Προς το περιεχόμενο

Περιεργα προβληματα σε ασυρματο εκτυπωτη


jim_p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα σε ολους.

Εχω εναν hp laserjet p1102w στα χερια μου απο χτες. Τα τελευταια 7+ χρονια ηταν συνδεδεμενος στο ασυρματο δικτυο ενος σπιτιου και σε αυτον εκτυπωνε το μοναδικο λαπτοπ που εχει το σπιτι χωρις κανενα προβλημα.
Αυτες τις μερες, ο χρηστης θελησε να αλλαξει το ssid και το κλειδι του ρουτερ γιατι πιστευε οτι καποιος του κλεβει ιντερνετ, μιας και αυτα που ειχε ηδη, παρολο που δεν ηταν στοκ, ηταν προφανη για καποιον που εμενε εκει κοντα (πχ ssid mitsos και κωδικος 6969696969).

Και με την αλλαγη και την εκ νεου εγκατασταση του εκτυπωτη αρχισανε τα προβληματα. Τα παραθετω απο το λιγοτερο στο περισσοτερο σημαντικο και οποιος εχει καμια ιδεα ας ποσταρει. Για τα περισσοτερα απο τα παρακατω υποψιαζομαι οτι μαλλον ο driver που δινει η hp, ο οποιος ανανεωθηκε περυσι btw, ειναι προβληματικος.

1) Τις περισσοτερες φορες δεν τηρει τους χρονους που εχω ορισει για αναμονη και αυτοματη απενεργοποιηση. Τις εχω βαλει δοκιμαστικα σε 1 λεπτο και 30 λεπτα αντιστοιχα, αλλα τυχαινει να μπει στην αναμονη μετα απο 30+ πχ και να απενεργοποιηθει μετα απο ωρες. Οταν ειναι σε αναμονη εχει τα παντα σβηστα εκτος απο το πρασινο λεντακι που αναβοσβηνει, που ειναι η σωστη συμπεριφορα.

2) Τις περισσοτερες φορες δεν επανερχεται απο την αναμονη οταν του ερχεται μια εκτυπωση. Ο πιο απλος τροπος που εχω βρει για να τον ξυπνησω ειναι να πατησω μια φορα το κουμπι του cancel, ελπιζοντας παντα να μην ακυρωσει την εκτυπωση ή να μην κολλησει την ουρα. Τυχαινει επισης να ειναι κανονικα σε λειτουργια, να του ερθει μια εκτυπωση και να μην κουνηθει καν!

3) Δεν τυπωνει πλεον και απο τις 2 πλευρες του χαρτιου. Η επιλογη υπαρχει κανονικα στις ρυθμισεις εκτυπωσεις και καποτε δουλευε, ζητωντας απο το χρηστη να βαλει ξανα το χαρτι μεσα. Τωρα πλεον δεν το κανει. Και το περιεργο ειναι πως απο ενα εγγραφο 2 σελιδων πχ, τυπωνει πρωτα την δευτερη και μετα αναβοσβηνει το Χ για ακυρωση, παρολο που τρεχει ακομα η print job στην ουρα εκτυπωσης και εχει φυλλα κανονικα.

4) Τυπωνει οσες φορες του ερθει, κυριολεκτικα. Μπορει πχ να δωσω ενα εγγραφο 1 σελιδας και να το τυπωσει 4 φορες! Ακομα και πραγματα που δεν απαιτουν pc για να γινουν, αρα προβληματικο driver ή pebcak, πχ η κατασταση δικτυου του που βγαινει με παρατεταμενο πατημα του Χ, τυπωνονται καμια φορα 2+ φορες!

Αυτα θυμαμαι τωρα. Αν μου ερθει κατι αλλο αργοτερα, θα το ποσταρω.
Btw, ξερει κανεις πως καταργω εναν εκτυπωτη δικτυου μεσα απο το device manager ωστε να ειμαι σιγουρος οτι εχει παρει ποδι και ο προβληματικος driver του?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικα φαινεται οτι το "Βοηθητικό πρόγραμμα ενημέρωσης υλικολογισμικού HP LaserJet P1102w, P1109w" κανει οντως αναβαθμηση στο fw του εκτυπωτη. Την εκανα, αλλα δεν αλλαξε κατι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι και δεν μπορει να γινει. Στο σπιτι υπαρχουν 5 συσκευες που συνδεονται ασυρματα (λαπτοπ, εκτυπωτης, repeater, 2 κινητα) και ο εκτυπωτης ειναι ο πιο pain in the ass για να σεταριστει.

Κατα τα αλλα, ο εκτυπωτης ξαναπηγε στη θεση του, απεκτησε σταθερη ip, εγκατασταθηκε με το driver που δινει η σελιδα και οχι με την εφαρμογη της hp, βγαζοντας αυτον που ειχε ηδη. Αποτελεσμα? Στην 1η εκτυπωση που εκανε, που ηταν 4 σελιδες, εβγαλε 8, κανοντας τη 2 φορες. Ισως να την ξανατυπωνε αν δεν παταγα το cancel με μανια :P
Και οταν ζητηθηκε εκτυπωση και απο τις 2 πλευρες, εβγαλε απλα την δευτερη και εμεινε εκει. Το doctor app της hp απο την αλλη τα βλεπει.

Για το ασυρματο. Στη γειτονια γινεται ο χαμος απο ασυρματα σε ολο το ευρος των καναλιων. Το καναλι 3 εινια λιγο λιγοτερο πιτα απο τα υπολοιπα. Το δικο του ασυρματο ηταν στο καναλι 1, μαζι με αλλα 3, οποτε το πηγα στο 3, αλλα δεν αλλαξε κατι. Στο σπιτι επισης υπαρχει και ενα repeater (το γνωστο της tplink), για να αναμεταδιδει το σημα σε καποια δυσκολα μερη, πχ στο μπαλκονι. Βγαζοντας το εκτος δεν εχει καμια διαφορα στα του εκτυπωτη.

Τα προβληματα 1 και 2 παρεμειναν, αλλα επειδη ειναι ανευ σημασιας μπροστα στα αλλα 2 τα παραβλεπουμε. Αν εχει κανεις καμια ιδεα... Απο εδω και περα θα χρησιμοποιηθει μεσω usb, ωστε να προλαμβανεται οσο γινετια το προβλημα 4 που ειναι το σημαντικοτερο λογω κοστους στα αναλωσιμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...