Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Masma

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τη σκέφτομαι και γω έναντι 4Κ μονιτορ, για το PC, για single player games κυρίως και κανα χαλαρό multiplayer. Με έβαλαν σε σκέψεις οι πληροφορίες του @Zaknafein- βέβαια παίζω ή βλέπω υλικό τις απογευματινές συνήθως ώρες καθώς σπάνια είμαι σπίτι πρωί (για τις αντανακλάσεις). 

Επεξ/σία από 7nisiotis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

https://www.techspot.com/news/100702-msi-reveals-new-qd-oled-monitors-scheduled-launch.html

''The second part of the new lineup comprises four flat-panel screens. The company's MPG and MAG brands will each receive a 32-inch 4K 240Hz monitor and a 27-inch 1440p 360Hz option.

All the unveiled models feature 0.03ms GTG response time, 90W Type-C power connectivity, and other features. MSI's AI-based Gaming Intelligence replaces physical buttons on the monitors by allowing players to change display settings using mouse movements. The company's OLED Care 2.0 extends the panels' lifespans by managing thermals through graphene instead of fans.

Additionally, the monitors include console modes for users who connect a PlayStation 5 or current-generation Xbox. The HDMI 2.1 ports support 120Hz settings and VRR''...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kostiger είπε

https://www.techspot.com/news/100702-msi-reveals-new-qd-oled-monitors-scheduled-launch.html

''The second part of the new lineup comprises four flat-panel screens. The company's MPG and MAG brands will each receive a 32-inch 4K 240Hz monitor and a 27-inch 1440p 360Hz option.

All the unveiled models feature 0.03ms GTG response time, 90W Type-C power connectivity, and other features. MSI's AI-based Gaming Intelligence replaces physical buttons on the monitors by allowing players to change display settings using mouse movements. The company's OLED Care 2.0 extends the panels' lifespans by managing thermals through graphene instead of fans.

Additionally, the monitors include console modes for users who connect a PlayStation 5 or current-generation Xbox. The HDMI 2.1 ports support 120Hz settings and VRR''...

managing thermals through graphene instead of fans,να προβληματιζεσαι οταν γραφουν αυτο,το ιδιο εγραφαν για το backplate της 3080 ventus,φτηνο κινεζικο πλαστικο που ουτε στα παιχνιδια του 2ευρου δεν βαζουν .

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 2

23 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

βέβαια παίζω ή βλέπω υλικό τις απογευματινές συνήθως ώρες καθώς σπάνια είμαι σπίτι πρωί (για τις αντανακλάσεις). 

Ναι μην σε αγχώνει αυτό, φωτεινό που είπα εννοούσα με φως του ήλιου που διαχέεται παντού στο χώρο, με συνηθισμένο φωτισμό δωματίου δεν έχω θέματα - εκτός από σκηνές με πολύ μαύρο, αλλά οκ, εάν βάλεις να δεις κάνα θρίλερ, ε θα κλείσεις κ κάνα φως. :P

Θα επανέλθω μετά από μερικές μέρες, το σχόλιο όπως είπα ήταν πρώτες εντυπώσεις μόνο κ έχε κατά νου πως τόσα χρόνια είμαι με οθόνες με "βαρύ" AG coating, οπότε η διαφορά με το glossy της TV κάνει μπαμ.

• Thanks 1

Καλησπέρα, έχει κανείς άποψη για τις παρακάτω 2 ; χρειάζομαι οθόνη για productivity/ coding/ dashboards κ κάνα Game χαλαρό σε ps 5 . 

https://www.skroutz.gr/s/39561086/AOC-U34G3XM-34-HDR-QHD-3440x1440-VA-Gaming-Monitor-144Hz-with-4ms-GTG-Response-Time.html

https://www.skroutz.gr/s/40965180/Samsung-ViewFinity-S5-S50GC-34-Ultrawide-HDR-QHD-3440x1440-VA-Monitor-with-5ms-GTG-Response-Time.html

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Στις 23/11/2023 στις 2:14 ΜΜ, kostiger είπε

Με 2 ώρες χρήσης web browser την ημερα κατα μεσο όρο, burn in σε ενα έτος για τα qd-oled monitors.

24 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε

Με 2 ώρες χρήσης web browser την ημερα κατα μεσο όρο, burn in σε ενα έτος για τα qd-oled monitors.

Εχω το 3423dw 8 μήνες. Το έχω δουλέψει αρκετά. Ούτε ίχνος μέχρι τώρα.

Και υποτίθεται έχει και εγγύηση κατά του burn in.

Υγεία να έχουμε, εδώ θα είμαστε να δίνουμε feedback.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 19/10/2023 at 14:15, Psycho_Warhead said:

Χτύπησα την παρακάτω για το PC για 4K/120Hz με HDR, πολύ δυνατή. Φοράει το LG C2 panel και η Panasonic έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με το calibration out of the box.

Ξεκάθαρα το καλύτερο VFM για όποιον θέλει 42άρα και 4K/120Hz με HDR.

https://www.skroutz.gr/s/42916364/Panasonic-Smart-Tileorasi-42-4K-UHD-OLED-TX-42LZ800E-HDR-2022.html

Για να μη spammαρουμε άλλο το Ada thread θα γράψω εδώ καλύτερα. Την παρέλαβα σήμερα και όπως υποσχέθηκα τη μέτρησα κιόλας:

Grayscale:

Filmmaker_grayscale.jpg.360576c1720930a6437f7876ce62ed92.jpg

Gamma:

Filmmaker_gamma.jpg.2aa4cc67ba43dfb6bc52660ea497194b.jpg

Έχω δει πολύ χειρότερα σε Samsung, αλλά έχω δει και αρκετά καλύτερα σε LG. Σημειωτέων πως το max brightness στο Filmmaker mode είναι πολύ χαμηλά, στα 80 nits. Τα 100 nits είναι στο 36 luminance και στο 42 τα 120 nits.

Calibrated grayscale:

Calibrated_grayscale.jpg.4a1fa03df823fb150b90abbb35786ea1.jpg

Calibrated gamma:

Calibrated_gamma.jpg.f6f2fdcd5f047806df4b627d51e419d4.jpg

Αυτό που δε μου άρεσε καθόλου είναι το dirty screen effect που έχει σε σκούρο grayscale:

dse.jpg.5592a1d018e89342379b2e83f406d86d.jpg

Φαίνεται πιο έντονο στη φωτογραφία απο ότι είναι στην πραγματικότητα αλλά είναι αντιληπτό και με το μάτι. Βέβαια λογικά μετά από μερικά refresh cycles θα στρώσει αρκετά.

Μόλις καλιβράρω και HDR θα ποστάρω και αυτά τα αποτελέσματα.Τρώγομαι να δω πόσο max brightness πιάνει.

@Psycho_Warhead, μήπως να ανοίξουμε ξεχωριστό thread για την οθόνη;

2 hours ago, thanosAIAS said:

Η QD-OLED τεχνολογία χρησιμοποιεί το μπλε στοιχείο για την εκπομπή φωτεινότητας, το οποίο έχει τάξεις μεγέθους μικρότερο χρόνο ημιζωής απο τα άλλα στοιχεία. Αυτό σημαίνει πως είναι εξαιρετικά πιο ευάλωτη στο burnin απο την WOLED και θεωρώ εντελώς ακατάλληλη για PC monitors.

Επεξ/σία από Solowing
  • Like 2

Πάντως, όσοι δοκίμασαν QD-OLED δε θέλουν να βλέπουν τις OLED της LG.

Εγώ τα έχω δει εκθεσιακά και τα δύο σε τηλεοράσεις και ομολογώ ότι ισχύει! Σου πέφτουν τα σαγόνια.

Προσωπικά θα πάω σε τηλεοραση QD-OLED 55 ιντσες και gaming με controller PC και μελλοντικά κονσόλα.

Στην τηλεόραση εναλλασεις το περιεχόμενο πολύ ευκολότερα μετά από ένα gaming session βλέποντας ... τηλεόραση, οπότε θα είναι πιο δύσκολο να πάθει burn in.

Η φετινή S95C της Samsung θα ήταν τέλεια αν έκανε 1500 στις 55 ιντσες και δεν είχε όλα τα σοβαρότατα προβλήματα με το σήμα, το bandwidth κλπ.

Από το 2025 παίζει να δούμε pholed τεχνολογία, όπου το μπλε θα αντικατασταθεί από υλικό με φώσφορο, όπως γίνεται ήδη για το κόκκινο και το πράσινο, οπότε το πρόβλημα ουσιαστικά θα εξαφανίστει;

Το θέμα είναι ότι με αυτά τα νέα υλικά από φώσφορο το μπλε χρώμα δεν είναι καθαρό.

Αυτό όμως λένε, πάνελ με τεχνολογια qd-oled που φιλτράρουν την εκπομπή του μπλε με quantum dots elements για να παράγουν τα υπόλοιπα χρώματα, ίσως να μπορούν να το καθαρίσουν απείρως περισσότερο σε σχέσει με τις W-OLED τεχνολογίες, οπότε ελπίζουμε.

Επισεις η LG με τις W-OLED χρησιμοποιουν πολύ λιγότερο το μπλε για να βγάλουν την εικόνα οπότε η βελτίωση σε αυτά τα πάνελ θα είναι μικρή, ενώ σε πάνελ qd-oled όλο το πάνελ φωτίζεται με μπλε χρώμα οπότε η βελτίωση εκεί θα είναι θεαματική.

Όπως και να έχει, για τις pholed, το νέο μεγάλο στοίχημα θα το δούμε από το 2025 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/11/2023 στις 9:02 ΜΜ, Solowing είπε

Για να μη spammαρουμε άλλο το Ada thread θα γράψω εδώ καλύτερα. Την παρέλαβα σήμερα και όπως υποσχέθηκα τη μέτρησα κιόλας:

Grayscale:

Filmmaker_grayscale.jpg.360576c1720930a6437f7876ce62ed92.jpg

Gamma:

Filmmaker_gamma.jpg.2aa4cc67ba43dfb6bc52660ea497194b.jpg

Έχω δει πολύ χειρότερα σε Samsung, αλλά έχω δει και αρκετά καλύτερα σε LG. Σημειωτέων πως το max brightness στο Filmmaker mode είναι πολύ χαμηλά, στα 80 nits. Τα 100 nits είναι στο 36 luminance και στο 42 τα 120 nits.

Calibrated grayscale:

Calibrated_grayscale.jpg.4a1fa03df823fb150b90abbb35786ea1.jpg

Calibrated gamma:

Calibrated_gamma.jpg.f6f2fdcd5f047806df4b627d51e419d4.jpg

Αυτό που δε μου άρεσε καθόλου είναι το dirty screen effect που έχει σε σκούρο grayscale:

dse.jpg.5592a1d018e89342379b2e83f406d86d.jpg

Φαίνεται πιο έντονο στη φωτογραφία απο ότι είναι στην πραγματικότητα αλλά είναι αντιληπτό και με το μάτι. Βέβαια λογικά μετά από μερικά refresh cycles θα στρώσει αρκετά.

Μόλις καλιβράρω και HDR θα ποστάρω και αυτά τα αποτελέσματα.Τρώγομαι να δω πόσο max brightness πιάνει.

@Psycho_Warhead, μήπως να ανοίξουμε ξεχωριστό thread για την οθόνη;

Η QD-OLED τεχνολογία χρησιμοποιεί το μπλε στοιχείο για την εκπομπή φωτεινότητας, το οποίο έχει τάξεις μεγέθους μικρότερο χρόνο ημιζωής απο τα άλλα στοιχεία. Αυτό σημαίνει πως είναι εξαιρετικά πιο ευάλωτη στο burnin απο την WOLED και θεωρώ εντελώς ακατάλληλη για PC monitors.

Την πήρα και εγώ. Μαζευόμαστε πολλοί και μάλλον αξίζει δικό της thread. Μέχρι τότε μπορείτε να μου λύσετε μερικές απορίες τώρα που τη σκαλίζω; Υπάρχει πουθενά ρύθμιση για fine tune dark areas όπως στις lg που με είχε σώσει; Hgig απ' ότι βλέπω δεν έχει πάντως. Επίσης εγώ δεν βλέπω επιλογή για 12 bpc output color depth, μέχρι 10 πάει, έτσι είναι και σε εσάς ή έχω θέμα με το καλώδιο; Γενικά τι ρυθμίσεις έχετε κάνει εκτός από το 4Κ bypass 120hz mode, υπάρχει κάτι άλλο must; Με normal viewing mode είστε και 60 luminance ή έχετε βρει τίποτα καλύτερο για sdr; Για δώστε κάνα tip και σε εμάς τους ημιμαθείς. Για hdr εγώ έχω καταλήξει από τη στιγμή που δεν βρίσκω το fine tune dark areas βάζω gamma 2.2 και rgb range normal.

Επεξ/σία από chrisde

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, chrisde said:

Την πήρα και εγώ. Μαζευόμαστε πολλοί και μάλλον αξίζει δικό της thread. Μέχρι τότε μπορείτε να μου λύσετε μερικές απορίες τώρα που τη σκαλίζω; Υπάρχει πουθενά ρύθμιση για fine tune dark areas όπως στις lg που με είχε σώσει; Hgig απ' ότι βλέπω δεν έχει πάντως. Επίσης εγώ δεν βλέπω επιλογή για 12 bpc output color depth, μέχρι 10 πάει, έτσι είναι και σε εσάς ή έχω θέμα με το καλώδιο; Γενικά τι ρυθμίσεις έχετε κάνει εκτός από το 4Κ bypass 120hz mode, υπάρχει κάτι άλλο must; Με normal viewing mode είστε και 60 luminance ή έχετε βρει τίποτα καλύτερο για sdr; Για δώστε κάνα tip και σε εμάς τους ημιμαθείς. Για hdr εγώ έχω καταλήξει από τη στιγμή που δεν βρίσκω το fine tune dark areas βάζω gamma 2.2 και rgb range normal.

Για fine tuning σε dark areas πας στο picture mode που χρησιμοποιείς, Advanced Settings -> Gamma. Όσο πιο φωτεινά τα θέλεις τα shadow details, τόσο πιο μικρό νούμερο gamma επιλέγεις. Αν θέλεις επιπλέον fine tuning, απο εκεί πας στο More Detailed Adjustment και θα βρεις 14 points gain function.

Για HGIG, Option Settings -> HDMI EOTF.

To 60 luminance είναι πάρα πολύ υψηλό, εκτός και αν βλέπεις με φως της ημέρας. Ιδανικά θέλεις 100 - 120 nits. To panel μου τώρα που έχει γράψει κάποια χιλιόμετρα τα πιάνει αυτά στο 33 και στο 38 αντίστοιχα.

Το RGB range που επιλέγεις πρέπει να είναι αυτό που στέλνεις στην TV απο το PC σου. Αν στις επιλογές της κάρτας γραφικών σου στέλνεις limited, τότε στην τηλεόραση βάζεις normal. Αλλιώς full και στο PC και στην TV.

Σε αυτή την τηλεόραση το gamma 2.2 σου γίνει το σωστό EOTF για HDR.

Πάντως έτρεξε panel maintenance το οποίο ναι μεν μου βελτίωσε το uniformity, αλλά έβγαλε τελείως off το gamma. Σήκωσε πολύ σε φωτεινότητα τους τόνους κοντά στο μαύρο και μέχρι το 30% του grayscale. Στο SDR φτιάχνεται με calibration, στο HDR είναι πιο δύσκολα τα πράγματα... Σκέφτομαι να επικοινωνήσω με την Panasonic, αυτό δεν θα έπρεπε να γίνεται.

Επεξ/σία από Solowing
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...