efo355 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 9 λεπτά πριν, pavlovic είπε παλι παρερμηνευεις τα λογια μου. Δεν μιλησα για δανεια εγω. Μιλησα απο προσωπικες οικονομιες. αν εχεις 50 χιλ ευρω και πουλησεις αλλα 50 χιλ το σπιτι στην υποβαθμισμενη περιοχη ( Βικτωρια, Κυψελη, Πατήσια, Σεπόλια, Κολλιατσου), εχεις παρει πολυ καλο σπιτι στη Νεα Σμύρνη, στη Καισαριανή, Πετρουπολη, Περιστερι. Ναι δεν μίλησες για δάνεια αλλά και πάλι θεωρώ μια τέτοια κίνηση λάθος γιατί μετά πας σε ακίνητα άλλης κατηγορίας , ανεβασμένος ένφια , παραπάνω κοινόχρηστα κλπ κλπ και πάντα με το σκεπτικό ότι αυτός που μένει στα Πατήσια δεν έχει κάποια ιδιαίτερη οικονομική δυνατότητα, όχι πως δεν υπάρχουν και πολλές μα πάρα πολλές εξαιρέσεις. Τέλος πάντων ο καθένας έχει το δικό του τρόπο σκέψης.
pavlovic Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Μόλις τώρα, efo355 είπε Ναι δεν μίλησες για δάνεια αλλά και πάλι θεωρώ μια τέτοια κίνηση λάθος γιατί μετά πας σε ακίνητα άλλης κατηγορίας , ανεβασμένος ένφια , παραπάνω κοινόχρηστα κλπ κλπ και πάντα με το σκεπτικό ότι αυτός που μένει στα Πατήσια δεν έχει κάποια ιδιαίτερη οικονομική δυνατότητα, όχι πως δεν υπάρχουν και πολλές μα πάρα πολλές εξαιρέσεις. Τέλος πάντων ο καθένας έχει το δικό του τρόπο σκέψης. Το θεμα ειναι η αξια του. Αν εσυ πηρες σπιτι στα Πατησια παραδειγμα 40000 ευρω και σε 10 χρονια θες να το πουλησεις ποσο νομιζεις θα εχει ανεβει η αξια του? Σε μια καλη περιοχη ομως αν πηρες σπιτι 50000 ευρω τη δεκαετια του 90 αυτη τη στιγμη εχει διπλασια αξια για να μη πω και τριπλασια
Pameinos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 4/6/2021 στις 9:03 ΜΜ, Stam53 είπε Λίγο "εκτός θέματος" αλλά θα το γράψω. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται οι τράπεζες να σου βάζουν υποθήκη το σπίτι για στεγαστικό δάνειο μέσα σε 10 λεπτά και όταν το εξοφλήσεις να χρειάζεται 2-3 χρόνια για να την άρουν. Εντάξει ξέρω οτι υπάρχει μια νομική διαδικασία για την άρση, αλλά τόσος χρόνος πια; Πέρυσι το χειμώνα με lockdown και τα δικαστήρια κλειστά χρειάστηκαν 7 μήνες απο την πληρωμή της τελευταίας δόσης μέχρι την άρση υποθήκης και μεταγραφή σε στεγαστικό δάνειο που εξόφλησα. Συνήθως με όλα να λειτουργούν κανονικά χρειάζονται 3 μήνες απ ότι μου είχε πει ο δικηγόρος μου. Τα 2-3 χρόνια από που το άκουσες; Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2021 από Pameinos 1
efo355 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, pavlovic είπε Το θεμα ειναι η αξια του. Αν εσυ πηρες σπιτι στα Πατησια παραδειγμα 40000 ευρω και σε 10 χρονια θες να το πουλησεις ποσο νομιζεις θα εχει ανεβει η αξια του? Σε μια καλη περιοχη ομως αν πηρες σπιτι 50000 ευρω τη δεκαετια του 90 αυτη τη στιγμη εχει διπλασια αξια για να μη πω και τριπλασια 35000, 50τμ, 3ος όροφος στα 100 μέτρα από το σταθμό. Δεν πουλάω και ούτε πρόκειται. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2021 από efo355
AristidisZ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, pavlovic είπε Το θεμα ειναι η αξια του. Αν εσυ πηρες σπιτι στα Πατησια παραδειγμα 40000 ευρω και σε 10 χρονια θες να το πουλησεις ποσο νομιζεις θα εχει ανεβει η αξια του? Σε μια καλη περιοχη ομως αν πηρες σπιτι 50000 ευρω τη δεκαετια του 90 αυτη τη στιγμη εχει διπλασια αξια για να μη πω και τριπλασια Γιατί αντιμετωπίζετε τα σπίτια σαν Bitcoin ; Προσωπικα, μακάρι να αγόραζα σήμερα ένα σπίτι 200000, και να μου εγγυόταν κάποιος ότι σε δέκα χρόνια θα πάρω όσα έδωσα πίσω… Μονο και μόνο να το νοίκιαζα ή να εμένα και να γλίτωνα τα ενοίκια μιας δεκαετίας, μια χαρά θα ήταν 1
pavlovic Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 13 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Γιατί αντιμετωπίζετε τα σπίτια σαν Bitcoin ; Προσωπικα, μακάρι να αγόραζα σήμερα ένα σπίτι 200000, και να μου εγγυόταν κάποιος ότι σε δέκα χρόνια θα πάρω όσα έδωσα πίσω… Μονο και μόνο να το νοίκιαζα ή να εμένα και να γλίτωνα τα ενοίκια μιας δεκαετίας, μια χαρά θα ήταν αυτο ειναι αλλο. εκει συμφωνω σε οσα αναφερεις. αλλα αν επαιρνες σπιτι για να μεινεις μεσα ΕΣΥ σε μια υποβαθμισμενη περιοχη των 40 χιλ ευρω νομιζεις οτι το σπιτι αν το πουλουσες σε 10 χρονια οτι θα το πουλουσες 10 χιλ ευρω πανω? εγω μιλαω για υποβαθμισμεη περιοχη και οχι για μια καλη περιοχη
DrFreeman Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 24 minutes ago, AristidisZ said: Γιατί αντιμετωπίζετε τα σπίτια σαν Bitcoin ; Προσωπικα, μακάρι να αγόραζα σήμερα ένα σπίτι 200000, και να μου εγγυόταν κάποιος ότι σε δέκα χρόνια θα πάρω όσα έδωσα πίσω… Μονο και μόνο να το νοίκιαζα ή να εμένα και να γλίτωνα τα ενοίκια μιας δεκαετίας, μια χαρά θα ήταν Νομίζω πως υποτιμάς σημαντικά το κόστος του πληθωρισμού επάνω στην αγοραστική αξία των 200Κ σου. Αν πάρεις πίσω το ίδιο ποσό το 2031, θα έχεις χάσει σημαντικά σε αξία. Κάτι που δεν είναι λογικό για ακίνητο, με τα δεδομένα της αγοράς όπως διαμορφώνονται.
pavlovic Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 1 ώρα πριν, efo355 είπε 35000, 50τμ, 3ος όροφος στα 100 μέτρα από το σταθμό. Δεν πουλάω και ούτε πρόκειται. δεν σου ειπα να το πουλησεις. Μη τρελαινεσαι. σου ειπα ΑΝ το πουλουσες, νομιζεις οτι θα το πουλουσες 35 χιλ ευρω που το πηρες ή παραπανω απο 35 χιλ ( δηλαδη +10000 ευρω)? ΟΥΤΕ ΚΑΝ. Για την ιστορια μιας και το ανεφερες,πολυ καλη αγορα εκανεςκαι μπραβο σου διοτιπηρε ενα σπιτι 50τμ σε μια πολυ καλη τιμη και κοντα στο σταθμο. Το θεμα ειναι να μη θελει ανακαινιση μεσα αρκετων χρηματων
AristidisZ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 10 λεπτά πριν, DrFreeman είπε Νομίζω πως υποτιμάς σημαντικά το κόστος του πληθωρισμού επάνω στην αγοραστική αξία των 200Κ σου. Αν πάρεις πίσω το ίδιο ποσό το 2031, θα έχεις χάσει σημαντικά σε αξία. Κάτι που δεν είναι λογικό για ακίνητο, με τα δεδομένα της αγοράς όπως διαμορφώνονται. Δεν είμαστε σε εποχή δραχμής, ουσιαστικά σε αποπληθωρισμο είμαστε… 1
efo355 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 11 λεπτά πριν, pavlovic είπε δεν σου ειπα να το πουλησεις. Μη τρελαινεσαι. σου ειπα ΑΝ το πουλουσες, νομιζεις οτι θα το πουλουσες 35 χιλ ευρω που το πηρες ή παραπανω απο 35 χιλ ( δηλαδη +10000 ευρω)? ΟΥΤΕ ΚΑΝ. Για την ιστορια μιας και το ανεφερες,πολυ καλη αγορα εκανεςκαι μπραβο σου διοτιπηρε ενα σπιτι 50τμ σε μια πολυ καλη τιμη και κοντα στο σταθμο. Το θεμα ειναι να μη θελει ανακαινιση μεσα αρκετων χρηματων Φυσικά και θέλει, όλα αυτά σάπια είναι. Το να το πουλήσω δεν είναι καν στα σχέδια. Ανακαίνιση γίνεται αυτόν το καιρό. Είπα είναι καθαρά επενδυτικό.
pavlovic Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Δεν είμαστε σε εποχή δραχμής, ουσιαστικά σε αποπληθωρισμο είμαστε… και τι παει να πει αυτο. εσυ θα ριξεις 200 χιλ ευρω για να παρεις ενα ακινητο να μενεις μεσα. Αν εμενες σε ενα σπιτι με αντιστοιχο ενοικιο 500-600 ευρω θα ειχες φαει 60-70 χιλ ευρω στα ενοικια σε 10 χρονα. Άρα... σκοπος σου ειναι να παρεις τα λεφτα σου πισω και με το παραπανω αν αποφασισεις σε 10 χρονια να το πουλησεις 2 λεπτά πριν, efo355 είπε Φυσικά και θέλει, όλα αυτά σάπια είναι. Το να το πουλήσω δεν είναι καν στα σχέδια. Ανακαίνιση γίνεται αυτόν το καιρό. Είπα είναι καθαρά επενδυτικό. αρα εχεις δωσει 35 χιλ ευρω και θα δωσεις αλλα 15 πες για ανακαινιση. συνολο 50 χιλ ευρω. Χρηματα που θα τα παρεις πισω μονο απο ενοικια, γιατι σε λιγα χρονια στην εν λογω περιοχη δυσκολα θα επαιρνες τοσα και να ηθελες να το πουλησεις
efo355 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 10 η ανακαίνιση. Αυτή τη στιγμή οι τιμές είναι πιο πάνω αλλά σίγουρα παίρνουν παζάρι. Γενικά υπήρξε ένα παράθυρο λίγων μηνών από τον προηγούμενο Μάρτιο μέχρι περίπου τον Σεπτέμβριο που οι τιμές είχαν πέσει παρα πολύ λόγω covid. Δεν αγόρασα με προοπτική να πουλήσω τουλάχιστον όχι άμεσα. Τώρα τι θα κάνω σε 10-15 χρόνια βλέπουμε.
pavlovic Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 15 λεπτά πριν, efo355 είπε 10 η ανακαίνιση. Αυτή τη στιγμή οι τιμές είναι πιο πάνω αλλά σίγουρα παίρνουν παζάρι. Γενικά υπήρξε ένα παράθυρο λίγων μηνών από τον προηγούμενο Μάρτιο μέχρι περίπου τον Σεπτέμβριο που οι τιμές είχαν πέσει παρα πολύ λόγω covid. Δεν αγόρασα με προοπτική να πουλήσω τουλάχιστον όχι άμεσα. Τώρα τι θα κάνω σε 10-15 χρόνια βλέπουμε. δεν θα αλλαξουν πολυ στις υποβαθμισμενες περιοχες οι τιμες. Εδω δεν μπορουν να πωληθουν ανακαινισμενες γκαρσονιερες των 40 χιλ ευρω σε Κυψελη, Πατησια, Σταθμός Λαρίσης και θα μεταβληθούν και από πάνω. Αυτό θα γίνει στις καλές περιοχές της ΑΘήνας και στα μέρη που θα γίνει το μετρό. Αλλά σταδιακά...
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Δεν είμαστε σε εποχή δραχμής, ουσιαστικά σε αποπληθωρισμο είμαστε… Εστω οτι τα επομενα 20 χρονια ο ετησιος πληθωρισμος κινηθει κατα μ.ο. 1.5%, καταλαβαινεις τι χασουρα θα εχεις? Κατι ακομα. Το μεγαλο προβλημα δεν ειναι ουτε οι περιοχες ουτε η αξια των ακινητων. Ειναι οι χαμηλες ταμειακες ροες και η οικονομικη ανασφαλεια του μελλοντος της χωρας. Για εναν μεσο εργαζομενο των 700-900 ευρω του μηνα μια τετοια επενδυση ειναι επενδυση ζωης. Για εναν εργαζομενο που παιρνει 1500 το μηνα και ξερει οτι σε βαθος χρονου ο μισθος του θα ειναι 2000-2500 το μηνα το βλεπει πολυ διαφορετικα. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2021 από OxiGiannisGiannakis
m3ltd0wn Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) Προσέξετε όσοι υπολογίζετε πώς το μέλλον θα είναι σταθερό και ειδικά σε μια αγορά όπως τα ακίνητα που πλέον έχει γίνει σαν το χρηματιστήριο. Άσχετα με πληθωρισμό ή όχι είναι μια παγκόσμια αγορά που το ντόμινο είναι σίγουρο αν κάπου σκάσει... https://markets.businessinsider.com/news/stocks/jeremy-grantham-housing-bubble-nasdaq-spacs-peak-bear-2021-6-1030486807 Ψιθυρίζεται πολύ έντονα, ειδικά για κάποιες αγορές που είναι πολύ όμοιες με την ελληνική (μεγάλη ζήτηση, μικρή διαθεσιμότητα, έλλειψη οικοδομικής δραστηριότητας), πχ. Καναδάς... Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2021 από m3ltd0wn 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα