Ukforthemoment Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 7 λεπτά πριν, m.gial είπε Να ξέρεις επειδή δεν είμαι δικηγόρος, αυτά δεν τα γνωρίζω. Τώρα ας πούμε με αυτά που μου είπες, τουλάχιστον ηρέμησα κάπως Για αυτό θα βάλεις δικηγόρο. 1
Agouri Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, m.gial είπε Να ξέρεις επειδή δεν είμαι δικηγόρος, αυτά δεν τα γνωρίζω. Τώρα ας πούμε με αυτά που μου είπες, τουλάχιστον ηρέμησα κάπως Να σου απαντήσω με την σοφότατη ρήση των κοντράκηδων των 00s, "όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται" - χωρίς να φανώ περιπαικτικός, ελπίζω. Η αγορά ακινήτου θεωρείται large-scale συναλλαγή, θεωρείται "σοβαρή" συναλλαγή και ορόσημο στη ζωή κάθε ανθρώπου. Επειδή λοιπόν είναι μεγάλης κλίμακας, φέρει και την ανάλογη ευθύνη, το ανάλογο ρίσκο, και δεν είναι μια συναλλαγή που θα έχεις κάποιον να σου κρατάει το χέρι. Φροντίζεις εσύ για να σε φροντίσει και αυτή, τουτέστιν. Ακριβώς αυτή η μεγάλη ευθύνη που φέρει η αγορά ακινήτου, εαν την κάνεις σωστά, θα σου αποδώσει και την μόνιμη ηρεμία του να έχεις την δικιά σου στέγη, ή να έχεις πλέον ένα ενεργό πάγιο που θα σου αποφέρει κέρδος αντί για στασιμότητα ή ζημία. Σκέψου το έτσι. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2020 από Agouri
Βασίλης_29 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tz_aristotelis είπε Συγνωμη αλλα δεν θα παρει βεβαιωση εγγραφης στο υποθυκοφυλακειο? Μονο με την εγγραφη στο υποθυκοφυλακειο το κρατος πραγματικα ξερει σε ποιον ανηκει. Υπαρχει και το Ε9 , και το κτηματολογιο αλλα το υποθυκοφυλακειο ειναι ενα σκαλι παραπανω. Ο δικηγορος ΔΕΝ εχει γνωσεις μηχανικου για να βρει λαμογια. Αλλα βρισκει ο δικηγορος αν ειναι οκνηρος ο πελατης... Ρε άνθρωπε μου, ο δικηγόρος αναζητεί τα νομικά θέματα και ο μηχανικός τα υπόλοιπα. Νομίζεις με αυτά που γράφεις οτι μόνο ο συμβολαιογράφος είναι αρκετός για να διασφαλίσει οτι η αγοραπωλησία θα γίνει χωρίς προβλήματα για τον αγοραστή επειδή απλά ο συμβολαιογράφος ζητάει βεβαιώσεις και πιστοποιητικά λ.χ την βεβαίωση τακτοποίησης και ελέγχου για αυθαιρεσίες, σου εξηγώ λοιπόν πως αυτό είναι λάθος, δεν σε διασφαλίζει 100% και σου έδωσα και ένα παράδειγμα οτι το να προσκομίσεις απλά τα ζητούμενα έγγραφα που ζητάει ο συμβολαιογράφος από διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και αρχές δεν σε εξασφαλίζει 100% σε μελλοντικό πρόβλημα, αν θέλεις λοιπόν να είσαι περισσότερο διασφαλισμένος πρέπει να το ψάξεις περαιτέρω το θέμα ΚΑΙ με δικό σου δικηγόρο. Το τι αναφέρεται στους τίτλους κτίσης μέσα στα υποθηκοφυλακεία είναι άσχετο με το θέμα. Και σε κάθε περίπτωση, εσύ αν δεν θέλεις να βάλεις δικηγόρο για δική σου αγοραπωλησία μην βάζεις, δικά σου τα λεφτά και το ακίνητο δικά σου και τα μελλοντικά προβλήματα. Τα περί οκνηρού πελάτη είναι αστειότητες και εξυπνακισμοί, εσύ που τα ξέρεις όλα μην βάζεις δικηγόρο λοιπόν. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2020 από Βασίλης_29 1
RTW4ever Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 59 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Ρε άνθρωπε μου, ο δικηγόρος αναζητεί τα νομικά θέματα και ο μηχανικός τα υπόλοιπα. Νομίζεις με αυτά που γράφεις οτι μόνο ο συμβολαιογράφος είναι αρκετός για να διασφαλίσει οτι η αγοραπωλησία θα γίνει χωρίς προβλήματα για τον αγοραστή επειδή απλά ο συμβολαιογράφος ζητάει βεβαιώσεις και πιστοποιητικά λ.χ την βεβαίωση τακτοποίησης και ελέγχου για αυθαιρεσίες, σου εξηγώ λοιπόν πως αυτό είναι λάθος, δεν σε διασφαλίζει 100% και σου έδωσα και ένα παράδειγμα οτι το να προσκομίσεις απλά τα ζητούμενα έγγραφα που ζητάει ο συμβολαιογράφος από διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και αρχές δεν σε εξασφαλίζει 100% σε μελλοντικό πρόβλημα, αν θέλεις λοιπόν να είσαι περισσότερο διασφαλισμένος πρέπει να το ψάξεις περαιτέρω το θέμα ΚΑΙ με δικό σου δικηγόρο. Το τι αναφέρεται στους τίτλους κτίσης μέσα στα υποθηκοφυλακεία είναι άσχετο με το θέμα. Και σε κάθε περίπτωση, εσύ αν δεν θέλεις να βάλεις δικηγόρο για δική σου αγοραπωλησία μην βάζεις, δικά σου τα λεφτά και το ακίνητο δικά σου και τα μελλοντικά προβλήματα. Τα περί οκνηρού πελάτη είναι αστειότητες και εξυπνακισμοί, εσύ που τα ξέρεις όλα μην βάζεις δικηγόρο λοιπόν. Κάτι τέτοιοι τύποι σαν τον από πάνω φωνάζουν από μακρυά ότι είναι κορόιδα έτοιμα για εξαπάτηση. Θα θελα να βλέπω από μια μεριά τα μούτρα του σε περίπτωση διπλής πώλησης / διεκδίκησης από τρίτον, όταν απλα ένα πρωί έρθει ο κλητήρας να τον πετάξει έξω από το σπίτι που χρυσοπλήρωσε, και ταυτόχρονα ο πωλητής του να μην έχει μία για να του επιστρέψει! Μην βάζετε δικηγόρους παίδες, μετά να δίνετε τα δεκαπλάσια για δικαστήρια. 3
atromiti Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2020 Καλημέρα ,m.gial επειδή κι εγώ θα ψάξω για σπίτι,δώσε μας μια ανατροφοδότηση , βρήκες τελικά κάτι από σπίτι;; Κατέληξες σε συμβολαιογράφο,δικηγόρο, μηχανικό;;
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Στις 27/12/2020 στις 10:08 ΠΜ, atromiti είπε Καλημέρα ,m.gial επειδή κι εγώ θα ψάξω για σπίτι,δώσε μας μια ανατροφοδότηση , βρήκες τελικά κάτι από σπίτι;; Κατέληξες σε συμβολαιογράφο,δικηγόρο, μηχανικό;; δυστυχώς λόγω του κορωναιού, το πάγωσα για την ώρα, μιας και θα γίνουν αναπροσαρμογές και στις τιμές αλλά δεν υπάρχει και ισορροπία να μπω στη διαδικασία αυτή, αυτή τη περίοδο. Υπομονή.
pavlovic Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2021 Παιδιά κατ'εμέ δεν αξίζει η αγορά σπιτιού στη σημερινή εποχή, ακόμα και κεφάλαιο να υπάρχει. Δεν είναι πλεον οι εποχές, αυτές οι αγνές που είχαμε κάποτε και αγοράζονταν σπίτια. Καταρχάς όσους φίλους-γνωστούς γνωρίζω που έχουν δικά τους σπίτια ειδικά στην Αθήνα, όλοι μου λένε ότι τα είχαν αγοράσει οι παππούδες τους τη δεκαετία του '70. Και απλά τα κρατάνε με ανακαινίσεις. Άσε που παλαιότερα ήταν οι περισσότερες καλές περιοχές και μετά χάλασαν. Η αγορά ενός ακινήτου έχει ευθύνες ( συντήρηση, επισκευή, ΕΝΦΙΑ-ΕΙΔΙΚΑ αυτό και άλλα πολλά που και σε ένα φόρο εισοδήματος δεν μπορείς να το δικαιολογήσεις.) Επιπλέον, δεν ξέρεις σε τι γείτονες θα πέσεις που μπορεί να δημιουργούν προβλήματα. Ανήκω σε εκείνους που λέω χίλιες φορές να έμενα στο ενοίκιο και να μην είχα ευθύνες και γείτονες, καθώς είμαι σε μια πολυκατοικία γεμάτο κακομαθημένους, παρά να έχω δικό μου σπίτι. Αν έμενα στο ενοίκιο, και είχα θέματα με τους γείτονες που έχουν μεταξύ τους, πολύ απλά θα μου τη βάραγε και θα άλλαζα σπίτι Αν θες να πάρεις σπίτι στην Αθήνα θες 90-100 χιλ ευρώ. Τώρα κάτι σπίτια της τάξεως των 30-40 χιλ ευρώ σε κάτι περίεργες περιοχές της πόλης, ψιλοβρωμάνε. Είναι παλιά, άρα χρήζουν ανακαίνισης η οποία μπορεί να σου κοστίσει από 10 χιλ και βάλε. Οπότε ποιο το νόημα να προβείς σε μια τέτοια αγορά. Προσωπικά και τέτοιο κεφάλαιο να είχα στην άκρη, θα προτιμούσα να μένω στο ενοίκιο. Θα τα κρατούσα για ώρα ανάγκης. Στο ενοίκιο δεν έχω ΕΥΘΥΝΕΣ ούτε να πληρώσω ΕΝΦΙΑ, ούτε να το συντηρήσω , ούτε να το επισκευάσω ούτε τίποτα. Ούτε το άγχος των γειτόνων ή να προκύψει κάτι Σίγουρα αν το δούμε μαθηματικά ίσως να μη συμφέρει γιατί δεν σου μένει κάτι στο τέλος, δηλαδή 300 ευρώ ενοίκιο επί 12 μήνες είναι 3600 ευρώ το χρόνο. Αν αυτά τα πολλαπλασιάσεις επί 30 χρόνια--> 3600*30= 108000 ευρώ. Θα έχεις δώσει σε 30 χρόνια αυτό το ποσό σε ενοίκια, αλλά τουλάχιστον με ένα ενοίκιο θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και δεν θα έχεις ευθύνες Σπίτι θα αγόραζα μόνο αν έφερνα λεφτά από το Εξωτερικό ή έπαιρνα ένα τρελό μισθό στην Αθήνα που θα μου έκανε καλή οικονομική αποταμίευση. Αλλά δυστυχώς αυτοί πλεον είναι λίγοι και μετρημένοι. Οι υπόλοιποι στην Αθήνα, ομολογούν ότι μακάρι να μπορούσαν να πουλήσουν τα σπίτια τους να φύγουν. Κυρίως ηλικιωμένοι 1
airtrelomike13 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Παιδιά επειδή ενδιαφέρομαι για αγορά ακινήτου και διάβασα όλα τα ποστ, θα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Ας υποθεσουμε οτι βρισκω το ακινητο, το οποιο μου αρεσε, εβαλα δικηγορο και πολιτικο μηχανικο να τα ελεγξει και μου εδωσαν το ΟΚ για το συγκεκριμένο ακίνητο. Μετα πως προχωραει η διαδικασια? Πως γινεται η αγοροπωλησια?
GREGORYMO Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 2 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Παιδιά επειδή ενδιαφέρομαι για αγορά ακινήτου και διάβασα όλα τα ποστ, θα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Ας υποθεσουμε οτι βρισκω το ακινητο, το οποιο μου αρεσε, εβαλα δικηγορο και πολιτικο μηχανικο να τα ελεγξει και μου εδωσαν το ΟΚ για το συγκεκριμένο ακίνητο. Μετα πως προχωραει η διαδικασια? Πως γινεται η αγοροπωλησια? Συμβολαιογράφος.
airtrelomike13 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Συμβολαιογράφος. σ ευχαριστω πολυ. Να σε ρωτησω κατι αν γνωριζεις. το ποσο της αγορας κατατιθεται μετα την υπογραφη των συμβολαιων ή πριν?
GREGORYMO Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 15 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε σ ευχαριστω πολυ. Να σε ρωτησω κατι αν γνωριζεις. το ποσο της αγορας κατατιθεται μετα την υπογραφη των συμβολαιων ή πριν? Χέρι με χέρι ! Θέλει προσοχή !
airtrelomike13 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε Χέρι με χέρι ! Θέλει προσοχή ! έγινε σ ευχαριστω πολυ
Leokatana Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Στις 12/10/2020 στις 1:31 ΜΜ, Επισκέπτης είπε Ναι εντάξει, απλά τα ενοίκια είναι χαμένα λεφτά. Πχ εγώ έκανα φοιτητής 4 χρόνια σε προπτυχιακό, 1,5 χρόνο στο μεταπτυχιακό σε άλλη πόλη και 1 χρόνο στην Αθήνα όπου εργάστηκα. Σύνολο 6,5 χρόνια στα ενοίκια. 6,5 χρόνια=78 μήνες. Άρα 250 ευρώ που έδινα ενοίκιο σε όλα τα σπίτια,==) 250*78=19.500 ευρώ. Βάλε και τις μετακομίσεις , εγγυήσεις που έδινα, σύνολο έχω δώσει 22000 ευρώ σε ενοίκια, σε 6.5 χρόνια. Με αυτά τα λεφτά όμως δεν έπαιρνα ούτε υπόγειο στην ΑΘήνα ως αγορά Ο πατερας ενος συμφοιτητη μου που ειχε λεφτα αγορασε μια γκαρσονιέρα στον γιο του για τις σπουδες του, οταν τελείωσε στα 6 χρόνια την πούλησε στα ιδια λεφτα. Αν εχεις λεφτα μπορείς να κανεις τέτοια κουμαντα.
pavlovic Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 26 λεπτά πριν, Leokatana είπε Ο πατερας ενος συμφοιτητη μου που ειχε λεφτα αγορασε μια γκαρσονιέρα στον γιο του για τις σπουδες του, οταν τελείωσε στα 6 χρόνια την πούλησε στα ιδια λεφτα. Αν εχεις λεφτα μπορείς να κανεις τέτοια κουμαντα. Δεν το ξερεις πως θα αποδοσει ομως και ειναι ρισκο. Δηλαδη αν δωσεις 40 χιλ ευρω και αγορασεις μια καινουριο γκαρσονιερα 1-2ο οροφου στη Κολλιατσου , εισαι σιγουρος οτι σε 10 χρονια που θα ξυπνησεις ενα πρωι και θα πεις την πουλαω, οτι θα τη πουλησεις μεγαλυτερη αξια απο αυτη που την αγορασες στης 40 χιλ ευρω?
Leokatana Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 Δημοσ. 31 Μαΐου 2021 1 λεπτό πριν, pavlovic είπε Δεν το ξερεις πως θα αποδοσει ομως και ειναι ρισκο. Δηλαδη αν δωσεις 40 χιλ ευρω και αγορασεις μια καινουριο γκαρσονιερα 1-2ο οροφου στη Κολλιατσου , εισαι σιγουρος οτι σε 10 χρονια που θα ξυπνησεις ενα πρωι και θα πεις την πουλαω, οτι θα τη πουλησεις μεγαλυτερη αξια απο αυτη που την αγορασες στης 40 χιλ ευρω νομιζω περίπου 24 χιλιαρικα εδωσε. Επομένως πιστεύω οτι για την συγκεκριμένη περίπτωση ηταν πολυ καλη κίνηση. 40 χιλιαρικα για γκαρσονιερα δεν εδεινα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα