udroxoos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Έχω καταλήξει ότι ο φακός που υπηρετεί καλύτερα τον λόγο, εστιακό εύρος/φωτεινότητα είναι ο Nikkor 16-80mm f/2.8-4 (24-120mm στην DX μου). Στο wide άκρο με καλύπτει απόλυτα. Στο tele υπήρξαν φορές που ήθελα το κάτι παραπάνω και θα προστεθεί στη φαρέτρα ο Nikkor AF-P 70-300mm. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, udroxoos είπε Έχω καταλήξει ότι ο φακός που υπηρετεί καλύτερα τον λόγο, εστιακό εύρος/φωτεινότητα είναι ο Nikkor 16-80mm f/2.8-4 (24-120mm στην DX μου). Στο wide άκρο με καλύπτει απόλυτα. Στο tele υπήρξαν φορές που ήθελα το κάτι παραπάνω και θα προστεθεί στη φαρέτρα ο Nikkor AF-P 70-300mm. Για τον 70 - 300 af - p , τυχεροί οι κάτοχοι DX !!! 5 ώρες πριν, nickolas είπε Ένας μεγάλος ζουμ λύνει τα χέρια. Τωρα αν κάποιος είναι τεμπέλης είναι άλλο θέμα και σίγουρα δε φταίει ο φακός για αυτό. Υπάρχουν θέματα που ενώ μπορείς να τα τραβήξεις από κοντά θες να κάνεις ένα βήμα πίσω αλλά ταυτόχρονα να γεμίσεις το κάδρο σου. Να βάζουμε σιγά σιγά και καμιά εικόνα , δεν είναι ντροπή ........ Να πω μόνον πως ......... σκέψεις ανταλλάσσουμε ....... ιδέες ....... μπορεί να μας πείσετε για κάτι που δεν είχαμε αρχικά υπόψιν μας . Δεν αποκλείεται !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CONAN_ Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2020 να κανω και εγω μια ερώτηση : Πρόσφατα κάτοχος μιας sony a5000 με τον στοκ 16-50 φακό. Τι με συμβουλεύετε για έναν δεύτερο φακό ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, CONAN_ είπε να κανω και εγω μια ερώτηση : Πρόσφατα κάτοχος μιας sony a5000 με τον στοκ 16-50 φακό. Τι με συμβουλεύετε για έναν δεύτερο φακό ; Έναν 24 - 75 δλδ περίπου έχεις αυτή την στιγμή . Δεν έχω εμπειρία από το πόσο αξιόλογο είναι το focus peaking στις Sony , στις Canon είναι πολύ καλό , στις Olympus μου άφησε ανάμικτα συναισθήματα . Αυτό που θυμάμαι σίγουρα , είναι πως μέχρι τα 200mm δεν χρειάστηκα image stabilization , δεύτερον πως κάπως με ενοχλούσε η έλλειψη ταχύτητας πέρα από το 1/4000 . Δεν θα προτιμούσα να προσθέσω έναν ακόμη φακό στον ήδη υπάρχοντα . Αυτό που θα έβλεπα είναι τι επιλογές έχω σε έναν φακό που να ξεκινάει πάλι από τα 25 ας πούμε χιλ , όμως να καταλήγει λίγο πιο πέρα στο ανώτερο άκρο , ίσως κάπου στα 150 χιλ και φυσικά μιλάω για τις πραγματικές εστιακές αποστάσεις η αν προτιμάς κάποιον που να γράφει χοντρικά 16 - 100 . Αν λοιπόν έβρισκα κάτι τέτοιο , σε προσιτή τιμή , θα έδινα τον κιτ ώστε να συμπληρώσω για την αγορά του συγκεκριμένου . Ο λόγος είναι πως στο κατώτερο άκρο δλδ στα 16 ( πραγματικά 25 περίπου ) η γωνία είναι αρκετά ικανοποιητική , ενώ στο ανώτερο άκρο χρειάζομαι κάτι περισσότερο και πιστεύω πως τα 150 πραγματικά χιλ είναι ένα σημείο που θα σε ικανοποιήσει στις περισσότερες των περιπτώσεων , χωρίς να έχω την ανάγκη στήριξης σε τρίποδο . Πιο πέρα από τα 150 πραγματικά χιλ πιστεύω πως η χρήση είναι αρκετά εξειδικευμένη . Αν ήθελα και κάποιον δεύτερο φακό , θα προτιμούσα την λύση είτε ενός που να καταλήγει χοντρικά στα 20 πραγματικά χιλ σε μορφή prime για την συγκεκριμένη μηχανή , όχι όμως manual κι' ο λόγος είναι πως σε τέτοια γωνία ναι μεν δεν χρειάζεται πολλά πολλά σε σταθεροποίηση , όμως χρειάζομαι την αμεσότητα της επικοινωνίας με το σώμα , διότι θα τραβάω σκηνές εδώ και τώρα , πράγμα που ένας manual θα μου φάει κάποιο χρόνο και εξαιτίας της έλλειψης εικονοσκοπιου . Θα συμπληρωνα απαραίτητα στα παραπάνω , κάποια στιγμή χρονικά , έναν Helios 44m - 4 . Μέχρις εκεί . Βλέπω τώρα πως η Sony διαθέτει έναν 18 - 105 σε λογική τιμή , έναν wide η Rokinon είναι όμως manual καθώς και έναν wide από την Zeiss ο οποίος φυσικά έχει μια σχετική τιμή . Για τον 18 - 105 και για τον Helios τα πράγματα φαίνονται εύκολα . Για κάποιον wide ....... θέλει λίγο ψάξιμο ....... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CONAN_ Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, babisskg είπε Έναν 24 - 75 δλδ περίπου έχεις αυτή την στιγμή . Δεν έχω εμπειρία από το πόσο αξιόλογο είναι το focus peaking στις Sony , στις Canon είναι πολύ καλό , στις Olympus μου άφησε ανάμικτα συναισθήματα . Αυτό που θυμάμαι σίγουρα , είναι πως μέχρι τα 200mm δεν χρειάστηκα image stabilization , δεύτερον πως κάπως με ενοχλούσε η έλλειψη ταχύτητας πέρα από το 1/4000 . Δεν θα προτιμούσα να προσθέσω έναν ακόμη φακό στον ήδη υπάρχοντα . Αυτό που θα έβλεπα είναι τι επιλογές έχω σε έναν φακό που να ξεκινάει πάλι από τα 25 ας πούμε χιλ , όμως να καταλήγει λίγο πιο πέρα στο ανώτερο άκρο , ίσως κάπου στα 150 χιλ και φυσικά μιλάω για τις πραγματικές εστιακές αποστάσεις η αν προτιμάς κάποιον που να γράφει χοντρικά 16 - 100 . Αν λοιπόν έβρισκα κάτι τέτοιο , σε προσιτή τιμή , θα έδινα τον κιτ ώστε να συμπληρώσω για την αγορά του συγκεκριμένου . Ο λόγος είναι πως στο κατώτερο άκρο δλδ στα 16 ( πραγματικά 25 περίπου ) η γωνία είναι αρκετά ικανοποιητική , ενώ στο ανώτερο άκρο χρειάζομαι κάτι περισσότερο και πιστεύω πως τα 150 πραγματικά χιλ είναι ένα σημείο που θα σε ικανοποιήσει στις περισσότερες των περιπτώσεων , χωρίς να έχω την ανάγκη στήριξης σε τρίποδο . Πιο πέρα από τα 150 πραγματικά χιλ πιστεύω πως η χρήση είναι αρκετά εξειδικευμένη . Αν ήθελα και κάποιον δεύτερο φακό , θα προτιμούσα την λύση είτε ενός που να καταλήγει χοντρικά στα 20 πραγματικά χιλ σε μορφή prime για την συγκεκριμένη μηχανή , όχι όμως manual κι' ο λόγος είναι πως σε τέτοια γωνία ναι μεν δεν χρειάζεται πολλά πολλά σε σταθεροποίηση , όμως χρειάζομαι την αμεσότητα της επικοινωνίας με το σώμα , διότι θα τραβάω σκηνές εδώ και τώρα , πράγμα που ένας manual θα μου φάει κάποιο χρόνο και εξαιτίας της έλλειψης εικονοσκοπιου . Θα συμπληρωνα απαραίτητα στα παραπάνω , κάποια στιγμή χρονικά , έναν Helios 44m - 4 . Μέχρις εκεί . Βλέπω τώρα πως η Sony διαθέτει έναν 18 - 105 σε λογική τιμή , έναν wide η Rokinon είναι όμως manual καθώς και έναν wide από την Zeiss ο οποίος φυσικά έχει μια σχετική τιμή . Για τον 18 - 105 και για τον Helios τα πράγματα φαίνονται εύκολα . Για κάποιον wide ....... θέλει λίγο ψάξιμο ....... Ποια η γνώμη σου για αυτόν για prime : Sony 50mm f/1.8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 21 λεπτά πριν, CONAN_ είπε Ποια η γνώμη σου για αυτόν για prime : Sony 50mm f/1.8 Θα πρέπει να σας απαντήσει κάποιος που χρησιμοποιεί το σύστημα αλλά και τον φακό . Δεν έχω και ούτε επιθυμώ ότι γράφει επάνω Sony , αυτό όμως είναι μια προσωπική θέση . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κατι έψαχνα και έπεσα σε αυτό το βίντεο τώρα με τον 70-300 af-p dx vr που ανέβηκε πρόσφατα. Ενημερωτικά, πάλι ιστορικό χαμηλό στα 149 ευρώ, από Γιαννάτο: https://www.giannatosfoto.gr/?product=nikon-af-p-70-300mm-f4-5-6-3g-dx-ed-vr Στις 13/10/2020 στις 5:48 ΜΜ, babisskg είπε Για τον 70 - 300 af - p , τυχεροί οι κάτοχοι DX !!! Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2020 από stratigos24 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, stratigos24 είπε Κατι έψαχνα και έπεσα σε αυτό το βίντεο τώρα με τον 70-300 af-p dx vr που ανέβηκε πρόσφατα. Ενημερωτικά, πάλι ιστορικό χαμηλό στα 149 ευρώ, από Γιαννάτο: https://www.giannatosfoto.gr/?product=nikon-af-p-70-300mm-f4-5-6-3g-dx-ed-vr Είναι DX , οπότε ........ έχω βρει έναν Tokina 80 - 400 , έναν Tamron 200 - 400 ....... έχω βρει και Nikon 70 - 300 G ....... ειδωμεν . Ευχαριστώ για την βοήθεια , το εκτιμώ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, stratigos24 είπε Κατι έψαχνα και έπεσα σε αυτό το βίντεο τώρα με τον 70-300 af-p dx vr που ανέβηκε πρόσφατα. Ενημερωτικά, πάλι ιστορικό χαμηλό στα 149 ευρώ, από Γιαννάτο: https://www.giannatosfoto.gr/?product=nikon-af-p-70-300mm-f4-5-6-3g-dx-ed-vr Παρεμπιπτόντως κυκλοφορεί και σε διπλό κιτ με την D5600 αυτό τον καιρό (18-55mm AF-P VR και 70-300mm AF-P VR). Αν σκεφτεί κανείς πως το κιτ αυτό κοστίζει τώρα 645 ευρώ, ουσιαστικά τον φακό στον δίνουν τσάμπα. Προ ημερών αγόρασα το κιτ αυτό, αλλά ελέω καραχουντάρας δεν βγήκα έξω να τον δοκιμάσω ακόμα. Από το λίγο που τον δοκίμασα, ο μηχανισμός εστίασής του τα σπάει. Για την ποιότητα εικόνας είναι νωρίς να καταλάβω. Επειδή το σύνηθες ερώτημα πολλών είναι 70-300 AF-P VR vs 55-300 VR, είμαι περίεργος να κάνω τις σχετικές συγκρίσεις κάποια στιγμή. Ο 55-300 έχει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και έχει f5.6 αντί f6.3 στο tele άκρο του και θα είμαι ευχαριστη,μένος αν ο 70-300 στέκεται απλώς στα ίδια επίπεδα, αλλά εστιάζει πιο αργά από όσο χρόνο παίρνει για να λιώσουν οι παγετώνες. Α, προσθέστε και ότι δεν υπάρχει παρασολέϊγ στη συσκευασία. Το αγοράζετε χωριστά. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2020 από Cntrl+X 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε Παρεμπιπτόντως κυκλοφορεί και σε διπλό κιτ με την D5600 αυτό τον καιρό (18-55mm AF-P VR και 70-300mm AF-P VR). Αν σκεφτεί κανείς πως το κιτ αυτό κοστίζει τώρα 645 ευρώ, ουσιαστικά τον φακό στον δίνουν τσάμπα. Προ ημερών αγόρασα το κιτ αυτό, αλλά ελέω καραχουντάρας δεν βγήκα έξω να τον δοκιμάσω ακόμα. Από το λίγο που τον δοκίμασα, ο μηχανισμός εστίασής του τα σπάει. Για την ποιότητα εικόνας είναι νωρίς να καταλάβω. Επειδή το σύνηθες ερώτημα πολλών είναι 70-300 AF-P VR vs 55-300 VR, είμαι περίεργος να κάνω τις σχετικές συγκρίσεις κάποια στιγμή. Ο 55-300 έχει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και έχει f5.6 αντί f6.3 στο tele άκρο του και θα είμαι ευχαριστη,μένος αν ο 70-300 στέκεται απλώς στα ίδια επίπεδα, αλλά εστιάζει πιο αργά από όσο χρόνο παίρνει για να λιώσουν οι παγετώνες. Α, προσθέστε και ότι δεν υπάρχει παρασολέϊγ στη συσκευασία. Το αγοράζετε χωριστά. Ο 55 - 300 είναι λιγότερο προτιμητέα λύση από τον 70 - 300 . Συμπληρώνει το κενό μετά τον 18 - 55 . Ο 55 - 200 είναι ακόμη καλύτερος αν τα 200 στο ανώτερο άκρο είναι αρκετά για κάποιον . Καλορίζικη η μηχανή και καλές λήψεις . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, babisskg είπε Είναι DX , οπότε ........ έχω βρει έναν Tokina 80 - 400 , έναν Tamron 200 - 400 ....... έχω βρει και Nikon 70 - 300 G ....... ειδωμεν . Ευχαριστώ για την βοήθεια , το εκτιμώ . Ναι, το ξέρω ότι είναι dx. Έκανα παράθεση το μύνημα σου, επειδή έλεγες τυχεροί οι κάτοχοι dx. 2 ώρες πριν, Cntrl+X είπε Παρεμπιπτόντως κυκλοφορεί και σε διπλό κιτ με την D5600 αυτό τον καιρό (18-55mm AF-P VR και 70-300mm AF-P VR). Αν σκεφτεί κανείς πως το κιτ αυτό κοστίζει τώρα 645 ευρώ, ουσιαστικά τον φακό στον δίνουν τσάμπα. Προ ημερών αγόρασα το κιτ αυτό, αλλά ελέω καραχουντάρας δεν βγήκα έξω να τον δοκιμάσω ακόμα. Από το λίγο που τον δοκίμασα, ο μηχανισμός εστίασής του τα σπάει. Για την ποιότητα εικόνας είναι νωρίς να καταλάβω. Επειδή το σύνηθες ερώτημα πολλών είναι 70-300 AF-P VR vs 55-300 VR, είμαι περίεργος να κάνω τις σχετικές συγκρίσεις κάποια στιγμή. Ο 55-300 έχει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και έχει f5.6 αντί f6.3 στο tele άκρο του και θα είμαι ευχαριστη,μένος αν ο 70-300 στέκεται απλώς στα ίδια επίπεδα, αλλά εστιάζει πιο αργά από όσο χρόνο παίρνει για να λιώσουν οι παγετώνες. Α, προσθέστε και ότι δεν υπάρχει παρασολέϊγ στη συσκευασία. Το αγοράζετε χωριστά. Nαι, δεν έχει παρασολέιγ, εγώ πήρα ένα στα 3 ευρώ από Γαλλία. Τώρα βρίσκω αυτά από Ευρώπη: https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2334524.m570.l1313&_nkw=hb77+hood&_sacat=0&LH_TitleDesc=0&LH_PrefLoc=5&_sop=15&_osacat=0&_odkw=hb77&LH_BIN=1 Άντε να τον δεις να μου πεις την άποψη σου, γιατί εγώ μόνο τον 55-200 έχω δουλέψει και όχι τον 55-300 για να τον συγκρίνω και με εκείνον. Εστίαση όπως λες, αστραπή. Βάρος για το εύρος του τίποτα, τρίχες, 400gr. Μεγειά για το σετάκι που πήρες. Δύναμη! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα