Stavros19 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Καλησπερα. Θα ηθελα να μου πει οποιος γνωριζει τις κυριες διαφορες μεταξυ των δυο σχολων : 1. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΑΤΡΑ) 2. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΠΑΤΡΑ) Γενικα εμενα μου αρεσει πολυ το hardware και προγραμματισμος αλλα δεν εχω θεμα και για τους αλλους τομεις των ΗΜΤΥ. Περιμενω απαντησεις!
gleft Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) ειμαι απόφοιτος του ceid και μπορώ να σου πω οτι το hardware είναι κομματι της σχολης, και βεβαια βρίσκεις και δουλεια στον χώρο. εγω δουλεύω σε εταιρεια που κανει automotive electronics. σκεψου τι θες να κανεις μετα, γιατι οι σχολες εχουν πολλες διαφορες. Το κυριο ειναι οτι σαν ηλεκτρολογος εχεις και τις γνωσεις για εγκαταστασεις και υψηλης τασης εφαρμογες, ενω πολυ χοντρικα, στο ceid σταματας στα 24V. Μπορεις και στις δυο σχολες να παρεις καποια κατευθυνση βαση μαθηματων επιλογής, αλλα η μεγαλη διαφορα ειναι οτι το ceid ειναι προσανατολισμένο κυριως προς software engineering οποτε καταλαβεινεις πως η επιλογη μαθημάτων στα τελευταια εξαμηνα θα σου δωσουν τη διαφοροποιηση και την ικανοτητα να πας και προς hardware. Αντιθετα, οι ηλεκτρολόγοι μπορούν και αυτοί να πάνε προς το κομματι των υπολογιστων, αλλα κυριως η σχολη ειναι προσανατολισμενη στο ηλεκτρολογικο κομμάτι (για υπολογιστες και hardware ειναι κυριως ηλεκτρονικα) και στο ενεργειακο. edit: το ειχα ανοιχτο σε αλλο παραθυρο και δεν αποθηκευσα ολο το μηνυμα. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από gleft
tzitzikas2 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Το τημμυ ή ημτυ σου δίνει επαγγελματικά δικαιώματα για Η/Μ απεριορίστου ισχύος σε μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή. Το ceid δεν έχει επαγγελματικά δικαιώματα σε υπογραφή, πολύ απλά γιατι σε θέματα υπολογιστών δεν απαιτούνται απο την νομοθεσία. Εγώ όταν έδωσα πανελλαδικές (1994, παππούς δλδ 🤣) το ceid ήταν κορυφή σε βάση μετα το τημμυ ΕΜΠ. Εγώ τελείωσα τημμυ ΑΠΘ (ενεργειακός στο τομέα ηλεκτρικής ενέργειας στα ΣΗΕ). Αν θες να δουλέψεις αποκλειστικά σαν προγραμματιστής ή σε hardware πας ceid και δεν σκέφτεσαι ποτέ οτι τα δικαιώματα υπογραφής σε Η/Μ θα τα χρησιμοποιήσεις. αν θες όμως να έχεις και άλλα παράθυρα ανοικτά πας ημτυ (κατεύθυνση μηχανικών υπολογιστών). Είχα πολλούς γνωστούς στο τημμυ που πήγαν κατεύθυνση μηχανικών υπολογιστών και τώρα δουλεύουν σαν προγραμματιστές πάντως.
Asure1999 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Πρόσεξε καλά τι θα σου πω.Είμαι 4ο έτος στους ημτυ και μακάρι να μην είχα κάνει ποτέ αυτή την επιλογή.Ήμουν ο κλασικός μαλάκας που δεν ξέρει τι θέλει και επειδή ήταν καλός και διαβαστερός μαθητής έτσι θα πορευόταν και στο πανεπιστήμιο.Αμ δε ,το τμήμα πριν 10 χρόνια που έμπεναν 150 και όχ 300 άτομα ήταν 17500+ και μπαίναν άτομα με 19000 μόρια και δυκολεύονταν.Ηλεκτρολόγοι είνα η δυσκολότερη πολυτεχνική σχολή με τα δυσκολότερα μαθηματικά και στη Πάτρα δεν γίνεται και το καλύτερο μάθημα,κομπλεξικοί καθηγητές που κόβουν αβέρτα, μαθήματα παλούκια και άμα δεν το γουστάρεις θα καταλήξεις 4ο έτος με 20 χρωστούμενα και θα ευχόσουν να γύρναγες το χρόνο πίσω άλλα θα είναι αργά. Σκέψου πως δεν είναι στοίχημα η ζωή σου να τζογάρεις,άμα δεν μπορείς να τη βγάλεις και το πάρεις χαμπάρι 3ο έτος θα είναι αργά μετά ή θα δώσεις πανελλήνιες ή θα χτυπάς το κεφάλι σου στο τοίχο.Μη σε ξεγελάει η χαμηλή βάση, η σχολή είναι απίστευτα δύσκολη για να βγεις από εκεί στα 30 για να κάνεις μια δουλειά όπως όλες οι άλλες στο κάτω κάτω.Δεν έχεις ιδέα τι πάει να πει πανεπιστήμιο πόσο μάλλον πολυτεχνείο.
guidethe Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2020 Στις 9/11/2020 στις 9:05 ΜΜ, Asure1999 είπε ...η σχολή είναι απίστευτα δύσκολη για να βγεις από εκεί στα 30 για να κάνεις μια δουλειά όπως όλες οι άλλες στο κάτω κάτω.Δεν έχεις ιδέα τι πάει να πει πανεπιστήμιο πόσο μάλλον πολυτεχνείο. Αυτό ακριβώς ο Asure1999 το είπε πολύ καλα. Δεν θα κερδίσεις κάτι παραπάνω στην αγορά εργασίας ίσα ίσα που θα νιώσεις και μ@λ@κ@ς για τον κόπο σου σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα