Προς το περιεχόμενο

Δεν πιάνω τρία κανάλια

karaap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

Μέχρι τώρα έπιανα καθαρά  τα ψηφιακά κανάλια στις  τρεις TV (που έχουν ενσωματωμένους αποκωδικοποιητές)   .

Από χθες δεν πιάνω το MEGA , SKAI , STAR  ενώ τις ΕΡΤ τις πιάνω άλλοτε με  pixel άλλοτε καθαρά.

Όλα τα άλλα κανάλια τα πιάνω καθαρά

Οι γείτονες μου είπαν ότι τα πιάνουν όλα τα κανάλια. Τι μπορεί να φταίει ; 

Γιατί μόνο τρία κανάλια δεν παίζουν .Αν ήταν κομμένο το καλώδιο δεν θα έπαιζε κανένα κανάλι

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τσεακρε τα ακρα του καλωδιου τα φις μπορει να μην κανουν καλη επαφη και να κανει θεματα αλλιως μετα δες μηπως με τους αερες τιποτα εχει γυρισει η κεραια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς τα κανάλια που δεν πιάνεις είναι τέσσερα αφού στην ίδια συχνότητα  με τα skai, star, mega εκπέμπει και το Μακεδονία tv (αποτελούν το 2ο mux των πανελλαδικών της digea).

Τώρα σχετικά με το πρόβλημα σου. Δεν μπορείς να κάνεις λήψη των καναλιών γιατί το σήμα του συγκεκριμένου mux είναι αδύναμο (ή έστω πιο αδύναμο από τα υπόλοιπα) και δεν ενεργοποιεί τον αποκωδικοποιητή της τηλεόρασης σου.Το ίδιο συμβαίνει και με την Ε.Ρ.Τ. . Μόνο που εκεί το σήμα είναι οριακό γι' αυτό και σου κάνει πιξελιάσματα.

Οι αιτίες μπορεί να είναι δύο:

α. Πρόβλημα στον πομπό της digea (μείωση ισχύος εκπομπής), πράγμα πολύ δύσκολο αφού σου εμφανίζει πρόβλημα και στην Ε.Ρ.Τ., αλλά και οι γείτονες σου βλέπουν όλα τα κανάλια ή

β. πρόβλημα στο σύστημα λήψης σου από την κεραία μέχρι τις τηλεοράσεις.

Αφού το πρόβλημα εμφανίζεται και στις τρεις τηλεοράσεις το πρόβλημα δεν πρέπει να είναι είναι φις ή καλώδια από πρίζα μέχρι τηλεοράσεις. Μία πιθανότητα είναι όπως γράφει πιο πάνω ο soteras να έχει γυρίσει η κεραία από τον αέρα και να μην πιάνει τα πιο αδύναμα mux. Δες και τα υπόλοιπα κανάλια αν έχουν μείωση στην ισχύ του σήματος.

Σε γενικές γραμμές κάνε ένα οπτικό έλεγχο στην εγκατάστασή σου. Δες αν η κεραία κοιτάει σωστά προς το Κέντρο Εκπομπής. Δες αν τα καλώδια είναι εντάξει ή έχουν ξεραθεί και έχουν πάρει υγρασία. Δες αν οι συνδέσεις είναι εντάξει.

Και δώσε περισσότερες πληροφορίες για να μπορούμε να βοηθήσουμε. Σε ποια περιοχή είσαι; Είσαι σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία; Έχεις κεντρική ή ατομική κεραία; Αν είσαι σε ατομική οι πρίζες είναι σε σειρά ή όχι; Αν είσαι σε κεντρική η εγκατάσταση είναι τύπου κοινής καθόδου (το καλώδιο κατεβαίνει κάθετα από το πάνω διαμέρισμα στο δικό σου και μετά στο από κάτω) ή τύπου αστέρα (κάθε διαμέρισμα έχει το δικό του καλώδιο που έρχεται στην πρώτη πρίζα, από κει στην επόμενη κ.ο.κ.).

Το ότι οι γείτονες πιάνουν όλα τα κανάλια δεν μας λέει τίποτα.Το μόνο που μας λέει είναι ότι τα κανάλια εκπέμπουν κανονικά. Πολύ μικρές διαφορές στο σήμα μπορεί να είναι η αιτία να μην κλειδώνει κάποιο κανάλι. Επίσης δεν έχουν όλοι οι αποκωδικοποιητές και όλες οι τηλεοράσεις την ίδια ευαισθησία στους δέκτες τους. Μπορεί στην ίδια πρίζα μία τηλεόραση να πιάνει τα πάντα και κάποια άλλη όχι, ανάλογα την ευαισθησία του δέκτη τους.

Επεξ/σία από afm
  • Like 1

Είναι δυόροφη οικία στη Κοζάνη, που παίρνει σήμα από το Μεταξά,

Σε αναζήτηση που έκανα δεν εντόπιζε καμία  TV  το μπουκέτο NEGA, SKAI, STAR,  mTV.

Έκανα ένα οπτικό έλεγχο και εντόπισα  το εξής:  Στη κεραία (πλέγμα) που είναι στη κορυφή του ιστού έλλειπε το καπάκι από το κουτί που ενώνονται τα καλώδια με την κεραία.

Πιθανό να έχουν σκουριάσει ή και να έχουν κοπεί και να ακουμπούν μόνο  κάποια συρματάκια , γιαυτό και άλλοτε έχω τις ΕΡΤ και τα τοπικά και άλλοτε με pixel ή καθόλου

Το φωτάκι του ενισχυτή ήταν αναμμένο  αλλά δεν γνωρίζω αν ενισχύει σωστά το σήμα .

Αν αλλάξω τον ενισχυτή με δυνατότερο θα έχω βελτίωση;

Το καπάκι σίγουρα θα το αντικαταστήσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία τα πράγματα είναι εύκολα. Από την στιγμή που έλειπε το καπάκι της κεραίας προφανώς έχει περάσει μέσα υγρασία γι' αυτό έχεις πτώση σήματος και πρόβλημα στα συγκεκριμένα κανάλια. Προφανώς το σήμα για τα υπόλοιπα κανάλια είναι αρκετά ισχυρό γι ' αυτό δεν έχεις άλλα προβλήματα.

Δεν χρειάζεται να κάνεις έξοδα, ούτε να αλλάξεις ενισχυτή. Από την στιγμή που λειτουργούσε πριν είναι εντάξει.

Θα πρέπει να κατεβάσεις την κεραία, να βγάλεις το καλώδιο και να τρίψεις τις επαφές στο κουτάκι γιατί προφανώς θα έχουν σκουριά.

Αν το καλώδιο (που πάει από την κεραία προς τον ενισχυτή) έχει πάρει νερό (υγρασία) ή έχει ξεραθεί και σπάει άλλαξε το. Αλλιώς κόψε 10 πόντους και συνέδεσε το πάλι προσεκτικά . Εγώ θα το άλλαζα για σιγουριά αλλά το πιο πιθανό είναι ότι θα παίξει και έτσι.

Στεγανοποίησε καλά το κουτί της κεραίας και βάλε την στη θέση της. Κάνε ένα σωστό προσανατολισμό και είσαι έτοιμος.

Αν συνεχίσεις να έχεις σπασίματα δώσε λίγο ενίσχυση γυρίζοντας σιγά-σιγά ( ελάχιστα κάθε φορά) το ρυθμιστικό του ενισχυτή δεξιόστροφα.

Επεξ/σία από afm

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, karaap είπε

Είναι δυόροφη οικία στη Κοζάνη, που παίρνει σήμα από το Μεταξά,

Σε αναζήτηση που έκανα δεν εντόπιζε καμία  TV  το μπουκέτο NEGA, SKAI, STAR,  mTV.

Έκανα ένα οπτικό έλεγχο και εντόπισα  το εξής:  Στη κεραία (πλέγμα) που είναι στη κορυφή του ιστού έλλειπε το καπάκι από το κουτί που ενώνονται τα καλώδια με την κεραία.

Πιθανό να έχουν σκουριάσει ή και να έχουν κοπεί και να ακουμπούν μόνο  κάποια συρματάκια , γιαυτό και άλλοτε έχω τις ΕΡΤ και τα τοπικά και άλλοτε με pixel ή καθόλου

Το φωτάκι του ενισχυτή ήταν αναμμένο  αλλά δεν γνωρίζω αν ενισχύει σωστά το σήμα .

Αν αλλάξω τον ενισχυτή με δυνατότερο θα έχω βελτίωση;

Το καπάκι σίγουρα θα το αντικαταστήσω.

Ενισχυτη να ειναι το τελευταιο κατα εμε που θα αλλαξεις δες εκει που εχει φυγει το κουτι σιγουρα εχει πιασει υγρασια εστω και λιγη κανει ζημια επισης το καλωδιο λογικα εχει παρει νερ αυτο το καταλαβαινεις γιατι δεν θα ειναι τελειως λιο αλλα θα εχει κατι σαν γραμμες η οτι εκει απλα κοβεις και αλλαζεις το μερος με το θεμα καθως να πιασει ολο υγρασια πολυ δυσκολο απλα μετα βαζεις ταινια σφιχτα και καλα και πολυ οχι μια γυρα αλλα 2-3

Επισης η κεραια αμα ειχε πολλους αερες μετα που θα τη σηκωσεις να δεις να κοιταει οσο πιο πολυ γινετε στην μερια που κοιταει το μεγαλυτερο ποσοστο κεραιων των γυρω σπιτιων σε περιπτωση που εχετε δυο κεραιες βεβαιωσου οτι κοιτας την δικια σου και οχι του γειτονα καθως δεν θελουμε καταλαθως να κανουμε θεμα στον αλλον

Επεξ/σία από soteras

Το πρόβλημα λύθηκε

Ήλθε ηλεκτρολόγος άλλαξε κεραία και έβαλε νέο ενισχυτή, τα κανάλια παίζουν .όπως πριν.

Έφταιγε η υγρασία και ο παλιός ενισχυτής τα είχε παίξει

On 13/10/2020 at 23:19, karaap said:

Το πρόβλημα λύθηκε

Ήλθε ηλεκτρολόγος άλλαξε κεραία και έβαλε νέο ενισχυτή, τα κανάλια παίζουν .όπως πριν.

Πόσα έδωσες αν επιτρέπεται;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/10/2020 στις 11:19 ΜΜ, karaap είπε

Το πρόβλημα λύθηκε

Για να πιάνεις όλα τα άλλα κανάλια και με σπασίματα την Ε.Ρ.Τ. ή είχες πολύ ισχυρό σήμα ή ο ενισχυτής σου ήταν μία χαρά και τζάμπα τον άλλαξες. Προσωπικά πιστεύω ότι ο ενισχυτής ήταν μία χαρά.

Αυτό που έκανες βέβαια είναι το πιο σωστό. Αλλάζεις κεραία, καλώδιο, ενισχυτή και είσαι κομπλέ για 15 με 20 χρόνια. Απλά αν άλλαζες μόνο σου το καλώδιο και σφράγιζες το κουτάκι (αφού έτριβες τις επαφές του) θα την έβγαζες με 2-3 ευρώ (που θα έκαναν 10 μέτρα καλώδιο). Άντε αν χρειαζόταν να έτριβες και τις επαφές του ενισχυτή (αν είχαν σκουριάσει και αυτές). Ενώ τώρα ένας φθηνός ενισχυτής, κεραία, καλώδιο, εργασία θα σου πήγε λογικά γύρω στα 70 ευρουδάκια και δεν είναι καιρός για έξοδα. Και το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο.

Επεξ/σία από afm
  • Like 1

• 1 χρόνο αργότερα...

Σε ενα δωματιο σταματησε ξαφνικα η tv να πιανει αρκετα καναλια οταν αλλαχθηκαν οι συχνοτητες (mega, star, ktl) και τωρα σταματησε να πιανει και τα κρατικα. Αλλη tv στην ιδια πριζα τα πιανει ολα κανονικα.

Εχει νοημα να βαλω αποκωδικοποιητη εξτρα; Παιζει να χαλασε ο ενσωματωμενος;

Καλησπέρα έχω το εξής κουλό πρόβλημα έχω δοκιμάσει αρκετά άλλα δεν βρίσκω άκρη. 

Σε σπίτι που νοικιασαμε δεν μπορώ με τίποτα να πιάσω όλα τα κανάλια αλλά δεν είναι μόνο αυτό. 

Πιάνω σήμα κ όχι όλα τα κανάλια, όταν ακουμπάει ο χαλκός σκέτος στην υποδοχή της κεραίας της tv. 

Όταν συνδέω το φις πιάνω 10 κ όχι τα μεγάλα αλλά μικρά κανάλια κ αυτό όχι πάντα αρκετές φορές δεν πιάνω κανένα. 

Το καλύτερο που έχω πετύχει με διάφορους πειραματισμους είναι 25 με 7 σταθμούς ραδιοφώνου κ όχι όλα τα μεγάλα πχ δεν έχω καταφέρει να πιάσω με τίποτα σκαι open ant1. 

Πριν μετακομίσουμε στο άλλο σπίτι είχα φτιάξει εγώ το φις κ τα έπιανα όλα κανονικά. 

Το καινούργιο σπίτι είναι άνω γλυφάδα κ η κεραία είναι ξεχωριστή κ έρχεται με καλώδιο από έξω. 

Καμία ιδέα; 

• 2 μήνες μετά...

Μια βοηθεια please.

Εχω 2 τηλεορασεις η μια στο ενα δωματιο πιανει τα τοπικα μονο και η αλλη στο αλλο μονο τα κρατικα και τα μεγαλα πανελλαδικα. Τι να φταιει; Να αλλαξω ενισχυτη; Εχω τον παρακατω, λετε ναχει καει; Οποια γνωμη ευπροσδεκτη ευχαριστω.

A62E0483-7F57-419F-8C3C-F74279AC8FDC.jpeg.e6d0d5ba49b6b86585b6ce1a272ba7c6.jpeg

• 2 χρόνια αργότερα...
Στις 18/4/2022 στις 12:14 ΜΜ, booogieman είπε

Μια βοηθεια please.

Εχω 2 τηλεορασεις η μια στο ενα δωματιο πιανει τα τοπικα μονο και η αλλη στο αλλο μονο τα κρατικα και τα μεγαλα πανελλαδικα. Τι να φταιει; Να αλλαξω ενισχυτη; Εχω τον παρακατω, λετε ναχει καει; Οποια γνωμη ευπροσδεκτη ευχαριστω.

A62E0483-7F57-419F-8C3C-F74279AC8FDC.jpeg.e6d0d5ba49b6b86585b6ce1a272ba7c6.jpeg

εβγαλες ακρη τελικα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...