Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εννοειται οτι πας,ολοι θελουμε να φυγουμε απο τη χαβουζα της αθηνας.Ελπιζω σε μερικα χρονια να την κανω κι εγω.

• Like 2
  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, 3DJIN είπε

εννοειται οτι πας,ολοι θελουμε να φυγουμε απο τη χαβουζα της αθηνας.Ελπιζω σε μερικα χρονια να την κανω κι εγω.

για που λες?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, OliverTwist1985 είπε

Όλες οι άλλες περιοχές πλην κέντρου είναι πεθαμένες..πριν την κρίση υπήρχαν επιλογές, πλέον όμως ο άλλος πάει κέντρο μόνο

Αυτά τα λες και δυνατά στον εαυτό σου μπροστά από καθρέπτη για να τα πιστέψεις? Καλαμαριά έχει ανέβει αρκετά τα τελευταία χρόνια, ειδικά αν πας προς Κρήνη και Αρετσού. Ναι δυτικά είναι πιο ήσυχα τα πράγματα. 

@erhall0102 η δουλειά σου που θα βρίσκεται? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Αυτά τα λες και δυνατά στον εαυτό σου μπροστά από καθρέπτη για να τα πιστέψεις? Καλαμαριά έχει ανέβει αρκετά τα τελευταία χρόνια, ειδικά αν πας προς Κρήνη και Αρετσού. Ναι δυτικά είναι πιο ήσυχα τα πράγματα. 

@erhall0102 η δουλειά σου που θα βρίσκεται? 

καλαμαριωτης ειμαι λες να μη ξερω? η κρινη ειναι πεθαμενη κανεις δε βγαινει εκει, κατι παιδακια που παιζουν επιτραπεζια μονο...

εποχες 2008 εβγαινα εκει, γινοταν τις πουτανας με κατι φεραρι παρκαρισμενες εξω τα μαγαζια. Δεν εχει μεινει ουτε ενα απο εκεινα τα μπαρακια.

μαλλον εσυ εισαι απο αλλου ή πολυ μικρος .

Επεξ/σία από OliverTwist1985
  • Like 2
Δημοσ.

Αστεια πραγματα, εγω οσους ξερω απο Θεσσαλονικη θελουν να ερθουν Αθηνα γιατι εκει δουλειες δεν υπαρχουν.

Επισης λενε τα χειροτερα για τον κοσμο εκει, κατι που ξερω και εγω αφου ειμουν 6 μηνες στρατο στο Καρατασου και το τι ακουγα για τους Αθηναιους οταν εμπαινα σε ταξι ειδικα και καταλαβαιναν πως ειμαι απο Αθηνα δεν λεγεται.

Επισης ακομα θυμαμαι ποσες φορες ειχα δει αμαξια να σκανε πισω απο ταξι και λεωφορεια, σε σημειο που ελεγα πως οδηγουν χειροτερα και απο χωρια.

Παντως μου εκανε εντυπωση που πανε 19 χρονια απο τοτε που ειμουν εκει και οταν ρωτησα μια κοπελα που γνωρισα πριν κανα μηνα αν εχει αλλαξει κατι γυριζει και μου λεει ακομα τα ιδια, εργα μηδεν, μετρο μηδεν, γενικα το κεντρο ειδικα ειναι οπως τοτε.

Παντως και η ξαδερφη μου ξεκινησε για Θεσσαλονικη και στο τελος εμεινε εξω απο την Θεσσαλονικη καπου (δεν θυμαμαι ακριβως το μερος) οπως και ενας φιλος.

Επισης οταν ειμουν εγω εκει σε καποια μερη ειδικα απο την πλευρα του Καρατασου θυμαμαι πως ειχαν υψηλη εγκληματικοτητα, δεν ξερω αν ισχυει βεβαια αυτο ακομα.

Παντως εγω προσωπικα δεν θα πηγαινα καπου αν δεν ηξερα κοσμο, οχι τωρα εστω (ισως στα 20 να το εκανα για λιγα χρονια απλα για εμπειρια).

• Like 2
  • Confused 3
Δημοσ.

ο κοσμος τα ιδια σκ@τα ειναι σε ολη τη χωρα,απλα στις αλλες πολεις ειναι λιγοτερος(σε αριθμο) και αυτο κανει την καθημερινοτητα πιο ποιοτικη.

• Like 2
Δημοσ.
6 hours ago, OliverTwist1985 said:

καλαμαριωτης ειμαι λες να μη ξερω? η κρινη ειναι πεθαμενη κανεις δε βγαινει εκει, κατι παιδακια που παιζουν επιτραπεζια μονο...

εποχες 2008 εβγαινα εκει, γινοταν τις πουτανας με κατι φεραρι παρκαρισμενες εξω τα μαγαζια. Δεν εχει μεινει ουτε ενα απο εκεινα τα μπαρακια.

μαλλον εσυ εισαι απο αλλου ή πολυ μικρος .

Και τώρα τα αναφέρεις αυτά ως μειονέκτημα και κακό που μας βρήκε; Χίλιες φορές η παρούσα κατάσταση από την περίοδο 2000-2008...

6 hours ago, Salvation81 said:

Αστεια πραγματα, εγω οσους ξερω απο Θεσσαλονικη θελουν να ερθουν Αθηνα γιατι εκει δουλειες δεν υπαρχουν.

Επισης λενε τα χειροτερα για τον κοσμο εκει, κατι που ξερω και εγω αφου ειμουν 6 μηνες στρατο στο Καρατασου και το τι ακουγα για τους Αθηναιους οταν εμπαινα σε ταξι ειδικα και καταλαβαιναν πως ειμαι απο Αθηνα δεν λεγεται.

Επισης ακομα θυμαμαι ποσες φορες ειχα δει αμαξια να σκανε πισω απο ταξι και λεωφορεια, σε σημειο που ελεγα πως οδηγουν χειροτερα και απο χωρια.

Παντως μου εκανε εντυπωση που πανε 19 χρονια απο τοτε που ειμουν εκει και οταν ρωτησα μια κοπελα που γνωρισα πριν κανα μηνα αν εχει αλλαξει κατι γυριζει και μου λεει ακομα τα ιδια, εργα μηδεν, μετρο μηδεν, γενικα το κεντρο ειδικα ειναι οπως τοτε.

Παντως και η ξαδερφη μου ξεκινησε για Θεσσαλονικη και στο τελος εμεινε εξω απο την Θεσσαλονικη καπου (δεν θυμαμαι ακριβως το μερος) οπως και ενας φιλος.

Επισης οταν ειμουν εγω εκει σε καποια μερη ειδικα απο την πλευρα του Καρατασου θυμαμαι πως ειχαν υψηλη εγκληματικοτητα, δεν ξερω αν ισχυει βεβαια αυτο ακομα.

Παντως εγω προσωπικα δεν θα πηγαινα καπου αν δεν ηξερα κοσμο, οχι τωρα εστω (ισως στα 20 να το εκανα για λιγα χρονια απλα για εμπειρια).

Αντικειμενικά μιλώντας, είναι σαφώς πιο επικίνδυνο για κάποιον να πάει Αθήνα χωρίς να γνωρίζει άτομα ή να έχει συγγενείς, από το να κάνει το ίδιο προς Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει σύγκριση σε εγκληματικότητα, προβλήματα στο κέντρο, υποβαθμισμένες περιοχές, κ.α. Από ένα σημείο κι έπειτα είναι θέμα προτίμησης εφόσον και στις δύο περιπτώσεις έχεις εργασία, μη διαστρεβλώνουμε όμως την πραγματικότητα.

• Like 1
Δημοσ.

Με 1600μισθο είσαι άνετος στη Θεσσαλονίκη. Το μόνο που θέλει προσοχή είναι το που θα μείνεις γιατί δεν υπάρχουν συγκοινωνίες. Μη πας Καλαμαριά και δουλεύεις Σίνδο;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Ναι βρε,με καραμπίνες στην πλάτη κυκλοφορούμε όλοι οι Θεσσαλονικείς κι όποιον ακούμε να λέει καλαμάκι αντί σουβλάκι του κόβουμε το κεφάλι και κατουράμε σ'αυτό,δεν ξέρω τι καπνίζεις αλλά κόψτο γιατί σε λίγο θα δεις και τον πράσινο δράκο.
Προφανώς όταν εσύ ήσουν φαντάρος να είχες και την ανάλογη συμπεριφορά φαντάρου εξοδούχου που νομίζει ότι θα πηδήξει μ'ένα 7DAYS και ίσως να εισέπραξες ανάλογες συμπεριφορές (και λίγα μάλλον θα σου έκαναν).
Ι.Χ πλέον δεν κυκλοφορούν γιατί όλα είναι στουκαρισμένα στα λεωφορεία,αφού τα λεωφορεία μας να σκεφτείς κυκλοφορούν χωρίς κώλο.Από τη μέση και πάνω είναι.
Έργα δεν κάνουμε γιατί σκοπεύουμε να ρίξουμε πυρηνικά.
Στο μόνο που έχεις δίκιο είναι όσο αφορά τις δουλειές και είναι λογικό μιας και η μισή Ελλάδα είναι στην Αθήνα,κατά τα άλλα όπως σου είπα.Το Σικάγο και τα γκέτο της Αμερικής είναι γατάκια μπροστά μας

Δημοσ.

Αν ημουν στη θεση σου θα πηγαινα. Θα επελεγα να μεινω 40 Εκκλησιες για να ειμαι διπλα στο δασος και λιγο μακρια απο τη θαλασσα που εχει φοβερη υγρασια ειδικα το χειμωνα σε πνιγει. Ειναι κοντα στο κεντρο και μπορεις να κατεβεις και με τα ποδια. Αν παλι η δουλεια σου ειναι εκτος κεντρου, καλα ειναι να μεινεις σχετικα κοντα. 

Η Θεσσαλονικη θα αλλαξει προσωπο οταν γινει το μετρο, θα γινει αλλη πολη. Ανυπομονω να δω την αλλαγη αυτη. Προς το παρον εχει μεγαλο προβλημα με το κυκλοφοριακο αλλα κατ εμε το μεγαλυτερο προβλημα ειναι το κλιμα. Με το που μπαινεις στο κεντρο ερχομενος εξω απο την πολη, αμεσως σου βουλωνουν τα ρουθουνια απο την υγρασια και τον μολυσμενο αερα που οφειλεται και στο συνδυασμο βιομηχανικης ζωνης Σινδου και Βαρδαρη, ο οποιος φερνει τα καυσαερια στην πολη. 

Απο αποψη διασκεδασης η πολη φυσαει, εχει τρομερο κεντρο οπου μπορεις να βγεις χωρις αυτοκινητο (πολυ καλο αυτο αν θελεις να πιεις) και φοβερο κοσμο. Επισης, κατι που προφανως ενδιαφερει εναν 33ρη εργενη με καλη δουλεια: Η πολη εχει ωραιες γυναικες. Θα εχεις πολυ περισσοτερες-καλυτερες ευκαιριες για γνωριμιες-σχεσεις και γιατι οχι και γαμο. 

Κανε την κινηση, ειδικα αν εχεις επιλογη επιστροφης σε περιπτωση που για καποιο λογο δε σου αρεσει. Επισης αν εχεις αυτοκινητο θα μπορεις να κανεις πολλες εξορμησεις και να γνωρισεις πολλες περιοχες της Ελλαδας τριγυρω, οπως Χαλκιδικη, Πιερια, Ολυμπο, Σερρες, Βεροια, Δραμα, Κιλκις, Κοζανη, Καστορια, Καβαλα, κλπ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πιο σημαντικό που ανέφεραν τα παιδιά είναι η τοποθεσία της δουλειάς. Κάνε επιλογή περιοχής για το σπίτι, ανάλογα με το που θα εισαι.

Μια καλή συμβουλή είναι να αποφεύγεις, ει δυνατόν, να διασχίσεις το κέντρο είτε από Τσιμισκή, Εγνατία, Αγίου Δημητρίου τις ώρες αιχμής για να πας δουλειά. Αν δεν μπλέκεις και περιφερειακό, ακόμη καλύτερα. (Γεμίζει αρκετά εύκολα, συν ότι είναι επιρρεπείς οι συμπολίτες στα τρακαρισματα στον περιφερειακό όταν βρέχει.. Ευτυχώς ήμουν τυχερός μέχρι στιγμής και δεν μου έτυχε κάτι. Βέβαια αποφεύγω να πηγαίνω από κει όταν έχει κακοκαιρία).

κατά τα άλλα όλα είναι κοντά μεταξύ τους, σε μισή ώρα είσαι από Μέγαρο στον λευκό πύργο με τα πόδια. Γενικά οι αποστάσεις είναι απείρως μικρότερες σε σχέση με την Αθήνα.

Έλα εσύ και στα δείχνουμε τα κατατόπια.. 😂

Edit : Εγώ στη θέση σου θα απέφευγα να νοικιάσω σπίτι ανάληψη, ντεπω καθώς και πάνω από τη Στρατου καθώς το πάρκινγκ εκεί είναι θάνατος. Οπωσδήποτε σπίτι με πυλωτή! 

Επεξ/σία από Demis
  • Like 1
Δημοσ.

Αχ Θεσσαλονίκη... Επειδή το έκανα κι εγώ αυτό, να ανέβω για δουλειά το 2013(έφυγα το 2015 για Αθήνα πάλι) θα σου πω. Αν δεν έχεις κοπέλα/φίλους/συγγενείς που θα ήθελες να τους έχεις εκεί που θα πας μην το σκέφτεσαι καν. Μεγάλωσα στον Βόλο και μπορώ να σου πω πως η Θεσσαλονίκη είναι μια εξαιρετική πόλη να μείνεις. Μακρυά από το χάος την πρωτεύουσας. Βρες να μείνεις κοντά στο κέντρο, ιδανικά στην ανατολική μεριά και θα είσαι πασάκος. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι πιο πολλοί έχουν εξιδανικευμένη εικόνα της πόλης.  Άλλο να πας ως φοιτητής ή τουρίστας και άλλο πράγμα η καθημερινή ζωή. Αν μένεις π.χ Καλαμαριά, θα το σκέφτεσαι πολύ σοβαρά αν θα κατέβεις κέντρο για καφέ.

Είτε λόγω υπερβολικής κίνησης είτε λόγω έλλειψης πάρκινγκ, είτε λόγω έλλειψης μεταφορικών μέσων. Συχνό φαινόμενο και οι πορείες 30-40 ατόμων που παραλύουν το κέντρο.

Πρόσφατα έκανα το ταξίδι Θεσσαλονίκη-Αθήνα και μου φάνηκαν καλές οι συγκοινωνίες της Αθήνας. Επίσης πιο προσιτές οι γυναίκες.Δεν έχω μείνει όμως ποτέ ως μόνιμος κάτοικος για να μπορώ να κρίνω. Ο τουρισμός και η φοιτητική ζωή διαφέρουν από την καθημερινότητα.

Επεξ/σία από The_Judas
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...