Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Stam53 είπε

Τέσπα κάποτε θα ΄ρθει το πλήρωμα του χρόνου. Το δάνειο ήταν από ΤΠ&Δ.

Ίσως εκεί να βρίσκεται το πρόβλημα, οι τράπεζες είναι πιο οργανωμένες και δεν αργούν τόσο. Το ΤΠ&Δ με είχε ταλαιπωρήσει κι εμένα παλαιότερα, για μια αποζημίωση απαλλοτρίωσης 3 χρόνια περίμενα.

Επεξ/σία από Pameinos
  • Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Διαβάζοντας αναλυτικά τα σχολιά σας, κατάφερα και βρήκα το τηλέφωνο ενός φίλου από το Στρατό όταν κάναμε τη θητεία μας, o oποίος εργάζεται σε μεσιτικό γραφείο.

Μου είπε ότι τη τριετία 2014-2017, αρχής γενομένης από το 2011, έγινε η μεγαλύτερη πτώση τιμών στην ιστορία των ακινήτων στην Ελλάδα. Έβρισκες σπίτια σε Ζωγράφου, Αμπελόκηπους να πουλιούνται σε τιμές εξευτιλιστικές. Και δεν μιλάω για υπόγεια ( μου είπε) αλλά για σπίτια σε ορόφους που άνηκαν σε πολυκατοικίες 25-30 ετών. Γκαρσονιέρα 2ο στη Ζωγράφου 8000 ευρώ, 35 τμ, ( έχρηζε ανακαίνισης μου είπε αλλά εντάξει άξιζε το κόπο). Διαμέρισμα στη ζωγράφου 55 τμ , 25000 ευρώ, 3ου οροφου ( επισης έχρηζε ανακαίνισης). Καλά δεν το συζητω για Πατήσια μου είπε που οι πτώσεις είχαν φτάσει πιο πάτο δεν πάει. Ήταν η εποχη που κόσμος είχε ανάγκη από ρευστό, γιατί χρωστούσε , είχε χάσει τις δουλειές του και τα έδιναν όσο-όσο.

Τώρα θα με ενδιέφερε η άποψη κάποιων περι αυτού. Βέβαια, μου είπε ότι αν δεν πέσουν την επόμενη διετία, οι τιμές θα αυξηθούν ή θα παραμείνουν σταθερές

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε

Τώρα θα με ενδιέφερε η άποψη κάποιων περι αυτού. Βέβαια, μου είπε ότι αν δεν πέσουν την επόμενη διετία, οι τιμές θα αυξηθούν ή θα παραμείνουν σταθερές

Δηλαδή σου είπε ότι θα γίνει ένα από τα τρία μοναδικά πιθανά σενάρια; 😁

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Δηλαδή σου είπε ότι θα γίνει ένα από τα τρία μοναδικά πιθανά σενάρια; 😁

Ότι αν δεν πέσουν στην επόμενη διετια οι τιμές, ή θα παραμείνουν σταθερές ή θα αυξηθούν λίγο. 

Δημοσ.
Στις 1/6/2021 στις 12:17 ΜΜ, dionysg είπε

Χρεποπούλου και Υπογείου γωνία. 

Προσωπικά σπίτι πριν το 1985-86 δεν θα κοίταζα μιας και εκείνη την περίοδο πέρασε ο πρώτος σοβαρός αντισεισμικός κανονισμός. 

Έψαχνα να βρω ακίνητο για εκμετάλλευση (επαρχία) και απογοητεύτηκα. 35 σελίδες ακίνητα στο spitogato και ΧΕ και μόνο ένα κατάφερα να διακρίνω. Οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα και τα προς διάθεση "οικονομικά" ακίνητα είναι παγίδα για αυτούς που δεν ξέρουν τι πρέπει να προσέξουν. 

Πάντως αν είχα ανάγκη για κατοικία σίγουρα αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για αγορά, όπου τα επιτόκια δανεισμού είναι στο χαμηλότερο σημείο (ιστορικά?) και οι τιμές δεν έχουν απογειωθεί. Ουσιαστικά το ενοίκιο είναι και δόση του στεγαστικού. 

Πλέον στις νέες κατασκευές με το σύστημα που ισχύει, οι τιμές θα είναι ανεβασμένες και όταν (είπαμε όταν ) εφαρμοστεί και το 24% φπα, το ενοικιο θα είναι μονόδρομος, εκτός και αν οι τράπεζες αλλάξουν τακτική και αυξήσουν τα ποσά που εγκρίνουν. 

Με επιτοκιο για κατοικια κοντα στο 4%..........δεν αγοραζεις!!!!!!!

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Τώρα που άλλαξαν οι αντικειμενικές, δεν έχει νόημα η αγορά ενός ακινήτου. Θα πάνε στο θεό και ο κόσμος στη πλειοψηφία του δεν έχει ρευστό. Καλύτερα ενοίκιο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, pavlovic είπε

Τώρα που άλλαξαν οι αντικειμενικές, δεν έχει νόημα η αγορά ενός ακινήτου. Θα πάνε στο θεό και ο κόσμος στη πλειοψηφία του δεν έχει ρευστό. Καλύτερα ενοίκιο

Αφού ούτως ή άλλως οι εμπορικές τιμές ήταν πολύ πάνω από τις αντικειμενικές και παρά την αύξηση των αντικειμενικών εξακολουθούν να είναι. Πως θα επηρεαστεί η αξία αγόρας;

Επεξ/σία από Gianniz
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Gianniz είπε

Αφού ούτως ή άλλως οι εμπορικές τιμές ήταν πολύ πάνω από τις αντικειμενικές και παρά την αύξηση των αντικειμενικών εξακολουθούν να είναι. Πως θα επηρεαστεί η αξία αγόρας;

Kαι ποιος σου λεει οτι δεν θα βρουν κινητρο να αυξησουν και τις εμπορικες

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, pavlovic είπε

Οι εμπορικές διαμορφώνονται λόγω προσφοράς/ζητήσης. Δεν προκύπτουν μέσω κάποια μαθηματικής φόρμουλας που λαμβάνει υπόψη τις αντικειμενικές.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, pavlovic είπε

Και ποιος σου λέει ότι δεν θα βρουν κίνητρο να τις μειώσουν; 

Πολύ το αγαπώ αυτό το θέμα! 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Και ποιος σου λέει ότι δεν θα βρουν κίνητρο να τις μειώσουν; 

Πολύ το αγαπώ αυτό το θέμα! 

Ποιο ειναι το κίνητρο να τις μειώσουν? Σε λίγο θα μας πεις οτι θα μειωθουν οι τιμες των ακινήτων τόσο πολυ που θα γυρίσει σε επίπεδα μνημονιακών ετών

• Like 1
Δημοσ.

Μου έκανε εντύπωση πάντως που το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα πωλητήρια ακινήτων σε κολώνες στα νότια προάστια. Εάν τα κοιτάξει κάποιος θα δει τιμές που ξεφεύγουν από κάθε πραγματικότητα.

Αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω για ένα διαμέρισμα. Απάντησε μεσιτικό και στη συζήτηση μου αποκάλυψε ότι αυτο είναι το ανώτατο όριο τιμής και ότι υπάρχει δυνατότητα μείωσης 20-30%, ουσιαστικά δηλαδή κατέβαζε την τιμή σε αυτές που βλέπεις σε σπιτόγατο και χρυσή ευκαιρία.

Μάλλον είναι νέο σύστημα αυτό για να τραβήξουν πελάτες και να τους κάνουν και καλά καλύτερη προσφορά.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Fan είπε

Μου έκανε εντύπωση πάντως που το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα πωλητήρια ακινήτων σε κολώνες στα νότια προάστια. Εάν τα κοιτάξει κάποιος θα δει τιμές που ξεφεύγουν από κάθε πραγματικότητα.

Αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω για ένα διαμέρισμα. Απάντησε μεσιτικό και στη συζήτηση μου αποκάλυψε ότι αυτο είναι το ανώτατο όριο τιμής και ότι υπάρχει δυνατότητα μείωσης 20-30%, ουσιαστικά δηλαδή κατέβαζε την τιμή σε αυτές που βλέπεις σε σπιτόγατο και χρυσή ευκαιρία.

Μάλλον είναι νέο σύστημα αυτό για να τραβήξουν πελάτες και να τους κάνουν και καλά καλύτερη προσφορά.

Eγω αυτη τη στιγμη μενω Περιστερι . Έψαχνα να παρω γκαρσονιέρα προς Άνω Κυψέλη μεριά. Πέρυσι τέτοιο καιρό είχα δει μια όμορφη γκαρσονιέρα 39 τμ στα 55 χιλ ευρώ. Ένα χρόνο αργότερα δεν εχει πωληθεί και έπεσε στα 48 χιλ ευρώ. Σε ένα χρόνο έπεσε 7 χιλ ευρώ. Τώρα δεν ξέρω αν μείνει ακόμα ένα χρόνο έτσι, πόσο θα πέσει η τιμή της

• Like 1
Δημοσ.
Στις 7/6/2021 στις 1:25 ΜΜ, Dinos1973 είπε

Οπως εγραψα και πιο πισω, φιλος έχει παει για προεγκριση σε εθνικη με 2,8% σταθερο 20ετια. Το 4% το αναφερεις απο προσωπικη εμπειρια? 

Στις 7/6/2021 στις 2:25 ΜΜ, pavlovic είπε

Η αντικειμενικη το μονο που επηρεαζει ειναι τους φορους στην κατοχη (ενφια) και την μεταβιβαση, το ελαχιστο ενοικιο και το τεκμαρτο εισοδημα (φορολογια εισοδηματος- τεκμηριο), αυτα μου ερχονται στο μυαλο.( Οποτε το δεν αυξανεται η φορολογια!!!!! που πανε να περασουν δεν στεκει.)

Τωρα αν αυτο στο μυαλο καποιων πωλητων μεταφραστει σε αυξηση της εμπορικης αξιας ειναι δικο τους θεμα, εγω παντως δεν βλεπω πως θα επηρεασει τις τιμες πωλησης. Θα επηρεασει ομως τα συμβολαιογραφικα εξοδα και τον φορο μεταβιβασης που βαρυνουν τον αγοραστη. 

Το καλυτερα ενοικιο, τι να σου πω ο καθενας οπως την βρισκει.

Δημοσ.
Στις 7/6/2021 στις 12:53 ΜΜ, airtrelomike13 είπε

Διαβάζοντας αναλυτικά τα σχολιά σας, κατάφερα και βρήκα το τηλέφωνο ενός φίλου από το Στρατό όταν κάναμε τη θητεία μας, o oποίος εργάζεται σε μεσιτικό γραφείο.

Μου είπε ότι τη τριετία 2014-2017, αρχής γενομένης από το 2011, έγινε η μεγαλύτερη πτώση τιμών στην ιστορία των ακινήτων στην Ελλάδα. Έβρισκες σπίτια σε Ζωγράφου, Αμπελόκηπους να πουλιούνται σε τιμές εξευτιλιστικές. Και δεν μιλάω για υπόγεια ( μου είπε) αλλά για σπίτια σε ορόφους που άνηκαν σε πολυκατοικίες 25-30 ετών. Γκαρσονιέρα 2ο στη Ζωγράφου 8000 ευρώ, 35 τμ, ( έχρηζε ανακαίνισης μου είπε αλλά εντάξει άξιζε το κόπο). Διαμέρισμα στη ζωγράφου 55 τμ , 25000 ευρώ, 3ου οροφου ( επισης έχρηζε ανακαίνισης). Καλά δεν το συζητω για Πατήσια μου είπε που οι πτώσεις είχαν φτάσει πιο πάτο δεν πάει. Ήταν η εποχη που κόσμος είχε ανάγκη από ρευστό, γιατί χρωστούσε , είχε χάσει τις δουλειές του και τα έδιναν όσο-όσο.

Στα είπε πολύ σωστα ο φίλος σου, βέβαια έχω μια διαφωνία ως προς το χρονικό διάστημα που έγινε αυτό. Πτώσεις τιμών ξεκίνησαν από το 2010, διήρκεσαν μέχρι το 14-15. Το έγραψα και πριν πως πολλοί Αλβανοί αγόρασαν σπίτια στις υποβαθμισμενες περιοχές του κέντρου, τα ανακαίνισαν είτε για να τα νοικιάσουν σε δικούς τους είτε για ιδιοκατοικηση. Μετά την πλήρη επαναφορά από την πανδημία, την επαναφορά του τουρισμού και των airbnb θα εκτιναχτουν οι τιμές για να απορροφήσουν την οποια χασούρα έγινε επί πανδημίας. Θα ξεκινήσει αυτό από τα τέλη του 2022.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...