lef80 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Καλημέρα , είμαι από αυτούς που κάνουν συνολικό upgrade στο πισι κάθε 3-4 χρόνια. Πριν μια βδομάδα είχε έρθει αυτή η στιγμή (καταλαβαίνετε τον ενθουσιασμό μου) όπου και πήγα σε 3950x / msi x570 unify /samsung evo plus / 64gb ram κτλ...! Πολύ ευχαριστημένος γενικώς με τις νέες επιδόσεις (είναι επαγγελματικό πισι) , έκανα και την υπέρβαση και αγόρασα αυθεντικό κλειδί win 10 pro. Μέχρι εδώ όλα καλά ! Κατέβασα πριν μια βδομάδα τα win από την microsoft , έβαλα το αυθεντικό κλειδί και άρχισα να βάζω drivers και να μεταφέρω αρχεία . Παρατήρησα (κ δεν μου είχε ξανατύχει από 1990 που έστησα το πρώτο mitac 386) ότι το πισι δεν κάνει ούτε restast ούτε shut down (σου λεει restarting now , γυρίζει το κυκλάκι αλλά μένει εκεί επ' άπειρον ) ... Στο δε shutdown , κλείνει η οθόνη και το πισι δουλεύει ακόμα (...) Εκεί έπεσαν κάτι σταυροκάντηλα και μετά γκούγκλαρα και είδα στο site της Microsoft ότι πρέπει να αλλάξεις κάτι πράγματα στο power settings (control panel), προφανώς και το θεώρησα απαράδεκτο , αλλά έκανα τις αλλαγές και έφτιαξε, οπότε είπα 'νταξει κομμάτια να γίνει... Αφού όλα ήταν οκ για 2-3 μέρες , χθες το βράδυ πάλι ίδια ... (ξαναμπήκα στο power settings να δω αν έχει αλλάξει κάτι , αλλά ήταν όλα όπως τα άφησα) τι κάνω ?
helicoid Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Αρχικά τα συμπτώματα που περιγράφεις δεν έχουν να κάνουν με το Fast Startup της MS ή επιλογές power settings. Και αυτά που άλλαξες στα power options δεν έφτιαξαν κάτι. Τυχαία δεν στο έκανε μερικές μέρες. Δεν γίνεται να κολλάει επίτηδες στο κυκλάκι που γυρίζει, είτε κάνεις restart, είτε shutdown. Κάτι άλλο παίζεται, κάτι προβληματικό. Δεν είναι feature αυτό δηλαδή. Μπορείς να κλικάρεις το Shutdown option κρατώντας πατημένο το πλήκτρο shift. Εκεί πρέπει να σου κάνει "καθαρό" shutdown χωρίς να κρατήσει τίποτα στον kernel. Το ίδιο και με το restart. Επίσης καλό θα ήταν να κοιτάξεις και τα bios settings. Αλλιώς.. 2
lef80 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) ευχαριστώ για την απάντηση ! κράτησα πατημένο το shift για restart (δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτός ο τρόπος ...) και με έβγαλε στη μπλε οθόνη τι πρέπει να διαλέξω ? troubleshoot ? το troubleshoot δεν βρήκε πρόβλημα ... στο bios δεν έχω πειράξει κάτι ... (εκτός από τις corsair έβαλα το προφίλ και αμέσως έτρεξαν στα 3200 και όχι στα 2133 που τις έβλεπε) update : Τώρα δουλεύει πάλι κανονικά (κάνει restart και shutdown), με επιπλέον ψάξιμο , είδα ότι το full shutdown (πατώντας το shift) είναι ένας από τους τρόπους επίλυσης του προβλήματος και θέλω να πιστεύω ότι βοήθησε αυτό ... εύχομαι να μην επανέλθω ... υγ. φαίνεται πάντως αρκετά συχνό πρόβλημα για κάποιο λόγο γιατί moy έβγαλε άπειρα σε google και youtube https://www.easeus.com/resource/computer-cannot-shutdown-how-to-fix-windows-10-automatically-restarts.html Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2020 από lef80
lef80 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, lef80 είπε ευχαριστώ για την απάντηση ! κράτησα πατημένο το shift για restart (δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτός ο τρόπος ...) και με έβγαλε στη μπλε οθόνη τι πρέπει να διαλέξω ? troubleshoot ? το troubleshoot δεν βρήκε πρόβλημα ... στο bios δεν έχω πειράξει κάτι ... (εκτός από τις corsair έβαλα το προφίλ και αμέσως έτρεξαν στα 3200 και όχι στα 2133 που τις έβλεπε) update : Τώρα δουλεύει πάλι κανονικά (κάνει restart και shutdown), με επιπλέον ψάξιμο , είδα ότι το full shutdown (πατώντας το shift) είναι ένας από τους τρόπους επίλυσης του προβλήματος και θέλω να πιστεύω ότι βοήθησε αυτό ... εύχομαι να μην επανέλθω ... υγ. φαίνεται πάντως αρκετά συχνό πρόβλημα για κάποιο λόγο γιατί moy έβγαλε άπειρα σε google και youtube https://www.easeus.com/resource/computer-cannot-shutdown-how-to-fix-windows-10-automatically-restarts.html παλι τα ιδια .... άλλες σκεψεις ?
Sakiz105 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 από περιέργεια, windows key + R , γράψε shutdown -r και πάτα enter. Αυτό είναι για restart. Με το shutdown -s είναι για shutdown. Λειτουργούν αυτά? 1
lef80 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 6 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε από περιέργεια, windows key + R , γράψε shutdown -r και πάτα enter. Αυτό είναι για restart. Με το shutdown -s είναι για shutdown. Λειτουργούν αυτά? το δοκιμασα ... ηταν στο restarting κανενα 5λεπτο και τιποτα ... 😑 (γυρνουσε το κυκλακι ...) να κανω φορματ ? και τι θα αλλαξει ?
Sakiz105 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, lef80 είπε το δοκιμασα ... ηταν στο restarting κανενα 5λεπτο και τιποτα ... 😑 (γυρνουσε το κυκλακι ...) να κανω φορματ ? και τι θα αλλαξει ? ναι, κάνε format. 9/10 είναι corrupted windows όταν το βλέπω αυτό. την 1/10 είναι θέμα τροφοδοτικού Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2020 από Sakiz105 2
lef80 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 οκ ευχαριστω πολυ ! (να μη δω τιποτα στο βιος ? update bios ? restore settings κτλ ? αν και δεν εκανα τιποτα εκει εκτος απο ενα κουμπακι που αναγνωρισε το προφιλ της ραμ...)
_Theo_ Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Πάρε και κάνα τηλέφωνο το Λιακόπουλο για καλό και για κακό...
WireFire Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 39 λεπτά πριν, lef80 είπε παλι τα ιδια .... άλλες σκεψεις ? Ελοχίμ
lef80 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Σαν έσχατη προσπάθεια πριν το φορμάτ, Ξετίκαρα τις ραμ απο το βιος και γύρισαν στα 2133 και Τώρα είναι όλα μια χαρά, είναι δυνατόν?😒
Sakiz105 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 4 λεπτά πριν, lef80 είπε Σαν έσχατη προσπάθεια πριν το φορμάτ, Ξετίκαρα τις ραμ απο το βιος και γύρισαν στα 2133 και Τώρα είναι όλα μια χαρά, είναι δυνατόν?😒 χμμ τώρα είδα ότι έχεις 64gb ram (σε θυμήθηκα που έκανες την παραγγελία από έξω σωστά? :D) αν μπορείς βάλε το xmp στις μνήμες και τρέξε αυτό https://wetransfer.com/downloads/b5df7469405fd3f6f851fbb4972c483120201010202021/ffe64b απόσυμπίεση κάπου, δεξί κλικ πάνω στο tm5 και εκτέλεση ως διαχειριστής. Παίζει να μην παίζουν σωστά οι μνήμες με το xmp 1
lef80 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 30 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε χμμ τώρα είδα ότι έχεις 64gb ram (σε θυμήθηκα που έκανες την παραγγελία από έξω σωστά? :D) αν μπορείς βάλε το xmp στις μνήμες και τρέξε αυτό https://wetransfer.com/downloads/b5df7469405fd3f6f851fbb4972c483120201010202021/ffe64b απόσυμπίεση κάπου, δεξί κλικ πάνω στο tm5 και εκτέλεση ως διαχειριστής. Παίζει να μην παίζουν σωστά οι μνήμες με το xmp ευχαριστω ! βασικα οι ραμ ήταν στην λιστα στο σαιτ της μητρικής δεν πήρα του κεφαλιού μου .... (2χ32gb ειναι) ετρεξα το tm5 σαν admin , μου εβγαλε ενα ερροράκι στην αρχή αλλά ξεκίνησε αμέσως (μαλλον ) κανονικά ... επειδή δεν το έχω ξαναχρησιμοποιήσει το προγραμματάκι , δεν ήξερα τι πρέπει να κοιτάξω και επισυνάπτω 2 printscreen στα 3 κ στα 5 λεπτά ... υποψιάζομαι ότι χρειάζομαι bios update γιατί τώρα έβλεπα ότι έχουν βγει 3-4 καινούργια σε σχέση με το δικό μου και βλέπω έχουν βελτιώσεις σε boot times , ram compatibilities , pci ex. τκλ
Sakiz105 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) hmm, κανονικά έπρεπε να στο βγάλει αμέσως. Εκτέλεση ως διαχειρηστής, load config and exit, επέλεξε το extreme1@anta777 από τον φάκελο. Θα κλείσει, και μετά πάλι εκτέλεση ως διαχειριστής. εκεί που λέει tests θα σου βγάλει 15. Αν έχουν θέμα να παίξουν με xmp θα σου βγάλει error πριν το μισάωρο. ποιες ram είχες πάρει τελικά? αυτές? F4-3600C16Q-64GTZN ? btw μπορεί να είναι τυχαίο συμβάν και να μην φταίνε οι ram. Ακόμα θα σου έλεγα να κάνεις ένα φορμάτ και να ξαναδοκιμάσεις με xmp. Επίσης amd chipset drivers έχεις περάσει από το site της amd? Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2020 από Sakiz105 1
lef80 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, Sakiz105 είπε hmm, κανονικά έπρεπε να στο βγάλει αμέσως. Εκτέλεση ως διαχειρηστής, load config and exit, επέλεξε το extreme1@anta777 από τον φάκελο. Θα κλείσει, και μετά πάλι εκτέλεση ως διαχειριστής. εκεί που λέει tests θα σου βγάλει 15. Αν έχουν θέμα να παίξουν με xmp θα σου βγάλει error πριν το μισάωρο. ποιες ram είχες πάρει τελικά? αυτές? F4-3600C16Q-64GTZN ? btw μπορεί να είναι τυχαίο συμβάν και να μην φταίνε οι ram. Ακόμα θα σου έλεγα να κάνεις ένα φορμάτ και να ξαναδοκιμάσεις με xmp. Επίσης amd chipset drivers έχεις περάσει από το site της amd? Όχι, τελικά έβαλα αυτές: CMK64GX4M2E3200C16 (είναι κ αυτές στη λίστα της msi που τις βλέπει σαν 3200) πιστεύω είναι το bios... Εγώ έχω το πρώτο - πρώτο... Δεν αποκλείω και το φορμάτ βέβαια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα