Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Εγώ θελω να δείτε στο σπιτι σας απο κατω 5-6 μοτοσυκλέτες παρκαρισμένες παράλληλα η μια πισω απο την άλλη και να μην μπορείτε να παρκάρετε τα κουτιά σας και να είμαι απο μια μεριά να γελάω, και να παρακολουθώ πόσα θέματα θα ανοίξουν στο ινσομνια για το θέμα αυτό 😄

...καλή συνέχεια

Καταλαβαίνεις ότι το θέμα είναι τι ορίζει ο ΚΟΚ και όχι τι κάνουμε συνήθως; 

Ούτε 10 μέτρα από γωνίες, φανάρια και Stop επιτρέπεται το παρκάρισμα, αλλά παρκάρουμε.

Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ή όντως δεν καταλαβαίνεις την διαφορά; 

Αυτά τα επιχειρήματα τα παιδικά μιλάμε είναι τα πιο ενοχλητικά. 

• Like 3
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Εγώ θελω να δείτε στο σπιτι σας απο κατω 5-6 μοτοσυκλέτες παρκαρισμένες παράλληλα η μια πισω απο την άλλη και να μην μπορείτε να παρκάρετε τα κουτιά σας και να είμαι απο μια μεριά να γελάω, και να παρακολουθώ πόσα θέματα θα ανοίξουν στο ινσομνια για το θέμα αυτό 😄

...καλή συνέχεια

Και εγώ θα ήθελα ιδανικά μια φορά σε οπιαδηποτε συζήτηση πάρεις μέρος στο φόρουμ να σκεφτείς μήπως και κάποιος άλλος από εσένα που σου παραθέτει τεκμηριωμένες απαντήσεις μπορεί λέω,μπορεί να έχει δίκαιο .

Καλή συνέχεια 

Δημοσ.
27 minutes ago, NikosKallithea said:

...καλή συνέχεια

Το οποίο βέβαια δεν έχει ιδιαίτερη σχέση. 

Θα μας πεις τουλάχιστον αν οι μηχανές είναι οχήματα ή όχι? 

Δημοσ.

παιδιά ξεκολήστε, οι μηχανές σύμφωνα με τον ΚΟΚ πρέπει να παρκάρονται παράλληλα με το πεζοδρόμιο, εκτός και αν έχουν δημιουργηθεί θέσεις σταθμευσης από δήμο κτλ...

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Διαφορετικα δεν θα υπηρχε παρκινγκ για τα αυτοκινητα ουτε για δειγμα και το μποτιλιαρισμα, αν κινουμασταν ακριβως βαση ΚΟΚ, θα ηταν το 3πλασιο.

Αυτο δεν αναιρεί οτι εισαι παράνομος και συμφωνα με τον ισχυων νομο απαγορεύεται να το κανεις.Επισης σε περιπτωση ατυχηματως δεν σε πληρωνει κανεις.Βασικα σαν οδηγός αυτοκινητου μπορώ να ανεχτω το μποτιλιάρισμα αλλα οχι τα μηχανάκια που κινουνται και πετάγονται αλλοπρόσαλλα λες και δεν υπαρχει αυριο για αυτους.................

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, georgebou21 είπε

Αμα εχει καμια εταιρία σαν την Intersalonica εσυ η ο άλλος η οποία δεν ειναι σε φιλικο διακανονισμο ΤΟΤΕ ΔΕΝ μιλάνε οι ασφαλιστικες.
Μιλας εσυ η ο ασφαλιστης σου  - αν έχεις - με την ασφαλιστικη του άλλου και αν δεν βγάλεις άκρη πρεπει να κινηθεις δικαστικα.

Το επαθα προσφατα, που ειχα μια συγκρουση και καναμε και οι δυο αρνητικη δήλωση, αλλα δεν κινηθηκα δικαστηκα γιατι δεν ειχα ορεξη να χάσω τον χρόνο μου, επειδη η ζημια ηταν γυρω στα 100 ευρω.

Αυτά δεν τα καλύπτει η νομική προστασία (που σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές παρέχουν);.

2 ώρες πριν, jimzak είπε

Έχεις δίκιο, και εγώ κάθετα την παρκάρω γι'αυτό τον λόγο, θεωρούν ότι τους παίρνεις την θέση, βέβαια αν έχεις μεγάλη μηχανή λίγο δύσκολο να σου την μετακινήσει κάποιος. Πάντως εγώ οπότε πάω κάπου και την έχω στο οπτικό μου πεδίο, παράλληλα την παρκάρω, αυτό είναι το νόμιμο εξάλλου. Επίσης αν έχεις συναγερμό και είσαι σε σημείο που μπορείς να τον ακούσεις, αν κάποιος πάει να της βάλει "χέρι" τον πιάνεις επ αυτοφώρω, και αν θέλει σώνει και καλά να την μετακινήσεις καλεις την αστυνομία και το λύνει.

Επίσης είναι σύνηθες ορισμένοι πονηρίδηδες που δεν έχουν ιδιόκτητη θέση στάθμευσης να αγοράζουν μια μοτοσυκλέτα της κακιάς ώρας για να «κρατάει θέση» φαρδιά πλατιά κάτω από το σπίτι τους.

Κάτι το οποίο είναι νομότυπο καθώς πλέον απαγορεύονται καφάσια, καρέκλες και λοιπά εμφάνταστα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν...

Μοτοσυκλέτα την οποία φυσικά βάζουν στην συνέχεια κάθετα όταν φέρνουν το άμαξι!

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Επίσης είναι σύνηθες ορισμένοι πονηρίδηδες που δεν έχουν ιδιόκτητη θέση στάθμευσης να αγοράζουν μια μοτοσυκλέτα της κακιάς ώρας για να «κρατάει θέση» φαρδιά πλατιά κάτω από το σπίτι τους.

Κάτι το οποίο είναι νομότυπο καθώς πλέον απαγορεύονται καφάσια, καρέκλες και λοιπά εμφάνταστα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν...

Δυστυχώς συμβαίνει και αυτό, αλλά όπως είπες, από την στιγμή που φέρει πινακίδες και πληρώνει τέλη κυκλοφορίας μπορεί να "καβαντζώνει" θέση νόμιμα.

Δημοσ.

παντα ο νομος ειναι καλος οταν μας συμφερει 😊

Εξαντλουμε τα νομιμα δικαιωματα μας οταν μας ακουμπανε την μηχανη. Διοτι ο νόμος λεει να μην μας την ακουμπανε. 

Κανουμε γαργαρα τον νόμο οταν παρκαρουμε καθετα. Εκει ξαφνικα ο νόμος ειναι λαθος 😂😂😂

Φιλε μου, εντελως συμβουλευτικα... ή εισαι νομοτυπος ή δεν εισαι. Αποφασισε! Δεν γινεται να επιλεγεις ποια κομματια του νομου σε συμφερουν. 

Παρανομος εσυ που παρκαρες καθετα, παρανομος και ο αλλος που σε χτυπησε. Αρα τι το ψαχνεις? η δικη σου παρανομια να συγχωρεθει αλλα του αλλου η παρανομια οχι? 

Στο κατω κατω αν δεν ειχες κανει πρωτος εσυ την παρανομια, πιθανοτατα δεν θα υπηρχε προβλημα. Ειναι σαν να οδηγας στο αντιθετο ρευμα και να παραπονιεσε οτι σε χτυπησανε 😂😂😂

παιρνεις τα ρισκα σου... διευκολυνεσαι... αλλα μην παραπονιεσε κιολας αν κατι στραβωσει. 

🤔

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, yanpas είπε

Εξαντλουμε τα νομιμα δικαιωματα μας οταν μας ακουμπανε την μηχανη. Διοτι ο νόμος λεει να μην μας την ακουμπανε. 

Κανουμε γαργαρα τον νόμο οταν παρκαρουμε καθετα. Εκει ξαφνικα ο νόμος ειναι λαθος 😂😂😂

Φιλε μου, εντελως συμβουλευτικα... ή εισαι νομοτυπος ή δεν εισαι. Αποφασισε! Δεν γινεται να επιλεγεις ποια κομματια του νομου σε συμφερουν. 

Παρανομος εσυ που παρκαρες καθετα, παρανομος και ο αλλος που σε χτυπησε. Αρα τι το ψαχνεις? η δικη σου παρανομια να συγχωρεθει αλλα του αλλου η παρανομια οχι? 

Στο κατω κατω αν δεν ειχες κανει πρωτος εσυ την παρανομια, πιθανοτατα δεν θα υπηρχε προβλημα. Ειναι σαν να οδηγας στο αντιθετο ρευμα και να παραπονιεσε οτι σε χτυπησανε 😂😂😂

παιρνεις τα ρισκα σου... διευκολυνεσαι... αλλα μην παραπονιεσε κιολας αν κατι στραβωσει. 

🤔

Δεν είναι ακριβώς έτσι, οι περισσότεροι παρκάρουν κάθετα γιατί αν δει ο "αυτοκινητακιας" (μην παρεξηγηθω είμαι οδηγός αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας) ότι έχεις παρκάρει παράλληλα, θεωρεί ότι του έχεις φάει την θέση πάρκινγκ και προσπαθεί να την μετακινήσει ακόμη και κλειδωμένη για να χωρέσει τον κουβά τού. Καλά ειδικά αν μιλάμε για τίποτα 50αρια αυτόματα που είναι και παναλαφρα, τα σηκώνουν και τα τοποθετούν ακόμη και πάνω στα πεζοδρόμια προκειμένου να παρκάρουν. Με λίγα λόγια η πλειοψηφία παρκάρει κάθετα για να προστατεύσει την περιουσία από κάτι τύπους σαν τους από πάνω που ανέφερα και δυστυχώς είναι πάρα πολλοί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Αυτά δεν τα καλύπτει η νομική προστασία (που σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές παρέχουν);.

Τα καλύπτει. Αφού πάρεις 5-6 φορές τηλέφωνο στην ασφαλιστική του άλλου και δεν βγάλεις άκρη μετά ενεργοποιεις την νομική προστασία.

Μετά τα πληρώνεις απο την τσέπη σου και αν ποτέ  δικαιωθεις απο το δικαστήριο τα παίρνεις τα λεφτά σου.

Ελπίζω ωστόσο στην περίπτωση του φίλου να είναι συνεργαζομενες οι ασφαλιστικές.

Επεξ/σία από georgebou21
Δημοσ.

Ως όχημα (εκ του αρχαίου ελληνικού όρου ὄχος= άρμα, άμαξα και του ρήματος ὀχῶ= κινούμαι με άμαξα) χαρακτηρίζεται κάθε αυτοκινούμενη, ή όχι, κατασκευή, η οποία έχει σκοπό την μεταφορά ανθρώπων ή αντικειμένων. Τα λεγόμενα επίγεια οχήματα που κινούνται δια τροχών είναι, μεταξύ άλλων, το ποδήλατο, το αυτοκίνητο, η μοτοσυκλέτα, το τραίνο. Άλλα οχήματα στην έννοια της μεταφοράς είναι κάθε πλωτό εναέριο και διαστημικό μέσο π.χ. το πλοίο, το αεροσκάφος, το διαστημόπλοιο και συναφή αυτών. Σήμερα στον ίδιο όρο περιλαμβάνονται και τα κατευθυνόμενα ή τηλεκατευθυνόμενα μέσα μεταφοράς, ανεξάρτητα αν είναι επανδρωμένα ή όχι

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, yanpas είπε

🤔

Επομένως, με αυτή τη λογική, αν παρκάρει κάποιος παράνομα, μπορείς να του ξηλώσεις το αυτοκίνητο? Δεν είναι ακριβώς έτσι. Αν θέλει ο οδηγός του αυτοκινήτου μπορεί να καλέσει την τροχαία να βεβαιώσει παράβαση στη μηχανή για παράνομο (κάθετο) παρκάρισμα. Αν τη χτυπήσει, οφείλει να πληρώσει (αυτός ή η ασφαλιστική του). Το παράνομο του παρκαρίσματος δε νομιμοποιεί κάποιου είδους εκδικητική συμπεριφορά. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, SPYRER_007 είπε

Αυτο δεν αναιρεί οτι εισαι παράνομος και συμφωνα με τον ισχυων νομο απαγορεύεται να το κανεις.Επισης σε περιπτωση ατυχηματως δεν σε πληρωνει κανεις.Βασικα σαν οδηγός αυτοκινητου μπορώ να ανεχτω το μποτιλιάρισμα αλλα οχι τα μηχανάκια που κινουνται και πετάγονται αλλοπρόσαλλα λες και δεν υπαρχει αυριο για αυτους.................

Καλα, δεν θα σου παρουμε την αδεια για να περασουμε διπλα σου, ουτε μας ενδιαφερει ιδιαιτερα εαν μπορεις "να μας ανεχτεις".

Πιστεψε με, εαν καθομασταν πισω απο τα προπορευομενα και εσυ πισω απο εμας, σειρουλα ο ενας πισω απο τον αλλο και τα μηχανακια οπως τα αυτοκινητα, εσενα θα σου εσπαγαν πιο πολυ τα νευρα. Οποτε χαλαρωσε.

Επισης μην εισαι τοσο σιγουρος οτι αν εσυ πας να αλλαξεις λωριδα και ερχομαι εγω αναμεσα απο τα αυτοκινητα και με χτυπησεις, οτι θα σε πληρωσω. Οχι στο λεω, γιατι και ο προηγουμενος που το νομιζε, ακομα περιμενει. Εμενα ωστοσο μου την εφτιαξε την μηχανουλα μου η ασφαλιστικη του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Επισης μην εισαι τοσο σιγουρος οτι αν εσυ πας να αλλαξεις λωριδα και ερχομαι εγω αναμεσα απο τα αυτοκινητα και με χτυπησεις, οτι θα σε πληρωσω

Ειμαι πολυ σιγουρος γιατι εχω πληρωθει  καθώς το χτυπημα ηταν στην πλαινη πορτα και δεν αλλαξα καν λουριδα.Απλα χωθηκε αναμεσα σε μενα και ενα φοτηγακι... και δεν πηρε ουτε τα εξοδα του νοσοκομειου.Τα εκανε ολα η τροχαια.....

Για τα υπόλοιπα εριστικα σχολεια ξυδι.................

Επεξ/σία από SPYRER_007
  • Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, NickTG είπε

Δεν είναι όχημα η μηχανή? 

Είναι γνωστό ότι οι μηχανές δεν είναι οχήματα όπως και τα κορίτσια δεν είναι παιδιά.

😛

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...