Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα

εχω περιπου 2-3 βδομαδες ενα παπαγαλακι κοκατιλ 3 μηνων περιπου(αν δεν κανω λαθος). μεχρι και χθες το παπαγαλακι ηταν σαν αρνακι δεν δαγκωνε σ αφηνε να παιξεις μαζι του  να το χαιδεψεις κτλπ.  λογω το οτι οι γονεις μου φυγαν για κατι δουλειες 2 3 ημερων και δεν μπορουσαν να το παρουν μαζι κ λογω οτι το σκ εγω δουλευα πρωινα 12ωρα το αφησαμε στην γιαγια μου. χθες που γυρισα απο την δουλεια πηγα και επαιξα μαζι του και ηταν ενταξει. σημερα ομως λες και κατι εγινε! ηταν επιθετικος πηγαινες να τον βαλεις πανω στο δαχτυλο και δαγκωνε και δεν σ αφηνε με τπτ να τον χαιδεψεις ορμουσε στα δαχτυλα! μολις το ειδα αυτο σκεφτηκα οτι θα φταιει η αλλαγη περιβαλλοντος και τον ανεβασα πανω στο σπιτι οπου ειχαμε το κλουβι του. καπως ηρεμισε αλλα σαν να ηταν ακομα τρομαγμενος! τωρα κοιμηθηκε ελπιζω αυριο να μην εχει την ιδια συμπεριφορα γτ στεναχωρηθηκα που τον ειδα ετσι! εχετε εμπειρια εσεις; τι μου προτεινετε;

Δημοσ.

Δεν έχω εμπειρία αλλά νομίζω ότι εφόσον δεν έχουν προκύψει θέματα υγείας στο ζώο, δεν υπάρχει λόγος να ανήσυχεις για αλλαγή συμπεριφοράς για 2-3 ημερες. Περίμενε λιγο ακόμα. 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, karabill93 είπε

καλησπερα

εχω περιπου 2-3 βδομαδες ενα παπαγαλακι κοκατιλ 3 μηνων περιπου(αν δεν κανω λαθος). μεχρι και χθες το παπαγαλακι ηταν σαν αρνακι δεν δαγκωνε σ αφηνε να παιξεις μαζι του  να το χαιδεψεις κτλπ.  λογω το οτι οι γονεις μου φυγαν για κατι δουλειες 2 3 ημερων και δεν μπορουσαν να το παρουν μαζι κ λογω οτι το σκ εγω δουλευα πρωινα 12ωρα το αφησαμε στην γιαγια μου. χθες που γυρισα απο την δουλεια πηγα και επαιξα μαζι του και ηταν ενταξει. σημερα ομως λες και κατι εγινε! ηταν επιθετικος πηγαινες να τον βαλεις πανω στο δαχτυλο και δαγκωνε και δεν σ αφηνε με τπτ να τον χαιδεψεις ορμουσε στα δαχτυλα! μολις το ειδα αυτο σκεφτηκα οτι θα φταιει η αλλαγη περιβαλλοντος και τον ανεβασα πανω στο σπιτι οπου ειχαμε το κλουβι του. καπως ηρεμισε αλλα σαν να ηταν ακομα τρομαγμενος! τωρα κοιμηθηκε ελπιζω αυριο να μην εχει την ιδια συμπεριφορα γτ στεναχωρηθηκα που τον ειδα ετσι! εχετε εμπειρια εσεις; τι μου προτεινετε;

Δεν έχω κάποια σχετική γνώση για παπαγάλους αλλά μου ακούγεται πολύ λογικό να τον επηρέασε η αλλαγή περιβάλλοντος όπως συμβαίνει και με άλλα ζώα. Υποθέτω πως δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω από το να συνεχίσεις την ρουτίνα που είχε μέχρι πριν και σε περίπτωση που χρειαστεί να λείψετε ξανά από το σπίτι, μάλλον είναι προτιμότερο να έρχεται κάποιος να τον ταΐζει εκεί. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, karabill93 είπε

καλησπερα

Το κοκατιλ για να προσαρμοστεί θέλει τουλάχιστον 40-50 μέρες στο χώρο. Τώρα αν εσύ το άλλαξες κιόλας χώρο μέσα σε 3 βδομάδες πιθανότατα γιαυτό να είχε αλλαγή στη συμπεριφορά του. Ακόμα και στο κλουβί να του αλλάξεις διαρρύθμιση, πάλι αυτό θα νιώθει άβολα στην αρχή. Δωστου χρόνο και θα επανέλθει εφόσον ήταν καλά στην αρχή. Έχουν φοβερό χαρακτήρα τα κοκατιλ και θα το δεις στα επόμενα χρόνια. Το πήρες ήμερο η όχι; ελπίζω να το βγάζεις από το κλουβί τουλάχιστον μια φορά την μέρα, ειδικά τώρα που είναι μικρό για να μάθει το χώρο. 

• Moderators
Δημοσ.

Φοβερα πουλακια τα κοκατιλ, οπως και ολοι οι παπαγάλοι. Στρεσάρονται ομως εύκολα, βασικα σε αυτα που σου ειπε ο greekbusters δε θα αλλαζα ουτε τελεια, απλως επειδη εισαι νεος κάτοχος, δωσε βαση και στη διατροφη του. 

Ξέρω δεν ρωτησες αυτο, αλλα...

Δημοσ.
13 ώρες πριν, karabill93 είπε

καλησπερα

Η δικη μου αποψη ειναι 1)Κατι προηγήθηκε.. καποιος το πειραξε.. το φοβισε..  2)Ειχε μαθει τις περισσοτερες ωρες να ειναι με καποια ατομα.. και αντεδρασε..

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, xrhstosiak είπε

Απλά υπέροχο και φοβερό αυτό που κάνουν, αλλά για να το μάθουν αυτό θέλει ώρες υπομονής και εκπαίδευσης. Είχα προσπαθήσει και εγώ να μάθω στο κοκατιλ μ όταν ήταν μικρό κάτι παρόμοιο αλλά χωρίς αποτέλεσμα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...