erhall0102 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, είμαι 33 χρονών ελεύθερος και έτυχε να έχω μια προσφορά για εργασία στην Θεσσαλονίκη. Στην Θεσσαλονίκη έχω πάει περίπου 15 φορές στην ζωή μου εκ των οποίων 2 ητανε εκδρομές στο σχολείο και οι άλλες 10+ ήτανε μονοήμερες για να δώ την αγαπήμενη μου ποδοσφαιρική ομάδα κυρίως σε Ευρωπαικούς αγώνες στην πόλη , δεν κατάγομαι απο την πόλη, ούτε εχω κάποια σχέση με την Μακεδονία και την Β. Ελλάδα γενικότερα, είμαι Κρητικός αλλα ούτε έχω και κάποιον συγγενή εκει. Φυσικά άλλο να πηγαίνεις εκδρομές άλλο να ζείς στην πόλη. Ο μισθός μου θα είναι γύρω στα +-1600Ε καθαρά λιγότερα απ ότι παίρνω τώρα αλλα δεν θέλω πλέον να εργάζομαι στην Αθήνα, με κούρασε αυτή η πόλη, δεν μου αρέσει η καθημερινότητα. Το να φύγω σε μια νέα πόλη χωρίς να έχω γνωστούς στα 33 με τρομάζει/αγχώνει λίγο. Πείτε μου αξίζει; Σε ποιά περιοχή είναι ωραία να νοικιάσω; Γενικά ότι θα πιστεύεται αξίζει να ξερει κάποιος μη ντόπιος που ίσως δεν το ξέρει. Κάποια συμβουλή; Να φανταστείτε ακούω ακόμα τον τελευταίο χρονο ραδιόφωνα της πόλης είτε ψυχαγωγικά είτε αθλητικά είτε ενημερωτικά και δεν μου βγάζουν αυτό το τοξικό των Αθηναικών. Εσείς οι ουδέτεροι θα πηγαίνατε απο Αθήνα στην Θεσσαλονίκη; Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2020 από erhall0102 1
Lilith19 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 28 λεπτά πριν, erhall0102 είπε Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, είμαι 33 χρονών ελεύθερος και έτυχε να έχω μια προσφορά για εργασία στην Θεσσαλονίκη. Στην Θεσσαλονίκη έχω πάει περίπου 15 φορές στην ζωή μου εκ των οποίων 2 ητανε εκδρομές στο σχολείο και οι άλλες 10+ ήτανε μονοήμερες για να δώ την αγαπήμενη μου ποδοσφαιρική ομάδα κυρίως σε Ευρωπαικούς αγώνες στην πόλη , δεν κατάγομαι απο την πόλη, ούτε εχω κάποια σχέση με την Μακεδονία και την Β. Ελλάδα γενικότερα, είμαι Κρητικός αλλα ούτε έχω και κάποιον συγγενή εκει. Φυσικά άλλο να πηγαίνεις εκδρομές άλλο να ζείς στην πόλη. Ο μισθός μου θα είναι γύρω στα +-1600Ε καθαρά λιγότερα απ ότι παίρνω τώρα αλλα δεν θέλω πλέον να εργάζομαι στην Αθήνα, με κούρασε αυτή η πόλη, δεν μου αρέσει η καθημερινότητα. Το να φύγω σε μια νέα πόλη χωρίς να έχω γνωστούς στα 33 με τρομάζει/αγχώνει λίγο. Πείτε μου αξίζει; Σε ποιά περιοχή είναι ωραία να νοικιάσω; Γενικά ότι θα πιστεύεται αξίζει να ξερει κάποιος μη ντόπιος που ίσως δεν το ξέρει. Κάποια συμβουλή; Να φανταστείτε ακούω ακόμα τον τελευταίο χρονο ραδιόφωνα της πόλης είτε ψυχαγωγικά είτε αθλητικά είτε ενημερωτικά και δεν μου βγάζουν αυτό το τοξικό των Αθηναικών. Εσείς οι ουδέτεροι θα πηγαίνατε απο Αθήνα στην Θεσσαλονίκη; Παρά το γεγονός ότι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά την Αθήνα, η Θεσσαλονίκη δεν βγάζει την ίδια αίσθηση αστικοποίησης. Αν μιλάμε για κέντρο, είναι πολύ πιο μαζεμένη και κυριολεκτικά περπατιέται με τα πόδια. Αν βρεις σπίτι μάλιστα κοντά στην δουλειά, το ιδανικό θα είναι να πηγαίνεις έτσι γιατί ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει είναι η κίνηση τις ώρες αιχμής και η δυσκολία στο παρκάρισμα. Το αυτοκίνητο θα σου είναι χρήσιμο αν θα θέλεις να πηγαίνεις προς τα έξω στα υπόλοιπα προάστια, ιδανικά για βόλτα μόνο. Εγώ είχα μείνει για 6 μήνες ερχόμενη από Αθήνα και παρότι δεν είχα κάποια παρέα, είχα απολαύσει πολύ την εμπειρία. Είναι μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, με φοιτητόκοσμο που δημιουργεί μια αίσθηση ζωντάνιας όλες τις ώρες, μαγαζιά κάθε είδους, όμορφα σημεία για βόλτες και ντόπιους που προσωπικά θεώρησα αρκετά ανοιχτούς και άνετους. Επίσης, πολύ καλό φαγητό και αρκετά οικονομικότερο σε σχέση με την Αθήνα. Όλα αυτά βέβαια είναι υποκειμενικά, δοκίμασε αν έχεις την δυνατότητα να μείνεις ένα μικρό διάστημα και να δεις ο ίδιος αν σου ταιριάζει.
The_Judas Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 48 λεπτά πριν, erhall0102 είπε Να φανταστείτε ακούω ακόμα τον τελευταίο χρονο ραδιόφωνα της πόλης είτε ψυχαγωγικά είτε αθλητικά είτε ενημερωτικά και δεν μου βγάζουν αυτό το τοξικό των Αθηναικών. Δυσκολεύομαι να το πιστέψω αυτό! Θεσσαλονικιός είμαι και έχω ξεκόψει από τα τοπικά μμε εδώ και χρόνια. Κατά τ' άλλα δύσκολο να σου πει κανείς τι να κάνεις. Στην Θεσσαλονίκη -κατά πάσα πιθανότητα- θα διανύεις πιο μικρές αποστάσεις, αλλά παρόλα αυτά δεν θα σου πρότεινα να δουλεύεις πολύ μακριά από τη δουλειά σου γιατί και εδώ υπάρχει πολύ έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και πολύ λιγότερες διέξοδοι. Ειδικά τώρα που υπάρχουν παντού ποδηλατόδρομοι, πολύ σπάνια θα βρεις μεγάλο δρόμο, οι πιο πολλοί έχουν γίνει 1 ή 2 λωρίδων. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι και χωριό όπου θα κάνεις παρέες γρήγορα, είναι και αυτή μια μεγάλη απρόσωπη πόλη. Ισως λιγότερο από την Αθήνα, αλλά δεν παύει να ισχύει.
Βασίλης_29 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Τα 1600 καθαρά τα βγάζεις τώρα στην Αθήνα ή θα τα παίρνεις στην Θεσσαλονίκη;
OliverTwist1985 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σίγουρα αμάξι θα έχεις, η πόλη έχει τρομερό προβλημα, δεν έχει πάρκινγκ πουθενά... Μακάρι να γίνει το μετρο στην ώρα του... Νέος είσαι θα σου έλεγα να μείνεις κέντρο για να είσαι μέσα στην φάση... Όλες οι άλλες περιοχές πλην κέντρου είναι πεθαμένες..πριν την κρίση υπήρχαν επιλογές, πλέον όμως ο άλλος πάει κέντρο μόνο... Κρητικούς πολλούς έχουμε , και συλλόγους Ρε συ ποια ομάδα λες που έκανε και 15 ευρωπαϊκά παιχνίδια?? Δεν έχουμε τέτοια πράγματα εδώ, κάποτε ήταν ο Άρης στο μπάσκετ πριν 30 χρόνια Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2020 από OliverTwist1985
Gataros Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 33 χρονών και ελεύθερος, εννοείται θα πήγαινα άνετα να ζούσα για δοκιμή 2-3 χρόνια. Με καλές προοπτικές στην εργασία, θα έφευγα χθες.
vins Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Λοιπόν φίλος, μην ακούς που γράφουν για πρόβλημα με κίνηση και πάρκινγκ. Μάλλον δεν έχουν μείνει Αθήνα να το νιώσουν στο πετσί τους. Όντως υπάρχει ζητημα, αλλά στα πλαίσια των μεγαλουπόλεων. Και αν το πάμε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο (ξέρω πολύ καλά λόγω δουλειάς), η Θεσσαλονικη είναι σε πολύ καλύτερη κατασταση. Η δουλειά σου σε ποια περιοχή θα ειναι; Με 1600 καθαρά σημερα μπορείς να είσαι άρχοντας Θεσσαλονίκη. Προτίμησε ανατολική Θεσσαλονίκη για διαμονή, π.χ. Καλαμαριά, Κρήνη, Αγ. Ιωάννη αλλά και Θέρμη αν βολεύει με τη δουλειά. Έτσι θα είσαι 15-20' από κέντρο-κέντρο, αλλά θα έχεις και ψυχικη ηρεμία οταν γυρνας σπίτι σου. Όπως ανεφεραν έχει πολλούς κρητικους η πόλη αλλα και οργανωμένους συλλόγους που είναι + για σένα. Αλλά και χωρίς αυτά η Θεσσαλονίκη είναι πολύ λιγότερο απρόσωπη από Αθήνα. 4
afantos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Ωραία η Θεσσαλονίκη, μεγάλη πόλη με ωραίο κέντρο (όχι σαν την Αθήνα...) και καλούς ανθρώπους. Όταν κάνεις φίλους (γρήγορα θα γίνει), θα είναι για πάντα. Εμένα μου φαίνεται ότι δεν μισούν τους Αθηναίους σώνει και καλά, θεωρούν ότι είναι ριγμένοι από το "κράτος της Αθήνας". Τώρα στα ποδοσφαιρικά, ΠΑΟΚ (ιδίως στις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης-που είναι πολύ κοντά-90%) και Άρης (κέντρο πιο πολύ), αγαπάνε τις ομάδες τους τόσο με αγνότητα (οι πιο πολλοί), που δεν τους κακιώνεις ακόμα και αν είσαι αντίπαλος. Τέλος έχει καλό φαΐ και ωραία κορίτσια. Θα έλεγα να πας. 3
Dunyas Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Έζησα 6 χρόνια στην Θεσσαλονίκη σαν φοιτητής. Η πόλη είναι σχετικά μεγάλη αλλά το κέντρο της είναι μαζεμένο, μέσα σε λίγα τετραγωνα βρίσκεις τα πάντα! Ψάξε για σπίτι στο κέντρο ή ανατολικά (Ανάληψη, Καλαμαριά). Η νέα παραλία είναι το στολίδι της πόλης, οπότε αξίζει να είσαι κοντά. Το κυκλοφοριακό δεν συγκρίνεται με αυτό της Αθήνας, ούτε οι άνθρωποι! Τους έβρισκα πάντα πιο ευδιάθετους και προσιτούς! Δεν μας είπες όμως σε ποια περιοχή είναι η δουλειά σου. Ο περιφερειακός τις ημέρες με βροχή μοιάζει με μαρτύριο! Αν έχεις όμως μηχανάκι οι καθημερινές μετακινήσεις γίνονται πιο εύκολες. Όσο αφορά τα ΜΜΜ, ξέχασε τα, ο ΟΑΣΘ είναι ένα χαλί...
ZauZ Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Και από εμένα ΝΑΙ αφού δεν έχει κάτι να σε κρατάει. Και εγώ Κρητικός και έχει ζήσει τόσο Ηράκλειο όσο και Αθήνα. Για τη Θεσσαλονίκη ότι εμπειρία έχω ζήσει παρόμοια φάση με εσένα, εκτός και αν πιάνετε ότι η Γυναίκα μου είναι από λίγο παραδίπλα και πάμε συχνά πυκνά. Η Αθήνα δεν φίλε… δεν… Σαφώς καλύτερη ποιότητα ζωής η Θεσσαλονίκη αλλά υπάρχουν μερικές σημαντικά προβλήματα που θα πρέπει να σε απασχολούν: 1. Άλλο πράγμα το σουβλάκι, άλλο πράγμα το καλαμάκι 2. Άλλο πράγμα το σάντουιτς άλλο πράγμα το τόστ 3. Όταν λένε τυρί εννοούν την ΦΕΤΑ. Έχουν τόστ με 4 κασέρια… Νομίζω αυτά τα 3 παραπάνω είναι σημαντικά ζητήματα που θα πρέπει να σε απασχολούν για να μην πας Θεσσαλονίκη και να κάτσεις στην πανέμορφη Αθήνα. Υγ: Ακόμα εκεί είσαι; Ξεκίνησες ή ακόμα; Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2020 από ZauZ
Dark_Nightfall Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Έφυγες αδερφέ μην το σκέφτεσαι καθόλου....
Petros24ath Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Αν δεν σε κρατάει κάτι στην Αθήνα (οικογένεια, φίλοι, σχέση) και ο μισθός σου δεν θα διαφέρει πολύ από αυτόν που έχεις τώρα, τότε η απάντηση είναι ναι. Να δοκιμάσεις να μείνεις για 2-3 χρόνια Θεσσαλονίκη. Κάτι θα κερδίσεις και κάτι θα χάσεις (εδώ χωράει μεγάλη συζήτηση). Το που θα μείνεις εξαρτάται από το που είναι η εργασία σου και το αν και τι μεταφορικό μέσο διαθέτεις. Άρα για να σου προτείνουμε περιοχές πρέπει να το διευκρινίσεις. Να έχεις υπόψη σου οτι τα ενοίκια είναι πιο χαμηλά από οτι στην Αθήνα, αλλά σε κάποιες περιοχές δύσκολα θα βρεις σπίτι που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες σου και να είναι σε καλή τιμή. Χονδρικά αν η εργασία σου είναι δυτικά, μία καλή περιοχή για να μείνεις είναι ο Εύοσμος. Αν η εργασία είναι ανατολικά τότε θα έλεγα Πυλαία. Αν είναι στο κέντρο τότε μπορείς να μείνεις εκεί αλλά σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές. Επίσης αν το γρήγορο ιντερνετ είναι στις ανάγκες σου, κοίταξε σε ποιές περιοχές είναι διαθέσιμο. Κατά τα άλλα μια χαρά θα περάσεις. Και παρέες θα κάνεις και ωραία μαγαζιά έχει να γυρίσεις. Αυτό που ίσως να μην σου αρέσει είναι το κλίμα σε σύγκριση με Αθήνα και Κρήτη. Εδώ έχει περισσότερη υγρασία και κρύο. Καλή τύχη σε ότι και να επιλέξεις.
erhall0102 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αυτό που μου άρεσε πάντα στην Θεσσαλονίκη στο κέντρο ειδικά είναι πως οι δρόμοι καταλήγουν στην παραλία, και μόνο που το γράφω θα ήθελα να ήμουν τώρα σε ενα μαγαζί τώρα Όποτε έρχομαι περπατάω απο το λιμάνι εως το Μέγαρο Μουσικης, σε ξε-αγχώνει ειδικά αν έχεις δουλειά με άγχος κτλπ Δεν ξέρω αγαπάω την Θεσσαλονίκη στο μυαλό μου χωρίς να έχω ζήσει συνολικά πάνω απο 30 μέρες .. και γιαυτό ρώτησα μην τελικά απογοητευτώ. ΥΓ. Παιδιά ΠΑΟΚ είμαι και έχω έρθει πολλές φορές για αγώνες στην Ευρώπη καλοκαίρι στα προκριματικά, όταν έχω άδεια ή λιγότερη δουλεία ή οταν ήμουν Φοιτητης στην Αθήνα με Φενερμπακτσε, Τοτεναμ, Ουντινέζε το 2012, Αγιαξ (x2) , Ντόρτμουντ το 2016, Σάλκε το 2017 και νομίζω το 1ο ήτανε με Στουτγκάρδη το 2006 είχα έρθει με τον πατερα μου. Απλά δεν είναι η ομάδα μου ο λόγος που θέλω να έρθω Θεσσαλονίκη, αντίθετα με το συνθημα μας που και εγω τραγουδάω (Ο ΠΑΟΚ πανω απ όλα) δεν την βάζω πάνω απο την προσωπική μου ζωή Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2020 από erhall0102 2
afantos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Είσαι και τρελό ΠΑΟΚΙ ρε φίλε και συζητάς; Απλά όταν πας σταμάτα μέχρι τα Τέμπη και φάε ένα καλαμάκι, αυτοί εκεί πάνω δεν έχουν Καλά να περάσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις