Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, jimis_vts είπε

Απλά δεν το χεις πάρει γραμμή ακόμα.

Αυτό το πράγμα ρε παιδί μου που όλοι "έχετε πάρει γραμμή" για συγκεκριμένες περιοχές που ενδεχομένως να έχετε περάσει 5 φορές στην ζωή σας και δεν έχουμε πάρει γραμμή εμείς που ζούμε δεκαετίες/από πάντα εκεί, δεν μπορούσα να το καταλάβω ποτέ.

2 ώρες πριν, pavlovic είπε

καλα ενταξει. Πηγαινε να δεις πως ειναι η κατασταση στα Πατησια στη Κυψελη και γενικα στο κεντρο και μετα τα λεμε

Από ποιο θέμα; Από κλεισούρας, τσιμέντου και παλιών κτηρίων; Ναι όντως είναι τραγικές αυτές οι περιοχές (προσωπικά γούστα βέβαια).

Από θέμα εγκληματικότητας ακριβώς τα ίδια ποσοστά που θα βρεις και σε άλλες περιοχές. Για τα μεγάλα εγκλήματα δε, πιάστε τα προάστια για την ώρα που τα έχουν κάνει πεδίο μάχης εδώ και χρόνια (πιο έντονα τον τελευταίο χρόνο) οι μαφίες και αφήστε το κέντρο της Αθήνας.

1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Παραδείγματα αναβάθμισης περιοχών τόσο σε εθνικό

Ένα πολύ πρόσφατο. Το Κουκάκι, πως ήταν και πως έγινε σήμερα.
Για να γυρίσουμε λίγο On Topic:

4 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Η άνω κυψέλη είναι καλά?

Μια χαρά είναι. Ειδικά όσο πιο ψηλά είσαι (προς οικισμό παπανδρέου) τόσο το καλύτερο και εντελώς διαφορετικό από την υπόλοιπη κυψέλη/κέντρο. Πιο μεγάλοι δρόμοι, περισσότερο πράσινο, λοφάκια, πάρκα κτλ. Επίσης είναι κοντά δίπλα στο Γαλάτσι και αρκετά κοντά σε Αμπελόκηπους, Ψυχικό κ.α

Αν έχεις κάποια καλή πρόταση, θα σου έλεγα ναι να το σκεφτείς σοβαρά.

• Like 3
  • Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, pavlovic είπε

και τι παει να πει αυτο. Το οτι υποβαθμιστηκαν και επιασαν πατο οτι θα αναβαθμιστουν ξανα?. Το χαλι που υπαρχει σε Κυψελη, Μεταξουργειο, Σταθμο Λαρισης, πατήσια, ΔΕΝ διορθώνεται καθόλου εύκολα για να μη πω οτι ειναι ακατόρθωτο. Απλα ξερεις τι κανουν. Αγόρασαν εκεί ακίνητα οι κατοικοι νησιων και επαρχιας τη δεκαετία του 80 και του 90 που ηταν καλες περιοχες, και τώρα που υποβαθμίστηκαν και επιασαν πατο, τα ανακαινιζουν και τα πουλανε σε τιμες 40 χιλ ευρω μπας και βρουν καποιο κοροιδο και τα αγορασει. Γιατι κατ'εμε ειναι κοροιδο που θα παει να αγορασει σπιτι μεσα στην εγκληματικοτητα. Χιλιες φορες να νοικιαζει σε μια καλη περιοχη ( Πετρουπολη, Καισαριανη, Παγκρατι, Ηλιουπολη, Αμπελόκηποι) παρα να παει να αγορασει σπιτι σε αυτες τις κακες περιοχες

Το πιο αστείο με αυτά τα επιχειρήματα που λένε κάποιοι. Δηλαδή, να μην πουλήσει ο Κώστας το τάδε διαμέρισμα να το πουλήσει σαράβαλο χωρίς ανακαίνιση αντί για 40 χιλιάρικα στα 20 χιλιάρικα, είναι ότι μετά θα το αγοράσει στα 20 χιλιάρικα ο Νίκος ο οποίος θα το κάνει ανακαίνιση και θα το βάλει για ενοικίαση στα 500 ευρώ, μετά θα βγαίνουν κάποιοι και θα γκρινιάζουν για τον Νίκο που το έβαλε 500 αντί για 250 και τους κακους ιδιοκτήτες ακινήτων που θέλουν την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. 

Τα περισσότερα ακίνητα του κέντρου πλέον που είναι χωρίς ανακαίνιση δεν μπορούν κστοικηθουν από κανέναν εκτός από πρόσφυγες, το κόστος της ανακαίνισης προφανώς και από κάπου θα το βγάλει ο ιδιοκτήτης και θα φουσκώσει την τιμή και παραπάνω. Αν δεν σου αρέσουν πάλι τα διαμερίσματα του 50 και 60 στο κέντρο με τις 40 χιλιαδες, μπορείς να πας και στην Κηφισιά με 240 χιλιάδες. Δικά σου είναι τα λεφτά, διαλέγεις και παίρνεις. 

• Like 3
Δημοσ.

Επειδή κάποια λόγια δεν ερμηνεύτηκαν σωστά να ξεκαθαρίσω κάτι. Όταν αναφέρω μια περιοχή "υποβαθμισμένη" όπως αυτές που προανέφερα, το κάνω, καθώς με το που φεύγει ο ήλιος ( ειδικά το χειμώνα), φοβάσαι να κυκλοφορήσεις. Το αναφέρω από αυτή την άποψη. Δεν έχεις ποιότητα ζωής. Όχι από θέμα χρημάτων αλλά από θέμα ασφάλειας. Προσωπικά μένω στη Καισαριανή, αλλά αν είναι να πάει κάποιος να πάρει σπίτι στη Κυψέλη, ( ας υποθέσουμε ότι έχει ένα περιορισμένο μπάτζετ στο ποσό που ανέφερα στο παράδειγμα πχ 40χιλ ευρώ) και το βράδυ βγει να πιει ενα ποτο και γυρίσει σπίτι ( με ταξί) αλλά φοβάται να κυκλοφορήσει γενικά, αυτό το πράγμα σε αυτές τις περιοχές ( Κυψέλη, Πατήσια, Σταθμός Λαρίσης) δεν έχει όρια. Αν είναι να αγοράσει κάποιος σε υποβαθμισμένη περιοχή και να φοβάται να κυκλοφορήσει, να κλείνετε στο σπίτι και να περιμένει πότε θα βγει ο ήλιος ή να ξημερώσει, ε παιδιά με συγχωρείτε αλλά όσο και να επιμένετε αυτές οι περιοχές δεν είναι οι κατάλληλες.

Από το να έχει αυτά τα μειονεκτήματα, καλύτερα να μένει σε Καισαριανή, Ηλιούπολη, Ζωγράφου, Νέα Σμύρνη,  και ας είναι και στο ενοίκιο, ειδικά από τη στιγμή που έχει ένα περιορισμένο μπάτζετ, ας το αφήσει στην άκρη.

Υπάρχουν περιοχές όπως το Γκύζη, το Πολύγωνο, άντε να βάλω και την άνω κυψέλη που αναφέρθηκε που ακόμα κρατιούνται κάπως σε μια ισορροπία. Αλλά τώρα κάτι Μεταξουργεία, Σταθμός Λαρίσης, Πατήσια ΟΧΙ.

Για Εξάρχεια δεν είπα κάτι. Προσωπικά τα λατρεύω

Δημοσ.
3 ώρες πριν, jimis_vts είπε

Θα σταθώ μόνο ότι τα Εξάρχεια καθάρισαν. Γελάνε και οι πέτρες. Και μάλιστα η νυν κυβέρνηση. Εκεί ζούσε ζει και πάντα θα ζει το παρακράτος. Απλά δεν το χεις πάρει γραμμή ακόμα. Προσωπικά η περιοχή μου αρέσει γιατί έχει φοβερά μαγαζιά. Αλλά ως εκεί. 

Παίρνω χαμπάρι τα πάντα στην περιοχή. Και ναι η περιοχή έχει καθαρίσει. Τώρα, μια μερίδα ατόμων θέλετε να πιστεύετε πως τίποτα δεν έγινε, δικό σας θέμα και καπέλο. Τα Εξάρχεια έχουν καθαρίσει σε σημαντικό βαθμό. Φοβερά μαγαζιά δεν υπάρχουν, κάποια παλιά μαγαζιά υπάρχουν που τέτοια βρίσκεις άπειρα και αλλού, όχι καμιά φοβερή ποιότητα, αρκετά μαγαζιά έκλεισαν τα τελευταία χρόνια μην αντέχοντας την υποβάθμιση από τα συνεχόμενα επεισόδια και τις ναρκομαφίες. Έχουν μεταφερθεί σε άλλες περιοχές τώρα.

1 ώρα πριν, pavlovic είπε

Επειδή κάποια λόγια δεν ερμηνεύτηκαν σωστά να ξεκαθαρίσω κάτι. Όταν αναφέρω μια περιοχή "υποβαθμισμένη" όπως αυτές που προανέφερα, το κάνω, καθώς με το που φεύγει ο ήλιος ( ειδικά το χειμώνα), φοβάσαι να κυκλοφορήσεις. Το αναφέρω από αυτή την άποψη. Δεν έχεις ποιότητα ζωής. Όχι από θέμα χρημάτων αλλά από θέμα ασφάλειας. Προσωπικά μένω στη Καισαριανή, αλλά αν είναι να πάει κάποιος να πάρει σπίτι στη Κυψέλη, ( ας υποθέσουμε ότι έχει ένα περιορισμένο μπάτζετ στο ποσό που ανέφερα στο παράδειγμα πχ 40χιλ ευρώ) και το βράδυ βγει να πιει ενα ποτο και γυρίσει σπίτι ( με ταξί) αλλά φοβάται να κυκλοφορήσει γενικά, αυτό το πράγμα σε αυτές τις περιοχές ( Κυψέλη, Πατήσια, Σταθμός Λαρίσης) δεν έχει όρια. Αν είναι να αγοράσει κάποιος σε υποβαθμισμένη περιοχή και να φοβάται να κυκλοφορήσει, να κλείνετε στο σπίτι και να περιμένει πότε θα βγει ο ήλιος ή να ξημερώσει, ε παιδιά με συγχωρείτε αλλά όσο και να επιμένετε αυτές οι περιοχές δεν είναι οι κατάλληλες.

Από το να έχει αυτά τα μειονεκτήματα, καλύτερα να μένει σε Καισαριανή, Ηλιούπολη, Ζωγράφου, Νέα Σμύρνη,  και ας είναι και στο ενοίκιο, ειδικά από τη στιγμή που έχει ένα περιορισμένο μπάτζετ, ας το αφήσει στην άκρη.

Υπάρχουν περιοχές όπως το Γκύζη, το Πολύγωνο, άντε να βάλω και την άνω κυψέλη που αναφέρθηκε που ακόμα κρατιούνται κάπως σε μια ισορροπία. Αλλά τώρα κάτι Μεταξουργεία, Σταθμός Λαρίσης, Πατήσια ΟΧΙ.

Για Εξάρχεια δεν είπα κάτι. Προσωπικά τα λατρεύω

Δεκτά και σεβαστά αυτά που λες, καλό είναι που διευκρινίζονται για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Το θέμα σε πολύ κόσμο είναι πως γενικά, φοβάται να κυκλοφορήσει το βράδυ σε διάφορες περιοχές κι όχι μόνο στις συγκεκριμένες που λες. Πες πως σε αυτές η εγκληματικότητα είναι κάποια κλικ παραπάνω, και σε άλλες πολύς κόσμος φοβάται π.χ ηλικιωμένοι, όσο μεγαλώνεις και διαβλέπεις κινδύνους της ζωής, φόβο, αδυναμία και προβλήματα υγείας, χάνετε η μαγκιά, στα 16 δεν φοβόμουν τίποτα και κανέναν το βράδυ, τώρα άλλαξα. Όπως καταλαβαίνεις ο φόβος και η ανασφάλεια είναι κάτι υποκειμενικό στον κάθε έναν. Συμφωνώ με το σκεπτικό σου πως αν είναι να φοβάσαι το βράδυ δεν αγοράζεις κάπου, υπάρχουν βέβαια και άλλοι παράγοντες που παίζει να ανατρέψουν το σκεπτικό αυτό, άλλοι πάλι δεν βγαίνουν και δεν κυκλοφορούν βράδυ, κάνουν τις δουλειές τους το πρωί. Πάντως σε ώρες με φως της ημέρας και κάποιες με σκοτάδι έχω κυκλοφορήσει σχεδόν παντού στο κέντρο, η αλήθεια είναι πως το βράδυ σε πιάνει έντονη ανασφάλεια πέριξ του μεταξουργείου π.χ Χαλκοκονδύλη και πίσω από την Ομόνοια, έχω κυκλοφορήσει πεδίον άρεως τώρα που καθάρισε και Μαυρομματαίων και είναι κομπλέ. Ωραίες περιοχές είναι το Γκύζη και το Πολύγονο όπως και Ευελπίδων, άλλοι πάλι που μένουν εκεί και αλλού θα σου πουν πάλι πως φοβάσαι να φύγεις το βράδυ.....

Δημοσ.
3 ώρες πριν, BlueBlade είπε

Αυτό το πράγμα ρε παιδί μου που όλοι "έχετε πάρει γραμμή" για συγκεκριμένες περιοχές που ενδεχομένως να έχετε περάσει 5 φορές στην ζωή σας και δεν έχουμε πάρει γραμμή εμείς που ζούμε δεκαετίες/από πάντα εκεί, δεν μπορούσα να το καταλάβω ποτέ.

Περνάω τουλάχιστον 20 χρόνια πολύ συχνά από την περιοχή όπως και συχναζα σχεδόν κάθε μέρα επί μία 10ετια. Τον τελευταίο χρόνο με τα lockdown έκοψα. Αν εσύ πιστεύεις ότι έχει καθαρίσει ζήσε τ' όνειρο σου. Εκεί θα ζει πάντα το παρακράτος. Όχι αναρχικοί και γνωστοί άγνωστοι και π@π@ριες. Και τη μέρα ούτε στην ομόνοια ούτε στην κυψέλη γίνεται τίποτα. Άμα σε τρώει ο κώλος σου θα γίνει όμως. Περνάει άπειρος κόσμος για τις δουλειές του. Τώρα τα υπόλοιπα είναι ιστορίες... 

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, pavlovic είπε

καλα ενταξει. Πηγαινε να δεις πως ειναι η κατασταση στα Πατησια στη Κυψελη και γενικα στο κεντρο και μετα τα λεμε

Να σε πληροφορήσω ότι τον τελευταίο χρόνο αγόρασα δύο σπίτια ένα στα Κάτω Πατήσια και ένα στη Καλλιθέα.

Οπότε έχω πάει και έχω δει

Δημοσ.
1 ώρα πριν, efo355 είπε

Να σε πληροφορήσω ότι τον τελευταίο χρόνο αγόρασα δύο σπίτια ένα στα Κάτω Πατήσια και ένα στη Καλλιθέα.

Οπότε έχω πάει και έχω δει

Στη Καλλιθέα το καταλαβαίνω. Είναι ωραία περιοχή, Αλλά στα κάτω πατήσια, σόρρυ ΔΕΝ ...

7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Δεκτά και σεβαστά αυτά που λες, καλό είναι που διευκρινίζονται για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Το θέμα σε πολύ κόσμο είναι πως γενικά, φοβάται να κυκλοφορήσει το βράδυ σε διάφορες περιοχές κι όχι μόνο στις συγκεκριμένες που λες. Πες πως σε αυτές η εγκληματικότητα είναι κάποια κλικ παραπάνω, και σε άλλες πολύς κόσμος φοβάται π.χ ηλικιωμένοι, όσο μεγαλώνεις και διαβλέπεις κινδύνους της ζωής, φόβο, αδυναμία και προβλήματα υγείας, χάνετε η μαγκιά, στα 16 δεν φοβόμουν τίποτα και κανέναν το βράδυ, τώρα άλλαξα. Όπως καταλαβαίνεις ο φόβος και η ανασφάλεια είναι κάτι υποκειμενικό στον κάθε έναν. Συμφωνώ με το σκεπτικό σου πως αν είναι να φοβάσαι το βράδυ δεν αγοράζεις κάπου, υπάρχουν βέβαια και άλλοι παράγοντες που παίζει να ανατρέψουν το σκεπτικό αυτό, άλλοι πάλι δεν βγαίνουν και δεν κυκλοφορούν βράδυ, κάνουν τις δουλειές τους το πρωί. Πάντως σε ώρες με φως της ημέρας και κάποιες με σκοτάδι έχω κυκλοφορήσει σχεδόν παντού στο κέντρο, η αλήθεια είναι πως το βράδυ σε πιάνει έντονη ανασφάλεια πέριξ του μεταξουργείου π.χ Χαλκοκονδύλη και πίσω από την Ομόνοια, έχω κυκλοφορήσει πεδίον άρεως τώρα που καθάρισε και Μαυρομματαίων και είναι κομπλέ. Ωραίες περιοχές είναι το Γκύζη και το Πολύγονο όπως και Ευελπίδων, άλλοι πάλι που μένουν εκεί και αλλού θα σου πουν πάλι πως φοβάσαι να φύγεις το βράδυ.....

Ναι αλλα είμαστε άνθρωποι, θα βγουμε ένα Σάββατο να πιουμε ενα ποτο, δηλαδή θα πρεπει να περιμενω στο κλαμπ να ξημερωσει για να επιστρεψω σπιτι μου? Αυτο το πραγμα ειναι τρελο. Για μενα σπιτι αγοράζεις οταν ειναι να κανεις οικογενεια, οχι οταν εισαι ελευθερος ή σε σχέση. Διοτι θα βαλετε απο μισα χρήματα με τη κοπελα που θα εισαι μαζι, και θα αγορασετε ενα πολυ καλυτερο σπιτι και σε μια πολυ καλη περιοχη και σαφως μεγαλύτερο.

Υπάρχει κόσμος που θέλει να φύγει από την Αθήνα αλλά λόγω ότι έχει γεννηθεί εδώ, είναι πολύ δύσκολο αν δεν έχει σπίτι σε άλλο μέρος της Ελλάδος. Ξέρω Αθηναίους που έφυγαν στο Εξωτερικό και άλλους σε επαρχές-νησιά για πιο ήρεμη ζωή και φυσικά πιο οικονομική.

Ως προς το on topic, σήμερα έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση, ΔΕΝ ξερω κατα ποσο αξιζει η αγορα ενος ακινήτου. Αναφέρομαι στο θέμα των δύσκολα οικονομικών εποχών. Mετά πάλι είναι ρίσκο σε τι γείτονες θα πέσεις, πόσο θα μείνει η περιοχή σταθερή ή θα υποβαθμιστεί ( ναι μπορεί να αναβαθμιστεί και να βγεις κερδισμένος), αλλά και τι έκτακτες ανάγκες θα σου τύχουν στο μέλλον.

Κατά τα άλλα αν θέλει κάποιος να αγοράσει σπίτι με περιορισμένο μπάτζετ όπως το ποσό των 40χιλ ευρώ που προαναφέρθηκε, έχει ολοκαίνουρια 40τμ στη κολλιάτσου, στα πατήσια... αλλα απο εκει και περα ο καθενας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Όπως είπες δεν ξέρουμε σε λίγα χρόνια στην Αθήνα αν θα μπορούμε να ζούμε. Αν οι μισθοί δεν ανέβουν, το κόστος ζωής θα γίνει ανυπόφορο. Ακόμα και 800-900 να παίρνεις με δικό σου σπίτι, σε τι βαθμό θα σηκωνεις καθημερινά το οικονομικό βάρος κανείς δεν το ξέρει

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Όπως καταλαβαίνεις ο φόβος και η ανασφάλεια είναι κάτι υποκειμενικό στον κάθε έναν.

Τα είπες όλα. Απλά μερικοί δεν το έχουν σκεφτεί έτσι ποτέ.

Εγώ που μεγάλωσα κέντρο, έχει τύχει 2 το πρωί μετά από έξοδο να βγω έξω και να ψάχνω για ανοιχτό μαγαζί να πάρω κάτι να φάω. Δεν σκέφτηκα καν το ενδεχόμενο του κινδύνου.

Από την άλλη, όσες φορές έχω πάει Κηφισιά βράδυ, πάντα αγριευόμουν από την ερημιά, το γεγονός ότι δεν κυκλοφορεί ψυχή, δεν περνάει ούτε ένα αμάξι κτλ.

Και πάντα αναρωτιόμουν από που πηγάζει αυτός ο "τρόμος" για συγκεκριμένες περιοχές. Από τα δελτία ειδήσεων που την σύλληψη ενός ναρκομανή την παρουσιάζουν σαν μάχη σώμα με σώμα στα στενά του Gotham, ή απλά επειδή δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν τόσους ξένους. Που στην πλειοψηφία τους δεν ενοχλούν κανέναν.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, BlueBlade είπε

Τα είπες όλα. Απλά μερικοί δεν το έχουν σκεφτεί έτσι ποτέ.

Εγώ που μεγάλωσα κέντρο, έχει τύχει 2 το πρωί μετά από έξοδο να βγω έξω και να ψάχνω για ανοιχτό μαγαζί να πάρω κάτι να φάω. Δεν σκέφτηκα καν το ενδεχόμενο του κινδύνου.

Από την άλλη, όσες φορές έχω πάει Κηφισιά βράδυ, πάντα αγριευόμουν από την ερημιά, το γεγονός ότι δεν κυκλοφορεί ψυχή, δεν περνάει ούτε ένα αμάξι κτλ.

Και πάντα αναρωτιόμουν από που πηγάζει αυτός ο "τρόμος" για συγκεκριμένες περιοχές. Από τα δελτία ειδήσεων που την σύλληψη ενός ναρκομανή την παρουσιάζουν σαν μάχη σώμα με σώμα στα στενά του Gotham, ή απλά επειδή δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν τόσους ξένους. Που στην πλειοψηφία τους δεν ενοχλούν κανέναν.

Eξαρτάται σε ποια περιοχη μεγάλωσες. Δεν είναι όλο το κεντρο εγκληματικό. Παίρνα 2 η ώρα από Κολλιάτσου και μετά το συζυτάμε

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, pavlovic είπε

Στη Καλλιθέα το καταλαβαίνω. Είναι ωραία περιοχή, Αλλά στα κάτω πατήσια, σόρρυ ΔΕΝ ...

Στα κάτω Πατήσια ότι είναι πολύ κοντά στο σταθμό , εννοώ εκεί μέχρι 200 μέτρα,  είναι ok παραμέσα δεν αξίζει να ασχοληθείς επενδυτικά όπως εγώ ΑΛΛΑ αν έχεις ήδη σπίτι δεν πουλάς για να πας στο ενοίκιο. Είναι καταστρεπτικό το σκεπτικό. Τουλάχιστον εγώ αυτό μπορώ να καταλάβω.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, efo355 είπε

Στα κάτω Πατήσια ότι είναι πολύ κοντά στο σταθμό , εννοώ εκεί μέχρι 200 μέτρα,  είναι ok παραμέσα δεν αξίζει να ασχοληθείς επενδυτικά όπως εγώ ΑΛΛΑ αν έχεις ήδη σπίτι δεν πουλάς για να πας στο ενοίκιο. Είναι καταστρεπτικό το σκεπτικό. Τουλάχιστον εγώ αυτό μπορώ να καταλάβω.

Εγω αυτο που ειπα και παρερμηνευτηκε ειναι οτι δεν ειπα οτι πουλας το σπιτι σου στα κατω πατησια και πας στο ενοικιο. ΕΙπα οτι πουλας το σπιτι σου στα κατω πατησια ή σε μια υποβαθμισμενη περιοχη, εχεις και χρηματα στην ακρη και πας σε μια περιοχη καλη και αγορασεις ενα ακινητο.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, efo355 είπε

επειδη ειδα στο σπιτογατο οτι πουλιουνται ανακαινισμενα σπιτια στη Κολλιατσου, η Κολλιατσου ειναι καλη περιοχη? ΣΥγνωμη που ρωταω απλα δεν ειμαι απο ΑΘηνα και δεν γνωριζω

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, pavlovic είπε

Κολλιάτσου

Συγκεκριμένα 2 το πρωί δεν θυμάμαι. Γενικά όμως έχω περάσει βράδυ, όπως και στις περισσότερες περιοχές που χαρακτηρίζεις σαν γκέτο.

Η μια και μοναδική φορά που ένιωσα κάπως άβολα. Ήταν όταν μπήκα με ένα φίλο στο πεδίον του Άρεως αργά το βράδυ. Μέχρι εκεί όμως, σε όλα τα υπόλοιπα δεν συνάντησα ποτέ τίποτα το ιδιαίτερο ούτε φοβήθηκα.

Για να το διευκρινίσω. Προφανώς υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές (όπως πχ αυτοί οι συγκεκριμένοι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια) που δεν περνάς βράδυ γιατί ξέρεις ότι παίζουν διάφορες καταστάσεις εκεί. Αλλά άλλο αυτό και άλλο να λες Πατήσια-Κυψέλη-Σεπόλια κτλ. δεν βγαίνεις το βράδυ γιατί θα σε σκοτώσουν/ληστέψουν/βιάσουν/σου πιουν το αίμα με το καλαμάκι κτλ .κτλ.

2 λεπτά πριν, pavlovic είπε

ΕΙπα οτι πουλας το σπιτι σου στα κατω πατησια ή σε μια υποβαθμισμενη περιοχη

Βέβαια, το θέμα είναι και ΠΟΥ το πουλάς.

Γιατί για να μαθαίνουν και όσοι δεν γνωρίζουν. Το κέντρο δεν υποβαθμίστηκε από τους ξένους οι οποίοι ΔΕΝ φύτρωσαν σαν μανιτάρια. Αλλά επειδή ο βλάχος ο Έλληνας θέλησε να ζήσει το όνειρο του στα προάστια και άρχιζε να νοικιάζει/πουλάει τα σπίτια του δεξιά και αριστερά. Έβαζε μέσα 10-15 μετανάστες, αρκετές φορές χωρίς χαρτιά και τα έπαιρνε χοντρά.

Δικαίωμα σου προφανώς, σπίτι σου είναι όπου γουστάρεις να το δώσεις. Αλλά μετά μην μας πρήζεις και τις μπάλες ότι φοβάσαι να κυκλοφορήσεις στο κέντρο (δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα σε εσένα).

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

επειδη ειδα στο σπιτογατο οτι πουλιουνται ανακαινισμενα σπιτια στη Κολλιατσου, η Κολλιατσου ειναι καλη περιοχη? ΣΥγνωμη που ρωταω απλα δεν ειμαι απο ΑΘηνα και δεν γνωριζω

Όχι δεν θεωρείται καλή περιοχή αλλά εξαρτάται τι το θες.

12 λεπτά πριν, pavlovic είπε

Εγω αυτο που ειπα και παρερμηνευτηκε ειναι οτι δεν ειπα οτι πουλας το σπιτι σου στα κατω πατησια και πας στο ενοικιο. ΕΙπα οτι πουλας το σπιτι σου στα κατω πατησια ή σε μια υποβαθμισμενη περιοχη, εχεις και χρηματα στην ακρη και πας σε μια περιοχη καλη και αγορασεις ενα ακινητο.

Πάλι διαφωνούμε αλλά αυτό έχει να κάνει με τις βλέψεις και τα βιώματα του καθενός.

Καταλαβαίνω την ανάγκη το να μείνει κάποιος κάπου πιο ανθρώπινα αλλά διαφωνώ με κόσμο που στεγνώνει οικονομικά και υποθηκεύει όλο του το μέλλον. πάνω σε ένα σπίτι πχ δάνεια 30 χρόνων.

Η δική μου η λογική λέει μικρά δάνεια , γρήγορη αποπληρωμή , μικρό σπίτι και σε φθηνή περιοχή. 

Φυσικά όλα αυτά είναι για κόσμο που δεν του τρέχει το χρήμα από τα μπατζάκια.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, efo355 είπε

Πάλι διαφωνούμε αλλά αυτό έχει να κάνει με τις βλέψεις και τα βιώματα του καθενός.

Καταλαβαίνω την ανάγκη το να μείνει κάποιος κάπου πιο ανθρώπινα αλλά διαφωνώ με κόσμο που στεγνώνει οικονομικά και υποθηκεύει όλο του το μέλλον. πάνω σε ένα σπίτι πχ δάνεια 30 χρόνων.

Η δική μου η λογική λέει μικρά δάνεια , γρήγορη αποπληρωμή , μικρό σπίτι και σε φθηνή περιοχή. 

Φυσικά όλα αυτά είναι για κόσμο που δεν του τρέχει το χρήμα από τα μπατζάκια.

παλι παρερμηνευεις τα λογια μου. Δεν μιλησα για δανεια εγω. Μιλησα απο προσωπικες οικονομιες. αν εχεις 50 χιλ ευρω και πουλησεις αλλα 50 χιλ το σπιτι στην υποβαθμισμενη περιοχη ( Βικτωρια, Κυψελη, Πατήσια, Σεπόλια, Κολλιατσου), εχεις παρει πολυ καλο σπιτι στη Νεα Σμύρνη, στη Καισαριανή, Πετρουπολη, Περιστερι.

Μικρο σπιτι σε φθηνη περιοχη που αναφερεις ειναι το μονο εφικτο σημερα στην Ελλαδα. Το θεμα ειναι οτι οταν το παιρνεις το σπιτι σε μια υποβαθμισμενη περιοχη αναλαμβανεις και τις ευθυνες σου

22 λεπτά πριν, BlueBlade είπε

Συγκεκριμένα 2 το πρωί δεν θυμάμαι. Γενικά όμως έχω περάσει βράδυ, όπως και στις περισσότερες περιοχές που χαρακτηρίζεις σαν γκέτο.

Η μια και μοναδική φορά που ένιωσα κάπως άβολα. Ήταν όταν μπήκα με ένα φίλο στο πεδίον του Άρεως αργά το βράδυ. Μέχρι εκεί όμως, σε όλα τα υπόλοιπα δεν συνάντησα ποτέ τίποτα το ιδιαίτερο ούτε φοβήθηκα.

Για να το διευκρινίσω. Προφανώς υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές (όπως πχ αυτοί οι συγκεκριμένοι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια) που δεν περνάς βράδυ γιατί ξέρεις ότι παίζουν διάφορες καταστάσεις εκεί. Αλλά άλλο αυτό και άλλο να λες Πατήσια-Κυψέλη-Σεπόλια κτλ. δεν βγαίνεις το βράδυ γιατί θα σε σκοτώσουν/ληστέψουν/βιάσουν/σου πιουν το αίμα με το καλαμάκι κτλ .κτλ.

και παλι ο κινδυνος υπαρχει. Παντου υπαρχει ο κινδυνος αλλα στις εν λογω περιοχες ειναι μεγαλυτερος. Δεν ειναι τωρα ο ιδιος κινδυνος στη Καισαριανή και ο ιδιος κινδυνος στις υποβαθμισμενες περιοχες της παρενθεσης. Εδω φοβασαι σε αυτες τις περιοχες να κυκλοφορησεις το πρωι, και δεν θα φοβασαι το βραδυ? Τουλαχιστον στη Καισαριανη το πρωι μπορεις να κυκλοφορησεις

23 λεπτά πριν, BlueBlade είπε

Βέβαια, το θέμα είναι και ΠΟΥ το πουλάς.

Γιατί για να μαθαίνουν και όσοι δεν γνωρίζουν. Το κέντρο δεν υποβαθμίστηκε από τους ξένους οι οποίοι ΔΕΝ φύτρωσαν σαν μανιτάρια. Αλλά επειδή ο βλάχος ο Έλληνας θέλησε να ζήσει το όνειρο του στα προάστια και άρχιζε να νοικιάζει/πουλάει τα σπίτια του δεξιά και αριστερά. Έβαζε μέσα 10-15 μετανάστες, αρκετές φορές χωρίς χαρτιά και τα έπαιρνε χοντρά.

Δικαίωμα σου προφανώς, σπίτι σου είναι όπου γουστάρεις να το δώσεις. Αλλά μετά μην μας πρήζεις και τις μπάλες ότι φοβάσαι να κυκλοφορήσεις στο κέντρο (δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα σε εσένα).

σ αυτο υπερ-συμφωνω. εδω φταινε οι τραπεζες που εδιναν αλογιστα δανεια και σε συνδυασμο με πολυ καλους μισθους πηγαιναν ολοι στα ψυχικα, χολαργοι, γλυφαδες και εφευγαν απο το κεντρο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...