιθέσεις και χρώματα) την καταλαβαίνεις σε σκηνές όπως αυτή(κλεμμένο από video):

Screenshot2024-11-04175836-Copy.jpg.6ab3ff6d2398870cec560210d1f32434.jpg

Μία σκηνή μέτριας έντασης φωτός όπου οι ακτίνες του ηλίου την εκτοξεύουν εκεί που πέφτουν και μόνο. Σε μία όχι και τόσο μικρή επιφάνεια. Η εικόνα δεν αποτυπώνει ούτε στο 50% την αντίθεση που βλέπω στην πράξη στο HZD σε ανάλογα σκηνικά. Εδώ δεν μιλάμε για 2% και 10% APL windows. Γιατί υπάρχει γενικότερα η αίσθηση ότι το HDR είναι μόνο για μικρές επιφάνειες. Άραγε ποια τεχνολογία να την καλλιέργησε...

Αναφορά σε κείμενο

Λογικά θα είναι σε πολύ μικρό και μόνο για τα specular highlights ενώ σε κανονική σκηνή θα είναι τα ίδια nits είτε HDR είτε SDR, αν όμως υπάρχουν peak highlights στην σκηνή το  contrast θα μας φαίνεται μεγαλύτερο από ότι αν η ίδια σκηνή σε SDR, πολύ πιθανό όμως το HDR να έχει lifted blacks καθώς το contrast παραμένει ίδιο και στις 2 περιπτώσεις.

MiniLED.

Επεξ/σία από pirmen56

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...