shinobu Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Λοιπον. Σε ολο το φασμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η ιστορια μαθαινοταν μονο με παπαγαλια (με ελαχιστες εξαιρεσεις). Περασα φετος σε τμημα ιστοριας / αρχαιολογιας και οι καθηγητες μας λενε το ακριβως αντιθετο. Και ρωταω. Πώς πρεπει να διαβαζω ιστορια ετσι ώστε να μπορω να ανταποκριθω στις εξετάσεις; 1
filipN Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 "Τεχνικές ανάγνωσης", google it! https://www.lib.auth.gr/el/τεχνικές-ανάγνωσης 1
shinobu Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) αν και ειναι χρησιμος συνδεσμος, δεν ηταν αυτο ακριβως που εψαχνα 19 ώρες πριν, filipN είπε "Τεχνικές ανάγνωσης", google it! https://www.lib.auth.gr/el/τεχνικές-ανάγνωσης Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2020 από shinobu
Lilith19 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Στις 10/10/2020 στις 10:22 ΠΜ, shinobu είπε Λοιπον. Σε ολο το φασμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η ιστορια μαθαινοταν μονο με παπαγαλια (με ελαχιστες εξαιρεσεις). Περασα φετος σε τμημα ιστοριας / αρχαιολογιας και οι καθηγητες μας λενε το ακριβως αντιθετο. Και ρωταω. Πώς πρεπει να διαβαζω ιστορια ετσι ώστε να μπορω να ανταποκριθω στις εξετάσεις; Εμένα αυτό που με είχε βοηθήσει να μαθαίνω και να συγκρατώ ιστορικές πληροφορίες ήταν η επεξεργασία πηγών. Δες λίγο και την ταξινομία του Bloom, αναφέρεται σε γνωστικούς στόχους και φανταζομαι κάτι τέτοιο θα εννοούν και οι καθηγητές σου. 2
eu@ Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2021 Στις 10/10/2020 στις 10:22 ΠΜ, shinobu είπε Λοιπον. Σε ολο το φασμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η ιστορια μαθαινοταν μονο με παπαγαλια (με ελαχιστες εξαιρεσεις). Περασα φετος σε τμημα ιστοριας / αρχαιολογιας και οι καθηγητες μας λενε το ακριβως αντιθετο. Και ρωταω. Πώς πρεπει να διαβαζω ιστορια ετσι ώστε να μπορω να ανταποκριθω στις εξετάσεις; Εγώ δεν μπορούσα ούτε το κινητό μου να μάθω απέξω κ ομως αριστευσα στο τμήμα!! Λοιπόν,οι δικοί μου καθηγητές (δε ξέρω σε ποια πόλη είσαι) δεν ήθελα να ξέρουμε τα πάντα απέξω. Είναι φύση αδύνατο. Να συγκρατεις βασικές πληροφορίες κ γύρω τους χτίζεις τα υπόλοιπα! Θέλει επιμονή και υπομονή. Και να διαβάζεις σχετικές πηγες όσο μπορείς. Βάλε χρονοδιάγραμμα στο μυαλό κ στο τετράδιο κ χτίσε τη σειρά των γεγονότων. 1
vamvakoolas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2021 η πιο απλη μεθοδος που ειχε προτεινει σε εμενα ενας καθηγητης ειναι αυτη: Προσπαθησε να χτισεις μια ιστορια ή παραμυθι ή οπως αλλιως θες να το ονομασεις στο μυαλο σου. Ας υποθεσουμε οτι ζεις εκεινη τη περιοδο. Για τις ημερομηνιες: παρε ενα πινακα ή εστ μια κολλα Α4 και αρχισε να σημειωνεις ημερομηνιες αλλα και με μηνα π.χ 4 αυγουστου 1911 (καλοκαιρι) μετα σημειωνε την ημερομηνια που εγινε το επομενο γεγονος (12 Νοεμβριου 1911 φθινωπορο ιδιας χρονιας κτλ. Συνηθως καλυπτουν μικρες περιοδους τα κεφαλαια στα βιβλια (2-6 χρονια) οποτε οταν τελειωσεις με την Α4 θα δεις οτι θα σου μεινουν. Εχω καταφερει να περασει μεχρι μεθοδολογια της επιστημης (το απολυτο μαθημα βαρεμαρας) ετσι
Addendi Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) How to read a book Mortimer J Adler Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2022 από Addendi
NobodyRankXV Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δες τα βιντεάκια στο youtube του Πρακτική Σκέψη..
forgotten Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Στις 10/10/2020 στις 10:22 ΠΜ, shinobu είπε Λοιπον. Σε ολο το φασμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η ιστορια μαθαινοταν μονο με παπαγαλια (με ελαχιστες εξαιρεσεις). Περασα φετος σε τμημα ιστοριας / αρχαιολογιας και οι καθηγητες μας λενε το ακριβως αντιθετο. Και ρωταω. Πώς πρεπει να διαβαζω ιστορια ετσι ώστε να μπορω να ανταποκριθω στις εξετάσεις; εχω τελειωσει ελληνικη φιλολογια πρωτο πτυχιο πριν 12 ετη , εαν δεν εχουν αλλαξει δραματικα τα πραγματα μονο παπαγαλια παλευονται η ιστορια, οσοι λενε για μη δεν εχουν ιδεα το τι διδασκουν. κριτικη σε ιστορικα γεγονοτα θα συναντησεις οποτε θα σου δοθει η ευκαιρια να ξεδιπλωσεις την κριτικη σου σκεψη αλλα και παλι θα βρεθεις δυστυχως στο σημειο που εαν δνε συναδει με τις αποψεις του καθηγητη να παρεις ενα ωραιοτατο 4. ( παθων) . Οσο για την επαγγελματικη εξασφαλιση με το πτυχιο θα πω ελαχιστη. Στις 8/1/2021 στις 8:38 ΜΜ, eu@ είπε Εγώ δεν μπορούσα ούτε το κινητό μου να μάθω απέξω κ ομως αριστευσα στο τμήμα!! Λοιπόν,οι δικοί μου καθηγητές (δε ξέρω σε ποια πόλη είσαι) δεν ήθελα να ξέρουμε τα πάντα απέξω. Είναι φύση αδύνατο. Να συγκρατεις βασικές πληροφορίες κ γύρω τους χτίζεις τα υπόλοιπα! Θέλει επιμονή και υπομονή. Και να διαβάζεις σχετικές πηγες όσο μπορείς. Βάλε χρονοδιάγραμμα στο μυαλό κ στο τετράδιο κ χτίσε τη σειρά των γεγονότων. φιλτραρεις γεγονοτα κανεις σκελετο γεγονοτων . μαθαινεις τα πιο σημαντικα και προχωρας . Βυζαντινη ιστορια ητα 3 τομοι δεν μπορεις να μαθεις παπαγαλια ολη την υλη αλλα μπορεις να επικεντρωθεις σε μια γενικη γνωση και μετα να επικεντρωθεις στα sos ιστορικα στοιχεια. sos συνηθως ο καθηγητης στις παραδοσεις του θα σε ωθησει στο τι θα βαλει. ΥΓ δεν διαβαζα ιδιαιτερα και τελειωσα στον καιρο μου χωρις αντιγραφες , ομως η σχολη αυτων των επιστημων ωθει πολλους να παιρνουν πτυχιο με αντιγραφες και συνεργασιες. 1
magnam Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, forgotten είπε εχω τελειωσει ελληνικη φιλολογια πρωτο πτυχιο πριν 12 ετη , εαν δεν εχουν αλλαξει δραματικα τα πραγματα μονο παπαγαλια παλευονται η ιστορια, οσοι λενε για μη δεν εχουν ιδεα το τι διδασκουν. Η φιλολογία έχει τόση σχέση με την ιστορία, όσο η χημεία με την αστροφυσική. Λατρεύω τη φιλολογία και σέβομαι την άποψή σου, αλλά ως ιστορικός που τώρα κάνει το διδακτορικό του μπορώ να ισχυριστώ το ακριβώς αντίθετο. Μόνο παπαγαλία δεν θέλει η ιστορία. Και σίγουρα οι καθηγητές που ισχυρίστηκαν κάτι τέτοιο έχουν πολύ καλή ιδέα του τι διδάσκουν. Αν και δεν έχω σπουδάσει φιλολογία, έχω την εντύπωση πως ασχολείστε με την ιστορία κυρίως όσον αφορά τη γνώση κάποιων γεγονότων. Οι ιστορικοί δεν ασχολούνται με αυτά. Ασχολούνται με την έρευνα, την κριτική ανάλυση των πηγών και την μελέτη του πρωτογενούς υλικού. Ενα tip στο συνάδελφο νηματοθέτη: πάντα θα μελετάς ιστορία με έναν ανοιχτό χάρτη δίπλα. Χάρτη της εκάστοτε εποχής φυσικά για να βλέπεις τις αντίστοιχες ονομασίες. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2022 από magnam 1
velociraptoras Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Παπαγαλία ηθελε παλιά στο σχολείο. Ισως θέλει ακόμα στο λύκειο δε γνωρίζω. Πλέον δημοτικό και γυμνάσιο έχει σταματησει η παπαγαλία. Και στις σχολές που τυχαίνει να γνωρίζω το ίδιο. Κανενας σοβαρός καθηγητής δε θα ζητησει να μαθουν οι φοιτητες παπαγαλία. Μπορεί να τυχει αν η Ιστορία δεν είναι το κύριο αντικείμενο της σχολής αλλά υπάρχει απλά ως μάθημα, και ο καθηγητης δεν εχει ορεξη να ασχοληθεί. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα