Johnt0ur Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα στη παρέα.. Θα ήθελα να μου προτείνετε τι εφαρμογές ΠΡΕΠΕΙ να εγκαταστήσει κάποιος φτιάχνοντας ένα pc.. Τα σημαντικότερα προγράμματα που θα βοηθήσουν στην ομαλή λειτουργία και την ασφαλή λειτουργία αυτού.. (Δεν μιλάω για τα drivers)
asmilon Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μια ωραια λιστα με ποικιλια απο must have freeware με πανευκολη εγκατασταση μπορεις να βρεις στο https://ninite.com. Παντα το επισκεπτομαι μετα απο μια φρεσκια εγκατασταση των Windows. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2020 από asmilon 1
EpicOtaku Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δεν ειναί κάποιο πρόγραμμα απαραίτητο για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία (πάντα για windows 10 και οχι προηγούμενα). Πέρα απο ενα windows update για να κατεβάσει οτι χρειάζεται εγώ θα έλεγχα στο startup apps ποιά προτιμώ να ανοίξουν κατα την εκκίνηση των windows, παροχή ενέργειας. Μετά είναι θέμα χρήσης το τι προγραμματα χρειάζεσαι εσύ.
micos000 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ένα ακόμα από τα θέματα που ανοίγουν κατά καιρούς (μαζί με τα θέματα για το καλύτερο antivirus) που καταλήγουν χαβούζες χωρίς νόημα. Φίλε, δεν "ΠΡΕΠΕΙ" τίποτα. Το τι βάζει ο καθένας είναι καθαρά υποκοιμενικό αλλά δε χρειάζεσαι στην πραγματικότητα τίποτα, εκτός κι αν έχεις συγκεκριμένες ανάγκες τις οποίες θα πρέπει να παραθέσεις για να σου γίνουν προτάσεις. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2020 από micos000 1
Johnt0ur Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, micos000 είπε Ένα ακόμα από τα θέματα που ανοίγουν κατά καιρούς (μαζί με τα θέματα για το καλύτερο antivirus) που καταλήγουν χαβούζες χωρίς νόημα. Φίλε, δεν "ΠΡΕΠΕΙ" τίποτα. Το τι βάζει ο καθένας είναι καθαρά υποκοιμενικό αλλά δε χρειάζεσαι στην πραγματικότητα τίποτα, εκτός κι αν έχεις συγκεκριμένες ανάγκες τις οποίες θα πρέπει να παραθέσεις για να σου γίνουν προτάσεις. Αν ήξερα τι ακριβώς χρειαζόμουν θα το είχα αναφέρει.. Μιλάω για apps που σε βοηθάνε να μην έχεις κολλήματα κτλπ.. Εφτιαξα το δικό μου τέλη του Απρίλη και τελευταία βλέπω πως ψιλό κολλάει ενώ σαν hardware δεν θα έπρεπε.. Όποτε σκέφτομαι ότι κάτι παίζει με τα windows από junk files, κάποιο Malware ή δε ξέρω και γω τι άλλο... Π.χ έχω δει σε αναζήτηση που έχω κάνει πως πολλοί προτείνουν malwarwbytes , ccleaner, advanced systemcare, revouninstallerκαι επειδή έχω δοκιμάσει τα free από αυτες τις εφαρμογές δεν ξέρω κατά ποσο λειτουργουν και χρησιμεύουν.. Για αυτό και ρωταω εδώ.. Η χρήση είναι καθαρά gaming, browsing, streaming, σχολή και τα σχετικά δεν είμαι προγραμματιστής ουτε κάνω κάποια άλλη επαγγελματική χρήση.. Intel 9700k Corsair H100i Platinum SE Aorus z390 Ultra Corsair Vengeance Pro 3200Mhz 32gb Samsung 500gb 970 evolution Corsair 850RMx Corsair 275r Tempered Glass Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2020 από Johnt0ur
micos000 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Johnt0ur είπε έχω δει σε αναζήτηση που έχω κάνει πως πολλοί προτείνουν malwarwbytes , ccleaner, advanced systemcare, revouninstaller Πάμε ξανά... Δε χρειάζεσαι τίποτα. Είναι δεδομένο ότι ένα σύστημα που δουλεύει να αρχίσει να παρουσιάζει ψιλοκολλήματα μετά από κάποιον καιρό. Μόνο αν το έχεις κλειστό και το ανοίγεις μια ώρα την ημέρα και μόνο για να δεις π.χ. τον καιρό και να διαβάσεις τα email σου δε θα παρουσιάσει θέματα. Όλες αυτές οι παπαρίτσες με τα ρολογάκια που γυρνάνε και σου δίνουν την ψευδαίσθηση ότι κάτι κάνουν στην ουσία δεν προσφέρουν τίποτα καθώς σε μία ώρα θα έχεις πάλι αρχεία για διαγραφή και το μόνο που θα σου μένει είναι μια ακόμα διεργασία που να τρέχει στο παρασκήνιο και θα σε πρήζει με μηνύματα για καθαρισμούς και ενημερώσεις κάθε τρεις και λίγο. Τώρα αν θέλεις, μπορείς μια φορά π.χ. το μήνα να βάζεις το cc (καλύτερα portable) και το mbam, εννοείτε με προσοχή στην εγκατάσταση για να μην σου χώσουν κανένα... offer, για έναν καθαρισμό και μετά να τα αφαιρείς. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2020 από micos000
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μια συμβουλή από κάποιον που είχε στο παρελθόν την δική σου τάση να φτιάξει ένα όσο πιο λειτουργικό σύστημα γίνεται με την πρώτη. Πλέον προσπαθώ να κατεβάζω όσο λιγότερα προγράμματα γίνεται για να μην φορτώνω το σύστημα με αρχεία προγραμμάτων, με junk files όταν τα απεγκαθιστώ, με διεργασίες στο παρασκήνιο που μου αφαιρούν υπολογιστική ισχύ, μνήμη και bandwidth διαρκώς, να μην κάνω ενημερώσεις σε όλα (ή ακόμη χειρότερα να μην κάνω) Άλλωστε τα προεγκατεστημένα προγράμματα των windows 10 πλέον αρκούν για αρκετές βασικές δουλειές. Αξιοποίησέ τα. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2020 από Ηλεκτροσόκ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα