SpirosDR Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Αν δεν έχεις λόγους να μείνεις Αθήνα.. να φύγεις ακόμα κ σήμερα για Θεσσαλονίκη. Και εγώ το ψάχνω πολύ αυτές τις μέρες να μετακομίσω Θεσσαλονίκη από Αθήνα .. αλλά ούτε δουλεια έχω,ούτε κόσμο ξέρω εκεί. Οπότε θα πρέπει να το ψάξω πολύ.. βέβαια έχω μια πρώην στην Θεσσαλονίκη.. δεν πιστεύω να χαρεί αν της πω ότι μετακομίσα εκεί 😂😂 1
CaMp3on Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, Silok είπε Ναι βρε,με καραμπίνες στην πλάτη κυκλοφορούμε όλοι οι Θεσσαλονικείς κι όποιον ακούμε να λέει καλαμάκι αντί σουβλάκι του κόβουμε το κεφάλι και κατουράμε σ'αυτό,δεν ξέρω τι καπνίζεις αλλά κόψτο γιατί σε λίγο θα δεις και τον πράσινο δράκο. Προφανώς όταν εσύ ήσουν φαντάρος να είχες και την ανάλογη συμπεριφορά φαντάρου εξοδούχου που νομίζει ότι θα πηδήξει μ'ένα 7DAYS και ίσως να εισέπραξες ανάλογες συμπεριφορές (και λίγα μάλλον θα σου έκαναν). Ι.Χ πλέον δεν κυκλοφορούν γιατί όλα είναι στουκαρισμένα στα λεωφορεία,αφού τα λεωφορεία μας να σκεφτείς κυκλοφορούν χωρίς κώλο.Από τη μέση και πάνω είναι. Έργα δεν κάνουμε γιατί σκοπεύουμε να ρίξουμε πυρηνικά. Στο μόνο που έχεις δίκιο είναι όσο αφορά τις δουλειές και είναι λογικό μιας και η μισή Ελλάδα είναι στην Αθήνα,κατά τα άλλα όπως σου είπα.Το Σικάγο και τα γκέτο της Αμερικής είναι γατάκια μπροστά μας Να είσαι καλά αδερφέ. Μου έφτιαξες το πρωινό! 1
chrisxkar Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 16 ώρες πριν, erhall0102 είπε Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, είμαι 33 χρονών ελεύθερος και έτυχε να έχω μια προσφορά για εργασία στην Θεσσαλονίκη. Στην Θεσσαλονίκη έχω πάει περίπου 15 φορές στην ζωή μου εκ των οποίων 2 ητανε εκδρομές στο σχολείο και οι άλλες 10+ ήτανε μονοήμερες για να δώ την αγαπήμενη μου ποδοσφαιρική ομάδα κυρίως σε Ευρωπαικούς αγώνες στην πόλη , δεν κατάγομαι απο την πόλη, ούτε εχω κάποια σχέση με την Μακεδονία και την Β. Ελλάδα γενικότερα, είμαι Κρητικός αλλα ούτε έχω και κάποιον συγγενή εκει. Φυσικά άλλο να πηγαίνεις εκδρομές άλλο να ζείς στην πόλη. Ο μισθός μου θα είναι γύρω στα +-1600Ε καθαρά λιγότερα απ ότι παίρνω τώρα αλλα δεν θέλω πλέον να εργάζομαι στην Αθήνα, με κούρασε αυτή η πόλη, δεν μου αρέσει η καθημερινότητα. Το να φύγω σε μια νέα πόλη χωρίς να έχω γνωστούς στα 33 με τρομάζει/αγχώνει λίγο. Πείτε μου αξίζει; Σε ποιά περιοχή είναι ωραία να νοικιάσω; Γενικά ότι θα πιστεύεται αξίζει να ξερει κάποιος μη ντόπιος που ίσως δεν το ξέρει. Κάποια συμβουλή; Να φανταστείτε ακούω ακόμα τον τελευταίο χρονο ραδιόφωνα της πόλης είτε ψυχαγωγικά είτε αθλητικά είτε ενημερωτικά και δεν μου βγάζουν αυτό το τοξικό των Αθηναικών. Εσείς οι ουδέτεροι θα πηγαίνατε απο Αθήνα στην Θεσσαλονίκη; Συγκεντρωμενα λιγο αυτα που θεωρω εγω. Η ποικιλια μαγαζιων στην θεσσαλονικη ειναι στο μισό και λιγοτερα απο οτι στην αθηνα οχι οτι δεν μπορεις να βγεις προς θεου αλλα πχ μπουζουκια στην θεσσαλονικη πεθαναν ολα τα υπολοιπα υπαρχουν απλα σε μικροτερη εκταση απο την αθηνα (μαγαζια βιγκαν επισης ξεχνα τα ,αλλα εγω ανηκω στην κατηγορια που θεωρει τον βιγκανισμο μια μαστιγα του 21ου αιωνα οποτε δεν με ακουμπαει) Η ζωη γενικα καλη ηρεμη οχι να φανταστεις χωριο αλλα σε συγκριση με την αθηνα αρκετα πιο ηρεμη εμενα προσωπικα με ετρωγε το αγχος στην αθηνα επειδη επρεπε να εχω αρκετη μετακινηση και ειχα μονιμα το θα προλαβω δεν θα προλαβω, πραγμα που εδω δεν το εχω. Η δημοσια συγκοινωνία αστο καμια σχεση αθηνα ηξερες οτι θες πχ περιπου απο 18 εως 25 λεπτα για να πας καπου αν δεν τυχει κατι εκτακτο ,θεσσαλονικη αν ειναι καποια μη δημοφηλης γραμμη του οασθ υπολογιζεις απο 20 εως 45 λεπτα γιατι ειναι αγνωστο αν θα υπαρχει λεωφορειο που να ξεκινησει για την γραμμη στην ωρα του, το θετικο ειναι οτι δεν ακρως απαραιτητο γιατι στην πλειοψηφια της πολης δεν το χρειαζεσαι αλλα νον δε λες το να μην ξερεις ποτε θα ξεκινησεις ειναι φαουλ Για εμενα πιο ασφαλη οχι οτι στην αθηνα με ληστεψαν ας πουμε αλλα επειδη υπηρχαν περιεργα βλεματα,φατσες υποπτες πολυ συχνα ειχα ολη την ωρα τον νου μου σε τσεπες και χερι να τσεκαρει τα εχω ολα πανω μου κτλ Θεσσαλονικη ειμαι λιγο πιο χυμα η αληθεια Ταξιδια σημαντικη κατηγορια για εμενα Αθηνα πολλοι προορισμοι με καλυτερες τιμες και απευθειας πτησεις θεσσαλονικη αρκετα μικροτερη η λιστα και συχνα με ανταποκριση.Τις μονοημερες δεν τις συζητω γιατι θεωρω οτι και τα δυο μερη εχουν εξαιρετικους προορισμους κοντα για μονοημερες.Αν εισαι πολυ μερακλης με μηχανες roadtrip κτλ εχεις απλα την συν επιλογη να πας πχ κωνσταντινουπολη,βουκουρεστι,βουδαπεστη etc (οχι οτι απο αθηνα δεν μπορεις αλλα συν 5 ωρες ειναι συν 5 ωρες).Ολα αυτα τα λεμε για προ και μετα covid εποχες. Περιοχες που ανεφερες εμενα προσωπικα τα δυτικα της θεσσαλονικης δεν μαρεσουν καθολου , εγινε σε εποχες χωρις ελεγχο και με πολλα χρηματα για να σηκωνουν αβερτα πολυκατοικιες οποτε εχει αναρχο χτυσιμο(συνηθως οχι ομορφο) στενοι δρομοι για να εξυπηρετουν πολλα αυτοκινητα ,παρκαρισμα εισαι δυσκολα , τα ανατολικα ειναι πιο χαλαρα χτυσμενα εχουν πιο ευκολη προσβαση στο κεντρο πιο ευκολο παρκαρισμα οπως και στα περισσοτερα σημεια εισαι σε walking distance απο την παραλια για περπατημα κοκτειλ παγκακι etc. Το σε ποια πολη θα διαλεξεις για να μεινεις ειναι κατι καθαρα υποκειμενικο προσωπικα προτιμω εξωτερικο και να ερχομαι ελλαδα για διακοπες απο την στιγμη που τα πραγματα ηρθαν ετσι που δεν μπορω να το κανω ολα εχουν τα αρνητικα και τα θετικα το μονο που δεν θα ξαναεκανα ειναι το να μεινω σε νησι γιατι το απριλιος με οκτωβρης ειναι οτι καλυτερο μπορεις να κανεις αλλα το νοεμβρης με μαρτης(αντε φεβρουαριος γιατι το μαρτιο ξεκιναν σιγα σιγα να προετοιμαζονται για το καλοκαιρι και αλλαζει το μουντ) ειναι μιζερια Τα 1600 για θεσσαλονικη ειναι αρκετα (αναλογα τα προσωπικα σου γουστα παντα) αλλα σιγουρα αν ξεμεινεις ειναι απο δικο σου λαθος χειρισμο Νομιζω οτι εγραψα τα παντα αν διαφωνει καποιος ειπα οτι ειναι προσωπικες αποψεις και δεν θεωρω οτι προσεβαλα ουτε καποιο μερος ουτε καποιον ανθρωπο 5
Silok Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 30 λεπτά πριν, SpirosDR είπε Αν δεν έχεις λόγους να μείνεις Αθήνα.. να φύγεις ακόμα κ σήμερα για Θεσσαλονίκη. Και εγώ το ψάχνω πολύ αυτές τις μέρες να μετακομίσω Θεσσαλονίκη από Αθήνα .. αλλά ούτε δουλεια έχω,ούτε κόσμο ξέρω εκεί. Οπότε θα πρέπει να το ψάξω πολύ.. βέβαια έχω μια πρώην στην Θεσσαλονίκη.. δεν πιστεύω να χαρεί αν της πω ότι μετακομίσα εκεί 😂😂 Σύμφωνα μ'αυτά του Salvation μάλλον η πρώην σου θα έχει ναρκοθετήσει τις γύρω περιοχές από σταθμό,αεροδρόμιο και κτελ μακεδονίας,στη δε Εγνατία θα έχει στήσει δόκανα και παγίδες τύπου Βιετκόγκ,καλυμένες τρύπες με μυτερούς πάσσαλους από κάτω,κάτσε εκεί που κάθεσαι ρε
Alex2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Φίλε κατ αρχών όταν λένε εδώ για αποστάσεις φαντάσου κέντρο - Ν.Ερυθραια είναι όλη η πόλη . Πηγαινω μια φορά τον μήνα για δουλειά και έχω και καταγωγή από Θεσσαλονίκη . Οπως δεν βρίσκεις να παρκάρεις στην Σταδίου εδώ δεν θα βρεις στη Τσιμισκη εκεί . Αυτό εννοούν δύσκολο παρκάρισμα . Το μόνο αρνητικό μια περίεργη υγρασία που έχει η πόλη κάποιες μέρες του Χειμώνα Τα θετικά δεκάδες . Ζωη 20% πιο φθηνή Η ατμόσφαιρα και η αύρα της 10 φορές καλύτερα από την Αθήνα Το μεγαλύτερο θετικό είναι ότι οι ρυθμοί είναι αισθητά πιο ήρεμοι Οι εκδρομές που μπορείς μα κανείς στην Βόρεια Ελλάδα φανταστικές και σε κοντινές αποστάσεις Το αντίστοιχο Σουνιο είναι η Πυλαία που είναι 25 λεπτά από το κέντρο με αυτοκίνητο . Ενοικια σε πιο λογικές τιμές . Θα σου πρότεινα να πας ένα τριήμερο να δεις καλύτερα και να νιώσεις αν ΕΙ Άι του γούστου σου σαν πόλη . Καλη επιτυχία 1
kronos73 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 10 ώρες πριν, Salvation81 είπε Παντως μου εκανε εντυπωση που πανε 19 χρονια απο τοτε που ειμουν εκει Ώπα...2001 απολύθηκα από Καρατάσου 108 ΑΚ Μοίρα ΠΒ Να πω και εγώ το μακρύ και το κοντό μου. Έχω να πάω η αλήθεια είναι αρκετά χρόνια Θεσσαλονίκη, η αλήθεια είναι πιο μαζεμένη και ανθρώπινη πόλη από την Αθήνα, δε χάνεις κάτι, ίσως σου πάει καλύτερα. Εγώ δε θεωρώ ότι αν έφευγα από Αθήνα θα ήταν στις επιλογές μου, με την προϋπόθεση βέβαια της εργασίας, αφού και πάλι έχει το κλίμα, τα καλά και κακά της μεγάλης πόλης. Για κάποιον που δεν έχει οικογένεια είναι πιο απλά τα πράγματα και νομίζω είναι ωραίο να δοκιμάζουμε τέτοιες αλλαγές στη ζωή μας.
Silok Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 6 λεπτά πριν, chrisxkar είπε Συγκεντρωμενα λιγο αυτα που θεωρω εγω. Η ποικιλια μαγαζιων στην θεσσαλονικη ειναι στο μισό και λιγοτερα απο οτι στην αθηνα οχι οτι δεν μπορεις να βγεις προς θεου αλλα πχ μπουζουκια στην θεσσαλονικη πεθαναν ολα τα υπολοιπα υπαρχουν απλα σε μικροτερη εκταση απο την αθηνα (μαγαζια βιγκαν επισης ξεχνα τα ,αλλα εγω ανηκω στην κατηγορια που θεωρει τον βιγκανισμο μια μαστιγα του 21ου αιωνα οποτε δεν με ακουμπαει) Η ζωη γενικα καλη ηρεμη οχι να φανταστεις χωριο αλλα σε συγκριση με την αθηνα αρκετα πιο ηρεμη εμενα προσωπικα με ετρωγε το αγχος στην αθηνα επειδη επρεπε να εχω αρκετη μετακινηση και ειχα μονιμα το θα προλαβω δεν θα προλαβω, πραγμα που εδω δεν το εχω. Η δημοσια συγκοινωνία αστο καμια σχεση αθηνα ηξερες οτι θες πχ περιπου απο 18 εως 25 λεπτα για να πας καπου αν δεν τυχει κατι εκτακτο ,θεσσαλονικη αν ειναι καποια μη δημοφηλης γραμμη του οασθ υπολογιζεις απο 20 εως 45 λεπτα γιατι ειναι αγνωστο αν θα υπαρχει λεωφορειο που να ξεκινησει για την γραμμη στην ωρα του, το θετικο ειναι οτι δεν ακρως απαραιτητο γιατι στην πλειοψηφια της πολης δεν το χρειαζεσαι αλλα νον δε λες το να μην ξερεις ποτε θα ξεκινησεις ειναι φαουλ Για εμενα πιο ασφαλη οχι οτι στην αθηνα με ληστεψαν ας πουμε αλλα επειδη υπηρχαν περιεργα βλεματα,φατσες υποπτες πολυ συχνα ειχα ολη την ωρα τον νου μου σε τσεπες και χερι να τσεκαρει τα εχω ολα πανω μου κτλ Θεσσαλονικη ειμαι λιγο πιο χυμα η αληθεια Ταξιδια σημαντικη κατηγορια για εμενα Αθηνα πολλοι προορισμοι με καλυτερες τιμες και απευθειας πτησεις θεσσαλονικη αρκετα μικροτερη η λιστα και συχνα με ανταποκριση.Τις μονοημερες δεν τις συζητω γιατι θεωρω οτι και τα δυο μερη εχουν εξαιρετικους προορισμους κοντα για μονοημερες.Αν εισαι πολυ μερακλης με μηχανες roadtrip κτλ εχεις απλα την συν επιλογη να πας πχ κωνσταντινουπολη,βουκουρεστι,βουδαπεστη etc (οχι οτι απο αθηνα δεν μπορεις αλλα συν 5 ωρες ειναι συν 5 ωρες).Ολα αυτα τα λεμε για προ και μετα covid εποχες. Περιοχες που ανεφερες εμενα προσωπικα τα δυτικα της θεσσαλονικης δεν μαρεσουν καθολου , εγινε σε εποχες χωρις ελεγχο και με πολλα χρηματα για να σηκωνουν αβερτα πολυκατοικιες οποτε εχει αναρχο χτυσιμο(συνηθως οχι ομορφο) στενοι δρομοι για να εξυπηρετουν πολλα αυτοκινητα ,παρκαρισμα εισαι δυσκολα , τα ανατολικα ειναι πιο χαλαρα χτυσμενα εχουν πιο ευκολη προσβαση στο κεντρο πιο ευκολο παρκαρισμα οπως και στα περισσοτερα σημεια εισαι σε walking distance απο την παραλια για περπατημα κοκτειλ παγκακι etc. Το σε ποια πολη θα διαλεξεις για να μεινεις ειναι κατι καθαρα υποκειμενικο προσωπικα προτιμω εξωτερικο και να ερχομαι ελλαδα για διακοπες απο την στιγμη που τα πραγματα ηρθαν ετσι που δεν μπορω να το κανω ολα εχουν τα αρνητικα και τα θετικα το μονο που δεν θα ξαναεκανα ειναι το να μεινω σε νησι γιατι το απριλιος με οκτωβρης ειναι οτι καλυτερο μπορεις να κανεις αλλα το νοεμβρης με μαρτης(αντε φεβρουαριος γιατι το μαρτιο ξεκιναν σιγα σιγα να προετοιμαζονται για το καλοκαιρι και αλλαζει το μουντ) ειναι μιζερια Τα 1600 για θεσσαλονικη ειναι αρκετα (αναλογα τα προσωπικα σου γουστα παντα) αλλα σιγουρα αν ξεμεινεις ειναι απο δικο σου λαθος χειρισμο Νομιζω οτι εγραψα τα παντα αν διαφωνει καποιος ειπα οτι ειναι προσωπικες αποψεις και δεν θεωρω οτι προσεβαλα ουτε καποιο μερος ουτε καποιον ανθρωπο Δεν συμφωνώ σε όλα αλλά έγκειται στην οπτική γωνία του καθενός οπότε πάμε στο μεγάλο ζουμί που ανέφερες. Μετά την φωτιά που έκαψε σχεδόν ολόκληρη την πόλη η Θεσσαλονίκη χτίστηκε τελείως άναρχα και χωρίς καμία ριμοτόμηση και το βλέπουμε και σήμερα τι αποτέλεσμα έφερε αυτό.Έχουμε δρόμο που χωράει 2 αυτοκίνητα με το ζόρι και δίπλα βλέπεις πεζοδρόμιο 4 μέτρα και σε πιάνει η παράνοια.Όλα αυτά γιατί πολλά σπίτια χτίστηκαν αυθαίρετα και το ίδιο ισχύει και για τα οικόπεδά τους όταν μπήκαν τελικά στο σχέδιο πόλης.Ειδικά δυτικές συνοικίες όπου και διαμένω και λιγότερο Καλαμαριά. Είναι όντως καρκίνος το κυκλοφοριακό μας αλλά ο μεγαλύτερος καρκίνος ακούει στο όνομα ΟΑΣΘ. Σκέψου μόνο αυτό.Εγώ που μένω δυτικά (Εύοσμο) για να πάω δυτικότερα στην δουλειά μου (Κωλοχώρι ή επίσημα Καλοχώρι) πρέπει να πάρω αστικό για να πάω πρώτα κέντρο και μετά να ξαναγυρίσω δυτικά. Αντί να βάλουν 2 γραμμές να εξυπηρετούν την βιομηχανική περιοχή από τις δυτικές συνοικίες μας τρολλάρουν άσχημα
chrisxkar Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Salvation81 είπε Αστεια πραγματα, εγω οσους ξερω απο Θεσσαλονικη θελουν να ερθουν Αθηνα γιατι εκει δουλειες δεν υπαρχουν. Επισης λενε τα χειροτερα για τον κοσμο εκει, κατι που ξερω και εγω αφου ειμουν 6 μηνες στρατο στο Καρατασου και το τι ακουγα για τους Αθηναιους οταν εμπαινα σε ταξι ειδικα και καταλαβαιναν πως ειμαι απο Αθηνα δεν λεγεται. Επισης ακομα θυμαμαι ποσες φορες ειχα δει αμαξια να σκανε πισω απο ταξι και λεωφορεια, σε σημειο που ελεγα πως οδηγουν χειροτερα και απο χωρια. Παντως μου εκανε εντυπωση που πανε 19 χρονια απο τοτε που ειμουν εκει και οταν ρωτησα μια κοπελα που γνωρισα πριν κανα μηνα αν εχει αλλαξει κατι γυριζει και μου λεει ακομα τα ιδια, εργα μηδεν, μετρο μηδεν, γενικα το κεντρο ειδικα ειναι οπως τοτε. Παντως και η ξαδερφη μου ξεκινησε για Θεσσαλονικη και στο τελος εμεινε εξω απο την Θεσσαλονικη καπου (δεν θυμαμαι ακριβως το μερος) οπως και ενας φιλος. Επισης οταν ειμουν εγω εκει σε καποια μερη ειδικα απο την πλευρα του Καρατασου θυμαμαι πως ειχαν υψηλη εγκληματικοτητα, δεν ξερω αν ισχυει βεβαια αυτο ακομα. Παντως εγω προσωπικα δεν θα πηγαινα καπου αν δεν ηξερα κοσμο, οχι τωρα εστω (ισως στα 20 να το εκανα για λιγα χρονια απλα για εμπειρια). Σοβαρεψου λιγο τι ειναι αυτα που γραφεις εισαι μεγαλος ανθρωπος και ακομα δεν εχεις συνειδητοποιήσει οτι τους φανταρους δεν τους θελει κανεις?Στον πολιτισμενο κοσμο ο φανταρος μοιαζει ωσαν ουνος.Αν ηταν να κρινω τα μερη βαση του πως με αντιμετοπισαν ως φανταρο θα επρεπε να πω οτι ναυπλιο αθηνα και λημνος ειναι μερη που ο κοσμος ειναι απιστευτα αγενης με κακη συμπεριφορα και κομπλεξικοι(edit να προσθεσω και κλεφτες γιατι η πρωτη φορα που πηγα αθηνα σαν φανταρος και χρειαστηκα ταξι με καταληστεψε και ο ταριφας) αλλα ειναι αληθεια? Υ.Γ το καρατασου ειναι κοντα σε μεγαλο κεντρο απεξαρτησης και βγαινοντας απο την πολη προφανως και θα εχει μεγαλη εγκληματικοτητα ειναι σαν να εχεις παει μενιδι η φιλοπαπου βραδυ και να λες χαλια η αθηνα ειναι μπρονξ στα 90s(απο references ταινιων γιατι προφανως δεν εχω παει) Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2020 από chrisxkar 1
Lucifer Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Οπότε η φάση είναι ότι θα παίρνεις λιγότερα φράγκα επάνω, δεν έχεις παρέες ή φίλους, έχεις πάει σύνολο 10 μέρες στα 33 χρόνια ζωής σου και από το ραδιόφωνο σου φαίνεται πιο φιλική σαν πόλη. Και σε πληρώνει κάποιος 1600 ευρώ (ΣΥΝΠΛΗΝ) καθαρά; 2
erhall0102 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 10 λεπτά πριν, Lucifer είπε Οπότε η φάση είναι ότι θα παίρνεις λιγότερα φράγκα επάνω, δεν έχεις παρέες ή φίλους, έχεις πάει σύνολο 10 μέρες στα 33 χρόνια ζωής σου και από το ραδιόφωνο σου φαίνεται πιο φιλική σαν πόλη. Και σε πληρώνει κάποιος 1600 ευρώ (ΣΥΝΠΛΗΝ) καθαρά; Ναι για αρχή 2-3 χρόνια θα παίρνω 1600Ε καθαρά και τώρα παίρνω 1800Ε. Δεν είπα οτι απο το ραδιόφωνο μου φαίνεται πιο φιλική απλά πιο ήρεμη η ολη κατάσταση. Λίγο που κοίταξα τα νοίκια στην Καλαμαριά αυτά τα 200Ε λιγότερα τα βγάζω με το νοίκι που πληρώνω τώρα στην Γλυφάδα που νοικιάζω.
Silok Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 31 λεπτά πριν, chrisxkar είπε Υ.Γ το καρατασου ειναι κοντα σε μεγαλο κεντρο απεξαρτησης και βγαινοντας απο την πολη προφανως και θα εχει μεγαλη εγκληματικοτητα ειναι σαν να εχεις παει μενιδι η φιλοπαπου βραδυ και να λες χαλια η αθηνα ειναι μπρονξ στα 90s(απο references ταινιων γιατι προφανως δεν εχω παει) Καρατάσου είναι κλάιν από εγκληματικότητα,τι να σου κάνει το πρεζάκι που μόλις τον φυσήξεις θα μαζεύει τα κομμάτια του?Οι πάκηδες απέναντι από το Σταθμό,Κάστρα και στην Αριστοτέλους είναι το μεγάλο πρόβλημα.Αν δεν μαζέψουν τους μαυριδερούς δεν μας βλέπω καθόλου καλά,πανελλαδικά βέβαια,όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη 1 2
armagedwnn Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 13 λεπτά πριν, Silok είπε Καρατάσου είναι κλάιν από εγκληματικότητα,τι να σου κάνει το πρεζάκι που μόλις τον φυσήξεις θα μαζεύει τα κομμάτια του?Οι πάκηδες απέναντι από το Σταθμό,Κάστρα και στην Αριστοτέλους είναι το μεγάλο πρόβλημα.Αν δεν μαζέψουν τους μαυριδερούς δεν μας βλέπω καθόλου καλά,πανελλαδικά βέβαια,όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη Σε ενοχλεί που είναι μαυριδεροί ή κάνουν διακίνηση-κλέβουν ?
Astron Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, chrisxkar είπε Συγκεντρωμενα λιγο αυτα που θεωρω εγω. Η ποικιλια μαγαζιων στην θεσσαλονικη ειναι στο μισό και λιγοτερα απο οτι στην αθηνα οχι οτι δεν μπορεις να βγεις προς θεου αλλα πχ μπουζουκια στην θεσσαλονικη πεθαναν ολα τα υπολοιπα υπαρχουν απλα σε μικροτερη εκταση απο την αθηνα (μαγαζια βιγκαν επισης ξεχνα τα ,αλλα εγω ανηκω στην κατηγορια που θεωρει τον βιγκανισμο μια μαστιγα του 21ου αιωνα οποτε δεν με ακουμπαει) Η ζωη γενικα καλη ηρεμη οχι να φανταστεις χωριο αλλα σε συγκριση με την αθηνα αρκετα πιο ηρεμη εμενα προσωπικα με ετρωγε το αγχος στην αθηνα επειδη επρεπε να εχω αρκετη μετακινηση και ειχα μονιμα το θα προλαβω δεν θα προλαβω, πραγμα που εδω δεν το εχω. Η δημοσια συγκοινωνία αστο καμια σχεση αθηνα ηξερες οτι θες πχ περιπου απο 18 εως 25 λεπτα για να πας καπου αν δεν τυχει κατι εκτακτο ,θεσσαλονικη αν ειναι καποια μη δημοφηλης γραμμη του οασθ υπολογιζεις απο 20 εως 45 λεπτα γιατι ειναι αγνωστο αν θα υπαρχει λεωφορειο που να ξεκινησει για την γραμμη στην ωρα του, το θετικο ειναι οτι δεν ακρως απαραιτητο γιατι στην πλειοψηφια της πολης δεν το χρειαζεσαι αλλα νον δε λες το να μην ξερεις ποτε θα ξεκινησεις ειναι φαουλ Για εμενα πιο ασφαλη οχι οτι στην αθηνα με ληστεψαν ας πουμε αλλα επειδη υπηρχαν περιεργα βλεματα,φατσες υποπτες πολυ συχνα ειχα ολη την ωρα τον νου μου σε τσεπες και χερι να τσεκαρει τα εχω ολα πανω μου κτλ Θεσσαλονικη ειμαι λιγο πιο χυμα η αληθεια Ταξιδια σημαντικη κατηγορια για εμενα Αθηνα πολλοι προορισμοι με καλυτερες τιμες και απευθειας πτησεις θεσσαλονικη αρκετα μικροτερη η λιστα και συχνα με ανταποκριση.Τις μονοημερες δεν τις συζητω γιατι θεωρω οτι και τα δυο μερη εχουν εξαιρετικους προορισμους κοντα για μονοημερες.Αν εισαι πολυ μερακλης με μηχανες roadtrip κτλ εχεις απλα την συν επιλογη να πας πχ κωνσταντινουπολη,βουκουρεστι,βουδαπεστη etc (οχι οτι απο αθηνα δεν μπορεις αλλα συν 5 ωρες ειναι συν 5 ωρες).Ολα αυτα τα λεμε για προ και μετα covid εποχες. Περιοχες που ανεφερες εμενα προσωπικα τα δυτικα της θεσσαλονικης δεν μαρεσουν καθολου , εγινε σε εποχες χωρις ελεγχο και με πολλα χρηματα για να σηκωνουν αβερτα πολυκατοικιες οποτε εχει αναρχο χτυσιμο(συνηθως οχι ομορφο) στενοι δρομοι για να εξυπηρετουν πολλα αυτοκινητα ,παρκαρισμα εισαι δυσκολα , τα ανατολικα ειναι πιο χαλαρα χτυσμενα εχουν πιο ευκολη προσβαση στο κεντρο πιο ευκολο παρκαρισμα οπως και στα περισσοτερα σημεια εισαι σε walking distance απο την παραλια για περπατημα κοκτειλ παγκακι etc. Το σε ποια πολη θα διαλεξεις για να μεινεις ειναι κατι καθαρα υποκειμενικο προσωπικα προτιμω εξωτερικο και να ερχομαι ελλαδα για διακοπες απο την στιγμη που τα πραγματα ηρθαν ετσι που δεν μπορω να το κανω ολα εχουν τα αρνητικα και τα θετικα το μονο που δεν θα ξαναεκανα ειναι το να μεινω σε νησι γιατι το απριλιος με οκτωβρης ειναι οτι καλυτερο μπορεις να κανεις αλλα το νοεμβρης με μαρτης(αντε φεβρουαριος γιατι το μαρτιο ξεκιναν σιγα σιγα να προετοιμαζονται για το καλοκαιρι και αλλαζει το μουντ) ειναι μιζερια Τα 1600 για θεσσαλονικη ειναι αρκετα (αναλογα τα προσωπικα σου γουστα παντα) αλλα σιγουρα αν ξεμεινεις ειναι απο δικο σου λαθος χειρισμο Νομιζω οτι εγραψα τα παντα αν διαφωνει καποιος ειπα οτι ειναι προσωπικες αποψεις και δεν θεωρω οτι προσεβαλα ουτε καποιο μερος ουτε καποιον ανθρωπο Είμαι Θεσσαλονικιός και θα συμφωνήσω μαζί σου κατά 90% με αυτά που γράφεις. Επειδή έχω ζήσει και Αθήνα για αρκετούς μήνες ξέρω καλά σε ποια σημεία υπερτερεί η Θεσσαλονίκη και σε ποια η Αθήνα. Η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να είναι η καλύτερη πόλη της Ελλάδος και από τις καλύτερες της Ευρώπης με διαφορά αλλά η ηλιθιότητα που δέρνει την χώρα μας έχει κάνει κι εδώ την ζημιά της. Παρ' όλα αυτά σε πληροφορώ ότι η ποιότητα ζωής που υπάρχει στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει ακόμα πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Ωστόσο έχε υπόψιν σου ότι η Θεσσαλονίκη ζούσε από τις βιοτεχνίες και τις μικρές βιομηχανίες. Αυτός ο κλάδος έχει πλέον καταστραφεί και η πόλη είναι πολύ πεσμένη οικονομικά σε σχέση με Αθήνα. Οι δουλειές είναι πολύ λιγότερες και αυτό έχει άμεση επίπτωση στην ποικιλία των προϊόντων που μπορείς να βρεις στην πόλη. Παλαιότερα έβρισκες κυριολεκτικά τα πάντα, τώρα δεν συμβαίνει το ίδιο. Για κατοικία ψάξε να βρεις σπίτι κοντά στις μελλοντικές στάσεις του μετρό αν είναι δυνατόν. Υπάρχουν πολλές ωραίες περιοχές για να μείνεις και καλά θα είναι στην αναζήτησή σου να σε βοηθήσει κάποιος φίλος που ξέρει την πόλη. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2020 από Astron
Silok Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 22 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Σε ενοχλεί που είναι μαυριδεροί ή κάνουν διακίνηση-κλέβουν ? Φυσικά το δεύτερο,εσένα?
Salvation81 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Εγω θα πω απλα πως βλεπω Θεσσαλονικεις να προσπαθουν να βγαλουν την Θεσσαλονικη λαδι (αν δεν τιμησεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει οπως λενε εξαλλου), οταν ομως και πρωην ειχα εκει (προ-στρατου) και 6 μηνες περασα εκει (στρατο) και συγγενεις και φιλους εχω εκει και αυτη την στιγμη ξερω ατομα που γεννηθηκαν και μεγαλωσαν εκει που δεν την μπορουν οτι και να λετε τα πραγματα δεν αλλαζουν. Θα πω απλα πως ΟΛΑ τα μερη εχουν καλα και κακα, εμενα σαν πολη δεν με χαλασε (ισα ισα το οτι πηγαινα απο Καρατασου στο Village με τα ποδια ειχε πλακα - η οι λαγανες με γυρο), με χαλασε ο κοσμος που ενω δεν ηξερε οτι εισαι φανταρος (δεν ειναι λες και βγαιναμε με την ντουντουκα και το διαφημιζαμε) φεροταν σχετικα ασχημα οταν εβλεπε οτι εισαι Αθηναιος. Πολλα κομπλεξ (που ολοι πανω κατω τα εχουμε ακουσει ανα καιρους, οποιος κρυβεται πισω απο το δαχτυλο του κατεμε ειναι απλα τραγικος) του τυπου "ολα τα εχετε εσεις στην Αθηνα και εμεις τιποτα". "ολα τα εργα στην Αθηνα και εδω μας εχουν ξεχασμενους", "μετρο στην Αθηνα και εδω ακομα παπαλα", "ηρθες απο Αθηνα και περιμενεις να βρεις γκομενα" και παρα πολλα. Πραγματικα οποιος Αθηναιος εχει παει εκει σιγουρα τα εχει ακουσει αυτα (ισως και χειροτερα) οποτε μην κρυβομαστε (τωρα αν σε 19 χρονια αλλαξε τοσο η νοοτροπια των ανθρωπων εκει πανω οκ παω πασο). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις