Επισκέπτης Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Έχω ένα 60αρι μοντέρνο πλυντήριο πιάτων της whirlpool. Στο εγχειρίδιο λέει ότι έχει πρόγραμμα στο οποίο δε χρειάζεται να ξεβγάλω αλλά τα ξεβγάζει αυτό. Μπορώ να βάλω μέσα αντικείμενα με πολλά υπολείμματα ημερών που είναι κολημένα και να τα ξεβγάλει? Όλη η βρωμιά που μαζεύει που πηγαίνει? θα μου λερώσει το πλυντήριο αν το κάνω αυτό? Μπορώ να βάλω μέσα και αντικείμενα με πιο χοντρά υπολείμματα όπως φαγητό (πχ γιαούρτι) που δεν φαγώθηκε? Θα ήταν απίστευτο αν μπορούσε όντως να τα ξεβγάλει αυτό. Το ξέβγαλμα είναι αδιανόητα κουραστικό κυρίως επειδή μαζεύεται πολύ πράγμα γιατί δεν είμαι συνεπής. Τώρα δε ξέρω πραγματικά πόσο νόημα έχει....Έχω μία καλή συσκευή αλλά για να πω την αλήθεια εξακολουθεί να με κουράζει. Δεν αισθάνομαι ότι έχω βγει πολύ κερδισμένος. Το πρόβλημα γίνεται χειρότερο επειδή ζω σε μικρό σπίτι και τα ντουλάπια έχουν κάποια θέματα και δεν υπάρχει χώρος να τοποθετήσω όλα τα κουζινικά οπότε πολλές φορές απλά τα αφήνω στο πλυντήριο και τα παίρνω από εκει. Λέτε να το προσπαθήσω? φοβάμαι μη κάνω καμία ζημιά στο πλυντήριο όπως να το λερώσω πολύ ή κάτι τέτοιο.
danaos7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχει και το δικό μου 15 λεπτό ξέπλυμα.εννοειτε βέβαια σάλτσα και ελαφριά τρίμματα,κάνα γιαούρτι για τέτοια πράγματα ενδυκνειται όχι να έχεις τα πιάτα χαλιά τελείως.τα μαζεύει όλα στο φίλτρο που καλό είναι να το καθαρίσουμε κάθε βδομάδα?καλύτερη λύση που την κάνω και εγώ μόλις τελειώσεις ότι τρως ξέπλυμα στο νεροχύτη και κατευθείαν πλυντήριο. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2020 από danaos7 4
SilentVoice Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Ας λένε ότι κάνουν ξέπλυμα, στον χρόνο θα φανεί πως κάτι χάλασε-μπουκωσε. Φυσικά το φίλτρο θέλει καθάρισμα κάθε βδομάδα ή αν ξέρεις ότι θα έχει μπουκωσει επειδή δεν είσαι συνεπής.
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δεν είναι δύσκολο να τα βάλεις κάτω απο το νερό να φύγουν τα χοντρά πριν τα βάλεις στο πλυντηριο.Επίσης αν θες να καθαρίζει καλά δεν θα διαλέγεις το γρήγορο πρόγραμμα αλλά καποιο που είναι για έντονη βρωμια,ειδικα αν δεν πλένεις καθε μερα. (να πω ότι το είχα προβλέψει το θεματάκι;) 1
zio10 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Αν βαριέσαι τόσο να τα ξεπλύνεις μετά που τρως μπορείς να καθαρίζεις τα χοντρά με χαρτί κουζίνας.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν είναι δύσκολο να τα βάλεις κάτω απο το νερό να φύγουν τα χοντρά πριν τα βάλεις στο πλυντηριο.Επίσης αν θες να καθαρίζει καλά δεν θα διαλέγεις το γρήγορο πρόγραμμα αλλά καποιο που είναι για έντονη βρωμια,ειδικα αν δεν πλένεις καθε μερα. (να πω ότι το είχα προβλέψει το θεματάκι;) Δεν είναι τα χοντρά το πρόβλημα απλά το ανέφερα από περιέργεια. Το βασικό πρόβλημα είναι τα πολύ κολλημένα που πρέπει να τα τρίβω ώρα με το σφουγγάρι και νερό για να φύγουν. Αυτά είναι κυρίως από σάλτσες ή λιωμένα φαγητά, καμιά φορά και ρύζι. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2020 από aizensama24
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, aizensama24 είπε Δεν είναι τα χοντρά το πρόβλημα αλλά τα πολύ κολλημένα που πρέπει να τα τρίβω ώρα με το σφουγγάρι και νερό για να φύγουν. Αυτά είναι κυρίως από σάλτσες ή λιωμένα φαγητά. Κόλλα τρως;Αν μόλις τελειώσεις το φαγητό τα ξεπλύνεις με νερό και τα βάλεις στο πλυντήριο τι πρόβλημα υπάρχει;Αν χρειάζεται να βάλεις και σφουγγάρι δεν χρειάζεσαι πλυντήριο.Εχεις δοκιμάσει και δεν καθαρίζουν;Φαντάζομαι αλάτι ,σαπούνι ,γυαλιστικό βάζεις στο πλυντήριο. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Κόλλα τρως;Αν μόλις τελειώσεις το φαγητό τα ξεπλύνεις με νερό και τα βάλεις στο πλυντήριο τι πρόβλημα υπάρχει;Αν χρειάζεται να βάλεις και σφουγγάρι δεν χρειάζεσαι πλυντήριο.Εχεις δοκιμάσει και δεν καθαρίζουν;Φαντάζομαι αλάτι ,σαπούνι ,γυαλιστικό βάζεις στο πλυντήριο. Αυτό είναι το θέμα. Δε τα ξεπλένω αμέσως αλλά τα αφήνω στο νεροχύτη και μπορεί απλά να τους ρίξω νερό από πάνω για να μη κολλήσουν τα υπολείμματα αλλά δε το κάνω πάντα και πολλές φορές κολλάνε υπερβολικά. Μου κάνει εντύπωση ότι λες ότι δε θέλω σφουγγάρι, έγω πάντα με το πράσινο του σφουγγαριού ξεβγάζω ειδικά πολύ κολλημένα υπολείμματα. Γενικά κάθε 3η μέρα βάζω πλυντήριο και έως τότε έχουν κολλήσει κάποια υπολείμματα.
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, aizensama24 είπε Αυτό είναι το θέμα. Δε τα ξεπλένω αμέσως αλλά τα αφήνω στο νεροχύτη και μπορεί απλά να τους ρίξω νερό από πάνω για να μη κολλήσουν τα υπολείμματα αλλά δε το κάνω πάντα και πολλές φορές κολλάνε υπερβολικά. Μου κάνει εντύπωση ότι λες ότι δε θέλω σφουγγάρι, έγω πάντα με το πράσινο του σφουγγαριού ξεβγάζω ειδικά πολύ κολλημένα υπολείμματα. Γενικά κάθε 3η μέρα βάζω πλυντήριο και έως τότε έχουν κολλήσει κάποια υπολείμματα. Δηλαδή βάζεις σφουγγάρι και μετά τα βαζεις και στο πλυντήριο;Τι το θες το πλυντήριο τοτε; Ξεπλυμα είναι να τα βάλεις κάτω απο την βρύση να φύγουν τα πολλά. Βάλε μια λεκάνη και άσε τα μέσα να μουλιάζουν. 1
danaos7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 8 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Αυτό είναι το θέμα. Δε τα ξεπλένω αμέσως αλλά τα αφήνω στο νεροχύτη και μπορεί απλά να τους ρίξω νερό από πάνω για να μη κολλήσουν τα υπολείμματα αλλά δε το κάνω πάντα και πολλές φορές κολλάνε υπερβολικά. Μου κάνει εντύπωση ότι λες ότι δε θέλω σφουγγάρι, έγω πάντα με το πράσινο του σφουγγαριού ξεβγάζω ειδικά πολύ κολλημένα υπολείμματα. Γενικά κάθε 3η μέρα βάζω πλυντήριο και έως τότε έχουν κολλήσει κάποια υπολείμματα. δώ δεν θα προσπαθήσουμε να σου αλλάξουμε τα χούγια..το τι πρέπει να κάνεις το ξέρεις ήδη αλλά αν βαριέσαι..βάλε τάπα στο νεροχύτη Βάλτα μέσα άστα 3 μέρες και Βάλτα τότε στο πλυντήριο....τι να πούμε άλλο. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Ωραία ας το θέσω αλλιώς μιας και δύσκολα βγάζεις άκρη χωρίς εικόνα του πράγματος. Αυτά μπορούν να μπουν στο πλυντήριο όπως τα βλέπεται? Κολλημένα υπολείμματα ημερών. Σε κάποιες περιπτώσεις ειδικά σε γυάλινες επιφάνειες ή και μεταλλικές ξερένονται εντελώς και γίνονται αρκετά σκληρά και δύσκολο να τα τραβήξεις αλλά δείχνουν παρόμοια με τα παραπάνω.
SilentVoice Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Κάποτε και εγώ το έκανα αυτό , ώσπου ένα βράδυ σηκώθηκα και είδα πάρτυ από κατσαρίδες. Τα άφηνα 3 ημέρες στον νεροχύτη και τα έπλενα μετά (δεν είχα πλυντήριο) . Τότε έμαθα πάντα να αδειαζω τα υπολείμματα στον κάδο , αν κάτι κόλλαγε πέρναγα ένα χαρτί κουζίνας και το έβαζα στον νεροχύτη αφού έριχνα λίγο νερό. 3-4η ημέρα έπιανα το σφουγγάρι. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 10 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Κάποτε και εγώ το έκανα αυτό , ώσπου ένα βράδυ σηκώθηκα και είδα πάρτυ από κατσαρίδες. Τα άφηνα 3 ημέρες στον νεροχύτη και τα έπλενα μετά (δεν είχα πλυντήριο) . Τότε έμαθα πάντα να αδειαζω τα υπολείμματα στον κάδο , αν κάτι κόλλαγε πέρναγα ένα χαρτί κουζίνας και το έβαζα στον νεροχύτη αφού έριχνα λίγο νερό. 3-4η ημέρα έπιανα το σφουγγάρι. Αυτό το κάνω κυρίως με τις κατσαρόλες, το μπλέντερ και γενικά μεγάλα κουζινικά γιατί είναι πόνος να τα ξεβγάλεις αλλιώς. Με τα ποτήρια, τα κουτάλια και τα πιάτα βαριέμαι να το κάνω. Ακόμη και στα μεγάλα κουζινικά δε το κάνω εντελώς. Ενδιαφέρον πάντως το χαρτί κουζίνας, δε το είχα σκεφτεί. Εγώ αν τα ξεπλύνω αμέσως είναι κάτω από το νεροχύτη και ειδικά τα μεγάλα δε χωράνε καλά.
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 22 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Ωραία ας το θέσω αλλιώς μιας και δύσκολα βγάζεις άκρη χωρίς εικόνα του πράγματος. Αυτά μπορούν να μπουν στο πλυντήριο όπως τα βλέπεται? Κολλημένα υπολείμματα ημερών. Σε κάποιες περιπτώσεις ειδικά σε γυάλινες επιφάνειες ή και μεταλλικές ξερένονται εντελώς και γίνονται αρκετά σκληρά και δύσκολο να τα τραβήξεις αλλά δείχνουν παρόμοια με τα παραπάνω. Nαι. Πόσο δύσκολο να το δοκιμάσεις βρε φίλε;Πόσο; 1
SilentVoice Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις κατσαρόλες-ταψιά βάζω πάντα νερό μέχρι ένα αρκετό ύψος και την ώρα που πέφτει το νερό μέσα, ριχνω και υγρό πιάτων! Έτσι , σχεδόν εγγυημένα και μια βδομάδα να τα αφήσεις ,ούτε μούχλα δεν θα πιάσει και πλένονται πανεύκολα. Με το ξέπλυμα στον νεροχύτη , θέλει προσοχή να μην αφήσεις υπολείμματα χύμα μέσα στον νεροχύτη, πάλι υπάρχει κίνδυνος να μαζευτούν κατσαρίδες. 10 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Αυτό το κάνω κυρίως με τις κατσαρόλες, το μπλέντερ και γενικά μεγάλα κουζινικά γιατί είναι πόνος να τα ξεβγάλεις αλλιώς. Με τα ποτήρια, τα κουτάλια και τα πιάτα βαριέμαι να το κάνω. Ακόμη και στα μεγάλα κουζινικά δε το κάνω εντελώς. Ενδιαφέρον πάντως το χαρτί κουζίνας, δε το είχα σκεφτεί. Εγώ αν τα ξεπλύνω αμέσως είναι κάτω από το νεροχύτη και ειδικά τα μεγάλα δε χωράνε καλά. Έτσι για την ιστορία, Κάποιοι συμφοιτητές μου κάποτε , έβαζαν πάνω από το πιάτο το σελοφάν (αυτό της σανιτας) για να μην πλένουν ποτέ πιάτα. Τα τάπερ της μάνας τους τα επέστρεφαν βρώμικα και μέσα στην μούχλα. Σε αυτό φταίνε οι γονείς. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2020 από SilentVoice 1 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα