TzortzisJosh Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Χαίρετε, Δεδομένου ότι οι αποστάσεις εντός του σπιτιού είναι μεγάλες, εδώ και περίπου 2 χρόνια χρησιμοποιώ δύο Powerline ώστε να έχω ethernet στον κεντρικό υπολογιστή. Κατά καιρούς σταματά να λειτουργεί το ethernet (πότε 2 φορές το μήνα, πότε καθόλου, πότε 2 φορές τη βδομάδα), όμως με ένα γρήγορο unplug-plug, συνεχίζει να παίζει. Πρόσφατα, σταμάτησε και δεν ξαναλειτουργεί με τίποτα. Φίλος με ενημέρωσε πως αυτό συμβαίνει λόγω της διαφοράς στην τάση του ρεύματος (3φασικό κ.ο.κ.). Το Powerline που έχω είναι το: TP-Link Powerline TL-PA2010P Kit AC Pass Through - 200Mbps και είναι σχετικά παλιό. Γνωρίζει κανείς εάν υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να αγοράσω ώστε να μην ξαναπροκύψει αντίστοιχο πρόβλημα; Ευχαριστώ
k_w_t Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Εχω το ιδιο Powerline σε τριφασικο και δουλευει μια χαρα. Δοκιμασες να το βαλεις πχ στην διπλα πριζα απο το router να δεις εαν αναβει λαμπακι. Εχει 3 λαμπακια 1ο)Ρευμα 2ο) Συνδεση με το ζευγαρι 3ο) Συνδεση δικτιου. Υγ Τσεκαρε μηπως μπηκε στην ιδια γραμμη καποια συσκευη που τραβαει πολυ ρευμα πχ Air Condition..
TzortzisJosh Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, k_w_t είπε Εχω το ιδιο Powerline σε τριφασικο και δουλευει μια χαρα. Δοκιμασες να το βαλεις πχ στην διπλα πριζα απο το router να δεις εαν αναβει λαμπακι. Εχει 3 λαμπακια 1ο)Ρευμα 2ο) Συνδεση με το ζευγαρι 3ο) Συνδεση δικτιου. Υγ Τσεκαρε μηπως μπηκε στην ιδια γραμμη καποια συσκευη που τραβαει πολυ ρευμα πχ Air Condition.. Δίπλα από το ρουτερ υπάρχει μια πρίζα στην οποία είναι συνδεδεμένο το Powerline. Πάνω σε αυτό το Powerline, είναι συνδεδεμένο και το Ρούτερ. Στο άλλο δωμάτιο, παρομοίως, υπάρχει μια πρίζα με το Powerline και πάνω σε αυτό συνδέεται ένα πολύπριζο που τροφοδοτεί τον Η/Υ.
k_w_t Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 24 λεπτά πριν, TzortzisJosh είπε Δίπλα από το ρουτερ υπάρχει μια πρίζα στην οποία είναι συνδεδεμένο το Powerline. Πάνω σε αυτό το Powerline, είναι συνδεδεμένο και το Ρούτερ. Στο άλλο δωμάτιο, παρομοίως, υπάρχει μια πρίζα με το Powerline και πάνω σε αυτό συνδέεται ένα πολύπριζο που τροφοδοτεί τον Η/Υ. Τι λαμπακια αναβουν στο Powerline? Δοκιμασε σε αλλη πριζα του σπιτιου ?
rubadub Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Ακριβως το ίδιο setup σε 3φασικό με τα ίδια tp link, ίδιο πρόβλημα χρόνια τώρα. Εντελώς ξεκούδουνα χανεί σημα, (un)plug και επανέρχεται. Έχω δοκιμάσει να το βάλω πρίν το πολύπριζο και μετά, καμία διαφορα. απαλ δεν έχει τύχει μέχρι σήεμρα να τα κακαρώσει...
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 4010PKIT εδώ και 2 χρόνια... Μπορεί καμιά φορά την βδομάδα να θέλει τον συγχρονισμό του με τα κουμπάκια αλλά μια χαρά γενικά. Πάντα φυσικά σε πρίζα και μετά το πολύπριζο
TzortzisJosh Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Έχω παρατηρήσει ότι μετά περίπου τις 6 το απόγευμα, τα Powerline σταματούν να παίζουν φυσιολογικά. Ενώ όλη μέρα στέλνουν από το ρούτερ 20mbps περίπου, έπειτα από τις 6 δίνουν 1,1, λιγότερο ή δε λειτουργούν καθόλου. Έχει να κάνει με τη μείωση της τάσης του ρεύματος; Γνωρίζει κανείς; Σε περίπτωση που πάω σε Devolo, ενδέχεται το πρόβλημα να λυθεί;
GameLinguist Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Στις 3/11/2020 στις 7:12 ΜΜ, TzortzisJosh είπε Έχω παρατηρήσει ότι μετά περίπου τις 6 το απόγευμα, τα Powerline σταματούν να παίζουν φυσιολογικά. Ενώ όλη μέρα στέλνουν από το ρούτερ 20mbps περίπου, έπειτα από τις 6 δίνουν 1,1, λιγότερο ή δε λειτουργούν καθόλου. Έχει να κάνει με τη μείωση της τάσης του ρεύματος; Γνωρίζει κανείς; Σε περίπτωση που πάω σε Devolo, ενδέχεται το πρόβλημα να λυθεί; Αυτό το παράδοξο το ζω εδώ και 2 βδομάδες με το δικό μου TL-PA4020P KIT. Έχω 100άρα γραμμή (πιάνοντας 100 με ethernet απευθείας στο router), αλλά με το συγκεκριμένο powerline πιάνω μαξ στο γραφείο μου (πάλι μέσω ethernet) περίπου 60-70. Εντούτοις μετά τις 6-7 το απόγευμα η απόδοση πέφτει δραματικά (κάπου κοντά στο 25-30!).
TzortzisJosh Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 11 ώρες πριν, GameLinguist είπε Αυτό το παράδοξο το ζω εδώ και 2 βδομάδες με το δικό μου TL-PA4020P KIT. Έχω 100άρα γραμμή (πιάνοντας 100 με ethernet απευθείας στο router), αλλά με το συγκεκριμένο powerline πιάνω μαξ στο γραφείο μου (πάλι μέσω ethernet) περίπου 60-70. Εντούτοις μετά τις 6-7 το απόγευμα η απόδοση πέφτει δραματικά (κάπου κοντά στο 25-30!). Χαίρετε! Την λύση (εν μέρει) την βρήκα στα devolo, όπου και αυτά είχαν λίγες πτώσεις, καμία σχέση όμως με τα TP Link. Έτσι, έβαλα εξωτερικό καλώδιο ethernet και ησύχασα διότι καλώς ή κακώς είναι η πιο σίγουρη λύση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα