Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μία μητρική MSI X570 Unify που έρχεται με το Realtek R8125A chip. Με Linux kernel 5.6 και τον r8169 driver, έχει πολύ μεγάλο packet loss (φτάνει και το 25% σε ένα τεστ της μορφής ping -i 0.01 -c 1000 -q host) και iperf σε local lan παίζει συνέχεια από 100 ως 900 Mbps, δεν υπάρχει καμία σταθερότητα στην απόδοση.

Με τον driver της ίδιας της Realtek αποδίδει καλύτερα, αλλά και πάλι δεν είναι άψογη. Κάποιες φορές έχει packet loss και αντίστοιχη συμπεριφορά με τον r8169 driver, αλλά κάνοντας unload και reload το module, έρχεται και δουλεύει σωστά για κάποια ώρα - μέχρι που ζαβλακώνει και κάνει τα ίδια.

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα latest kernel αν και δεν είδα καμία σημαντική αλλαγή στον κώδικα από 5.6 μέχρι το current git. Επίσης ο driver της ίδιας της Realtek δε παίζει με kernel > 5.6 και γι' αυτό προς το παρόν έχω μείνει εκεί.

Που είναι το καλύτερο μέρος για να κάνω report το πρόβλημα; Εξυπακούεται πως στα Windows 10 δεν έχει κανένα αντίστοιχο θέμα - άρα αποκλείονται θέματα switch - καλωδίων - hardware issue κτλ.

Επεξ/σία από malakudi
Δημοσ.

Γράψτε άκυρο, το πρόβλημα είναι το switch. Απλώς δε το κάνει πάντα και έτυχε στα Windows να μη το κάνει. Παρ' ολ' αυτά, αν χρειαζόταν να αναφερθεί ένα τέτοιο πρόβλημα, που το αναφέρουμε; Στα mailing list του kernel;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...