ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Κάτι άλλο θα έχει παιχτεί. Αποκλείεται να εχουν τα κρούσματα σε excel. Δεν έχω ζήσει αγγλία, δεν ξέρω τι παίζεται εκεί αλλά σίγουρα τα πράγματα θα είναι πιο οργανωμένα. Excel χρησιμοποιώ εγώ στην δουλειά για να καταχωρήσω τα service για 2 μήνες και μετά ανοίγω καινούργιο αρχείο και το παλιό το αποθηκεύω. 5-6 στήλες και καμιά 200αριά γραμμές.
Thanassis1 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Η Microsoft φταίει ή ότι δεν έγινε χρήση ειδικού προγράμματος για τέτοιες περιπτώσεις?
Konstantin77 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Μισό λεπτο ρε παιδιά. Νομίζω ότι το άρθρο είναι ότι να ναι. Αυτοί που ειδοποιούνται, ειδοποιούνται από τα επιμέρους εργαστήρια, όχι από την κεντρική βάση στα κεντρικά του Υπουργείου. Πόσο δύσκολο είναι να τσεκάρει ο υπολογιστής 1εκ εγγραφές να δει ποιοι λείπουν; Μέσα σε 2 λεπτά έχει τελειώσει, ξαναζητάς τα επιμέρους αρχεία και τελείωσε. Και πραγματικά όπως έγγραψε κάποιος πιο πάνω, ένα excell δεν ανοίγει ποτέ άμα έχει 1εκ εγγραφές κάτι άλλο έχει γίνει. 5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Εγω απορώ πως και δεν σπάνε τα αρχεία σε πολλά μικρότερα και κρατάνε όχι 1 εκ αλλά και 100000 γραμμές, είναι απλά μη διαχειρισιμα από έναν άνθρωπο.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 14 λεπτά πριν, Konstantin77 είπε Και πραγματικά όπως έγγραψε κάποιος πιο πάνω, ένα excell δεν ανοίγει ποτέ άμα έχει 1εκ εγγραφές κάτι άλλο έχει γίνει. Αυτό μου έχει κινήσει και εμένα την περιέργεια...Εμένα μου έστειλε τιμοκατάλογο προμηθευτής πριν λίγες μέρες με 6000 γραμμές και επειδή είδα και δεν άνοιγε , έκανα 2 τσιγάρα, ηπια ενα καφέ και ξαναγύρισα στο γραφείο..Και όταν μίλησα μαζί τους μου είπαν κάνε λίγο υπομονή και θα ανοίξει.
Vasilisxd Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Κανένας δεν κάνει πλέον customιές , οι προγραμματιστές είναι άγνωστη λέξη. Στον όμιλο που εργάζομαι , προτιμούν να τα κάνουν όλα σε excel παρά να τα γράψουν σε App , μην τύχει και «αποθάνει» ο προγραμματιστής και τους κρεμάσει. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 4 ώρες πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Αυτό μου έχει κινήσει και εμένα την περιέργεια...Εμένα μου έστειλε τιμοκατάλογο προμηθευτής πριν λίγες μέρες με 6000 γραμμές και επειδή είδα και δεν άνοιγε , έκανα 2 τσιγάρα, ηπια ενα καφέ και ξαναγύρισα στο γραφείο..Και όταν μίλησα μαζί τους μου είπαν κάνε λίγο υπομονή και θα ανοίξει. Και εγώ είχα περάσει παρόμοια εμπειρία σε Excel με 8500 γραμμές και 6 στήλες. Ηθελα να μεταφέρω όλα τα δεδομένα με copy paste στο word, αρκετή αναμονή και έτσι και πήγαινες να κάνεις κάποια ελάχιστη τροποποίηση επάνω στο Word άλλη τόση αναμονή. 1
ovidius80 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 10 ώρες πριν, Vasilisxd είπε Κανένας δεν κάνει πλέον customιές , οι προγραμματιστές είναι άγνωστη λέξη. Στον όμιλο που εργάζομαι , προτιμούν να τα κάνουν όλα σε excel παρά να τα γράψουν σε App , μην τύχει και «αποθάνει» ο προγραμματιστής και τους κρεμάσει. Δεν χρειάζεται καν customια ειδικά για κάτι τέτοιο. Μια οποιαδήποτε βάση δεδομένων με κάποιο σχετικό web interface είναι υπεραρκετή για την αποθηκευση δεδομένων ενός πίνακα με στάνταρ στήλες. Και δεν υπάρχει ουτε μία που να μην έχει την δυνατότητα εισαγωγής δεδομένων από csv. Άσε που παίρνει και λιγότερη ώρα για να γίνει η μεταφορά των δεδομένων καθώς δεν χρειάζεται ουτε να ανοιξει το αρχείο ουτε να γίνει copy paste γιατί απλά γίνεται αυτόματα από την ιδια την βάση δεδομένων
CODEC Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Είναι γνωστό στην αγορά πως αρκετές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν excel για μηχανογράφηση εσωτερικών λειτουργιών, αποφεύγοντας την αγορά ενός προγράμματος που χρησιμοποιεί βάση δεδομένων , sql ή oracle για παράδειγμα. Οι βασικοί λόγοι είναι δύο. Το κόστος εφαρμογής του προγράμματος ( προμήθεια του σχετικού hardware - προμήθεια του σχετικού προγράμματος - εκπαίδευση προσωπικού κτλπ.) και η άρνηση αλλαγής περιβάλλοντος εργασίας από τον ίδιο τον χρήστη (είτε είναι ο ίδιος ο εργοδότης είτε είναι ο ίδιος ο υπάλληλος που έχει επιρροή ) λόγο ότι έχει βολευτεί με αυτό που ήδη γνωρίζει ( excel στην περίπτωσή μας ) και δε θέλει να ξαναμπαίνει στη διαδικασία εκμάθησης και αλλαγής περιβάλλοντος εργασίας. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει παντού, και όλα είναι βολικά μέχρι να γίνει η στραβή...
DisRaptor Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Πολλα κρατικα interfaces λειτουργουν με upload αρχειων csv, xml, json κτλ, σε shared location και σκαναρισμα με καποιο scheduled job που τα ανοιγει και και κανει parse. Νομιζετε στη Ελλαδα είναι καλύτερα? Το csv δεν εχει οριο μεγεθους, αλλα το excel έχει. Εγω υποψιαζομαι οτι καποιος χρησιμοποιησε library του excel για να κανει το export. Η κάποιος ανοιξε το csv και εκανε copy paste σε Excel.
Valjean Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 hours ago, ΜΑΝΩΛΗΣ1 said: Αυτό μου έχει κινήσει και εμένα την περιέργεια...Εμένα μου έστειλε τιμοκατάλογο προμηθευτής πριν λίγες μέρες με 6000 γραμμές και επειδή είδα και δεν άνοιγε , έκανα 2 τσιγάρα, ηπια ενα καφέ και ξαναγύρισα στο γραφείο..Και όταν μίλησα μαζί τους μου είπαν κάνε λίγο υπομονή και θα ανοίξει. Ε, βεβαια με 8-16 GB RAM που σου λενε τα περιοδικα και τα τεχνολογικα forums οτι ειναι αρκετα για παιχνιδια και χρηση γραφειου που ν'ανοιξει... Εγω παιζω δεδομενα στο Mathematica και 512 GB μου ειναι παρα πολυ λιγα για να κανω λιστες και να τρεξω προγραμματα. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2020 από Valjean 2 1
Dias Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Θα πρέπει το insomnia, να ανεβάσει άρθρο για το υπουργείο μεταφορών, που δεν μπορεί να κάνει μεταβιβάσεις αυτοκινήτων, διότι το σύστημα που χρησιμοποιείται ειναι το dos , και ο συντηρητής του συστήματος αρνείται να το συντηρήσει, γιατί το δημόσιο του χρωστάει πολλά χρήματα... 1
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Dias είπε Θα πρέπει το insomnia, να ανεβάσει άρθρο για το υπουργείο μεταφορών, που δεν μπορεί να κάνει μεταβιβάσεις αυτοκινήτων, διότι το σύστημα που χρησιμοποιείται ειναι το dos , και ο συντηρητής του συστήματος αρνείται να το συντηρήσει, γιατί το δημόσιο του χρωστάει πολλά χρήματα... Πάλι καλα...Φαντάσου να χρησιμοποιούσε διάτρητες κάρτες...η excel στην χειρότερη περίπτωση Μην το ξαναπεις αυτό για το δημόσιο...πιπέρι.. Το δημόσιο δεν χρωστάει.. Εμείς του χρώσταμε...Πλάκα κάνω Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2020 από ΜΑΝΩΛΗΣ1
ptwma Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Ο σκοπός είναι να μην πάει σε κανένα Cloud και μας πιάσουν κότσο κατάλαβες. Αποδεδειγμένα κιόλας τώρα που μάθαμε πόσες γραμμές χωράει στο Excel καλύτερα να μείνουμε με WinXP σπασμένα και τον κυρ Μήτσο που έβγαλε ΑΤΕΙ Λάρισας με 3 μήνες πληροφορική.
fragment_ Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 10/10/2020 στις 4:40 ΜΜ, manolis940 είπε Ναι... Γιατί η Access είναι το απόλυτο εργαλείο καταχώρησης δεδομένων. H απλή και εύκολη λύση είναι MySQL και JSON Ωστόσο δεν περίμενα ποτέ τέτοιο τίτλο από την guardian. Τα αρχεία access εχουν περιορισμό 2gb!! Όμως κατ εμέ ως portable solution είναι μια πολύ καλή επιλογή διότι υποστηρίζουν accent and case insensitivity. Κατι που η sqlite δεν υποστηρίζει για τα ελληνικά και την καθιστά παντελώς άχρηστη στην αναζήτηση. Mysql πολυ καλη επιλογη ειδικά στην έκδοση 8 εχουν γίνει τρομερές βελτιώσεις στην κωδικοποίηση. Sql server (express=10gb limit) top για μένα ... Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2020 από fragment_
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα