Speculoos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 57 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Είσαι σίγουρος ότι είναι σταθερό για 20 έτη ; Μου φαίνεται εξαιρετικά χαμηλό Tα τελευταία 5 χρόνια στην ΕΕ τα επιτόκια έχουν πέσει σχεδόν 40% και δεν είναι λίγες οι τράπεζες σε χώρες που διαπραγματεύονται με κάτω από 1%.
pavlovic Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 12 λεπτά πριν, tarantules είπε Έχει να γίνει τέτοιο πατιρντί που θα σου τα δίνουν εντελώς τζάπα.Μη σου πω οτι θα σε πληρώνουν να τα πάρεις και εσύ θα τους κάνεις και τον δύσκολο. Βλέπω ακίνητα στο διαδίκτυο που είναι ένα χρόνο σε αγγελία και έχουν πέσει 3000 ευρώ. Ξέρω δεν είναι πολλά αλλά από τη στιγμή που δεν πουλιούνται κάτι σημαίνει αυτό. Αυτη τη στιγμή μπορείς να βρεις άνετα 30τμ-40τμ σε υποβαθμισμένη περιοχή από 1ο όροφο και πανω και να δωσεις 35-40 χιλ ευρώ και να την αγοράσεις. Το 2014, σε κάτι Αμπελόκηπους, Πανόρμου έβρισκες με τόσα χρήματα να αγοράζεις και λίγο παραπάνω. Τώρα ούτε με αίτηση
AristidisZ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 14 λεπτά πριν, Speculoos είπε Tα τελευταία 5 χρόνια στην ΕΕ τα επιτόκια έχουν πέσει σχεδόν 40% και δεν είναι λίγες οι τράπεζες σε χώρες που διαπραγματεύονται με κάτω από 1%. Καλά άσε τι ισχύει στην ΕΕ, λέμε τι γίνεται στο Ελλαδιστάν Στη Δανία ο αδερφός μου πήρε δεκαετές στεγαστικό με οριακά αρνητικό (κυμαινόμενο προφανώς) επιτόκιο, ενώ το κομμάτι που έβαλαν σταθερό (30 χρόνια) έχει 0.7% Εδώ κάτω από 3% καθαρό (σταθερό καθ' όλη τη διάρκεια) δεν έχω ακούσει να δίνει τράπεζα, ειδικά για 20 έτη
Speculoos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Καλά άσε τι ισχύει στην ΕΕ, λέμε τι γίνεται στο Ελλαδιστάν Στη Δανία ο αδερφός μου πήρε δεκαετές στεγαστικό με οριακά αρνητικό (κυμαινόμενο προφανώς) επιτόκιο, ενώ το κομμάτι που έβαλαν σταθερό (30 χρόνια) έχει 0.7% Εδώ κάτω από 3% καθαρό (σταθερό καθ' όλη τη διάρκεια) δεν έχω ακούσει να δίνει τράπεζα, ειδικά για 20 έτη Tη γενική τάση σχολίασα που πιάνει και την Ελλάδα αφού πριν από 5 χρόνια το αντίστοιχο επιτόκιο από ελληνική τράπεζα ήταν πάνω από 3%. Οι τράπεζες τόσο από την απόφαση της ΕΚΤ πριν μια εξαετια για αρνητικό επιτόκιο όσο και λόγω covid θέλουν φτηνό χρήμα το οποίο τροφοδοτεί την όλη κατάσταση, αλλά και τη δημιουργία φούσκας. Η Δανία και η Πορτογαλία είναι κλασικά παραδείγματα για τα κυμαινόμενα επιτόκια που επειδή συνδέονται με το euribor έχουν φτάσει σε αρνητική τιμή. Ο ευρωπαικός μέσος όρος αυτή τη στιγμή για σταθερό επιτόκιο είναι το 1,5% που σημαίνει ότι πολλές χώρες προσφέρουν με κάτω από 1%. Ο κουμπάρος μου την περασμένη βδομάδα του εγκρίθηκε δάνειο από βέλγικη τράπεζα με 0,64% για 20 χρόνια, το μισό από το 1,3% που θεωρείται ως σημείο αφετηρίας για τις διαπραγματεύσεις. Εδώ στο Βέλγιο βέβαια τα πράματα είναι διαφορετικά, έχει ήδη δημιουργηθεί μια φούσκα ακινήτων και για τις διαπραγματεύσεις με την τράπεζα cash is king, δε μετράει τόσο η επαγγελματική κατάσταση όσο οι ήδη υπάρχουσες καταθέσεις.
AristidisZ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 4 λεπτά πριν, Speculoos είπε Tη γενική τάση σχολίασα που πιάνει και την Ελλάδα αφού πριν από 5 χρόνια το αντίστοιχο επιτόκιο από ελληνική τράπεζα ήταν πάνω από 3%. Οι τράπεζες τόσο από την απόφαση της ΕΚΤ πριν μια εξαετια για αρνητικό επιτόκιο όσο και λόγω covid θέλουν φτηνό χρήμα το οποίο τροφοδοτεί την όλη κατάσταση, αλλά και τη δημιουργία φούσκας. Η Δανία και η Πορτογαλία είναι κλασικά παραδείγματα για τα κυμαινόμενα επιτόκια που επειδή συνδέονται με το euribor έχουν φτάσει σε αρνητική τιμή. Ο ευρωπαικός μέσος όρος αυτή τη στιγμή για σταθερό επιτόκιο είναι το 1,5% που σημαίνει ότι πολλές χώρες προσφέρουν με κάτω από 1%. Ο κουμπάρος μου την περασμένη βδομάδα του εγκρίθηκε δάνειο από βέλγικη τράπεζα με 0,64% για 20 χρόνια, το μισό από το 1,3% που θεωρείται ως σημείο αφετηρίας για τις διαπραγματεύσεις. Εδώ στο Βέλγιο βέβαια τα πράματα είναι διαφορετικά, έχει ήδη δημιουργηθεί μια φούσκα ακινήτων και για τις διαπραγματεύσεις με την τράπεζα cash is king, δε μετράει τόσο η επαγγελματική κατάσταση όσο οι ήδη υπάρχουσες καταθέσεις. Εδώ οι τράπεζες δεν μετράνε το αρνητικό Euribor, τι ψάχνεις... Απλά μου έκανε εντύπωση το 2.8% που αναφέρθηκε για σταθερό 20ετές, εκτός αν μιλάμε για περίπτωση με πάρα πολύ χαμηλό LTV, αλλά και πάλι έχω την εντύπωση ότι από ένα σημείο και πέρα δε παίζει ρόλο, είτε π.χ. πας για 40% είτε για 30% νομίζω ίδιο επιτόκιο θα πάρεις
Dark_Nightfall Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Κύριοι σχετικά με τον νομικό έλεγχο είναι αρκετό πιστεύετε να γίνει από δικηγόρο τράπεζας (προφανώς θα εκδοθεί δάνειο) η να βάλει κάποιος και έναν της αρεσκείας του ; δηλαδή να γίνουν συνολικά 2 έλεγχοι από δικηγόρους ;
MauroPaltoudias Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε η να βάλει κάποιος και έναν της αρεσκείας του ; δηλαδή να γίνουν συνολικά 2 έλεγχοι από δικηγόρους ; Δικηγόρο και μηχανικό πάντα μα πάντα της εμπιστοσύνης σου (άρα η δεύτερη περίπτωση). Πληρώνεις ένα ποσό παραπάνω και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2021 από MauroPaltoudias 2
pavlovic Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δικηγόρο της επιλογής σου και πολιτικό μηχανικό επίσης της επιλογής σου. Μη βιάζεστε με την αγορά ενός ακινήτου. Δεν είναι κάτι που τελειώνει σε μια ημέρα. Μπορεί να πάρει από 2 μήνες έως και 6 μήνες
Basilhs23___ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 2 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε Κύριοι σχετικά με τον νομικό έλεγχο είναι αρκετό πιστεύετε να γίνει από δικηγόρο τράπεζας (προφανώς θα εκδοθεί δάνειο) η να βάλει κάποιος και έναν της αρεσκείας του ; δηλαδή να γίνουν συνολικά 2 έλεγχοι από δικηγόρους ; Βάλε και έναν της αρεσκείας σου, διότι ο δικηγόρος της τράπεζας αυτό που θα κοιτάξει είναι το συμφέρον της τράπεζας και όχι τόσο του αποδεκτή του δανείου.
Dark_Nightfall Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Βάλε και έναν της αρεσκείας σου, διότι ο δικηγόρος της τράπεζας αυτό που θα κοιτάξει είναι το συμφέρον της τράπεζας και όχι τόσο του αποδεκτή του δανείου. Μα και το συμφέρον της τράπεζας δεν είναι να δανειοδοτήσει ένα "καθαρό" ακίνητο ; anyway καταλαβαίνω τι λες και αυτό θα γίνει.
Basilhs23___ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Μα και το συμφέρον της τράπεζας δεν είναι να δανειοδοτήσει ένα "καθαρό" ακίνητο ; anyway καταλαβαίνω τι λες και αυτό θα γίνει. Δεν είμαι σίγουρος. Εσύ αγοράζεις ουσιαστικά το ακίνητο, η τράπεζα πληρώνει τον πωλητή και εσύ αποπληρώνεις την τράπεζα. Και η τράπεζα θα κοιτάει κάποια πράγματα αλλά νομίζω πως εσύ πρέπει να βάλεις δικό σου δικηγόρο να εξετάσεις τι γίνεται και να μην βασιστείς μόνο στην τράπεζα. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2021 από Basilhs23___
pavlovic Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Όπως και να έχει το πράγμα. Να ξέρετε ότι θα χρειαστείτε ένα τάλιρο επιπλεον ( 5000 ευρώ) επιπλέον, για την αγορά ακινήτου. Για παράδειγμα αν αγοράσετε ένα ακίνητο 40000 ευρώ, μετά υπάρχει Δήλωση Φόρου στην εφορία, αμοιβη μεσιτη, αμοιβη δικηγορου, αμοιβη συμβολαιουγραφου, αμοιβη πολιτικου μηχανικου. Ολα μαζι θα σας βγουν ενα ταλιρο
Dark_Nightfall Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 7 λεπτά πριν, pavlovic είπε Όπως και να έχει το πράγμα. Να ξέρετε ότι θα χρειαστείτε ένα τάλιρο επιπλεον ( 5000 ευρώ) επιπλέον, για την αγορά ακινήτου. Για παράδειγμα αν αγοράσετε ένα ακίνητο 40000 ευρώ, μετά υπάρχει Δήλωση Φόρου στην εφορία, αμοιβη μεσιτη, αμοιβη δικηγορου, αμοιβη συμβολαιουγραφου, αμοιβη πολιτικου μηχανικου. Ολα μαζι θα σας βγουν ενα ταλιρο Δεν ισχύει αν μιλάμε για πρώτη κατοικία.
pavlovic Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2021 9 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Δεν ισχύει αν μιλάμε για πρώτη κατοικία. χα φυσικα και ισχυει. θα σας βαλουν να κανετε ποθεν εσχες να δουν απο που βρηκατε τα λεφτα. Αν πειτε οτι σας τα εδωσε η μητερα σας εκει θα πληρωσετε κανα 3000αρο
Dark_Nightfall Δημοσ. 2 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2021 10 λεπτά πριν, pavlovic είπε χλουν να κανετα φυσικα και ισχυει. θα σας βαε ποθεν εσχες να δουν απο που βρηκατε τα λεφτα. Αν πειτε οτι σας τα εδωσε η μητερα σας εκει θα πληρωσετε κανα 3000αρο Οι δωρεές ποσών έως 150.000 ευρώ είναι αφορολόγητες. Η νομοθεσία προβλέπει σειρά απαλλαγών από τον φόρο μεταβίβασης, γονικών παροχών, κληρονομιών και δωρεών, εφόσον συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ειδικότερα: 1. Η αγορά ενός ακινήτου περιλαμβάνει φόρο μεταβίβασης 3%, ο οποίος όμως δεν πληρώνεται για όσους αποκτούν α’ κατοικία. Το αφορολόγητο για τον άγαμο ανέρχεται σε 200.000 ευρώ, ενώ για τον έγγαμο στα 250.000 ευρώ και προσαυξάνεται κατά 25.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα και κατά 30.000 ευρώ για το τρίτο και καθένα από τα επόμενα. Στο ποσό της απαλλαγής περιλαμβάνονται η θέση στάθμευσης και η αποθήκη, όταν αποκτώνται ταυτόχρονα με το ακίνητο. Για τα οικόπεδα το αφορολόγητο είναι 50.000 ευρώ για τον άγαμο, 100.000 ευρώ για τον έγγαμο, ενώ προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα και κατά 15.000 ευρώ για καθένα από το τρίτο και μετά. 2. Η οικογένεια που ζητά απαλλαγή δεν πρέπει να έχει στο όνομά της άλλο ακίνητο που να πληροί τις στεγαστικές της ανάγκες σε περιοχές με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων. Το συνολικό εμβαδόν των ακινήτων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 70 τ.μ., προσαυξανόμενο κατά 20 τ.μ. για τα δύο πρώτα τέκνα και κατά 25 τ.μ. για το τρίτο και καθένα από τα επόμενα. 3. Το τέκνο πρέπει να είναι Έλληνας ή πολίτης κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 4. Το ακίνητο πρέπει να αποκτηθεί κατά πλήρη κυριότητα και ολόκληρο. Η απαλλαγή από τον φόρο γονικής παροχής παρέχεται εφάπαξ, ενώ δεν απαλλάσσονται το τέκνο, η σύζυγος και τα ανήλικα τέκνα τους, αν έχουν ήδη τύχει άλλης απαλλαγής από τον φόρο μεταβίβασης, γονικής παροχής και κληρονομιάς. Επιπλέον, ο δωρολήπτης πρέπει να κρατήσει το ακίνητο στην κυριότητά του για μία τουλάχιστον πενταετία. Οι έκτακτοι φόροι μπορούν να εξοφληθούν πλέον σε 48 δόσεις με βάση τη νομοθεσία που ισχύει από την 1/1/2020, λόγω του νέου φορολογικού νόμου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα