Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Masma

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, b1LLy23 είπε

Πιστεύεται υπάρχει πιθανότητα με όλα αυτά τα καλούδια που έρχονται να πέσει λίγο η τιμή της;

Σιγά μην πέσουν οι τιμές.

Εγω αυτό που βλέπω μέχρι τώρα είναι ότι αντί να πέσουν οι τιμές στα παλιά μοντέλα, αυτές ανεβαίνουν μιας και γίνονται discontinued οπότε δεν υπάρχει και άμεσος ανταγωνισμός με τα νέα.

Το βλέπω σε οθόνες, το βλέπω σε κάρτες, το βλέπω σε motherboards. Παντού το ίδιο.

Βγαίνει νέο μοντέλο και καταργούνται τα παλιά τα οποία γίνονται δυσεύρετα και μιας και δεν δεν μπορούμε να αγοράσουμε άμεσα τα νέα τα παλιά ανεβάζουν την τιμη τους.

Περίμενα προσφορές Χριστουγέννων, οι τιμές εκτοξεύθηκαν.

Περίμενα Winter sales, οι τιμές στα ίδια Χριατουγενιατικα επίπεδα και οι διαθεσιμότητας σχεδόν στο μηδέν με αναμονή παράδοσης μήνα και βάλε.

Περιμένω τα νέα μοντέλα μπας και πέσουν αλλά δεν βλέπω να κουνιέται φύλλο. Προς τα πάνω τις βλέπω παλι.

Αυυη που λες είχε τιμή στις 7 Δεκεμβρίου  στα 770 και είναι στα 900+ σημερα.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

MSI MPG 321URX QD-OLED:

https://www.msi.com/Monitor/MPG-321URX-QD-OLED/Overview

και τιμή από Καναδά μεριά:

https://www.canadacomputers.com/product_info.php?cPath=22_700_1429&item_id=251147

Η εγγύηση του ενός έτους αν ισχύει θα είναι τρελό fail.

Επεξ/σία από Grisos

37 λεπτά πριν, Grisos είπε

Η εγγύηση του ενός έτους αν ισχύει θα είναι τρελό fail.

Ναι εκτος ΕΕ όλοι δίνουν το ελαχιστο 1 έτος (το ίδιο και UK οπότε προσέχετε)

Δεν είναι καινούργιο αυτό. Απλά εμείς δεν το ζούμε.

Αλλά όπως σε κάθε νέα τεχνολογία ακόμη κι αν έχω τσ χρήματα δεν γίνομαι το πειραματόζωο.

Περιμενεις να λυθούν οι παιδικές ασθενείες και να πέσει και η τιμή και μετά αγοράζεις. Εκτός κι αν είσαι πολύ large με τα χρήματα...

• Like 1

2 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Ναι εκτος ΕΕ όλοι δίνουν το ελαχιστο 1 έτος (το ίδιο και UK οπότε προσέχετε)

Δεν είναι καινούργιο αυτό. Απλά εμείς δεν το ζούμε.

Αλλά όπως σε κάθε νέα τεχνολογία ακόμη κι αν έχω τσ χρήματα δεν γίνομαι το πειραματόζωο.

Περιμενεις να λυθούν οι παιδικές ασθενείες και να πέσει και η τιμή και μετά αγοράζεις. Εκτός κι αν είσαι πολύ large με τα χρήματα...

Καλά προς το Πάσχα θα γίνει η όποια κίνηση να έχουμε δει συμπεριφορές και reviews χρηστών. Να έχουν βγει και τα fw updates να έχουν βελτιωθεί και οι γραμμές παραγωγής της Samsung.

• Like 1

5 λεπτά πριν, Grisos είπε

να έχουν βελτιωθεί και οι γραμμές παραγωγής της Samsung.

Χαχαχαχα... Καλό...

Samsung, worst quility control για χρόνια τώρα σε panels (TV & monitors)

3 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Χαχαχαχα... Καλό...

Εμ για αυτό είναι σημαντική η εγγύηση και οι επιλογές επέκτασής της. Η Alien 3 χρονάκια. Για να δούμε και οι υπόλοιποι.

23 hours ago, SeNNinhA said:

Χαχαχαχα... Καλό...

Εδώ και 1-2 χρόνια έχουν στρώσει πολύ γιατί έφαγαν τεράστιο κράξιμο ειδικά με τα curved πάνελς που ξεκολάγανε.

Τώρα μου φαίνεται περίεργο ο προμηθευτής των oled πάνελ να έχει κακό QC σε σχέση με πχ την DELL, οπότε θα δείξει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Teddy77 είπε

Εδώ και 1-2 χρόνια έχουν στρώσει πολύ γιατί έφαγαν τεράστιο κράξιμο ειδικά με τα curved πάνελς που ξεκολάγανε.

Τώρα μου φαίνεται περίεργο ο προμηθευτής των oled πάνελ να έχει κακό QC σε σχέση με πχ την DELL, οπότε θα δείξει.

Η Dell νομιζω οτι κατα βαση Samsung panels εχει. Οχι?

Αλλα τα panels ειναι μονο ενα κομματι της υλοποιησης. Τα υπολοιπα ηλεκτρονικα διαχειρισης για εμενα ειναι πιο σημαντικα και κανουν την εκαστοτε διαφοροποιηση στις επιδοσεις, χρωματα κλπ

Επεξ/σία από SeNNinhA

32 minutes ago, SeNNinhA said:

Η Dell νομιζω οτι κατα βαση Samsung panels εχει. Οχι?

Αλλα τα panels ειναι μονο ενα κομματι της υλοποιησης. Τα υπολοιπα ηλεκτρονικα διαχειρισης για εμενα ειναι πιο σημαντικα και κανουν την εκαστοτε διαφοροποιηση στις επιδοσεις, χρωματα κλπ

Για Oled χρησιμοποιεί της samsung, ναι.

Σίγουρα και τα άλλα είναι σημαντικά αλλά όχι όσο το ίδιο το panel.

Φαίνεται να πάνε αρκετά καλύτερα με το qc τους πάντως.

• Like 1

Στις 2/12/2023 στις 6:59 ΠΜ, FCastor είπε

Στο ίδιο ερώτημα κινούμαι αυτές τις μέρες.

Στις 19/12/2023 στις 7:41 ΜΜ, SeNNinhA είπε

Χωρίς να είμαι ειδικός όλες δίχνουν εξαιρετικές επιλογές.

1) LG UltraGear 27GR75Q-B: με χαλάει αρκετά η γκουμούτσα που εχει για βαση. Εξοδοι οι βασικές μονο. USB απουσιαζουν δυστυχως. Δεν εχει ηχεία αλλα εχει εξοδο για ηχο/ακουστικα. HDMI2.0/DP1.4.  - 165Hz - HDR10 (καλο)

2) Gigabyte G27Q: Ομορφη διακριτικη βαση. Θυρα εισοδου και 2 θυρες εξοδου  USB3.0 (Θετικοτατο). Εχει και ηχεία και εξοδο για ηχο/ακουστικα. Πληρης δηλαδη.HDMI2.0/DP1.4.  - 144Hz - HDR400 (λιγο απογοητευση εδω. γιατι οχι HDR10?)

3) Dell G2724D: Εχω μια εκτιμηση παντα στις DELL αλλα για εργασια. Δεν βλεπω USB και ηχεία αλλα ούτε και εξοδο ήχου! Κακο αυτο. HDMI2.0/DP1.4.  - 165Hz - HDR400 (λιγο απογοητευση εδω. γιατι οχι HDR10?)

4) LG UltraGear 27GP850P-B: Και εδω δεν με ενθουσιαζει η βαση οπως και στην αλλη LG. Απο την αλλη οπως και η Gigabyte εχει θυρα εισοδου και 2 θυρες εξοδου  USB3.0 (Θετικοτατο) και εξοδο για ηχο/ακουστικα. Δεν εχει ομως ηχεια. HDMI2.0/DP1.4.  - 165Hz (180GHz overclocking) - HDR400 (λιγο απογοητευση εδω. γιατι οχι HDR10?)

Δες αναλυτικες μετρησεις εδω:HDR400 (και παλι λιγο απογοητευση εδω. γιατι οχι HDR10?)

1)

2) Gigabyte G27Q Review - RTINGS.com

3) Dell G2724D Review - RTINGS.com

4) LG 27GP850-B/27GP83B-B Review - RTINGS.com

Οπως βλεπεις κατι κερδιζεις και κατι χάνεις.

Για θεματα εικονας δες τα reviews.

Εχω την εντυπωση οτι η (1) LG UltraGear 27GR75Q-B και σαν πιο καινουργια δειχνει να ειναι καλη επιλογη (εαν δεν σε ενδιαφερουν οι USB θυρες) καθώς επίσης και η (2) Gigabyte G27Q ειναι πιο μαζεμενη και πληρης με μειωνεκτημα το HDR400 (αντι το πιο καλο HDR10) και τα 144Hz (αντι για 165Hz σε DP).

Και διάβασα την ενδιαφέρουσα παραπάνω ανάλυση.

• Like 1

3 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

Στο ίδιο ερώτημα κινούμαι αυτές τις μέρες.

Και διάβασα την ενδιαφέρουσα παραπάνω ανάλυση.

Τελικά κατέληξα στη Dell. Δεν έχω στήσει ακόμα τον υπολογιστή αλλα και πριν Dell ειχα και τις έχω σε εκτίμηση.

Στις LG με χαλούσε η βάση τους. Επίσης,  αν και η Dell δεν έχει USB hub βρίσκω ότι ουδέποτε το χρησιμοποίησα στη δική μου που έχει. Βοήθησαν και reviews του rtings και τελικά Dell.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...