Herald Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Σχετικά τώρα με την ποιότητα του ήχου και την ανάγκη να έχει κάποιος πολύ δυνατό και ακριβό ενισχυτή. Έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι επαρκείς ενισχυτές έχουν δυσδιάκριτες έως καθόλου διακριτές διαφορές σε τυφλά τεστ με ματσαρισμένες εντάσεις*. Και αυτές οι μικροσκοπικές διαφορές εξαφανίζονταν μετά από ισοστάθμιση των λιγότερο καλών ενισχυτών ώστε να φτάσουν τα ανώτερα μοντέλα. Ήταν δηλαδή διαφορές τονικότητας κυρίως. Αυτό μάλιστα για ηχεία που είναι αρκετά δύσκολα και πολύπλοκα φορτία. Ακουστικά 300 Ohm είναι πιο ευκολοδήγητα σε όρους ποιότητας γιατί παίρνουν την ισχύ τους σε όρους τάσης περισσότερο παρά ρεύματος, ενώ έχουν πιο ομαλά impedance curves. Audiophiles θα πουν βέβαια τα δικά τους, αλλά αυτό δεν συνιστά απόδειξη παρά προσωπική γνώμη. Εννοείς dac / amp ή σκέτο amplifier? H z490 ace που έχω φοράει τον SABRE9018Q2C combo dac (2?), σε σχέση με το dap μου που φοράει ΑΚ4493*2 η μέρα με τη νύχτα. Πραγματικά να σε φέρω να ακούσεις στα shure που έχω θα πάρεις το mobo να το πετάξεις απτο παράθυρο. Τώρα αν ευθύνονται τα DAC (πολύ πιθανό) ή ο ενισχυτής δεν ξέρω, πάντως δεν γίνεται να μου πεί κάποιος δεν παίζουν ρόλο. Και με κλασσικο 3.5mm unbalanced καλωδιάκι. ΥΓ1. Το σκέφτομαι για τα 650 αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αναβάθμιση σε σχέση με τα se846. Τα πήρα για έξω βέβαια καθότι ψείρες, αλλά τα χρησιμοποίω και σπίτι. Δεν ξέρω αν θα με βολέψει / συνηθίσω τα open back. Φαντάζομαι είναι εντελώς flat ε? Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2020 από Herald
pirmen56 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 28 λεπτά πριν, Herald είπε Εννοείς dac / amp ή σκέτο amplifier? H z490 ace που έχω φοράει τον SABRE9018Q2C combo dac (2?), σε σχέση με το dap μου που φοράει ΑΚ4493*2 η μέρα με τη νύχτα. Πραγματικά να σε φέρω να ακούσεις στα shure που έχω θα πάρεις το mobo να το πετάξεις απτο παράθυρο. Τώρα αν ευθύνονται τα DAC (πολύ πιθανό) ή ο ενισχυτής δεν ξέρω, πάντως δεν γίνεται να μου πεί κάποιος δεν παίζουν ρόλο. Και με κλασσικο 3.5mm unbalanced καλωδιάκι. ΥΓ1. Το σκέφτομαι για τα 650 αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αναβάθμιση σε σχέση με τα se846. Τα πήρα για έξω βέβαια καθότι ψείρες, αλλά τα χρησιμοποίω και σπίτι. Δεν ξέρω αν θα με βολέψει / συνηθίσω τα open back. Φαντάζομαι είναι εντελώς flat ε? Οι μητρικές συνήθως δεν έχουν amp section κατάλληλο για in ear των 20 Ohm και κάτω. Αν δεν έχεις τα HD650 αξίζει να τα παραγγείλεις απλά για για να δεις κάποια πράγματα και ας τα επιστρέψεις την ίδια μέρα. Γενικώς τα in ear είναι κατώτερη εμπειρία γιατί δεν αλληλεπιδρούν καθόλου με το πτερύγιο του αυτιού και δεν νιώθεις καθόλου το μπάσο στο κεφάλι σου. Δεν δημιουργούν κοιλότητα με το κεφάλι. Πήρα πρόσφατα τα Shure SE215 για τις πολύ ζεστές μέρες και κλαίω τα λεφτά μου. Με EQ φτιάχνουν αρκετά, αλλά είναι πολύ μίζερη εμπειρία απέναντι ακόμα και στα HD595 που είναι απλά hi-fi κατηγορία στα circumaural open. Ενδεικτικά ρίξε μια ματιά στις υποκειμενικές αξιολογήσεις του crinacle που έχει ακούσει και μετρήσει άπειρα μοντέλα. Τα iem λόγω γενικότερης απουσίας τεχνογνωσίας είναι hit or miss. Βλέπεις iem των 150€(Samsung=Harman Kardon) να ξεπερνούν ακόμα και τα δικά σου. Βλέπεις 2000€ iem να πιάνουν πάτο επίσης. Τουλάχιστον στα αυτιά του Crinacle. Τα HD650 είναι μια κατηγορία από μόνα τους. Το μόνο ακουστικό κάτω των 400€ που θεωρείται συγκρίσιμο με open των 800€+ από τον ίδιο και όχι μόνο. Εξίσου ψηλά τοποθετεί και τα AKG K612pro(πρόσφατη προσθήκη στη λίστα) για τα οποία έχω πει ότι είναι τα HD600 των "φτωχών". https://crinacle.com/rankings/iems/ https://crinacle.com/rankings/headphones/ https://www.superbestaudiofriends.org/index.php?threads/sennheiser-hd650-love-appreciation-thread.44/ Αν πάντως πάρεις τα 650 δοκίμασε να δεις ταινία με το powerDVD και Dolby Headphone DH-3 preset(theater) να πάρεις μια γεύση από soundstage. 1
Herald Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ναι τα έχω και τα se215, καμία σχέση με τα 846. Το μπάσο των 846 είναι που φοβάμαι μη χάσω με τα hd650, δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτό που περιγράφεις. Τα se215 αν μιλας για το μπάσο προφανώς δεν έχουνε τίποτα, 0. Ακούστικα του 50€ είναι, και ας κάνουν τα διπλά. Αν τα τσιμπήσω τι dac / amp προτείνεις για τα συγκεκριμένα? Δεν με ενδιαφέρει για gaming τόσο, μουσική / ταινίες κυρίως, μέχρι τα 150, άντε 200€. ΥΓ1. Η λίστα του είναι αρκετά περίεργη. Προφανώς δεν τα έχω δοκιμάσει όλα αυτά, και συμφωνώ με το B στα 846, και γώ για B, B+ θα τα έβαζα σε σχέση με τα κορυφαία, αλλά έχει από πάνω κάποια που απλά δεν είναι, πχ. IE800 , etymotic ER2 (αυτά και αν δεν, τα είχα για αρκετό καιρό, δεν είναι καν συγκρίσημα). Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2020 από Herald
pirmen56 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Herald είπε Ναι τα έχω και τα se215, καμία σχέση με τα 846. Το μπάσο των 846 είναι που φοβάμαι μη χάσω με τα hd650, δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτό που περιγράφεις. Τα se215 αν μιλας για το μπάσο προφανώς δεν έχουνε τίποτα, 0. Ακούστικα του 50€ είναι, και ας κάνουν τα διπλά. Αν τα τσιμπήσω τι dac / amp προτείνεις για τα συγκεκριμένα? Δεν με ενδιαφέρει για gaming τόσο, μουσική / ταινίες κυρίως, μέχρι τα 150, άντε 200€. Έχουν μπάσο τα 215. Όλοι το λένε και φαίνεται σε μετρήσεις. Φυσικά πρέπει να διαλέξεις κατάλληλα plugs. Απλά δεν είναι φυσικός ο ήχος και δεν υπάρχει soundstage. Είναι χαμηλά και στη βαθμολογία του. Για τα HD650 ο magni 3 που είπες είναι μια χαρά. Εγώ τα παίζω με bass boost κοντά στα 6db και δεν αντιλαμβάνομαι να λείπει μπάσο ακόμα και εν σχέσει με τα DT990/770pro που είναι αρκετά δυνατά στην περιοχή αυτή. Βγάζουν πλούσιο ήχο γενικώς και ειδικά με DH που είπα προηγουμένως. υ.γ.: Οι αξιολογήσεις του Crinacle αλλάζουν κάθε τόσο ανάλογα με το τι θυμάται και τα νέα μοντέλα που παραλαμβάνει. Τα 650 ήταν στην A- κατηγορία πριν λίγες μέρες. Τώρα βάζει στα technicalities τους(δυναμικά, ευκρίνεια, αληθοφάνεια χροιάς κτλ.) βαθμολογία B. Όσο και στα DT 990 pro(ή και τα Κ612pro). Επειδή τα έχω και τα δύο μοντέλα και τα συγκρίνω κάθε τόσο απλά δεν υπάρχει επαφή. Τα 650 βγάζουν αληθινή λεπτομέρεια ενώ τα 990 ψεύτικη ζωντάνια και λεπτομέρεια εξαιτίας των ενισχυμένων πρίμων. Το ένα είναι reference class, πολύ ρεαλιστικό και το άλλο ευχάριστο χωρίς σημαντικά ελαττώματα. Αντίστοιχα τα Κ612pro είναι κάπως λεπτόηχα. Δεν βγάζουν αίσθηση ηχείου όσο τα HD650. Ούτε έχουν τόσο καλό mid-bass impact(π.χ. μπότα drums). 1
Herald Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Δεν ξέρω, στα αυτιά μου δεν είχε καθόλου μπάσο. Βέβαια τότε τα είχα αποκλειστικά στο κινητό, δεν είχα το dap οπότε μπορεί να τα έπνιγε. Τα 846 ας πούμε έχουν όντως μπάσο. Θα προσπαθήσω να δδω και 650
nikVR46 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Παίδες ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές Βεβαια κάπου σας έχασα είναι η αλήθεια 😛 Οσο για τον ήχο δεν έχω πρόβλημα μένω μόνος μου όποτε δεν με πειράζει να έχω διαρροή του ήχου σε open back ακουστικά Συνοπτικά λοιπόν κατάλαβα ότι μου προτείνετε 1)Beyerdynamic 770 pro 2)Beyerdynamic 990 pro 3)Sennheiser 559 4)sennheiser 599
Chaos3X Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Παίδες καλησπέρα, συγνώμη που μπήκα σφήνα, έχω τα BeyerDynamic DT 770 Pro (80 Ohms) και θέλω να τα χρησιμοποιήσω για online gaming, οδηγούμενα από τον Fiio E10K, θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο καλό και αξιόπιστο μικρόφωνο. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα