Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 5 Μαΐου 2004 Δημοσ. 5 Μαΐου 2004 Καλησπέρα, ας υποθέσουμε ότι θέλω να τοποθετήσω σε κουτί αλουμινίου, πλαϊνό ανεμιστήρα. Έχω μερικές ερωτήσεις: Σε πιο ύψος ? Τι διαμέτρου ? Στροφών ? Παίζει ρόλο ότι υπάρχουν – εκτός του psu και της cpu που είναι μια ψήκτρα zalman η οποία φυσά αέρα από «υψηλά» στον επεξεργαστή (περίπου από το ύψος μιας pci κάρτας) – δύο ακόμα, ένας μπροστά (in) και ένας πίσω(out). Οι θερμοκρασίες σε full load αυτή την στιγμή είναι – βάσει του MBM5 43c ->cpu, 40c -> κουτί. Αξίζει τον κόπο? Η τοποθέτηση θα γίνει από εμένα – ιδιοκατασκευή – και σκέπτομαι να μην κάνω μία μεγάλη τρύπα στο μέγεθος του ανεμιστήρα, αλλά πολλές μικρές. Ο ανεμιστήρας προφανώς – κατά την σκέψη μου – θα μπει εσωτερικά του κουτιού. Υπάρχει πρόβλημα? Ευχαριστώ,
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 5 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2004 Ευχαριστώ κατ΄αρχάς για την απάντηση. Δυστυχώς και ενω δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει την ροή του αέρα μέσα στο κουτί (ΟΛΑ τα καλώδια είναι περασμένα από το πλάι και πίσω από την Μ/Β), υπάρχει το πρόβλημα της θερμοκρασίας. Να υποθέσω ότι είναι πρόβλημα εξόδου και όχι εισόδου αέρα? Μήπως η ψήκτρα ρίχνοντας αέρα (στο max των στροφών) πάνω στον Athlon 2600+, επιβαρύνει την θερμοκρασία του κουτιού (μιας και απ ότι βλέπω είναι μάλλον το fan με την μεγαλύτερη διάμετρο)? Η ψήκτρα όπως αναφέρω είναι zalman - δεν θυμάμαι μοντέλο - με χάλκινη ψήκτρα (σε σχήμα βεντάλιας αν βοηθάει) και το fan είναι σε απόσταση από αυτή (αν βοηθάει το μπράτσο στήριξης βιδώνεται σε τρεις βίδες pci του κουτιού) και δουλεύει στο max. PS Ναί το έχω δεί το pdf. Οι ανεμιστήρες είναι οι κλασσικοί που έχουν τα κουτιά (ο πίσω στο full) και ο μπροστά ένας zalman ίδιας διαμέτρου (στο full επίσης).
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 5 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2004 Αν πώ οτι η M/B είναι η AsusA7V600, θα βοηθούσε?? Το θέμα με την μείωση στροφών το είχα σκεφτεί και κάνει, χωρίς αποτελέσματα - θεαματικά τουλάχιστον-. Επειδή το κουτί μου, έχει δυνατότητα μέτρησης θερμοκρασίας - αυτή την στιγμή είναι κατά τον μετρητή του 30c, ενώ κατά το MBM5 34c , θα το δοκιμάσω σε διάφορες θέσεις και θα δώ που είναι η μεγαλύτερη. Πάντως τώρα είναι σε σημείο μή αεριζόμενο και πάντως μακρυά απο ρεύμα αέρα. Η πάστα είναι η A. Silver, και ναι , επειδή πολλές έχω καθαρίσει την ψήκτρα έχω βάλει την σωστή - φαντάζομαι χωρίς να είμαι σίγουρος οτι ή βάζεις πολύ ή λίγο έχεις τα ίδια αποτελέσματα , δηλαδή πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σωστά?? Γενικά, αν είναι να πειραματιστώ, θα ήθελα να ξέρω το εύρος της θερμοκρασίας για το κουτί και τον επεξαργαστή - χωρίς o/c. Ευχαριστώ,
jeankoyg Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Δημοσ. 6 Μαΐου 2004 Καλύτερα είναι η αφαίρεση του ανεμιστήρα της ψήκτρας και τοποθέτηση του στο πλαϊνό καπάκι στο ύψος της ψήκτρας, με πλήρη οπή στο κουτί με διάμετρο αυτή του ανεμιστήρα (βάλε και ένα φίλτρο αέρα και καθαρό εσωτερικό). Με την βοήθεια μίας χοάνης ή σωλήνας (χάρτινης) στέλνεις με τον ανεμιστήρα "φρέσκο" αέρα απευθείας στη ψήκτρα. Εγώ έβγαλα τον ανεμιστήρα της ψήκτρας (5400σαλ) έβαλα με το παραπάνω τρόπο ένα ανεμιστήρα (2500σαλ) τροφοδοτικού, και έχω χαμηλότερα θόρυβο, καθαρότερο εσωτερικό, χαμηλότερη θερμοκρασία CPU από 47c σε 40c. Το μόνο μικρό πρόβλημα είναι ότι έχω 41c θερμοκρασία κουτιού. Το δικό σου πρόβλημα είναι απαγωγής της θερμότητας που συσσωρεύεται στο εσωτερικό του κουτιού. Ο πίσω ανεμιστήρας σου και το τροφοδοτικο δεν κάνουν καλή δουλειά. Μπορείς να βάλεις ένα ακόμα πλαϊνό ανεμιστήρα στο πάνω μέρος δίπλα στο τροφοδοτικό ώστε να έχεις μεγαλύτερη ροή αέρα προς τα έξω χωρίς να χαλάσεις τη σωστή ροή αέρα μέσα στο κουτί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.